Chokolade-banankage med peanuts


Uimodståelig lækker chokolade-banankage med saltede peanuts. Uhm!
Chokolade og banan er et evigt dejligt makkerpar og når man så tilføjer saltede peanuts til ligningen, så jubler smagsløgene ekstra højt! Prøv selv at smøre en lækker surdejsbolle med bananskiver, et drys chokolade og lidt finthakkede peanuts ♡ Det er en svampet kage, som holder sig dejligt saftig i et par dage. Den egner sig godt til at forkæle kollegaer, klassekammerater eller til at være i god tid med bagningen til man får gæster.
Prøv også: min opskrift på klassisk banankage >>
Chokoladebanankage med peanuts
- Chokoladecreme
- 1 dl piskefløde
- 15 g glukosesirup
- 120 g mørk chokolade, finthakkede
- Chokoladebanankage
- 150 g smør, blødt og stuetempereret
- 175 g sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 4 banan, meget modne
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- 50 g saltede peanuts, hakkede
- 175 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- Til pynt
- 25 g saltede peanuts, hakkede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Chokoladecreme
Kog piskefløde og glukosesirup op i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, når fløden koger, og rør langsomt den varme fløde med den finthakkede chokolade. Rør, til cremen er ensartet og lækker. Lad den køle af ved stuetemperatur, mens kagen bages.
Chokoladebanankage
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen, til det er ensartet. Mos bananerne på en tallerken med en gaffel og rør banan, chokolade og saltede peanuts i dejen.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Vend dejen sammen, til den er ensartet. Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-50 minutter.
Lad kagen køle af på en rist.
Smør kagen med chokoladecreme, når den er kølet helt af, og drys med lidt hakkede peanuts.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Hvornår skal glukosesiruppen i, syntes ikke der står noget om det..
Det er med nu :)
Kh Ann-Christine
Kan man undlade peanuts i selve kagen?
Ja, det kan du fint gøre
Kh Ann-Christine
Lækkert. Ang. chokolade cremen, som skal køle af og så er den klar til brug senere. Hvilken konsistens skal man forvente af den? Fløde, sirup, choko – lyder lidt flydende. Skal den ikke piskes?
Den skal være tyk og smørbar.
Jeg pisker den ikke, men det kan du frit vurdere om du synes fungere bedst :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge denne creme til lagkage mellem lagene?
Ja, det kan du fint gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lækkert! Den må jeg prøve!
Glukosesirup – det har jeg aldrig brugt, hvad kan man ellers bruge det til og hvordan skal det opbevares?
Hej Dorthe
Jeg opbevarer det i køkkenskuffen. Du kan se alle mine opskrifter med glukosesirup her: https://www.valdemarsro.dk/soeg/?terms=&terms2=%2C3115&q=&q2=
Kh Ann-Christine
Har du et alternativ til creme hvis man ikke har glukosesirup?
Du kan lave en alm frosting eller en gamache (jeg ville lave en cremet ganache af chokolade og fløde
Kh Ann-Christine
Hej – hvis kagen skal serveres dagen efter den er bagt, vil du så stadig lave den helt færdig eller først putte chokoladecremen på inden der serveres? Og kan chokoladecremen da også laves dagen før og gemmes i køleskab?
Tak for alle dine fantastiske opskrifter og svar på spørgsmål 😃 Vh Rikke
Hej Rikke
Tusind tak for din søde hilsen.
Kagen kan sagtens pyntes med chokoladecreme dagen før og opbevares på køl – det ville jeg vælge at gøre :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den hér banankage er nu indlemmet blandt mine yndlingsopskrifter. For den smager ganske enkelt fantastisk! 🥰 Jeg brugte bare en lys sirup (fra Dansukker) i samme mængde, da jeg ikke lige havde en glukosesirup, og det fungerede fint 😊
Hver er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding :)
Kh Ann-Christine