Gulerodskage


En krydret, saftig og lækker gulerodskage, hvor frostingen giver en herlig friskhed til den skønne kage.
Frostingen laver jeg med syrlig citronsmag og vaniljekorn, som giver lidt syrlighed til den søde, saftige og krydrede gulerodskage. De fine vaniljekorn giver flotte prikker i frostningen og efter at frostningen har trukket natten over, er balancen mellem citron og den aromatiske vanilje blevet lækkert afbalanceret og smager virkelig skønt sammen.
Prøv også: min opskrift på banankage >>
Gulerodskage
- 150 g smør, blødt og stuetempereret
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 0,50 tsk salt
- 275 g gulerod, groftrevet
- 50 g valnødder, hakkede
- Frosting
- 100 g smør
- 1 vaniljestang, kornene herfra
- 100 g flormelis
- 150 g flødeost, naturel
- 0,50 øko citron, lidt saft og fintrevet skal
Pisk smør, sukker og brun farin sammen til det er helt ensartet og luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver, kanel og salt godt sammen og rør først det i dejen, og derefter også gulerødder og valnødder.
Kom i en smurt springform på cirka 22 cm, beklædt med bagepapir i bunden og bag i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i cirka 45 minutter.
Lad kagen køle helt af på en rist og pynt derefter med frosting
Frosting
Pisk smør, vaniljekorn og flormelis med lidt citronsaft til det er helt hvidt og luftigt. Rør flødeost i og smør frostingen på kagen, drys med fintrevet citronskal.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Uhmm.. den ser lækker ud! Jeg har selv haft en gulerodskage i tankerne hele dagen, det kan være at jeg skulle prøve denne lækre opskrift :)
Kh. Maria/madgladmad
Lad mig endelig høre hvis du prøver den :)
Mmmmm den ser lækker ud. Den skal så afgjort afprøves herhjemme. :-D
Rigtig god fornøjelse :)
Du har altid de opskrifter, jeg lige står og mangler. Vælger ofte dine frem for andre, jeg kan finde på nettet, da man altid kan være sikker på, at det er en lækker og nem opskrift med gode råvarer. Tak for det, Ann-Christine og fortsæt dit gode arbejde med opskrifter og sindssygt flotte billeder. :-) God søndag!
KH Malene
Kære Malene,
Hvor er det dejligt at høre! Jeg er virkelig glad for at du har så gode oplevelser med mine opskrifter.
Tak og jeg fortsætter – kan slet ikke lade være ;)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg er lige i gang med at bage den fine kage, men skal bruge den på arbejdet i morgen.
Kan jeg lave frostningen i dag og sætte den på køl og pynte kagen med den i morgen, eller skal den laves og spises samme dag?
Hilsen Michelle
Hej Michelle,
Nu ved jeg ikke om du har lavet det hele :) Men jeg ville vente med at komme frosting på lige inden servering. Det kan dog sagtens røres sammen dagen før og så opbevares på køl.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine.
Den ser lækker ud! Jeg overvejer at lave den til et kagebord. Tror du den kan laves dagen før og stadig være god dagen efter?
Ja, denne gulerodskage kan du sagtens lave dagen før :)
Jeg har i øvrigt lavet et indlæg her, om kager der er skønne at bage dagen før de skal serveres: http://www.valdemarsro.dk/gode-kollega-kager/
måske det kan være til ekstra inspiration :)
God fornøjelse
Kh AC
Tusind tak! Jeg elsker at finde nye kager på din blog for de er altid en succes :D
Tusind tak ♡ Det er jeg glad for du synes
Super lækker kage! – har lige bagt den og den er fantastisk :-)
Har dog et spørgsmål. Skal kagen opbevares i køleskabet, hvis det hele ikke bliver spist?
Hilsen Duygu
Hej Duygu,
Hvor er det dejligt at høre! :) Jeg opbevarer næsten altid skærekager på køkkenbordet overdækket, da jeg synes de hurtigt bliver lidt tørre på køl.
Kh AC
Et godt tip er at opbevare kager inde i en slukket ovn – der kommer ingen luft til, så den bliver ikke tør :-)
Men den skal nok ikke stå i for lang tid, hvis det er en kage med frosting på ;-)
Det er da et rigtig godt tip! :) Tak for at dele
Lækkert med citronsaften i frostingen.
Suveræn opskrift.
Tusind tak! Det er dejligt at høre :)
Bagte to af disse i springforme med lidt mindre omkreds. Placerede dem på hinanden med lidt creme i mellem. Smurte kagen op med resten af cremen og overtrak med fondant pyntet som kanin.
Til min datters 4års fødselsdag :) Smagte rigtig godt og lækkert med citron i cremen. Tak.
Hvor lyder det som en fin kage og sikke en sød ide at pynte gulerodskagen som en kanin.
Tak for tilbagemeldingen på opskriften – får helt lyst til at bage den igen snart :)
Uhmmm lavede denne lækre gulerodskage til mine kolleger på min fødselsdag – De var VILDE med den.
lavede dobbeltportion og så i en mellemstor bradepande på 200gr i 25 min alm ovn helt perfekt konsistens – og frostingen blev rørt sammen aftenen før og først puttet på kagen ved servering
Hvor er det skønt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Hej
Jeg skal til at bage din gulerodskage. Kan man undlade valnødder, da jeg har en allergiker herhjemme. Skal der så noget mere af noget andet i? Jeg synes du har rigtig mange gode opskrifter, har prøvet rigtig mange.
Mvh. Pia
Ja, det kan du sagtens – du behøver ikke supplere med andet i stedet.
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Kan man dele bunden i to og lægge den sammen med frostingen, og derefter smøre den op i frosting?
Kan se du skriver at frostingen først skal på lige inden servering, og så bliver det vel noget juks at klaske den imellem bundene når den ikke kan sætte sig?
På forhånd tak ☺️
Mvh Cecilie
Du kan sagtens dele bunden og komme frosting mellem bundene. Det vil være rigtig lækkert.
Det er mest fordi jeg synes frostingen er pænt når den lige er lagt og fordi kagen med frostning skal opbevares på køl
Kh AC
Kan man anvende denne opskrift som muffins?
Ja, sagtens :)
Ville høre ad om det er en lidt snasket eller?
Det er en rigtig skøn saftig smovset kage :)
Tak for endnu en god opskrift. Valdemarsro er altid det første sted jeg kigger når jeg mangler opskrifter.
Jeg kom lidt frisk revet ingefær i dejen sammen med gulerødderne og det var et hit. ❤
Det er jeg da rigtig glad for at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften – det lyder lækkert med et lille strejf af ingefær til opskriften
Kh Ann-Christine
Kan gulerodskagen og cremen fryses hvis mam har lavet en kage for meget :)?
Gulerodskagen kan sagtens fryses, men jeg ved ikke helt hvordan cremen vil være efter den er tøet op igen. Skulle den blive kedelig så kan den jo i værste fald skrabes af og friskes op med en ny :)
Jeg elsker denne kage (samt en masse af dit andet bagværk) Nu er det 3. gang jeg bager den sammen med mine piger på 8 og snart 5 og de synes det er et hit. Både at bage og at smage efterfølgende.
Tak for alle dine lækre opskrifter!
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Hej Ann-Christine
Er stor fan af dine opskrifter! Nu vil jeg prøve denne i morgen i bradepande.
Vil du ikke tro at jeg sagtens kan fryse den til næste uge og påfører frosting, når den er tøet op igen? ?
Dejlig dag!
Mvh Pia
Hej Pia,
Tusind tak for din søde hilsen :)
Jo, det tror jeg sagtens du kan gøre. God fornøjelse med bagningen og rigtig god aften til dig
Kh AC
Kan man lave ekstra frosting så der kommer ekstra meget på?☺️
Ja, det kan du ihvertfald :)
Jeg har netop i dag bagt din gulerodskage og nej hvor er den lækker. Jeg har godt en opskrift liggende, men den kan slet ikke slå denne her. Så det er ikke sidste gang jeg har lavet den
Så dejligt at høre ♡ Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Kan jeg bruge denne opskrift til muffins? Jeg har set, at du har en anden opskrift til muffins, men jeg er virkelig glad for den her kage :-)
God sommer!
Julie
Hej Julie,
Ja, det kan du sagtens. Det vil være lækkert og hvor er det dejligt at høre du er glad for opskriften :)
Skøn sommer til dig også
Kh AC
Hejsa! Jeg står og skal bage en bradepandekage til en fest på lørdag. Vil det være nok at lave dobbelt portion af denne opskrift – og vil den blive tør i en bradepande? P.s elsker kogebogen!!
Hej Ida,
jeg tror den bliver skøn i en bradepande også – og jeg ville nok gange den med 3.
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du er vild med kogebogen :)
Kh Ann-Christine
Glutenfrit tip!
Skiftede hvedemelet ud med samme mængde havremel, tilføjede en ekstra teske bagepulver.
Det fungerede perfekt!
Skøn opskrift, tak ;)
Skønt du deler! Tak for det og for din søde hilsen
Kh AC
Jeg er allergisk over for nødder, ved du om jeg bare kan undlade nødderne eller om jeg så skal tilføje noget anede?
Mvh Lykke ☺️
hej Lykke
Du kan blot undlade nødder
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej valdesmarsro.
Hvis du skulle lave den i bradepande i stedet, hvad ville du så gange opskriften op med?
Hej Tine
jeg ville gange den med 3
God fornøjelse
Kh AC
Jeg vil prøve at lave denne lækre kage. Men hvordan undgår man, at den hæver op i midten? Synes tit jeg oplever det med en rundform. Mh
Hej Suzanne
Ovnen kan jo være ret forskellige, så der skal nogle gange justeres lidt til fra ovn til ovn. Når en kage hæver op på midten, så skyldes det at kagen blivre bagt hurtigere i siderne og derfor ikkee hæver så meget der. Du kan løse det ved at skrue lidt ned for ovnen til at starte med til fx 165 grader varmluft i din ovn og så justere op i temperatur efter 20 minutter.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Lækker, lækker gulerodskage!!
Nu er det anden gang, jeg bager den, og hov
Er det korrekt, at der er korn fra vanille stang i ingredienslisten, men at det er forsvundet i selve opskriften? Fik lavet den uden første gang, men det blev faktisk lækkert friskt alligevel… Denne gang prøver jeg MED vanille;-)
Hej Dorthe
Mange tak, jeg kommer vanilje i frostingen i min opskrift på gulerodskage – ikke i selve kagen :)
Kh Ann-Christine