Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregrynskager/

Havregrynskager med luftig smørcreme

Knasende sprøde og søde havregrynskager, penslet med et lille lag mørk chokolade og fyldt med den luftigste og lækreste smørcreme, man kan drømme om. En kop kaffe, en hyggestund med familien og en havregrynskage. Uhm, det er livsnydelse.

Havregrynskagerne kan sagtens spises uden smørcreme, og de kan også sagtens laves mindre i størrelsen, så man dosere dem i teske størrelse i stedet for i spiseske. Så får man nogle små fine havregrynskager og på et større kagebord vil det være en super fin løsning.

Prøv også: min opskrift på cookiekage >>

PT60M

Havregrynskager

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 75 g smør
  • 0,50 vaniljestang
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 30 g hvedemel
  • 125 g havregryn, finvalset
  • Smørcreme
  • 0,50 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 0,50 dl vand
  • 125 g smør, stuetempereret
  • 1 æggeblomme
  • Derudover
  • 100 g mørk chokolade, tempereret
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved lav varme og tag gryden af varmen, så snart smørret er smeltet.

Rør havregryn, mel, og bagepulver godt sammen i en skål.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Rør sukker,  vanilje og æg i gryden med den lune smør og rør det sammen. Rør derefter havregrynsblandingen i.

Kom dejen på bageplade med en spiseske i runde kugler – dejen flyder ud når de bliver bagt. Opskriften til 4 personer svarer til at der er 8 dejkugler på pladen. Giv dem et lille tryk og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-12 minutter, eller til de er brune i kanten.

Lad havregrynskagerne køle af på bagepladen.

Smørcreme
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom sukker, vanilje og vand i en gryde og kog op, lad det koge uden låg til sukkeret smelter helt. Lad det køle ned til stuetemperatur.

Pisk smør og æggeblomme luftigt i en skål, hæld sukkersiruppen i blandingen, mens der fortsat piskes kraftigt, til cremen er blød og ensartet.

Pensl havregrynskagerne med tempereret chokolade, lad det størkne og saml dem derefter med smørcreme.