Muffins med vanilje og chokolade


Klassiske muffins med vanilje og chokolade er så skønne og nemme at bage.
Opskriften er baseret på min helt klassisk saftig sandkageopskrift, for den ere nemlig drøngod, også til muffins. Jeg bruger chokoladeknapper i denne opskrift for de ‘bliver hvor de skal’ i kagerne, hvor grofthakket chokolade nemmere flyder lidt rundt. Det betyder dog ikke noget for smagen, så kan man sagtens bruge begge dele, lige som man også kan bruge både mørk-, lys- eller mælkechokolade.
Prøv også: min opskrift på lækre blåbærmuffins >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Muffins med vanilje og chokolade
- 1 vaniljestang
- 150 g sukker
- 150 g smør, stuetemperatur
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 75 g chokoladeknapper
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud og kom dem i en skål sammen med sukker og smør. Pisk det godt sammen, til det er luftigt og helt hvidt. Pisk derefter æggene i et ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør den sammen. Tilsæt chokoladeknapperne og vend dem godt rundt i dejen.
Fordel dejen i muffinforme. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg udhulede muffinens inde i midten efter de var færdige, hvor jeg derefter putted hindbærmarmelade ind i midten og dækkede toppen af muffinens med vanilje smørcrem
Hej Ida
Sikke en fin ide! Tak for at dele dit gode tip.
Kh Ann-Christine
Tak for opskriften – det er virkelig super gode muffins!!
Også nemme at lave.
Tak for din gode hjemmeside – bruger mange af dine opskrifter!
Hej Birgitte
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for!
Kh Ann-Christine
Hej tak for en virkelig lækker muffens, jeg har bare et soørgsmål. Hvorfor er alt min chokolade nede i bunden af kagen
Hej Penelope
Tak for din søde hilsen. Jeg synes ikke selv jeg oplever at al chokoladen lægger sig i bunden, men prøv evt at hakke det lidt finere og bland det med melblandingen næste gang.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine