Sandkage
Her får du min skønneste opskrift på sandkage.
En dejlig klassisk og lækker skærekage, som kan varieres med chokolade, nødder, bær og frugt alt efter sæson, hvis man har lyst til det og som kan spises som en helt klassisk lækker sandkage, i al sin enkelhed. Det smager altid bare så skønt!
Det er virkelig en undervurderet og skøn saftig kage, som er dejlig at servere til en god kop te eller kaffe.
Prøv også: min bedste opskrift på iskaffe >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sandkage
- 0,50 vaniljestang
- 200 g sukker
- 1 øko citron, fintrevet skal herfra
- 200 g smør, blødt og stuetempereret
- 4 æg
- 2 tsk bagepulver
- 200 g hvedemel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret.
Pisk vanilje, sukker, citronskal og smør sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland bagepulver med hvedemel og sigt det i dejen. Vend dejen sammen.
Hvis du gerne vil have frugt, nødder, chokoladestykker eller bær i dejen, så vend det i til sidst.
Kom dejen i en smurt form på ca. 10 x 25 cm beklædt med bagepapir.
Bag sandkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter, til den er gennembagt, og lad kagen køle lidt af på en bagerist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Det er go-to kagen herhjemme, især når der skal laves kager til diverse skoleklasser, og den er altid et hit! :) Vi laver den som ‘citronkage’ – altså helt som opskriften, bare med meget mere citronsaft og især citronskal – og så med citronglasur ovenpå (pyntet af dét barn, der nu skal være kagegiver i klassen). Egentlig elsker jeg allermest din Citronmåne (mmmhh) – men når der er børn med nøddeallergi i flere klasser, er denne et fantastisk (og jo egentlig nemmere) alternativ :)
TAK!
Hej Tanja
Årh hvor dejligt! Tak for din søde hilsen, det er jeg glad for og nu får jeg virkelig lyst til at bage noget lækkert med citron. Det er jo bare så godt!
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Super opskrift, som jeg efterhånden har brugt rigtig mange gange. I dag bager jeg dobbelt portion og har tilsæt hakket valnødder, hakket chokolade og pærer i tern. Er spændt på, hvordan den er, når den kommer ud af ovnen. Bruger altid noget creme Franch ovenpå 😘😘😘
Mvh Astrid
Uhm, det lyder virkelig lækkert! Håber det blev godt :)
Kh Ann-Christine
Jeg glæder mig til at bage denne vidunderlige sandkage. Har smagt den til bedstemorsdag i børnehaven, og jeg blev helt vild efter at prøve. Desværre bliver det ikke i dag, da 3 forretninger ikke havde enkeltvis økologiske citroner, og en havde kun kæmpeposer med økologiske. Kan jeg bruge ikke økologisk citron, hvis jeg skraber og skurer skallen med en børste ?
Hej Nelly Lisby
Hvor dejligt! Den er også virkelig god.
Jeg vil gerne helt undgå de sprøjtemidler, som citrusfrugter er sprøjtet med, så derfor ville jeg blot undlade citronskallen, hvis jeg ikke kunne skaffe økologiske eller alternativ usprøjtede citroner.
Jeg ville alternativt enten blot bage den uden – det er også lækkert – eller komme lidt bær, chokolade eller nødder i.
Rigtig god fornøjelse med bagningen.
Kh Ann-Christine