Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sandkage/

Sandkage

Her får du min skønneste opskrift på sandkage.

En dejlig klassisk og lækker skærekage, som kan varieres med chokolade, nødder, bær og frugt alt efter sæson, hvis man har lyst til det og som kan spises som en helt klassisk lækker sandkage, i al sin enkelhed. Det smager altid bare så skønt!

Det er virkelig en undervurderet og skøn saftig kage, som er dejlig at servere til en god kop te eller kaffe.

Prøv også: min bedste opskrift på iskaffe >>

PT1H30M

Sandkage

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 0,50 vaniljestang
  • 200 g sukker
  • 200 g smør, blødt og stuetempereret
  • 1 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret.

Pisk vanilje, sukker, citronskal og smør sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk derefter et æg ad gangen i dejen.

Bland bagepulver med mel og sigt det i dejen. Vend dejen sammen.

Hvis du gerne vil komme frugt, nødder, chokoladestykker eller bær i dejen, så vend det i melblandingen, inden det røres i.

Kom dejen i en smurt form i størrelse ca. 25 x 11 cm beklædt med bagepapir.

Bag sandkage i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 45 minutter og lad kagen køle lidt af på en bagerist.