Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbermuffins/

Rabarbermuffins

Sidste sommer blev jeg noget så begejstret da jeg opdagede at vi havde rabarber i vores nye have. En lille fin vin-rabarber plante, som siden har fået selskab af en jordbærrabarber. Begge sorter har tynde fine stængler og smager skønt i alt fra rabarberkompot, rabarbersaft, kager og i de små rabarbermuffins, som jeg bagte til Johan og Julies fødselsdagsfest.

Jeg overvejer om vi skal have en større rabarbersort også, så jeg for alvor kan få lavet lyserød rabarbersaft – disse små fine stængler, kan jeg næsten ikke få mig til at tage så mange af, som der er brug for til en hel kande.

PT30Mter

Rabarbermuffins

10 stk.    30 minutter
10 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 minutter
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen til en luftigt masse.

Tilsæt æggene, et af gangen til blandingen er jævn.

Rør melet, revet marcipan og bagepulver sammen. Drys rabarber med en smule mel og rør både mel/marcipanblanding samt rabarber i dejen.

Fyld muffinsformene til 1 cm fra kanten. Hvis der bruges en fast muffinsform, så smør den godt eller kom papirsforme i.

Bag kagerne i 16-18 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.

Når kagerne er bagt, afkøles de på en rist inden glasur eller frostingen smøres på.

Pynt
Glasur af flormelis og vand eller frostning af flødeost og flormelis, samt friske bær eller festligt krymmel