Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sandkage/

Sandkage

Her får du min skønneste opskrift på sandkage.

En helt klassiske lækker skærekage, som kan twistes med bær og frugt alt efter sæson, hvis man har lyst til det og som kan spises som en helt klassisk lækker sandkage, i al sin enkelhed.

Det er virkelig en undervurderet kage, som er skøn til en god kop te eller kaffe. Når det er sæson for hindbær, blåbær, ribs eller jordbær, så kan jeg rigtig godt lide at komme en håndfuld eller to i dejen. Det er som små friske saftbomber i den lækre sandkage – og kan varmt anbefales.

PT1H20M

Sandkage

Tid i alt1 time 20 min.
Arbejdstid20 min.
Antal1 kage
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 4 æg
  • 1 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pisk vanilje, sukker og smør sammen, til det er luftigt og helt hvidt. Pisk derefter 1 æg i ad gangen .

Bland bagepulver og citronskal med mel og vend det forsigtigt i dejen.

Hvis der skal frugt, nødder, chokoladestykker eller bær i dejen, så vend det i melblandingen, inden det røres i.

Kom dejen i en smurt form i størrelse ca. 25 x 11 cm – evt. beklædt med bagepapir.

Bag sandkage i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-50 minutter.

Sandkage kan fint fryses.

Kagen er til ca 6 personer