Banankage


Her får I min opskrift på skøn saftig banankage.
Den er på en og samme tid svampet, saftig, smovset og fyldt med masser af banansmag – lige som sådan en skal være
Opskriften er nem og det tager ingen tid at bikse kagen sammen – den kræver nærmest kun, at man har overmodne bananer på lager. De giver nemlig den absolut bedste og sødeste banansmag i kager.
Denne banankage kan fint holde sig frisk og lækker i 2-3 dage.
Banankage
- 150 g smør, stuetempereret
- 5 banan, meget modne, moste
- 0,50 tsk vaniljepulver, (eller kornene fra en hel vaniljestang)
- 175 g sukker
- 175 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 4 æg
- 40 g valnødder, hakkede
- 1 spsk smør, til at smøre formen
Pisk sukker, vanilje og smør sammen.
Pisk derefter et æg i af gangen og til sidst røres de mosede bananer i blandingen.
I en ren skål blandes bagepulver, mel og valnødder godt sammen, hvorefter det røres i skålen til en samlet dej.
Smør kageformen og kom dejen i, bag den ved 175 grader varmluft i 45 minutter.
Lad kagen køle af på en rist og pynt den derefter.
Haha, sidder og smiler af jeres kompromis. Dine børn er så søde og sjove. Hvis ingen kan passe dem når lærerne går på lockout, vil KunstnerKram DayCare gerne træde til.
VH Hanne/KunstnerKram
De er nemlig mega søde :) Jeg kan heldigvis sagtens have dem herhjemme hvis børnehaverne skulle strejke, så må jeg bare arbejde om aftenen ;)
KunstnerKram DayCare, det er ellers et ret fint navn!
Kh Ann-Christine
Så er du en af de heldige. Det må være dejligt.
Ja, det er et fint navn. Lyder rart og kreativt.
God Påske til jer.
VH Hanne
Lækkert!
Jeg erstattede 1/3 af melet med kokosmel og tilsatte 50 g hakket mørk chokolade.
God påske :-)
Uhmm, det lyder helt vildt lækkert også :)
God påske til dig
Det lyder og ser ud som den lækreste banan kage.
Måske den skal prøves her i ferien.
God dag til dig.
Klem Lonni
Det lyder som en dejlig plan ;)
Kh Ann-Christine
Mmmmm den lyder laekker, den skal vist testes i morgen! Jeg elsker banan i kager og smoothies :-)
… og jeres kompromis-glasur blev da ikke helt tosset :-D
Nej, den blev faktisk ret så lækker den glasur ;)
Fik du prøvet kagen?
Ja den blev bagt i tirsdags og manden fik resten med pä arbejde onsdag. Jeg skal hilse med masser af roser til din opskrift, det var et hit blandt kollegaerne :-)
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre – heldige kollegaer at blive forkælet med kage :)
Hej Ann-Christine! Jeg er rimelig ny tilhænger af din blog, men er allerede afhængig;-) Jeg glæder mig hverdag til i et stille øjeblik at sætte mig med min iPad og logge ind på sin blog for at se hvad du nu har fundet på, samt at beundre dine altid flotte fotos. Jeg har afprøvet flere af dine opskrifter og er ikke blevet skuffet, så bansnkagen her skal helt ikkeret også prøves en dag! Hilsen en ny fan
Hej Rikke,
Årh hvor er du sød! Tusind tak for den dejlige hilsen, det er jeg enormt glad for :)
Kh Ann-Christine
Sikke et smukt kompromis!
Ja, alle var fuldt ud tilfredse ;)
Hvor er den dog fin og hvor ser den lækker ud! :)
Den hittede stort herhjemme :)
… ja nu er jeg altså blevet total afhængig af at kigge med hos dig og alle dine skønne kreative indlæg :)
Så du er tilføjet i favoritlisten, så du er nem at komme til ;)
Ville bare ønske dig en rigtig god påske :)
Hvor er du sød! Tusind tak, det er jeg virkelig glad for :)
Rigtig god påske til dig også
Sikke dog en dejlig blog-
og en dejlig opskrift.
Tak for den og rigtig god påske :)
Tuisnd tak! Og rigtig god påske til dig :)
Tak for en skøn og inspirerende blog. Prøvede banankagen og den blev helt fantastisk (skiftede dog halvdelen af sukkeret ud med brun farin, det kan anbefales hvis man kan lide den lidt krydrede sukkersmag :-)
Tak Stine <3
Uhmm, ja det lyder lækkert. Mon ikke også at muscovadosukker kunne være et hit :)
Jeg er også en meget stor fan af din blog. Jeg har også lige prøvet at lave banankagen – jeg synes dog den blev lige svampet nok i det – selvom den fik ekstra tid i ovnen… Kan det skyldes at jeg smeltede smørret, eller noget så banalt, som at jeg kun havde 4 bananer??? Den smager ellers fantastisk…
Hej Caroline,
Årh, tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
Det ér en meget svampet banankage. Og det kan jo være lidt smag og behag om det er i overkanten … ellers så kan det give et forskelligt resultat alt efter hvilken mel man bruger. Størrelsen af æg kan også betyde noget. Jeg har eksperimenteret med både smeltet smør og blødt smør og synes det gør en forskel – hvor den bløde smør vinder lidt på resultatet. Begge kager blev dog gode, men jeg husker ikke om jeg synes den ene var mere svampet pga smøret. Prøv evt at bruge en smule mere mel næste gang, måske en halv dl grahamsmel (jeg elsker en smule fuldkorn i kager, det giver virkelig sådan en god krumme.)
Kh Ann-Christine
Jeg ELSKER banankage, og din ser vildt lækker ud! Rigtig flot med det mønster oveni! Mine banankager er nok mere brødaktige i det, af udseende, ihvertfald…
Tak Malin, den er også god og meget svampet – der er ikke meget brød over denne kage ;)
Den ser godt nok lækker ud :) Dejligt at dine børn får lov at være med i kagebagningen :)
Jeg er selv helt vild med banankage.
Du må have en fortsat god dag :)
Den ser lækker ud, og store stykker chokoladespåner tror jeg at vi skal prøve næste gang ;)
Mine børn er ellevilde med at at hjælpe til i køkkenet, lidt på skift og nogle gange begge to. De får lov til en masse – jeg synes det er sådan en rar måde at være sammen på og lærerigt, ikke mindst
har banankagen i ovnen nu, jeg havde ikke 5 bananer, men prøver med færre, og har så puttet et skvæt vaniljesukker i, da jeg ikke havde en vaniljestang og hakket en lille portion hasselnødder. Spændt på resultatet. Men mon ikke en meget træt teenager der har cyklet Bornholm rundt på 2 dage er GLAD for at få BANAN-KAGE på en Skt. Hans aften, hvis man er for træt til at komme ned og se bål ;0))
fan af din blog, skønne fotos og gode lette opskrifter, som er velskrevet og inspirerende. Har anbefalet dig til flere i mit netværk, smil Lene.
Hej Lene,
Det er jeg rigtig glad for at høre! Tak for dine søde ord.
Jeg håber banankagen blev god og den lyder i den grad til at være velfortjent oven på sådan en tur :)
Kh Ann-Christine
Verdens bedste banankage! Så enkelt kan det siges. Har smidt alle mine andre banankage-opskrifter ud og bager KUN denne.
Fantastisk blog og opskrifter!
Hilsen Line
Jubii, det er skønt at høre at banankagen hitter hos dig også :) Det er jeg glad for at høre!
Tusind tak for de søde ord
Kh Ann-Christine
Åh, den ser lækker ud. Skal bage til mine kollegaer i morgen men har ikke noget smør. Tror du jeg kan bruge olie i stedet for..?
Jeg ser desværre først dit spørgsmål nu, da jeg sad til møde i børnehavens forældreråd hele aftenen i går. Håber det gik?
Jeg tror sagtens du kan komme lidt olie i i stedet for smør. Lad mig endelig høre hvordan det gik :)
Det er helt i orden, jeg skød det til idag. Så jeg kan nå og købe smør :-). Hvis man skulle bruge olie, er det så samme mængde tror du?
Det er lidt svært at sige, men måske lidt mindre ville jeg nok bruge. Jeg kan dog godt selv lide den smag som smøret giver i kombinationen med bananerne, så jeg vil personligt anbefale den variant ;)
Nu er den i ovnen, med smør. Dog er den stadigvæk meget flydende efter 45 min så den får lidt ekstra tid..
Håber den lykkedes. Det er jo egentlig også lidt svært med forskellige æg og bananstørrelser … Blev den god?
Nøj, den blev god. Rub og stub spist så intet til mig idag:-) Så skal jeg bare have fundet ud af hvad jeg skal bage til vuggestuen når min søn har fødselsdag..
Sejt :)
Hvad med disse her måske: http://www.valdemarsro.dk/fodselsdagsboller/
Hej AC.
Bliver chokoladeglasuren ikke helt hård når den størkner? Så den går i stykker når man skærer? Eller blander du noget i så den forbliver blød?
:)
Jo, den bliver ret fast i det – men vi spiste en stor del af kagen inden den størknede helt ;) Man kan ellers lave en ganache, hvor man tilsætter en lille smule fløde og smør i den smeltede chokolade under grundig omrøring.
Kh AC
God kage og lækker lige til en fest Kh is
Ups noget gik galt, og så lidt mindre sukker, men hakket chokolade. Den blev rigtig dejlig svampet.
– og så tak for en skøn blog med de skønneste og inspirerede billeder.
God weekend.
Uhmm, chokolade er bare altid et hit, ik ;)
Tak for de søde ord og rigtig god søndag aften til dig
Kh AC
Lige et lille spørgsmål mere :-). Tror du jeg kan farve den med rødbede? Den er jo lidt mørk i forvejen..
For at få en lyserød kage? Jeg har aldrig prøvet det, men det kunne da være sjovt :) Det er da forsøget værd!
Først fornylig blevet opmærksom på din blog, og har siden prøvet flere af dine opskrifter..med succes.Tak for det.
Banankagen er lige kommet ud af ovnen :-)
Hilsner
karin
Hvor lyder det dejligt, tusind tak – jeg er glad for at du fandt vej hertil.
Jeg håber banankagen blev god :)
Kh Ann-Christine
Nu har jeg simpelthen bagt din banankage så mange gange, og hver gang har jeg tænkt at jeg skulle sende dig en kommentar på den. Dette MÅ være verdens bedste banankage! Den bliver bare ALTID fantastisk! – Jeg har lige bagt den igen nu, og måtte bare linke til den på min blog:) Tusind tak for opskriften:)
Hej Jeannette,
Hvor er det bare dejligt at høre og din kage ser virkelig også smuk og skøn ud!
Tusind tak for din søde hilsen :)
Har bagt kagen – den var vældig god. Nu vil jeg bage den igen, dennegang som muffins – ændrer det noget ved bagetemperatur eller -tid?
Venlig hilsen
Birgit
Mange tak.
Jeg plejer at give den samme temperatur og så omkring 15 minutter bagetid, det svinger lidt fra ovn til ovn, så hold øje med den :)
Kh AC
Jeg bagte denne fantastiske banankage i går eftermiddag , og det er den bedste banankage som jeg nogensinde har smagt.
Efter at den var kølet af , dækkede jeg den med mørk chokolade glasur som jeg brugte fra Lindt blok chokolade 70 % , og det satte prikken over i’et.
Jeg vil varmt anbefale denne opskrift til enhver der elsker banankage.
Den er tilpas fugtig indeni og har masser af banansmag. Jeg unlod dog at putte hakkede valnødder i , men det er jo en smagssag .
Tusind tak for opskriften. De bedste hilsner fra Henrik , Perth , Australien.
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din hilsen
Kh Ann-Christine
Hej :)
Den ser lækker ud så den prøver jeg straks :) Ved du om den er fryseegnet?
Tak for en super blog!
Vh Trine
Jeg har ikke testet det selv, men mon ikke det godt kan gå :)
Kh AC
Kan man godt bruge frosne bananer?..
Tja, det tror jeg da egentlig godt – men det er ikke testet her :)
jeg er “midt” i din banankage – 4 æg og halvdelen af sukkermængden piskes sammen til en luftig æggesnaps – skriver du.
Mener du hele æg eller blommerne alene?????????????
Jeg har hele æg og sukker som angivet, og det ligner bestemt ikke æggesnaps – men er noget tynd “pladder”.
Du må rigtig gerne svare HURTIGT/NU! – jeg er midt i processen og skal have gæster.
Venlig – forhåbningsfuld – hilsen — Jane burmeister
Jeg pisker hele ægget – det bliver jo dog selvfølgelig ikke som en sammenligning med tyk æggesnaps pisket på æggeblomme eller ala marengs på æggehvide – men bare en sammenpisket luftig masse. Jeg tænker tyndt pladder lyder som om det er overpisket nu – men det er svært at sige når jeg ikke kan se det, for det kan jo også sagtens være som det skal, og det er forventningen om et andet resultat der ‘driller’ …
For en sikkerhedsskyld : Prøv at bruge halvdelen, kom 2 ekstra sammenrørte æg i og så er jeg sikker på det nok skal blive en god kage :)
Håber det lykkedes, og så kigger jeg da lige opskriften igennem – for kan godt lide at de er nemme at gå til jo :)
Kh AC
Jeg har efterhånden lavet din banankage en del gange og vil gerne sige tak for opskriften. Den bedste udgave lavede jeg da jeg skulle til DHL stafet og så havde jeg et kæmpe stykke som præmie efter løbet. Jeg er gravid og havde brug for lidt mere motivation for at løbe end at det bare er sundt ?
Haha, det lyder SÅ skønt, synes jeg! ;)
Og tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre
Kh AC
Min datter har bestilt banakage med hindbær til sin fødselsdag, da hun ikke kan lide flødeskum og altså derfor ikke lagkage! Tror du denne kage fungerer tilsat hindbær og evt. hvor meget skal der i?
På forhånd tak og fin blog :)
Uhm, det synes jeg lyder dejligt.
Vend gerne hindbærene i lidt ekstra mel, så de ikke ryger til bunds i kagen. Jeg ville komme en dl i – og måske en 1/4 dl mere mel, da der er en del saft i hindbærene også
Kh AC
Hej :)
Jeg skal egentlig først bruge kagen imorgen, men jeg tænkte på om det er fint at bage den i aften? Jeg vil nødigt have at den er lidt halvtør imorgen.
Gdo søndag!
Vh
Marie
Hej Marie,
Det kan du sagtens, den vil fint kunne holde sig frisk og saftig til i morgen
Dejlig søndag til dig
Kh AC
Den bedste banankage – super let at lave, jeg hakkede Odense hvid chokolade i små stykker og puttede i dejen – kan varmt anbefales:-)
Jeg har prøvet mange af dine opskrifter, altid bedre end ventet og altid god vejledning i opskrifterne.
Tusind tak for dine super dejlige opskrifter.
God weekend.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Lige nu har jeg en banankage i ovnen og er da lidt spændt på resultatet – jeg har altså ikke læst alle de mange kommentarer igennem, men i de første stod der at kagen for nogen, var blevet ret tung i det. Spændt er jeg fordi undervejs tænkte jeg at – 5 bananer af de modne – jamen der er jo kæmpe forskel på str af bananer – det kan måske betyde noget. Fint ville det være at veje de moste bananer. Mange hilsner fra Eva i Slagelse
Håber den blev dejlig :)
Jeg bruger altid øko bananer, de er nogenlunde stabile i størrelsen, men tror sådan set at det bliver en dejlig kage uanset en bananstørrelse fra eller til.
Kh AC
Kære Ann-Christine
Nu har jeg igen-igen-igen bagt din lækre banankage, den bliver altid god og gæsterne skal altid have linket til Valdemarsro.
Er vild med dine opskrifter!
Bedste hilsener og god 2. Pinsedag
Birgit
Hvor er det dejligt at høre, Birgit!
Tusind tak for din søde hilsen
Rigtig dejlig tirsdag til dig, håber du nød pinsen
Kh AC
Vi prøvede banankagen i går til børnefødselsdag, overtrukket med chokolade og pyntet med gule slikbananer. Den blev lækker og svampet indeni, præcis som jeg kan li den :-)
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Hej:)
Den vil jeg bage til min søns fødselsdag på lørdag.. Men kan den fryses ned tror du..???
Mvh Diana
Ja, det tror jeg sagtens den kan.
Tø den op i køleskab og lun den inden servering.
GOd fornøjelse og tillykke med din søn :)
KH AC
Hej Ann-Chrstine
Hvis man skal lave en hel bradepande, tror du så det er nok at doble opskriften op?
Jeg vil tror du skal gange med 3 for en stor bradepande :)
Kh AC
Hej :) skal til at lave kagen og tænkte på hvad er størrelsen på formen du har brugt til at bage den i? Mvh Nataša
Den er 20 cm i omkreds :)
Rigtig god fornøjelse med kagen
Kh AC
Mon man kan bruge samme fremgangsmåde og bagetid, hvis man putter dejen i muffinforme i stedet?
Hej Rikke
Jeg bruger helt samme fremgangsmåde og ca 15-17 minutters bagetid i muffinsforme
Kh AC
Kan den fryses ned og blot tøes op og pyntes når den skal bruges?
Ja, det kan den sagtens :)
Hej
Du skriver 4 æg og kalder det for æggesnaps…..
mener du at man kun skal bruge æggeblommerne? ellers bliver det jo ikke en æggesnaps
vh
Henriette
Det er rigtigt nok både æggehvider og blomme der skal bruges – og nej, det er rigtigt nok ikke som en klassisk æggesnaps ;)
Den kage smager simpelthen fantastisk. Hvis man skal bage den i en stor bradepande tror du så man skal tredoble opskriften eller vil en fordobling være nok?
Jeg tror x3 vil være passende :)
God fornøjelse
Kh AC
Gangede også med 3 og det passede perfekt ?
dejligt at høre :)
Der er noget gal med den opskrift
Kagen blev så våd og klistret selv efter 1 time i ovnen. Jeg mener der er for mange bananer i opskriften, og det er så ærgerligt for man bruger mange gode ingredienser og tid og det går til spilde al sammen. Måske kan du angive en ca mål i dl for at angive banan mængde.
Det er ærgeligt.
Kagen er bagt masser gange herhjemme med godt resultat. Men som du skriver, så kan der være stor forskel på størrelsen af bananer, vi bruger altid økologiske frugt og grønt – og de økologiske bananer er som regel lidt mindre i det.
Den bedste banankage til dato. Og det er uden chokolade og nødder (det var der ikke lige i skabet)
Hvor er det skønt at høre ♡
Hej.
Jeg har planer om at bage denne kage som fødselsdagskage, men har kun manitobamel – tror du at det duer?
Hilsen
Bettina
Det tror jeg sagtens kan fungere :)
Kære du. Jeg er fast følger til bloggen og bruger primært dine opskrifter til ALT madlavning, med stor succes. Dine opskrifter er lette at forstå og gå til. Så tak for en F A N T A S T I S K blog??
Nå, men idag står den på denne banankage, bagt med min 3-årige søn – mens lillebror sover lur. Derfor kan jeg ikke afvise en anelse forstyrrelser i min bage-koncentration?
Men altså sagen er, at jeg oplevede at “dejen” begyndte at skille da jeg blandede de to masser sammen – inden melet og bananerne kom i. Hva katten er mon grunden til det? Bruger øko ALT men dog rørsukker?
Jeg “panikkede” og rørte lidt friskt mel og bananer i dejen – og nu er kagen altså i ovnen. Men køn var dejen altså ikke?
Uhh, det ved jeg sørme ikke lige … har ikke selv oplevet det ske. Håber den blev god alligevel ♡
Og tusind tak for din søde hilsen, det er rigtig dejligt at høre!
Kh Ann-Christine
Din banankage med chokolade er blevet spist så mange gange herhjemme, at jeg ikke har tal på det.
Min mand er diabetiker, så nogle af ingredienserne må jeg skifte ud, men det har ingen indvirkning på det færdige resultat. Man kan også sagtens få glasur uden sukker, så den vækker lykke hos alle.
I det hele taget benytter jeg mig mest af dine opskrifter, når jeg skal bage eller tager nye opskrifter i brug til aftensmad.
Din blog er virkelig så god, at du burde have skrevet en kogebog med alle dine fantastiske opskrifter, så du i det mindste kunne tjene lidt (meget) på den gave, du har, men indtil videre vil jeg forsøge at suge al din viden til mig. :-)
Mange hilsner – og endnu en gang TAK
Sheila
Hvor er du sød, Sheila! Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at du har glæde og fornøjelse af det jeg laver ♡
Jeg er i øjeblikket i fuld gang med at skrive på en lille serie kogebøger, så den glæder jeg mig til at dele mere om snart og håber det lige vil være sagen :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Dem vil jeg holde øje med. Selv de små ændringer, jeg bliver nødt til at lave, kan jeg skrive ind i kogebogen, så jeg kan give ideerne videre til mine børn. :-)
bedste banakage jeg nogensinde har smagt. og vi havde endda hverken nødder at putte i, eller glasur at komme på.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej. Jeg kaster mig ud i at bage kagen imorgen. Den ser vildt lækker ud! Du skriver den holder sig frisk i flere dage – er det på køl eller i en pose eller? Pft.
Jeg lader den gerne stå i en lufttæt beholder i et køligt skab (18-19 grader), medmindre det er en varm sommerdag, så ryger den på køl
God fornøjelse ♡
Hvad hvis man ikke har varmluft?
Så bruger du bare alm ovn 200 grader :)
Har lige lavet den igen ? Denne gang med smeltet chokolade som overtræk ?
Tak for verdens bedste mad- og kageblog!
Min søn har bedt om at dele banankage ud i børnehaven til fødselsdag på fredag, så jeg vil bage denne lækre én! Ganger opskriften op med 3, men hvor langt tid tror du den skal have i ovnen, når den er i bradepande?
Hej Natasha,
Det lyder skønt! Jeg vil umiddelbart tro at den stadig skal have omkring 45 minutter, da den nok ikke bliver højere, men blot sækker en større flade.
Mærk endelig efter med fx en kødkål eller et træspyd om den er færdigbagt, det kan variere fra ovn til ovn.
Kh AC
Hvis man skal lave den som en stor bradepandekage, er det nok at lave dobbelt portion? Og har du nogle råd dertil? ;-)
Jeg tror jeg ville bage x3 til en stor bradepande.
Den er hamrende god. Har dog tilsat en smule hakket chokolade i dejen, men kun fordi jeg havde en mule i skabet og ligge. Thumps up her fra ?
Hilsen smeden fra vest-sjælland.
Skønt at høre :)
Tak for den fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Uhhh, dette er altså verdens bedste banankage og jeg vender tilbage til den hver gang jeg skal stå for kage ;) MEN… Efter du har ændret opskriften bliver min kage altså slet ikke som den plejer. Den bliver på en eller anden måde mere flad. Det har den gjort alle (de 2 gange ;)) Jeg har brugt den nye opskrift. Nu skal jeg bage kagen i aften, men kan man mon finde den gamle udgave et sted? Jeg synes ikke den var mere bøvlet ;) Tak for en i øvrigt dejlig blog med skønne, nemme og inspirerende opskrifter.
Vh. Sarah
Hmm, så meget synes jeg ikke at have ændret den – men jeg må lige have den gennemtestet igen snarest og så skal jeg nok rette til hvis den ikke fungere optimalt her :)
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Kh AC
Kære Ann-Christine,
Tak for en dejlig blog.
Jeg lavede denne banankage i går (og spiste den i dag). Den blev dejlig, men jeg synes den var for ‘smøret’. Der lå også smør i bunden, da jeg tog kagen ud af formen. Tror du man med fordel kan bytte lidt af sukkeret eller smøret ud med mere mel?
Bh. Susanne
Hej Susanne,
Jeg tænker måske at dette lækre bananbrød er lige dig? Det smager så skønt og er med mindre smør og sukker.
Du kan alternativt også justere ned i denne opskrift, hvis du synes – men prøv endelig bananbrødet :)
Kh AC
Skal kagen bages midt i ovnen eller nederst? Da det er varmlift????
Jeg bager midt i ovnen.
Den ser skøn ud, men kan den også fryses?
Det kan den sagtens :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Hvilken størrelse springform har du brugt?
Kh Ninna
Hej Ninna,
Mener den var 22 cm
Kh AC
Hej :)
Jeg blev nødt til at aflevere dumme-kage til pædagogerne i vuggestuen i dag, fordi jeg den anden dag missede en afkørsel på motorvejen, og derfor først fik hentet guldklumperne efter den officielle lukketid :/ Så en kage måtte der til! Denne banankage var så nem og overskuelig at bage med vores ældste datter på 2,5 – tak for inspirationen og opskriften :)
Jeg har dog et problem, som du måske kan hjælpe med, nu du er så bage-kyndig som du er: Når jeg laver en klassisk kagedej skiller den altid for mig! Jeg pisker smør + sukker sammen, tilføjer eet æg af gangen og så skiller det hele. Er mine æg for kolde ? Eller er der en anden grundregel jeg fuldstændig er gået glip af? Det er det samme hver gang og jeg er ved at blive ret frustreret over det… På forhånd tak for lidt råd :)
Hej Cathrine,
Åhh åh, hvor fint at den kunne reddes med en god kage til pædagogerne ;)
– jeg tror umiddelbart at det er smørret der er for koldt og at det blot kan stå lidt og blive stuetempereret inden det piskes sammen med sukker og derefter med æg. Tag gerne æggene ud på køkkenbordet samtidig med smørret, og brug en håndmikser til at piske det sammen. Håber det vil hjælpe :)
Kh AC
Tak for den hurtige tilbagemelding :) Det prøver jeg :)
Mvh Cathrine
Det ville være rart at kende størrelsen på formen du bruger.
Den er 20 cm :)
Hej Ann-Christine
Dejlig blog og dejlig kage, dog har jeg flere gange oplevet, at den falder en smule sammen, når den kommer ud – er det meningen, og en del af hemmeligheden ved det “ekstra svampede” du beskriver, eller giver jeg den for lidt tid? Sidst fik den en time, men gjorde det stadig… Altså smager jo godt, bare interesseret i at gøre den bedst mulig ?
Vh Christine
Hej Christine,
Mange tak for din søde hilsen :)
Det er ikke meningen at den skal falde lidt sammen, men godt at høre den smager dejligt trods det. Jeg har ikke oplevet at den gør det, men tænker at det måske kan afhjælpes med blot 1-2 spsk ekstra mel i dejen.
Kh AC
Jeg har planer om at bage din banankage idag men kan den holde sig til imorgen og stadigvæk være god… og hvis ja hvordan opbevares den bedst for at holde sig?
Ja, det kan den sagtens – den kan opbevares på køl (i disse varme dage, eller i en lufttæt beholder ved 18-19 grader) og tages ud af køleskabet 1-2 timer før servering.
Hej!
Kagen ser så lækker og nem ud.
Jeg overvejer at lave dobbelt portion og bage den i en bradepande. Tror du, det ville give samme svampene resultat?
Mvh. Mette
Den kan sagtens bages i en bradepande og bliver også rigtigt lækker på den måde :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Den skal jeg lave som kage til kaffen på lørdag. Ser så lækkert ud! Kan jeg bruge en rugbrødsform, den høje aflange, i stedet for en springform? :)
Hej Ida
Det kan du sagtens, blot smør den godt eller beklæd den med bagepapir.
God fornøjelse
Kh AC
Tusind tak for dit hurtige svar :) rigtig god dag.
Den her kage er virkelig min ynglings banankage.
Og jeg har virkelig prøvet mange opskrifter.
Har du prøvet og lave den i en glutenfri udgave? Mon det fungere ligeså godt?
Vh
Ditte
Hej Ditte,
Hvor er det dejligt at høre!
Jeg har ikke prøvet med en glutenfri version, men det er da bestemt værd at forsøge – du må endelig skrive til mig, hvis du prøver det og hvordan det fungerede
Kh AC
Tak for hurtigt svar :-)
Jeg vil prøve at lave den på boghvedemel en gang i næste uge.
Skal nok give en tilbagemelding.
Jeg vil bare lige fortælle at jeg har lige lavet banankagen i muffinsforme og givet dem 30 min istedetfor 45, hold nu op de er lækre :)
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hvilken størrelse er bageformen du bruger? ?
Hej Mette
Jeg mener den er 24 cm i diameter :)
Kh AC
Hvad vil du foreslå til en stor bradepande til ca 20 Pers? Hvor meget skal man gange op med? :-)
Jeg vil tro du kan gange den med 3 til til bradepande
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Jeg bager med stor fornøjelse igen og igen banankage efter din supergode opskrift ?
er mine bananer meget modne, kommer jeg 1 spk. tørret ingefærpulver i, det balancerer fint det søde.
glæder mig til din opskriftsbog
Sussie
Hej Sussie,
Hvor er det dejligt at høre og skønt med ingefær i.
Min bog er udkommet nu og du finder den lige her: https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-aftensmad/ ♡
Kh AC
Hej. Jeg læser langt nede i tråden, at du bruger en form på 20 cm. – Det ville være dejligt, såfremt det stod øverst i opskriften :-)
Jeg er meget spændt på resultatet.
Hej, jeg ville høre om du tror bagepulveret kan erstattes med natron? Vi er i skihytte og har kun taget natron med til at bage.
Du kan fint bruge natron, så mangler du blot lidt syre for at aktivere det, fx en tsk citronsaft eller lign
God ferie til jer i skihytten :)
Kh AC
Først tak for dine skønne opskrifter.
Hvor stor er din bageform til banankagen her?
Hej Louise,
Tak for din søde hilsen!
Jeg mener den var omkring 22 cm – jeg må lige tjekke opskriften efter snart og få det skrevet ind ;)
Kh AC
Hej :)
Tror du den fungerer som muffins nu da den er så svampet?
Og kan valnødder undlades? Den er til børnefødselsdag.
ja, det tror jeg fint den kan – også uden valnødder
God fornøjelse
Kh AC
Vi havde kun 60 g. hvedemel, så brugte grahamsmel for resten, og det var SÅ lækkert!
God kage :-)
Skøn at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
hej. hvor stor en springform benytter du til banankagen?
Den er 20 cm i omkreds, men 22 cm vil også fint fungere
Kh AC
Er nysgerrig på om man mon kan udskifte alm. smør med en plantebaseret variant?
Mvh. Mette
super lækker banan kage
Tusind tak :)
Hejsa. Håber at du og din familie er raske og ved godt mod.
Jeg tænkte at bruge noget hasselnød mel istedet for halvdelen af hvedemelen. Tror du at det ville være ok?
På forhånd tak. Den ser lækker ud:-)
Hilsen Camilla
Tak for din søde hilsen! Vi har det alle godt og får det bedste ud af det herhjemme :) Håber også du og dine har det godt!
Jeg tror fint du kan erstatte noget af det med nøddemel, men det har ingen hæveevne, så jeg ville nok nøjes med en fjerdedel, men prøv endelig bare med mere også :)
God fornøjelse
Kh AC
Verdens bedste banankage må vi sige. Alle mand er enige ❤️.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Aller først Tak for en masse lækre opskrifter ?
Jeg vil frygtelig gerne bage den banankage du har haft herinde tidligere (m. Chokolade på toppen). MEN jeg kan ikke finde opskriften.
Er det slut med den eller kan man få den igen ?
Mange hilsner fra Malene
Hej Malene
Der er denne opskrift på siden her (den er helt som den plejer) og så er der bananbrød
Mon det ikke er en af de to du tænker på? Der er ikke fjernet nogle opskrifter :)
Kh AC
Virkelig lækker kage! Jeg havde ingen nødder i huset, men jeg fandt en Glöggmix med mandler, tranebær & æblestykker fra Løgismose og blandede i. Det kan i den grad anbefales ;-)
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og dejlig dag til dig
Kh AC
Hej! Der står ikke hvilken størrelse springform du har bagt din kage i??
Mener den var omkring 22 cm.
Kh AC
Kan du ikke begynde at skrive mel og lign. I dl også? Har lige lavet denne kage herreforket på grund af en dum omregner. Nu står jeg og tuder med flydende banankage ?
Super dejlig banankage – jeg bryder mig ellers ikke om banankage, men havde nogle bananer, jeg ikke ville smide ud – den her kage er VIRKELIG god – mums!
Tusind tak for nogle rigtig dejlige opskrifter – jeg bruger dem flittigt.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fineste tilbagemelding på opskriften her.
Skøn aften til dig
Kh AC
Det kunne være rigtig rart hvis der blev oplyst hvilken form der er brugt.
God kage
mange tak!
Kh AC
Har skiftet en banan ud med friske jordbær og det blive bar guf guf. Man kun smæge både banan og jordbær
Det lyder virkelig lækkert!
Tak for den fine ide
Kh AC
Dine opskrifter vækker begejstring hos min krænsne familie? Næste opgave er opskriften på banankage?
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med banankagen
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hvor stor er springformen.?
20 cm i diameter
Hvorfor skiller min dej? Jeg havde tempereret æggene.?
Når en kagedej som denne skiller, skyldes det som regel at smørret ikke har været stuetempereret og for koldt eller at æggene ikke er pisket i et ad gangen til dejen er ensartet
Kh AC
Hej
Kan det passe du ikke skriver hvilken størrelse form du bruger?
Fandet det ;-)
Hvor meget banan i gram, vil du skyde på man skal bruge?
Tænker det ikke ligegyldigt om det er små eller store bananer.
Og æg, er det medium størrelse?
Jeg bruger standard økologiske bananer – mellemstørrelse og m/l str æg
– det gælder i alle mine opskrifter hvis der ikke er skrevet gram på frugt/grønt.
Kh AC
Fantastisk ❤️
Hej :-)
Jeg har ikke bagt særlig meget, men vil forsøge at lave denne på fredag. Er det muligt, at gøre alt klart om dagen, stille det i køleskabet, og så bage den senere på aftenen? Eller er det bedre at lave den helt færdig om dagen, selvom jeg skal servere den om aftenen? I så fald, skal den så bare opbevares i køleskabet og varmes op igen, eller er det meningen, at den er kold. :-D
Tak for dit skønne univers!
Kh Stine
Hej Stine,
Den er bedst at bage helt færdig når du har samlet dejen, for ellers vil den skille og bageevnen vil blive mindre.
Denne kage kan sagtens bages 1-2 dage før servering og den smager skønt når den er afkølet. Server den gerne ved stuetemperatur og opbevar den i lufttæt beholder på køkkenbordet.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tusind tak for svar!
Den blev sååå lækker – mine gæster elskede den og fik rester med hjem.
Kh Stine
Hvor er det dejligt at høre! Det er jeg glad for.
Tak for din søde tilbagemelding :)
Kh Ann-Christine
Hvis jeg nu vil lave denne kage i en bradepande, hvor mange personer, skal jeg så vælge for at mængden passer til en bradepande? Og er temperatur og de ting så det samme? :)
Du kan gange opskriften op med 3 til en stor bradepande og holde øje med om den skal have lidt længere tid. Test med et træspyd i midten af kagen om den er geennembagt
Kh AC
Hejsa
Super opskrift. Herhjemme er valnødder ikke højsædet…så det blev med hakket Daim istedet. Uha, det var godt. 😁
Tak for en skøn blog.