Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paerecrumble/ Dessert Kager, Kager og søde sager

Pærecrumble

Her får du min opskrift på en lækker pærecrumble med hvid og mørk chokolade. Den er drøn god og smager vidunderligt, når den serveres lun og nybagt fra ovnen.

Lad blot den duftende pærecrumble køle en smule af og nyd den gerne lun med vaniljeis, creme fraiche eller luftigt  pisket flødeskum.

Crumble kager ser ikke ud af meget, men det skal man ikke lade sig snyde af. De er nemlig forrygende og med den perfekte kombination af den bløde og søde bagte frugt og den sprøde og knasende crumble.

Prøv også: opskrift på hjemmelavet vaniljeis >>

PT45MPT15M6

Pærecrumble

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 6 pære, i tern
  • 0,50 citron, saften herfra
  • 40 g muscovadosukker
  • 50 g hvid chokolade, grofthakket
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • Crumble
  • 100 g hvedemel
  • 40 g havregryn, finvalset
  • 125 g smør
  • 75 g sukker
  • 0,50 tsk salt
  • Til servering
  • 2,50 dl cremefraiche 38%
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Vend pæretern med citronsaft og muscovadosukker og kom dem i et smurt ovnfast fad på 24-26 cm i diameter. Fordel den hvide og mørke chokolade over.

Smuldr ingredienserne til crumblen sammen og fordel den over pærer og chokolade.

Bag pærecrumblen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-40 minutter, til den er blevet gylden og sprød. Server den gerne, mens den er lun.