Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/banankage/

Banankage

Her får I min opskrift på skøn saftig banankage.

Kagen er svampet, saftig, smovset og fyldt med masser af banansmag – lige som sådan en rigtig god banankage skal være.

Opskriften er nem og det tager ingen tid at bikse kagen sammen – den kræver nærmest kun, at man har overmodne bananer på lager. De giver nemlig den absolut bedste og sødeste banansmag i kager.

Prøv også: min opskrift på en saftig citronkage >>

PT60M

Banankage

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 150 g smør, blødt og stuetempereret
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 175 g sukker
  • 4 æg
  • 5 banan, meget modne
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 40 g valnødder, hakkede
  • 1 spsk smør, til at smøre formen
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk sukker, vanilje og smør sammen til det er lyst og luftigt. Pisk derefter ét æg i ad gangen.

Mos bananerne på en tallerken med en gaffel og rør dem i dejen.

Kom hvedemel, bagepulver, salt og valnødder i en ren skål og rør det godt sammen. Rør melblandingen i dejen og vend dejen godt sammen til den er ensartet.

Smør en springform, på 22 cm i diameter med smør og kom bagepapir i  bunden. Kom dejen i og  bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 minutter.

Lad kagen køle af på en rist og pynt den derefter.