Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lagkage-med-banan-og-chokolade/

Lagkage med banan og chokolade

En klassisk og uimodståelig lækker lagkage med banan og chokolade. Den er skøn til fødselsdagsfejringer, fester og andre dejlige anledninger hvor man vil servere og nyde en god lagkage.

De lækre lagkagebunde bagt med hasselnøddemel er virkelig lækre til kagen og de søde frugtrige banan, bitre mørke chokolade og søde sprøde daim er et herligt match der smager drøngodt i bananlagkage.

Prøv også: min opskrift på påskelagkage >>

PT3H

Lagkage med banan og chokolade

Tid i alt3 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 dag
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Lagkagebunde
  • 5 æg
  • 1,50 tsk bagepulver
  • 100 g hvedemel
  • 75 g hasselnødder
  • 125 g sukker
  • 70 g smør
  • 0,50 vaniljestang
  • 1 knivspids salt
  • Vaniljecreme
  • 4 æggeblomme
  • 70 g sukker
  • 20 g majsstivelse
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 dl mælk
  • 2 dl piskefløde
  • Lagkagefyld
  • 3 dl piskefløde
  • 3 banan, i skiver
  • 150 g mørk chokolade, grofthakket
  • 100 g daim, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Lagkagebunde
Kom hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft og bag i 15 minutter til hinderne bliver sprøde og sprækker. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af. Kom hasselnødderne i en foodprocessor og kør til det er fintmalet.

Del æggene i æggehvider og æggeblommer i to skåle, vær opmærksom på at der ikke må kommer rester af æggeblomme i skålen med æggehvide, da æggehviderne så ikke kan piskes stift. Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål.

Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljen ud. Bland vaniljekornene i sukker og  pisk vanilje, sukker og æggeblommer med en håndmikser til luftig æggesnaps. Tilsæt de fintblendede hasselnødder og blødt stuetempereret smør og pisk det hurtigt sammen.

Kom mel, salt og bagepulver i en ren skål og sigt det i skålen med æg. Vend det sammen. Rør forsigtigt et par spiseskefulde æggehvideskum i dejen og fold derefter meget nænsomt resten af den luftige æggehvide i.

Fordel dejen i en smurt springform på omkring 20 cm, og glat den ud med en dejskraber. Bag lagekagebundene i en forvarmet ovn ved 165 grader varmluft i cirka 45-50 minutter. Afkøl kagen helt i springformen. Tag kagen ud og del den i 3 lige tykke lagkagebunde.

Vaniljecreme
Pisk æg sammen med sukker, vaniljesukker og majsstivelse i en gryde. Pisk herefter mælk i.

Varm kagecremen op under konstant omrøring ved middelhøj varme, til cremen begynder at tykne. Pisk kagecremen godt igennem mens den lige akkurat koger. Tag gryden af varmen og hæld cremen i en skål. Læg et stykke husholdningsfilm direkte på kagecremen, så dannes der ikke kondens. Sæt vaniljecremen i køleskab og lad den køle helt af.

Rør den afkølede vaniljecreme godt igennem. Pisk fløden til vaniljecreme til en luftig flødeskum og rør først et par spiseskefulde det i den afkølede vaniljecreme og vend derefter resten af flødeskum i.

Saml lagkagen
Læg den første lagkagebund på et fad og fordel et godt lag vaniljecreme på bunden. Læg skiver af banan, et drys chokolade og et drys grofthakkede daim. Fortsæt med resten af bundene.

Sørg for at gemme et lag vaniljecreme til at smøre på toppen og drys til sidst med resten af chokoladen og daimstykkerne.

Pisk flødeskum til pynt og kom i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt siderne af lagkagen.