Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citronkage/

Citronkage

Saftig citronkage med birkes og den helt perfekte balance mellem sød og syrligt ♡

Min citronkage er med marcipan, hvilket gør den ekstra svampet, saftig og med den lækreste krumme. Selv om min datter ellers ikke er super begejstret for marcipan, så synes hun alligevel kagen var virkelig lækker og man bemærker ikke marcipanen, udover at den bidrager med saftighed til kagen. ! Derudover er kagen tilmed er den super nem og hurtig at røre sammen og skal derefter blot passe sig selv i ovnen, til den er færdig.

Prøv også: opskrift på de bedste fastelavnsboller

PT1H30M

Citronkage

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 175 g smør, blødt og stuetempereret
  • 175 g sukker
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 175 g marcipan, i tern
  • 1 øko citron, 1 dl saft + skal
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 2 spsk blå birkes
  • Citronglasur
  • 150 g flormelis
  • 3 spsk øko citron, saft og skal
  • 1 spsk blå birkes
Udskriv 
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og vaniljepulver sammen til det er blødt og luftigt og pisk derefter marcipan og citronsaft i til det er helt ensartet og pisk til sidst et æg i ad gangen, til dejen er ensartet.

Rør mel, salt og bagepulver, samt blå birkes godt sammen i en ren skål, og rør melblandingen i dejen.

Kom dejen i en smurt silikone brødform på 24 x 10 cm eller i en rund springform på 20 cm.

Bag citronkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-60 minutter. Mærk efter 45 minutter med et træ-grillspyd, om kagen er færdigbagt. Hvis der ikke hænger dej ved, når spyddet stikkes i midten af kagen er den perfekt. lad kagen køle af.

Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft, fordel glasur over kagen, når den er kølet af og drys med friskrevet citronskal og blå birkes.