Citronkage
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/2018/01/citronkage-1.jpg)
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/logo3.png)
Saftig citronkage med birkes og den helt perfekte balance mellem sød og syrligt ♡
Min citronkage er med marcipan, hvilket gør den ekstra svampet, saftig og med den lækreste krumme. Selv om min datter ellers ikke er super begejstret for marcipan, så synes hun alligevel kagen var virkelig lækker og man bemærker ikke marcipanen, udover at den bidrager med saftighed til kagen. ! Derudover er kagen tilmed er den super nem og hurtig at røre sammen og skal derefter blot passe sig selv i ovnen, til den er færdig.
Prøv også: opskrift på de bedste fastelavnsboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/premium/print-bg2.png)
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Citronkage
- 175 g smør, blødt og stuetempereret
- 175 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 175 g marcipan, i tern
- 1 dl citronsaft
- 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 2 spsk blå birkes
- Citronglasur
- 150 g flormelis
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- 1 spsk blå birkes
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
![](/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/premium/screen_on_off.png)
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter marcipan og citronsaft i, til det er helt ensartet og pisk til sidst et æg i ad gangen, til dejen er ensartet.
Bland mel, citronskal, bagepulver, salt og birkes godt sammen og sigt melblandingen i dejen. Vend birkes fra sigten i til sidst og rør dejen sammen.
Kom dejen i en smurt form på 10 x 25 cm. Bag citronkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-60 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle af.
Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft. Fordel glasuren over kagen, når den er kølet af, og drys til sidst med friskrevet citronskal og blå birkes.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Den skønneste kage. Elsker bare dine opskrifter.
Hej Lone
Tusind tak, det er rigtig sødt af dig at skrive det!
Kh Ann-Christine
Hej,
Jeg skal bage denne kage i en bradepande (40*38) på lørdag og toppe med en hvid chokolade creme, men når jeg bruger din omregner skriver den at jeg skal gange opskriften med 6. Det tænker jeg er lidt meget og at den måske ikke tager højde for højdeforskellen mellem din høje form og en lav bradepande.
Hvor meget tror du jeg skal gange med for at få til en hel bradepande? :)
Vh Anna
Hej Anna
Det er rigtigt at omregneren ikke tager forbehold for højden, så der skal man lige sjusse sig lidt frem. jeg ville nok gange opskriften med 3-3,5 så bliver der til en flot bradepande i højden. Hvis der er dej til overs, så kom det i muffinsforme.
Husk endelig at tage højde for en reduceret bagetid også – tjek kagen efter cirka 30 minutter og vurder derefter med fx et trægrillspyd hvornår den er færdig bagt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej igen er det muligt at øge ingredienserne hvis jeg vil bruge en større form på 30 cm i længden, uden at kagen ændres , hvormeget kan jeg forhøje til 200- 225- 250? Hvormeget mere mel? og skal der så et æg mere? Håber du kan hjælpe mig. Mvh Silvana
Hej Silvana
I denne kageform beregner kan du sætte målene ind på formen i opskriften og målene på din egen form, så bliver det beregnet hvor meget du skal gange ingredienserne med. Hvis din form er 10×30 cm, så skal du gange alle ingredienserne med 1,2, og så får du samme højde på kagen som min kage er.
Kh Ann-Christine