Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/banankage/

Banankage

Her får I min opskrift på skøn saftig banankage.

Den er på en og samme tid svampet, saftig, smovset og fyldt med masser af banansmag – lige som sådan en skal være

Opskriften er nem og det tager ingen tid at bikse kagen sammen – den kræver nærmest kun, at man har overmodne bananer på lager. De giver nemlig den absolut bedste og sødeste banansmag i kager.

Denne banankage kan fint holde sig frisk og lækker i 2-3 dage.

PT60M

Banankage

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 5 banan, meget modne, moste
  • 0,50 tsk vaniljepulver, (eller kornene fra en hel vaniljestang)
  • 175 g sukker
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 æg
  • 40 g valnødder, hakkede
  • 1 spsk smør, til at smøre formen
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pisk sukker, vanilje og smør sammen.

Pisk derefter et æg i af gangen og til sidst røres de mosede bananer i blandingen.

I en ren skål blandes bagepulver, mel og valnødder godt sammen, hvorefter det røres i skålen til en samlet dej.

Smør kageformen og kom dejen i, bag den ved 175 grader varmluft i 45 minutter.

Lad kagen køle af på en rist og pynt den derefter.