Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citronkage/

Citronkage

Saftig citronkage med den perfekte balance mellem sød og syrligt ♡

Min citronkage er med marcipan, hvilket gør den ekstra svampet, saftig og med den lækreste krumme. Selv om min datter ellers ikke er super begejstret for marcipan, så synes hun kagen var virkelig lækker! Derudover er den tilmed er den super nem og hurtig at røre sammen og skal derefter blot passe sig selv i ovnen, til den er færdig.

Jeg bagte citronkage i går til vores fredagsfilm og for at fejre, at det er weekend, hvilket altså er ret så skønt!

Prøv også: opskrift på de bedste fastelavnsboller

PT1H30M

Citronkage

8-10 pers.     1 time 30 min.
8-10 pers.
Ingredienser
  • 1 øko citron - saft (1 dl) og skal
  • 225 g. sukker
  • 200 g blødt smør
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 200 g. marcipan, skåret i tern
  • 5 æg
  • 275 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • evt. 1 spsk blå birkes (kan undlades)
  • Citron glasur
  • 150 g. flormelis
  • 2 spsk friskpresset citronsaft + lidt revet økologisk citronskal
  • 1 tsk blå birkes
Udskriv opskrift
1 time 30 min.
Fremgangsmåde

Pisk smør, citronskal, citronsaft, sukker og vaniljepulver sammen til en jævn masse og pisk derefter marcipan og æg i. Rør til blandingen er jævn.

Rør mel, salt og bagepulver, samt evt blå birkes, godt sammen i en ren skål, og rør melblandingen i dejen.

Smør en kageform eller springform (20-25 cm) godt med smør og fordel dejen deri.

Bag citronkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 50-60 minutter. Tjek gerne efter ca 45 minutter med et træ-grillspyd, om den er færdigbagt. Hvis der ikke hænger dej ved, når spyddet stikkes i midten af kagen er den perfekt.

Rør en tyk glasur af flormelis tilsat lidt citronsaft.

Pynt kagen med glasur, når den er kølet af og drys med lidt friskrevet citronskal + evt lidt blå birkes.