Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sandkage/

Sandkage

Her får du min skønneste opskrift på sandkage.

En helt klassiske lækker skærekage, som kan twistes med bær og frugt alt efter sæson, hvis man har lyst til det og som kan spises som en helt klassisk lækker sandkage, i al sin enkelhed.

Det er virkelig en undervurderet kage, som er skøn til en god kop te eller kaffe.

Prøv også: min bedste opskrift på iskaffe >>

PT1H20M

Sandkage

Tid i alt1 time 20 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal1 kage
Ingredienser
  • 200 g smør, blødt og stuetempereret
  • 200 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 4 æg
  • 1 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk vanilje, sukker og smør sammen, til det er luftigt og helt hvidt. Pisk derefter et æg ad gangen i dejen.

Bland bagepulver og citronskal med mel og vend det forsigtigt i dejen.

Hvis der skal frugt, nødder, chokoladestykker eller bær i dejen, så vend det i melblandingen, inden det røres i.

Kom dejen i en smurt form i størrelse ca. 25 x 11 cm – evt. beklædt med bagepapir.

Bag sandkage i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-50 minutter og lad kagen køle lidt af på en bagerist.

Kagen er til ca 6 personer