Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kringle/

Kringle

Nybagt lun kringle med remonce er virkelig et evigt hit!

Her får du min bedste opskrift på hjemmebagt gammeldags kringle med saftig marcipanremonce, rosiner og mandelsplitter. Den er virkelig skøn og perfekt til kagebordet her i weekenden.

Selv om kringlen virkelig slår langt det meste når den er helt nybagt og stadig lidt lun, så er den nu stadig lækker i 1-2 dage efter den er bagt og kan evt lunes let igen inden servering.

Prøv også: min bedste opskrift på bananbrød >>

PT1Hog30Mter

Kringle

8 pers.    1 time og 30 minutter
8 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time og 30 minutter
Fremgangsmåde

Rør gær ud i mælken i en skål og tilsæt derefter smør skåret i små tern, sukker, æg, salt og halvdelen af melet. Rør det godt igennem til det er helt ensartet i konsistensen.

Tilsæt derefter resten af melet lidt efter lidt og ælt dejen grundigt til den er helt smidig og glat.

Dæk skålen med et rent klæde og lad dejen hæve i 30 minutter.

Remonce
Rør smør, sukker, marcipan, kardemomme og kanel sammen i en skål til en ensartet remonce.

Saml kringlen
Rul dejen ud i en retangel på et meldrysset bord.

Fordel remonce på dejen ned langs midten og drys med rosiner og halvdelen af mandlerne.

Fold siderne af dejen ind mod midten, og lad dem overlappe hinanden på midten, så kringlen lukkes sammen. Placer kringlen på en bageplade med bagepapir.

Pensl med et sammenpisket æg, drys med perlesukker og resten af mandlerne. Lad kringlen efterhæve i 20 minutter. Klip evt små snit ned langs kringlen – det giver den et flot mønster når den bages.

Bag kringlen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 15-18 minutter.