Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citronkage/ Kager Kager og søde sager

Citronkage

Saftig citronkage med birkes og den helt perfekte balance mellem sød og syrligt ♡

Min citronkage er med marcipan, hvilket gør den ekstra svampet, saftig og med den lækreste krumme. Selv om min datter ellers ikke er super begejstret for marcipan, så synes hun alligevel kagen var virkelig lækker og man bemærker ikke marcipanen, udover at den bidrager med saftighed til kagen. ! Derudover er kagen tilmed er den super nem og hurtig at røre sammen og skal derefter blot passe sig selv i ovnen, til den er færdig.

Prøv også: opskrift på de bedste fastelavnsboller >>

PT1H30MPT30M8

Citronkage

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 175 g smør, blødt og stuetempereret
  • 175 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 175 g marcipan, i tern
  • 1 dl citronsaft
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 spsk blå birkes
  • Citronglasur
  • 150 g flormelis
  • 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 1 spsk blå birkes
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter marcipan og citronsaft i, til det er helt ensartet og pisk til sidst et æg i ad gangen, til dejen er ensartet.

Bland mel, bagepulver, salt og birkes godt sammen og sigt melblandingen i dejen. Vend birkes fra sigten i til sidst og rør dejen sammen.

Kom dejen i en smurt form på 10 x 25 cm. Bag citronkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-60 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle af.

Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft. Fordel glasuren over kagen, når den er kølet af, og drys til sidst med friskrevet citronskal og blå birkes.