Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gulerodskage_opskrift/

Gulerodskage

En krydret, saftig og lækker gulerodskage, hvor frostingen giver en herlig friskhed til den skønne kage.

Frostingen laver jeg med syrlig citronsmag og vaniljekorn, som giver lidt syrlighed til den søde, saftige og krydrede gulerodskage. De fine vaniljekorn giver flotte prikker i frostningen og efter at frostningen har trukket natten over, er balancen mellem citron og den aromatiske vanilje blevet lækkert afbalanceret og smager virkelig skønt sammen.

Prøv også: min opskrift på banankage >>

PT60M

Gulerodskage

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 150 g smør, blødt og stuetempereret
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk salt
  • 275 g gulerod, groftrevet
  • 50 g valnødder, hakkede
  • Frosting
  • 100 g smør
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • 100 g flormelis
  • 150 g flødeost, naturel
  • 0,50 øko citron, lidt saft og fintrevet skal
Udskriv 
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og brun farin sammen til det er helt ensartet og luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.

Bland hvedemel, bagepulver, kanel og salt godt sammen og rør først det i dejen, og derefter også gulerødder og valnødder.

Kom i en smurt springform på cirka 22 cm, beklædt med bagepapir i bunden og bag i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i cirka 45 minutter.

Lad kagen køle helt af på en rist og pynt derefter med frosting

Frosting
Pisk smør, vaniljekorn og flormelis med lidt citronsaft til det er helt hvidt og luftigt. Rør flødeost i og smør frostingen på kagen, drys med fintrevet citronskal.