Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paerecrumble/

Pærecrumble

Her får du min opskrift på en lækker pærecrumble med hvid og mørk chokolade. Den er drøn god og smager vidunderligt, når den serveres lun og nybagt fra ovnen.

Lad blot den duftende pærecrumble køle en smule af og nyd den gerne lun med vaniljeis, creme fraiche eller luftigt  pisket flødeskum.

Crumble kager ser ikke ud af meget, men det skal man ikke lade sig snyde af. De er nemlig forrygende og med den perfekte kombination af den bløde og søde bagte frugt og den sprøde og knasende crumble.

Prøv også: opskrift på hjemmelavet vaniljeis >>

PT30M

Pærecrumble

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 6 pære, i tern
  • 0,50 citron, saften herfra
  • 2 spsk muscovadosukker
  • 50 g hvid chokolade, grofthakket
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • Crumble
  • 100 g hvedemel
  • 40 g havregryn, finvalset
  • 125 g smør
  • 75 g rørsukker
  • 0,50 tsk salt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Vend pæretern med citronsaft, muscovadosukker og som dem i et smurt ovnfast fad på cirka 26 cm i diameter. Fordel hvid og mørk chokolade over.

Smuldre ingredienserne til crumble sammen og fordel over pærerne og chokoladen.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 25 minutter, til crumblen er blevet gylden og sprød.

Server gerne mens den er lun.