Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gulerodskage_opskrift/

Gulerodskage

En krydret og lækker gulerodskage, hvor frostingen giver en herlig friskhed til den skønne kage.

Frostingen har jeg lavet med syrlig citronsmag og vaniljekorn, som giver lidt syrlighed til den søde, saftige og krydrede kage.

Vaniljen smager ikke umiddelbart super meget igennem, hvis man spiser den samme dag – den har godt af at trække lidt. Uanset om man har tid til dette, så pynter de sorte vaniljekorn fint på kagen og efter at frostningen har trukket natten over, er balancen mellem citron og den aromatiske vanilje blevet super fint afbalanceret og smager virkelig skønt sammen.

PT60M

Gulerodskage

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal1 kage
Ingredienser
  • 4 gulerod, groftrevet , ca 275g
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 200 g hvedemel
  • 4 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 50 g valnødder, hakkede
  • Frosting
  • 150 g flødeost, naturel
  • 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 0,50 vaniljestang, kornene herfra
  • 50 g flormelis
  • 50 g smør
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og brun farin sammen til det er helt ensartet og luftigt.

Pisk derefter et æg i ad gangen og dernæst røres gulerødder og valnødder i dejen.

I en anden skål blandes mel, bagepulver, kanel og salt.

Rør melblandingen sammen med smør, sukker og æg-blandingen.

Kom i en smurt springform, ca 22 cm og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-55 minutter.

Lad kagen køle helt af, inden den pyntes med frosting

Frosting
Pisk smør og flormelis med citronsaft og fintrevet citronskal til det er helt hvidt og luftigt. Rør flødeost i.  Smør frostingen på kagen, drys med citronskal.

Gulerodskagen passer til 6-8 personer