Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbermuffins/

Rabarbermuffins

Sidste sommer blev jeg noget så begejstret da jeg opdagede at vi havde rabarber i vores nye have. En lille fin vin-rabarber plante, som siden har fået selskab af en jordbærrabarber. Begge sorter har tynde fine stængler og smager skønt i alt fra rabarberkompot, rabarbersaft, kager og i de små rabarbermuffins, som jeg bagte til Johan og Julies fødselsdagsfest.

Jeg overvejer om vi skal have en større rabarbersort også, så jeg for alvor kan få lavet lyserød rabarbersaft – disse små fine stængler, kan jeg næsten ikke få mig til at tage så mange af, som der er brug for til en hel kande.

PT30min

Rabarbermuffins

10 stk    30 min
10 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen til en luftigt masse.

Tilsæt æggene, et af gangen til blandingen er jævn.

Bland melet, revet marcipan og bagepulver blandes sammen. Drys rabarber med en smule mel og rør både mel/marcipanblanding samt rabarber i dejen.

Sæt papirsformene i en fast cupcakesform, så holder de formen under bagning. Fyld dejen i formene så de er ¾ fulde.

Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft. Bag i 8-9 minutter for minicupcakes og 16-18 minutter for store/alm størrelse cupcakes.

Når kagerne er bagt, afkøles de på en rist inden glasur eller frostingen smøres på.