Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sandkage/

Sandkage

Her får du min skønneste opskrift på sandkage.

En helt klassiske lækker skærekage, som kan twistes med bær og frugt alt efter sæson, hvis man har lyst til det og som kan spises som en helt klassisk lækker sandkage, i al sin enkelhed.

Det er virkelig en undervurderet kage, som er skøn til en god kop te eller kaffe. Når det er sæson for hindbær, blåbær, ribs eller jordbær, så kan jeg rigtig godt lide at komme en håndfuld eller to i dejen. Det er som små friske saftbomber i den lækre sandkage – og kan varmt anbefales.

PT1Hog20Mter

Sandkage

1 kage    1 time og 20 minutter
1 kage
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time og 20 minutter
Fremgangsmåde

Pisk vanilje, sukker og smør sammen, til det er luftigt og helt hvidt. Pisk derefter 1 æg i ad gangen .

Bland bagepulver og citronskal med mel og vend det forsigtigt i dejen.

Hvis der skal frugt, nødder, chokoladestykker eller bær i dejen, så vend det i melblandingen, inden det røres i.

Kom dejen i en smurt form i størrelse ca. 25 x 11 cm – evt. beklædt med bagepapir.

Bag sandkage i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-50 minutter.

Sandkage kan fint fryses.

Kagen er til ca 6 personer