Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sandkage/

Sandkage

Her får du min skønneste opskrift på sandkage.

En dejlig klassisk og lækker skærekage, som kan varieres med chokolade, nødder, bær og frugt alt efter sæson, hvis man har lyst til det og som kan spises som en helt klassisk lækker sandkage, i al sin enkelhed. Det smager altid bare så skønt!

Det er virkelig en undervurderet og skøn saftig kage, som er dejlig at servere til en god kop te eller kaffe.

Prøv også: min bedste opskrift på iskaffe >>

PT1H30M

Sandkage

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 0,50 vaniljestang
  • 200 g sukker
  • 1 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 200 g smør, blødt og stuetempereret
  • 4 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret.

Pisk vanilje, sukker, citronskal og smør sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.

Bland bagepulver med hvedemel og sigt det i dejen. Vend dejen sammen.

Hvis du gerne vil have frugt, nødder, chokoladestykker eller bær i dejen, så vend det i til sidst.

Kom dejen i en smurt form på ca. 10 x 25 cm beklædt med bagepapir.

Bag sandkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter, til den er gennembagt, og lad kagen køle lidt af på en bagerist.