Citronkage


Saftig citronkage med den perfekte balance mellem sød og syrligt ♡
Min citronkage er med marcipan, hvilket gør den ekstra svampet, saftig og med den lækreste krumme. Selv om min datter ellers ikke er super begejstret for marcipan, så synes hun kagen var virkelig lækker! Derudover er den tilmed er den super nem og hurtig at røre sammen og skal derefter blot passe sig selv i ovnen, til den er færdig.
Jeg bagte citronkage i går til vores fredagsfilm og for at fejre, at det er weekend, hvilket altså er ret så skønt!
Prøv også: opskrift på de bedste fastelavnsboller
Citronkage
- 1 øko citron, 1 dl saft + skal
- 200 g sukker
- 200 g smør
- 1 tsk vaniljepulver
- 200 g marcipan, i små tern
- 5 æg
- 240 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 1 spsk blå birkes, (kan undlades)
- Citronglasur
- 150 g flormelis
- 0,50 øko citron, saft og skal
- 1 tsk blå birkes
Pisk smør, citronskal, citronsaft, sukker og vaniljepulver sammen til en jævn masse og pisk derefter marcipan og æg i. Rør til blandingen er jævn.
Rør mel, salt og bagepulver, samt evt blå birkes, godt sammen i en ren skål, og rør melblandingen i dejen.
Smør en kageform eller springform (20-25 cm) godt med smør og fordel dejen deri.
Bag citronkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 50-60 minutter. Tjek gerne efter ca 45 minutter med et træ-grillspyd, om den er færdigbagt. Hvis der ikke hænger dej ved, når spyddet stikkes i midten af kagen er den perfekt.
Rør en tyk glasur af flormelis tilsat lidt citronsaft.
Pynt kagen med glasur, når den er kølet af og drys med lidt friskrevet citronskal + evt lidt blå birkes.
Den lyder så lækker!
Jeg vil gerne lige høre, hvor den pæne form du har bagt kagen i, er fra?
Hej Mette,
Det er det også, kan du tro ♡ Den fine form er købt hos Isabellasmith.com :)
Dejlig søndag til dig.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg bagte denne dejlige kage i dag, dog med et lille tvist. Jeg blandede en håndfuld frisk mynte sammen med citronsaften inden jeg piskede den sammen med smør og sukker. I glasuren blandede jeg også lidt mynte og tilsat en æggehvide, det gjorde at galsuren blev tykkere og lidt mere luftig. Den smager herligt af citron, mynte og marsipan. Tak for denne skønne opskrift.
Hej Gudrun
Uhmm, hvor lyder det som en skøn skøn tilføjelse med mynte! Det var en god ide ♡
Tak for din søde hilsen og rigtig dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Kan ikke finde dit svar om citronkage og marcipan?
Jeg kan ikke finde dit spørgsmål? :)
Har lavet kagen. Super skøn.
Tog en citron extra. Super dejlig og frisk.
Men marcipAnen opløses ikke ? Ligger i klumper?
Kh Helle fra Mårslet
Hej Helle,
Skønt at høre! ♡
Mht marcipanen, så oplever jeg ikke at det ikke bliver en jævn dej når jeg laver citronkage og lignende mazarinkager. Måske det kommer an på hvilken man bruger, men ellers prøv at riv den på rivejern næste gang
Kh Ann-Christine
Ja det tro jeg jeg gør. Ikke fordi det gør noget at smage marcipan.uhm
Du har iøvrigt en virkelig god blog. En af de bedste.
Kh Helle
Bruger dem meget
Tusind tak ♡ Det er jeg glad for du synes!
Hejsa! Er det bedre for kages resultat at den bages i en fin form som i opskriften eller vil et ovnfad af porcelæn også fungere?
Bedste hilser Siri
Du kan fint bage den i en porcelænsform eller springform med bagepapir
Kh AC
Tror du man kan lave den til muffinsforme ;)
Ja, det kan du sagtens :)
Rigtig lækker!! måske der skulle have været lavet lidt mere glasur til vores, men meget velsmagende :)
Skønt at høre ♡
Mmm – den bedste citronkage ever ❤️
Har du forslag til andet man kan bruge i stedet for marcipan hvis man løber tør – eller er det i virkeligheden den gode “hemmelige ingridiens” ??
? Valdemarsro fan ?
Hvor er det dejligt at høre – og tuisnd tak for din søde hilsen ♡
Ja, det er lidt den hemmelige ingrediens til at få den super lækker og saftig ;) – alternativt kan du bruge 175 g mandelmel og 25 g honning.
Kh AC
Hvor meget citronskal er der i?
Alt det gule fra én citron
Hej! Har du erfaringer med om kagen stadig er saftig og lækker dagen efter?:)
Det er den :)
Tak for svar! :)
Hej
Kan man bruge noget andet i stedet for marcipan?
Så bliver det en helt anden kage … så det må blive en anden citronkage af en art der skal eksperimenteres med :)
Hvor mange dage i forvejen kan kagen laves?
Hvis den bliver bagt torsdag, er den så ok frisk om lørdagen?
Jeg synes den holder sig glimrende frisk til dagen efter den er bagt og smager også glimrende to dage efter …
Men, hvis du bager den i en almindelig springform, så tror jeg den bedre holder sig frisk fra torsdag til lørdag. Den får en ret stor ‘skorpe’ i den form på billedet, og det gør netop at den lidt hurtigere kommer til at virke tør.
Kh AC
Hej. Har du prøvet at lave den med bergamotte? Jeg leder efter gode opskirfter med bergamotte :)
Det har jeg ikke, men er overbevist om at det vil være virkelig lækkert :)
Nu er den bagt, men skal bruge den imorgen. er det bedst at vente med glasuren eller? Og skal den stå i køleskabet natten over eller bare køligt?
Hej Karen,
jeg ville vente med glasuren til i morgen og den kan fint stå i en lufttæt beholder lidt køligt – den behøver ikke komme i køleskab
Kh AC
Hej, tak for opskriften!
Den kage er virkelig lækker og mine børn ønsker den som fødselsdagskage. Jeg har en bageform på 38cm x 25cm, hvor meget dej skal jeg bruge til det? er det mon det dobbelte af opskriften?
Uh, det ville jeg også virkelig gerne vide! Jeg skal bage den til en fødselsdag på lørdag, og er i tvivl om hvor stor en portion jeg skal lave ?
Jeg brugte opskriften og tilføjede et æg, en hel citron, 400 gram hindbær og 50 g mørke chokolade knapper. Den smager helt fantastisk. Jeg bagte den i en lille bradepande, så den er ikke så tyk som din og i 40 minutter.
Brugte du en citron mere ud over den der allerede er anført i opskriften 🤔
Frosne eller friske hindbær ?