Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbermuffins/

Rabarbermuffins

Saftige lækre rabarbermuffins med rabarber fra haven.

Jeg har plukket et par af de syrlige stængler og skåret dem i små stykker, som er rørt ind i den skønneste kagedej til muffins. Det giver en saftig og lækker muffins som er helt uimodståelig og lækker.

Man kan også komme lidt hvide stykker chokolade i og skære tilsvarende lidt ned på sukkeret – da den hvide chokolade er ret sød.

Prøv også: Flere af mine skønne rabarber opskrifter >>

PT30M

Rabarbermuffins

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal9 stk.
Ingredienser
  • 2 æg
  • 120 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver, eller kornene fra 1/2 vaniljestang
  • 100 g marcipan, revet
  • 125 g hvedemel
  • 1,50 tsk bagepulver
  • 75 g smør, stuetempereret
  • 75 g rabarber, skåret i små tern
  • Pynt fx
  • 150 g smør, blødt
  • 175 g flormelis
  • 150 g flødeost
  • 1 dråbe rød frugtfarve, kan undlades
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pisk blødt smør, sukker og vaniljekorn sammen til en luftigt og helt ensartet masse.

Tilsæt æggene, et af gangen og pisk til blandingen er helt jævn.

Rør melet, revet marcipan og bagepulver sammen og vend rabarberstykkerne i blandingen, hvorefter det røres i dejen.

Fyld 9 muffinsforme.

Bag kagerne i ca 18-20 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.

Når kagerne er bagt, afkøles de på en rist inden glasur eller frostingen smøres på.

Pynt
Pisk smør helt blødt luftigt og hvidt med flormelis. Når det er helt hvidt og cremet, kan der piskes en dråbe frugtfarve eller farvepasta i og derefter røres flødeosten i. Kom i en sprøjtepose med fx en stor stjernetyl på og pynt de lækre rabarbermuffins