Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lagkage-med-banan-og-chokolade/

Lagkage med banan og chokolade

En klassisk og uimodståelig lækker lagkage med banan og chokolade. Den er skøn til fødselsdagsfejringer, fester og andre dejlige anledninger hvor man vil servere og nyde en god lagkage.

De lækre lagkagebunde bagt med hasselnøddemel er virkelig lækre til kagen og de søde frugtrige banan, bitre mørke chokolade og søde sprøde daim er et herligt match der smager drøngodt i bananlagkage.

Prøv også: min opskrift på påskelagkage >>

PT3H

Lagkage med banan og chokolade

Tid i alt3 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 dag
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Lagkagebunde
  • 75 g hasselnødder
  • 5 æg
  • 0,50 vaniljestang
  • 125 g sukker
  • 70 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 1,50 tsk bagepulver
  • Konditorcreme
  • 1 vaniljestang
  • 6 æggeblomme
  • 120 g sukker
  • 30 g majsstivelse
  • 5 dl mælk
  • 2 dl piskefløde
  • Lagkagefyld
  • 3 banan, i skiver
  • 150 g mørk chokolade, grofthakket
  • 100 g daim, grofthakket
  • 3 dl piskefløde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Lagkagebunde
Kom hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft og bag i 15 minutter til hinderne bliver sprøde og sprækker. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af. Kom hasselnødderne i en foodprocessor og kør til det er fintmalet.

Del æggene i hvider og blommer i to skåle. Pisk æggehvider, til de er luftige, stive og danner toppe. Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og bland dem i sukkeret. Pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Tilsæt hasselnøddemel og smør og pisk det hurtigt sammen.

Bland mel, salt og bagepulver, sigt det i dejen og vend den hurtigt sammen. Rør forsigtigt et par skefulde piskede æggehvider i dejen og fold derefter meget nænsomt resten af de luftige æggehvider i. Fordel dejen i en smurt springform på ca. 20 cm i diameter og glat den ud med en dejskraber. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 165 grader varmluft i 45-50 minutter. Afkøl kagen helt i springformen. Tag kagen ud og skær den i 3 lagkagebunde.

Konditorcreme
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme. Hæld vaniljecremen i en skål, læg husholdningsfilm over overfladen og stil i køleskabet til cremen er helt kold.

Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i vaniljecremen til en luftig og lækker konditorcreme

Saml lagkagen
Læg den første lagkagebund på et fad og fordel et godt lag konditorcreme på bunden. Læg skiver af banan på og drys med chokolade og Daim. Fortsæt på samme måde med resten af bundene. Gem lidt til pynt. Gem et lag konditorcreme til at smøre på toppen og drys til sidst med resten af chokoladen og Daim-stykkerne.

Pisk flødeskum til pynt, fyld det i en sprøjtepose med stjernetylle og pynt siderne af lagkagen.