Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kringle/ Afternoon tea Efterår, Forår, Kager, Kager og søde sager, Sommer, Vinter

Kringle

Nybagt lun kringle med remonce er virkelig et evigt hit!

Her får du min bedste opskrift på hjemmebagt gammeldags kringle med saftig marcipanremonce, rosiner og mandelsplitter.

Den er virkelig skøn og perfekt til kagebordet her i weekenden. En rigtig klassiker og smager bare altid godt. Duften og smagen af nybagt og lun kringle er helt uimodståelig.

Prøv også: min bedste opskrift på bananbrød >>

Kringle
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT30M8
Ingredienser
  • Kringle dej
  • 15 g gær
  • 0,50 dl mælk, lunet til 30 grader
  • 125 g smør, stuetempereret
  • 20 g sukker
  • 2 æg
  • 0,50 tsk salt
  • 250 g hvedemel
  • Remonce
  • 100 g marcipan
  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 1 knivspids stødt kanel
  • Fyld
  • 100 g rosiner
  • 40 g mandler, smuttede, grofthakket eller i flager
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • 2 spsk perlesukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gæren ud i en skål med mælk og tilsæt derefter smør skåret i små tern, sukker, æg, salt og halvdelen af melet. Rør det hele godt igennem, til det har en ensartet konsistens.

Tilsæt derefter resten af melet lidt efter lidt og ælt dejen grundigt, til den er helt smidig, blød og glat. Dæk skålen med et rent klæde og lad dejen hæve i 30 minutter.

Remonce
Rør marcipan, smør, sukker, kardemomme og kanel sammen i en skål til en ensartet remonce.

Saml kringlen
Rul dejen ud i et rektangel på et meldrysset bord. Fordel remoncen ned langs midten på dejen og drys med rosiner og halvdelen af mandlerne. Fold hver side af dejen ind mod midten og lad siderne overlappe hinanden på midten, så kringlen lukkes sammen. Placer kringlen på en bageplade med bagepapir.

Pensl kringlen med et sammenpisket æg, drys til sidst med perlesukker og resten af mandlerne. Lad kringlen efterhæve i 20 minutter. Klip evt. små snit ned langs kringlen – det giver den et flot mønster, når den bages.

Bag kringlen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15-18 minutter, til den er gylden og færdigbagt.