Banankage
Her får I min opskrift på skøn saftig banankage, som er en af min og min families yndlingskager.
Kagen er svampet, saftig, smovset og fyldt med masser af banansmag, præcis som sådan en rigtig god banankage skal være. Du kan fylde chokolade og nødder i dejen, eller blot lade den være helt enkel som i min opskrift her ♡
Opskriften er nem og det tager ingen tid at bikse kagen sammen, den kræver nærmest kun, at man har overmodne bananer på lager. De giver den absolut bedste og sødeste banansmag i kager.
Prøv også: min opskrift på en saftig citronkage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Banankage
- 150 g smør, blødt og stuetempereret
- 175 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 5 banan, meget modne
- 40 g valnødder, hakkede
- 175 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- Til pynt
- 50 g mælkechokolade, finthakket
- 40 g valnødder, finthakkede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Mos bananerne på en tallerken med en gaffel og rør banan og valnødder i dejen.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Vend dejen sammen, til den er ensartet.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 20 cm i diameter, smør siderne med smør og kom dejen i. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-50 minutter.
Lad kagen køle af på en rist. Fordel chokoladen på den varme kage og lad den smelte direkte på kagen. Drys med valnødder.
Jeg vil bare sig tak, for nu har jeg bagt den her kage for nok hundrede og syttende gang! Det er vitterligt den bedste banan kage
Hej Astrid
Hvor er det dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
Kh Ann-Christine
Nu har jeg bagt kagen to gange …
Kan man virkelig godt piske smør, sukker og vaniljesukker let og luftigt? 😬 Jeg har måttet opgive det. Piskede ellers længe, synes jeg. Der menes ikke æg, vel? Og så smeltet smør bagefter?
Ja, det er helt rigtigt, som det står – det er en rørt dej hvor smør og sukker piskes først. Smørret skal være stuetemperatur, så det er helt blødt.
Ved en pisket dej derimod, pisker man sukker og æg først og smelter smørret. Det er blot to forskellige deje og fremgangsmåder. En rørt dej giver en dybere smag, men lidt mindre luftig dej.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skøn kage. Og måske det står et sted i den LANGE positive tråd. Men jeg finder bagetiden for kort. Ved godt ovne er forskellige, men vi taler 15 min mere.
Jeg har samme oplevelse som Sam, bagetiden skal sættes op med 15-20 min. eller brug evt. en 25 cm springform
Det kan variere lidt fra ovn til ovn, så endelig mærk med et træspyd og juster til efter hvor kraftigt ovnen bager
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Sidder lige nu her ude i Filippinerne og har den skønneste duft i hele huset, vi glæder os vandvittigt til at smage den skønne banankage….. bananer har vi jo nok af og mange opskrifter er afprøvet. 🥰🇩🇰🇵🇭
Hej Bo
Hvor er det hyggeligt! – og dejligt at tænke på at min banankage bliver bagt med lokale bananer på Filippinerne :)
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Sjovt sidder også her i quezon city men skal dog først til at lave den, håber den smagte godt
Superlækker opskrift.
Bruges tit👍
Har dog puttede tranebær og lidt citronsaft i og mine gæster synes det smager dejligt.🤗
Tak for mange gode opskrifter er stor fan.
Hav en dejlig dag 🌞🍀
Mange tusind tak for din søde hilsen og fine tip du deler.
Det er jeg glad for ♡
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine 🌸
Tak for en dejlig opskrift på din banankage. Har bagt den mange gange til mange klapsalver fra familien, store som små.
I dag er den bagt igen, og denne gang prøvede jeg at komme en spiseskefuld citronsaft i dejen, samt halv-halv bagepulver og natron Det gav en meget flot hævning med dén hævemix, synes jeg.
Go’ weekend.
Hilsen Elin, Odense
Kære Elin
Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften. Det er jeg rigtig glad for at høre – og dejligt du deler dit fine tip
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg ville bage din lækre banankage til en stor familie week end , og brugte din omregner fra rund form til stor bradepande . Mine mål på baradepanden er 32×43 og udregningen viste jeg skulle gange portionen med 4. Tænkte det var voldsomt meget , men nu gjorde jeg det .
Fik selvfølgelig alt for meget dej , så måtte fordele ingredienserne og hælde resten ud.
Så tænker at den omregner ikke helt stemmer 🙈
Hej Lisbeth
Matematisk vil rumfanget på en rund form på 20 cm svare til en firkantet form på cirka 18×18 cm. Så det passer meget godt med at opskriften skal ganges med 4. Så er der selvfølgelig højden at gøre godt med, og der er en bradepande ikke så høj som en springform. Mon ikke det kan være der den går galt?
Kh Ann-Christine
Havde den med på arb og den høstede stor ros, pisket…
Og den smagte ikke af omelet 😳
Vild med dine opskrifter.
P.s – Ca mål på bananer…?
Hej Helle
Tusind tak for din søde hilsen. Jeg har ikke målt gram på bananer, det gør ikke så meget om det variere en smule fra gang til gang i netop denne opskrift, og skulle det være ekstra store bananer, så kan man blot bruge en mindre.
Kh Ann-Christine
Jeg er så glad for denne opskrift – den slår aldrig fejl!! Heller ikke når jeg kun lige har 4 bananer eller når jeg undlader nødder, så smager kagen lige så godt for det. Jeg bruger som regel mørk pålægschokolade ovenpå og det fungere så fint med at lade det smelte af sig selv på kagen 😊👌🏼
Dejligt at høre, tusind tak for din søde hilsen og feedback på opskriften :)
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Hej 🙂
Er denne kage luftig og ikke klæg og kompakt ?
Hvor meget regner du med bananer vejer i den her opskrift
Der er kæmpe forskel på banan str
Jeg har kun 1 gang lavet en banan kage der sad lige i skabet efter min mening , mega luftig og alligevel saftig og ikke tør, svært at forklare.
Håber denne bliver sådan 🙏🏻🙂
Kan ikke huske hvilken opskrift jeg brugte den dag eller om jeg gør nået forkert så de bliver kompakte 🤔
Vender forsigtig mel i og bruger ikke kolde æg .
Dog har de fleste opskrifter været sådan at æg og sukker skulle piskes først
Hej Majken
Kagen bliver saftig og smovset. Den er ikke super luftig, men jeg synes bestemt heller ikke den er klæg :)
Husk endelig at piske smør og sukker længe til det bliver luftigt og pisk gerne 30-60 sekunder mellem hvert æg, så det også bliver luftigt og godt arbejdet ind i smør/sukker.
Om man pisker æg+sukker først eller smør+sukker først er helt enkelt spørgsmålet om man laver en kage med pisket dej eller med rørt dej. Dette er en banankage med rørt dej. En pisket dej bliver mest luftig og en rørt dej bliver mest saftig og med en dybere og mere intens smag. Som med alt andet er det en smagssag og du må endelig finde den løsning der passer godt til din smag :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg bage den i en brødføde, hvis jeg kun skal bage til 6 personer og derfor reducerer opskriftsmålene?
Hej Ann
Jeg har lavet en omregner her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/ som du kan bruge til at reducere kagen til din form
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har samme problem som den person der skrev d. 28. marts 2023 – og det endda selvom jeg gav kagen 30 min mere i ovnen end opskriften angav. Og der var ikke dej på den gaffel og den træpind jeg stak ned i midten af kagen, inden jeg endelig tog den ud….hvad gør jeg galt?
5 bananer virkede som en enorm mængde der skulle i dejen…
Jeg er vild med at der er godt med bananer i, så 5 stk er helt perfekt til min smag.
Har du ladet den køle af inden du skærer i den?
Kh Ann-Christine
Hvad gør jeg forkert jeg synes kagen virker dejet som om den ikk er færdig selvom jeg giver den 50min
Alle ovne er forskellige og bagetid kan variere en del, så det kan godt være den skal have en smule længere tid i netop din ovn.
Kagen skal dog være svampet og ikke tør inden i, pga bananerne.
Kh Ann-Christine
Kan godt forstå grundopskriften i mange kager herinde starter med at piske smør og sukker, for der giver sådan en dejlig konsistens – medmindre det skiller.. Og det gør det for mig HVER gang.. Kører med piskeris på røremaskinen, smørret er meget blødt og kører det længe før æggene kommer i (et af gangen). De første æg går fint, men så skiller det pludselig sådan helt vildt..
Hvad Søren gør jeg galt?!
Tak for mange fantastiske opskrifter og evig inspiration til madlavningen ❤️
Hej Ida
Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg har beskrevet det nærmere på denne side: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/ under overskriften ‘kagedej der skiller’ både årsag og løsning.
Jeg håber det kan være en god hjælp og forklaring
Kh Ann-Christine
Her havde vi ikke lige de rigtige ingredienser, så der kom hasselnødder, hvidchokolade og saften fra en halv appelsin i grundopskriften. Det smager skønt.
Hvor er det skønt at høre! Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hejsa
Vil man kunne bage den også fryse den ned til den skal bruges,?
Også pynte den med chokolade glasur når den er tøet op.
Vh Anne Hansen
Ja, den kan sagtens fryses og pyntes efter den er tøet op igen
Kh Ann-Christine
Det er verdens lækreste banankage og børnene kan være med! Vi smuldrer hakket chokolade – hvid, mørk og mælke – på kagen inden den bages. Det smager ret lækkert.
Kan opskriften mon bruges til muffins??
Tak for skønne opskrifter
Hej Mia
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og søde tilbagemelding på opskriften.
Det tror jeg fint du kan gøre :)
Kh Ann-Christine
Jeg skal bare en banankage til min søns fødselsdag lørdag.. Vi bliver 10 voksne og tænker denne kage er lige lille nok..?Selv om jeg også bager en lagkage.. Jeg har en form på 22×32.. Men kun 5 (store) bananer.. What to do? Kan købe flere bananer i morgen men de er jo ikke modne nok.. På forhånd tak for hjælpen 🙏
Der bliver 8 gode store stykker, så hvis der også er lagkage er der nok fint med kage til alle hvis du deler denne i 10 stykker :)
Kh Ann-Christine
Jeg laver ikke lagkage alligevel.. Vi fpr dog frugtsalat med råcreme også.. Hvad mon der sker hvis jeg fordobler opskriften men bare tilføjer 6 bananer? Hvad andet skal jeg ændre på for at det bliver godt?
Kan det virkelig passe at jeg skal gange opskriften med 1 1/2 gang mere til en 24 cm springform
På forhånd tak
M.v.h Pia Dahl
Hej Pia
jeg har lavet en beregner her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/ der kan du regne det præcist. Hvis du går fra en form på 20 cm til 24 cm skal du gange ingredienserne med 1.44. Jeg ville selv runde op til at gange ingredienserne med 1,5 for at gøre det lidt mere enkelt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusinde tak for en meget lækker opskrift. Jeg har kun en 26 cm form, og kagen var perfekt bagt efter 40 minutter 😊 Chokoladen på toppen var blød og nem at skære. En ny favoritkage.
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Elsker din opskrift på banankage. Det er den bedste af alle dem jeg har prøvet;)
Hej Silje
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre!
God weekend
Kh Ann-Christine
godt nytår og udnskyld tryk fejl
jeg undrer mig over du skriver varmluft ovn, jeg lærte på en kursus hos el foreningen i Ålborg (for flere år siden) At varm luft bruges kun til når man har to plader i ovnen, men brød på vel at mærke (eks småkager) i situationen med 1 plade, oger man temperaturen op 20¤. VArmluft ved en plade giver ingen bedre bageeffekt kun mere larm. Jeg ved ikke om det passer, jeg rettede bare ind den gang for flere år siden, og bruger kun varm luft når jeg har to plader i oven af gangen.
Ved du noget om det?
Jeg har haft flere forskellige ovne og oplever at der har været stor forskel på hvordan den enkelte ovn fungere bedst med varmen, i min forrige samt nuværende ovn er varmluft bedst til mange opskrifter, hvorfor det er det jeg tester og udvikler opskrifterne ud fra.
jeg har skrevet mere om det her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Min kage er blevet til muffins og jeg syns den stadig er våd inden i selv om den jar fået 35 min
Hej Kathrine
Har du bagt dem som muffins i stedet for en hel kage? Så vil jeg give dem omkring 20 minutter i min ovn, men alle ovne bager forskelligt, så bagetid kan svinge med 10-15 %, umiddelbart synes jeg dog at 35 minutter lyder af i overkanten for muffins.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej og tak for en lækker opskrift som altid
Er vild med at følge med i hvad du laver og lave mit eget ud fra
Egentlig samme opskrift men har smidt
2/3 af melet
1/3 protein pulver banan/chokolade
5 store banener
Pynt med hvid chokolade og føntørre mønster i
Efterfølgende sølv glimmer og hindbær glimmer lidt store flager for at kunne puste det udover kagen
Mange tak for din fine hilsen, tip og tilbagemelding på opskriften
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man bruge denne opskrift til at bage muffins?
Hilsen, Yuliys
Ja, det kan du fint gøre
Kh Ann-Christine
Jeg har bagt den med mine egne bananer fra haven i Tanzania. Den blev helt fantastisk, og med et tyndt lag smeltet chokolade på toppen.
Den smager fantastisk!
Kan den fryses eller hvor mange dage kan den holde sig?
Hej Tine,
Det kan du se info om i opskriften – samme sted som tid, mængde mv.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej.
Tak for altid gode opskrifter.
Kan jeg erstatte vaniljepulver med vaniljesukker, og i så fald hvad er mådeforholdet?
Hej Jannie
Tak for din søde hilsen.
jeg har skrevet om mængder og mål på vanilje her: https://www.valdemarsro.dk/tag/vanilje/
God fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Nu har jeg ikke læst alle kommentarerne her, men banankagen er enormt fryseegnet, hvis man bare undlader overtrækket med chokolade.
Min kone elsker denne kage og jeg laver den ofte til hende, men spiser kun meget lidt selv. Derfor fryser vi den ned i kvarte, så hun kan tø op efterhånden som hun har lyst. Hun spiser den iøvrigt uden chokolade, hvilket den også egner sig super godt til. Lidt flormelisdrys pynter flot og smager også fint.
Tak for opskriften!
Er det muligt at få af vide hvor mange kalorier der er i kagen?
Hej Christina
Til Valdemarsro Premium har vi netop lanceret energiberegning på alle opskrifter, hvis man logger ind her på web – så kan du klikke på bjælken under den lyserøde opskriftsboks og energiberegningen vil folde sig ud.
Du kan prøve det gratis i 7 dage og se om det er noget for dig :)
Valdemarsro Premium koste 39 kr pr måned eller 199 kr pr år og så får du:
– adgang til energiberegning på alle opskrifter
– ugentlig madplan, som du nemt kan justere til med opskrifter som passer til dig
– din egen favoritside her på Valdemarsro
– nem og tidsparende indkøbsseddel funktion.
– adgang til premium, både her på websitet og i Valdemarsro appen.
Du kan læse mere her: https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-premium/
Kh Ann-Christine
Dejlig nem opskrift. Jeg valgte at erstatte 30% af melet med speltmel – der giver en lidt dybere smag synes – forhåbentlig også i denne kage som lige nu står i ovnen. Hvad er begrundelse for at bage ved varmluft – troede det ville udtørre? Mvh Mette
Lyder skønt! Rigtig god fornøjelse med kagen.
Jeg har skrevet om varmluft vs alm ovn her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/ under bagning
Kh Ann-Christine
Hej,
Herhjemme laver vi det i muffins forme, det er lidt nemmere at styrer og holder lidt længere, nu når alle i huset er vilde med dem.😁 Giver dem dog 5-10 min mindre og har vi chokolade kommer det også i, bare ekstra godt.😊 Super opskrift👍🏻
Hejsa
Super opskrift. Herhjemme er valnødder ikke højsædet…så det blev med hakket Daim istedet. Uha, det var godt. 😁
Tak for en skøn blog.
Hvis jeg nu vil lave denne kage i en bradepande, hvor mange personer, skal jeg så vælge for at mængden passer til en bradepande? Og er temperatur og de ting så det samme? :)
Du kan gange opskriften op med 3 til en stor bradepande og holde øje med om den skal have en anelse længere tid.
Kh AC
Hej :-)
Jeg har ikke bagt særlig meget, men vil forsøge at lave denne på fredag. Er det muligt, at gøre alt klart om dagen, stille det i køleskabet, og så bage den senere på aftenen? Eller er det bedre at lave den helt færdig om dagen, selvom jeg skal servere den om aftenen? I så fald, skal den så bare opbevares i køleskabet og varmes op igen, eller er det meningen, at den er kold. :-D
Tak for dit skønne univers!
Kh Stine
Hej Stine,
Den er bedst at bage helt færdig når du har samlet dejen, for ellers vil den skille og bageevnen vil blive mindre.
Denne kage kan sagtens bages 1-2 dage før servering og den smager skønt når den er afkølet.
Server den gerne ved stuetemperatur og opbevar den i lufttæt beholder på køkkenbordet.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tusind tak for svar!
Den blev sååå lækker – mine gæster elskede den og fik rester med hjem.
Kh Stine
Hvor er det dejligt at høre! Det er jeg glad for.
Tak for din søde tilbagemelding :)
Kh Ann-Christine
Fantastisk ❤️
Dine opskrifter vækker begejstring hos min krænsne familie. Næste opgave er opskriften på banankage
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med banankagen
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Har skiftet en banan ud med friske jordbær og det blive bar guf guf. Man kun smæge både banan og jordbær
Det lyder virkelig lækkert!
Tak for den fine ide
Kh AC
God kage
mange tak!
Kh AC
Super dejlig banankage – jeg bryder mig ellers ikke om banankage, men havde nogle bananer, jeg ikke ville smide ud – den her kage er VIRKELIG god – mums!
Tusind tak for nogle rigtig dejlige opskrifter – jeg bruger dem flittigt.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fineste tilbagemelding på opskriften her.
Skøn aften til dig
Kh AC
Virkelig lækker kage! Jeg havde ingen nødder i huset, men jeg fandt en Glöggmix med mandler, tranebær & æblestykker fra Løgismose og blandede i. Det kan i den grad anbefales ;-)
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og dejlig dag til dig
Kh AC
Verdens bedste banankage må vi sige. Alle mand er enige ❤️.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
super lækker banan kage
Tusind tak :)
Vi havde kun 60 g. hvedemel, så brugte grahamsmel for resten, og det var SÅ lækkert!
God kage :-)
Skøn at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej :)
Tror du den fungerer som muffins nu da den er så svampet?
Og kan valnødder undlades? Den er til børnefødselsdag.
ja, den er lækker også uden valnødder :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej, jeg ville høre om du tror bagepulveret kan erstattes med natron? Vi er i skihytte og har kun taget natron med til at bage.
Du kan fint bruge natron, så mangler du blot lidt syre for at aktivere det, fx en tsk citronsaft eller lign
God ferie til jer i skihytten :)
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Jeg bager med stor fornøjelse igen og igen banankage efter din supergode opskrift ?
er mine bananer meget modne, kommer jeg 1 spk. tørret ingefærpulver i, det balancerer fint det søde.
glæder mig til din opskriftsbog
Sussie
Hej Sussie,
Hvor er det dejligt at høre og skønt med ingefær i.
Min bog er udkommet nu og du finder den lige her: https://www.valdemarsro.dk/kogebog-valdemarsro-aftensmad/ ♡
Kh AC
Jeg vil bare lige fortælle at jeg har lige lavet banankagen i muffinsforme og givet dem 30 min istedetfor 45, hold nu op de er lækre :)
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Den skal jeg lave som kage til kaffen på lørdag. Ser så lækkert ud! Kan jeg bruge en rugbrødsform, den høje aflange, i stedet for en springform? :)
Hej Ida
Det kan du sagtens, blot smør den godt eller beklæd den med bagepapir.
God fornøjelse
Kh AC
Tusind tak for dit hurtige svar :) rigtig god dag.
Hej :)
Jeg blev nødt til at aflevere dumme-kage til pædagogerne i vuggestuen i dag, fordi jeg den anden dag missede en afkørsel på motorvejen, og derfor først fik hentet guldklumperne efter den officielle lukketid :/ Så en kage måtte der til! Denne banankage var så nem og overskuelig at bage med vores ældste datter på 2,5 – tak for inspirationen og opskriften :)
Jeg har dog et problem, som du måske kan hjælpe med, nu du er så bage-kyndig som du er: Når jeg laver en klassisk kagedej skiller den altid for mig! Jeg pisker smør + sukker sammen, tilføjer eet æg af gangen og så skiller det hele. Er mine æg for kolde ? Eller er der en anden grundregel jeg fuldstændig er gået glip af? Det er det samme hver gang og jeg er ved at blive ret frustreret over det… På forhånd tak for lidt råd :)
Hej Cathrine,
Åhh åh, hvor fint at den kunne reddes med en god kage til pædagogerne ;)
– jeg tror umiddelbart at det er smørret der er for koldt og at det blot kan stå lidt og blive stuetempereret inden det piskes sammen med sukker og derefter med æg. Tag gerne æggene ud på køkkenbordet samtidig med smørret, og brug en håndmikser til at piske det sammen. Håber det vil hjælpe :)
Kh AC
Tak for den hurtige tilbagemelding :) Det prøver jeg :)
Mvh Cathrine
Den er hamrende god. Har dog tilsat en smule hakket chokolade i dejen, men kun fordi jeg havde en mule i skabet og ligge. Thumps up her fra ?
Hilsen smeden fra vest-sjælland.
Skønt at høre :)
Tak for den fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Tak for verdens bedste mad- og kageblog!
Min søn har bedt om at dele banankage ud i børnehaven til fødselsdag på fredag, så jeg vil bage denne lækre én! Ganger opskriften op med 3, men hvor langt tid tror du den skal have i ovnen, når den er i bradepande?
Hej Natasha,
Det lyder skønt! Jeg vil umiddelbart tro at den stadig skal have omkring 45 minutter, da den nok ikke bliver højere, men blot sækker en større flade.
Mærk endelig efter med fx en kødkål eller et træspyd om den er færdigbagt, det kan variere fra ovn til ovn.
Kh AC
Har lige lavet den igen. Denne gang med smeltet chokolade som overtræk
Hej. Jeg kaster mig ud i at bage kagen imorgen. Den ser vildt lækker ud! Du skriver den holder sig frisk i flere dage – er det på køl eller i en pose eller? Pft.
Jeg lader den gerne stå i en lufttæt beholder på køkkenbordet eller lidt køligt. Ikke i køleskab.
God fornøjelse ♡
bedste banakage jeg nogensinde har smagt. og vi havde endda hverken nødder at putte i, eller glasur at komme på.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Din banankage med chokolade er blevet spist så mange gange herhjemme, at jeg ikke har tal på det.
Min mand er diabetiker, så nogle af ingredienserne må jeg skifte ud, men det har ingen indvirkning på det færdige resultat. Man kan også sagtens få glasur uden sukker, så den vækker lykke hos alle.
I det hele taget benytter jeg mig mest af dine opskrifter, når jeg skal bage eller tager nye opskrifter i brug til aftensmad.
Din blog er virkelig så god, at du burde have skrevet en kogebog med alle dine fantastiske opskrifter, så du i det mindste kunne tjene lidt (meget) på den gave, du har, men indtil videre vil jeg forsøge at suge al din viden til mig. :-)
Mange hilsner – og endnu en gang TAK
Sheila
Hvor er du sød, Sheila! Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at du har glæde og fornøjelse af det jeg laver ♡
Jeg er i øjeblikket i fuld gang med at skrive på en kogebog og nok også flere, så den glæder jeg mig til at dele mere om snart og håber det lige vil være sagen :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Dem vil jeg holde øje med. Selv de små ændringer, jeg bliver nødt til at lave, kan jeg skrive ind i kogebogen, så jeg kan give ideerne videre til mine børn. :-)
Den bedste banankage til dato. Og det er uden chokolade og nødder (det var der ikke lige i skabet)
Hvor er det skønt at høre ♡
Den kage smager simpelthen fantastisk. Hvis man skal bage den i en stor bradepande tror du så man skal tredoble opskriften eller vil en fordobling være nok?
Jeg tror x3 vil være passende :)
God fornøjelse
Kh AC
Gangede også med 3 og det passede perfekt
dejligt at høre :)
Vi prøvede banankagen i går til børnefødselsdag, overtrukket med chokolade og pyntet med gule slikbananer. Den blev lækker og svampet indeni, præcis som jeg kan li den :-)
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Kære Ann-Christine
Nu har jeg igen-igen-igen bagt din lækre banankage, den bliver altid god og gæsterne skal altid have linket til Valdemarsro.
Er vild med dine opskrifter!
Bedste hilsener og god 2. Pinsedag
Birgit
Hvor er det dejligt at høre, Birgit!
Tusind tak for din søde hilsen
Rigtig dejlig tirsdag til dig, håber du nød pinsen
Kh AC
Den bedste banankage – super let at lave, jeg hakkede Odense hvid chokolade i små stykker og puttede i dejen – kan varmt anbefales:-)
Jeg har prøvet mange af dine opskrifter, altid bedre end ventet og altid god vejledning i opskrifterne.
Tusind tak for dine super dejlige opskrifter.
God weekend.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Hej :)
Jeg skal egentlig først bruge kagen imorgen, men jeg tænkte på om det er fint at bage den i aften? Jeg vil nødigt have at den er lidt halvtør imorgen.
Gdo søndag!
Vh
Marie
Hej Marie,
Det kan du sagtens, den vil fint kunne holde sig frisk og saftig til i morgen
Dejlig søndag til dig
Kh AC
Jeg har efterhånden lavet din banankage en del gange og vil gerne sige tak for opskriften. Den bedste udgave lavede jeg da jeg skulle til DHL stafet og så havde jeg et kæmpe stykke som præmie efter løbet. Jeg er gravid og havde brug for lidt mere motivation for at løbe end at det bare er sundt
Haha, det lyder SÅ skønt, synes jeg! ;)
Og tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre
Kh AC
Jeg bagte denne fantastiske banankage i går eftermiddag , og det er den bedste banankage som jeg nogensinde har smagt.
Efter at den var kølet af , dækkede jeg den med mørk chokolade glasur som jeg brugte fra Lindt blok chokolade 70 % , og det satte prikken over i’et.
Jeg vil varmt anbefale denne opskrift til enhver der elsker banankage.
Den er tilpas fugtig indeni og har masser af banansmag. Jeg unlod dog at putte hakkede valnødder i , men det er jo en smagssag .
Tusind tak for opskriften. De bedste hilsner fra Henrik , Perth , Australien.
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din hilsen
Kh Ann-Christine
Nu har jeg simpelthen bagt din banankage så mange gange, og hver gang har jeg tænkt at jeg skulle sende dig en kommentar på den. Dette MÅ være verdens bedste banankage! Den bliver bare ALTID fantastisk! – Jeg har lige bagt den igen nu, og måtte bare linke til den på min blog:) Tusind tak for opskriften:)
Hej Jeannette,
Hvor er det bare dejligt at høre og din kage ser virkelig også smuk og skøn ud!
Tusind tak for din søde hilsen :)
Først fornylig blevet opmærksom på din blog, og har siden prøvet flere af dine opskrifter..med succes.Tak for det.
Banankagen er lige kommet ud af ovnen :-)
Hilsner
karin
Hvor lyder det dejligt, tusind tak – jeg er glad for at du fandt vej hertil.
Jeg håber banankagen blev god :)
Kh Ann-Christine
God kage og lækker lige til en fest Kh is
Verdens bedste banankage! Så enkelt kan det siges. Har smidt alle mine andre banankage-opskrifter ud og bager KUN denne.
Fantastisk blog og opskrifter!
Hilsen Line
Jubii, det er skønt at høre at banankagen hitter hos dig også :) Det er jeg glad for at høre!
Tusind tak for de søde ord
Kh Ann-Christine
har banankagen i ovnen nu, jeg havde ikke 5 bananer, men prøver med færre, og har så puttet et skvæt vaniljesukker i, da jeg ikke havde en vaniljestang og hakket en lille portion hasselnødder. Spændt på resultatet. Men mon ikke en meget træt teenager der har cyklet Bornholm rundt på 2 dage er GLAD for at få BANAN-KAGE på en Skt. Hans aften, hvis man er for træt til at komme ned og se bål ;0))
fan af din blog, skønne fotos og gode lette opskrifter, som er velskrevet og inspirerende. Har anbefalet dig til flere i mit netværk, smil Lene.
Hej Lene,
Det er jeg rigtig glad for at høre! Tak for dine søde ord.
Jeg håber banankagen blev god og den lyder i den grad til at være velfortjent oven på sådan en tur :)
Kh Ann-Christine
Den ser godt nok lækker ud :) Dejligt at dine børn får lov at være med i kagebagningen :)
Jeg er selv helt vild med banankage.
Du må have en fortsat god dag :)
Jeg gætter på, at den havde været bedre, hvis æggene og sukkeret var pisket luftigt først. Jeg endte med en omelet i stedet for en kage. Hvor lang tid skal der piskes, når æggene skal pisket i?
Det er vigtigt at smør og sukker piskes luftigt først – og det tager gerne 4-5 minutter før det er helt hvidt og luftigt, derefter æg i et ad gangen, så det arbejdes godt ind i dejen og gerne pisk 1 minuts tid mellem hvert æg.
Så bliver det en stjernelækker kage
Kh Ann-Christine
Den ser lækker ud, og store stykker chokoladespåner tror jeg at vi skal prøve næste gang ;)
Mine børn er ellevilde med at at hjælpe til i køkkenet, lidt på skift og nogle gange begge to. De får lov til en masse – jeg synes det er sådan en rar måde at være sammen på og lærerigt, ikke mindst
Jeg ELSKER banankage, og din ser vildt lækker ud! Rigtig flot med det mønster oveni! Mine banankager er nok mere brødaktige i det, af udseende, ihvertfald…
Tak for en skøn og inspirerende blog. Prøvede banankagen og den blev helt fantastisk (skiftede dog halvdelen af sukkeret ud med brun farin, det kan anbefales hvis man kan lide den lidt krydrede sukkersmag :-)
Tak Stine <3
Uhmm, ja det lyder lækkert.
Sikke dog en dejlig blog-
og en dejlig opskrift.
Tak for den og rigtig god påske :)
Tuisnd tak! Og rigtig god påske til dig :)
… ja nu er jeg altså blevet total afhængig af at kigge med hos dig og alle dine skønne kreative indlæg :)
Så du er tilføjet i favoritlisten, så du er nem at komme til ;)
Ville bare ønske dig en rigtig god påske :)
Hvor er du sød! Tusind tak, det er jeg virkelig glad for :)
Rigtig god påske til dig også
Hvor er den dog fin og hvor ser den lækker ud! :)
Den hittede stort herhjemme :)
Sikke et smukt kompromis!
Ja, alle var fuldt ud tilfredse ;)
Hej Ann-Christine! Jeg er rimelig ny tilhænger af din blog, men er allerede afhængig;-) Jeg glæder mig hverdag til i et stille øjeblik at sætte mig med min iPad og logge ind på sin blog for at se hvad du nu har fundet på, samt at beundre dine altid flotte fotos. Jeg har afprøvet flere af dine opskrifter og er ikke blevet skuffet, så bansnkagen her skal helt ikkeret også prøves en dag! Hilsen en ny fan
Hej Rikke,
Årh hvor er du sød! Tusind tak for den dejlige hilsen, det er jeg enormt glad for :)
Kh Ann-Christine
Mmmmm den lyder laekker, den skal vist testes i morgen! Jeg elsker banan i kager og smoothies :-)
… og jeres kompromis-glasur blev da ikke helt tosset :-D
Nej, den blev faktisk ret så lækker den glasur ;)
Fik du prøvet kagen?
Ja den blev bagt i tirsdags og manden fik resten med pä arbejde onsdag. Jeg skal hilse med masser af roser til din opskrift, det var et hit blandt kollegaerne :-)
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre – heldige kollegaer at blive forkælet med kage :)
Det lyder og ser ud som den lækreste banan kage.
Måske den skal prøves her i ferien.
God dag til dig.
Klem Lonni
Det lyder som en dejlig plan ;)
Kh Ann-Christine
Lækkert!
Jeg erstattede 1/3 af melet med kokosmel og tilsatte 50 g hakket mørk chokolade.
God påske :-)
Uhmm, det lyder helt vildt lækkert også :)
God påske til dig
Haha, sidder og smiler af jeres kompromis. Dine børn er så søde og sjove. Hvis ingen kan passe dem når lærerne går på lockout, vil KunstnerKram DayCare gerne træde til.
VH Hanne/KunstnerKram
De er mega søde ♡ – og jeg kan heldigvis sagtens have dem herhjemme hvis børnehaverne skulle strejke, så må jeg bare arbejde om aftenen ;)
KunstnerKram DayCare, det er ellers et ret fint navn!
Kh Ann-Christine
Så er du en af de heldige. Det må være dejligt.
Ja, det er et fint navn. Lyder rart og kreativt.
God Påske til jer.
VH Hanne