Biscotti med chokolade og nødder


Biscotti er en af mine yndlingssmåkager.
De er gode hele året rundt og kan varieres på mange skønne måder. Her er de sprøde dobbeltbagte italienske småkager bagt med mandler, pinjekerner og mørk chokolade. Nødderne giver en skøn smag og struktur til biscotti og chokolade er virkelig lækkert til.
Navnet biscotti betyder egentlig blot ‘dobbelt bagt’ på italiensk og er et udtryk for fremgangsmåden med at bage over to omgange.
Prøv også: min bedste opskrift på havregrynskugler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 30 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Biscotti
- 60 g mandler, grofthakket
- 30 g pinjekerner
- 140 g hvedemel
- 120 g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- 2 spsk stærk kaffe
- 2 æg, sammenpiskede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rist mandler og pinjekerner let på en tør pande ved middelvarme, til pinjekernerne er blevet gyldne.
Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt godt sammen. Rør mandler, pinjekerner og chokolade i melblandingen. Kom derefter kaffe og halvdelen af de sammenpiskede æg i og saml dejen. Tilsæt resten af æggemassen, til dejen er klistret, men stadig kan samles og formes.
Form dejen i to aflange stænger på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Tag pladen ud af ovnen og lad kagestængerne køle af i et kvarters tid.
Skær stængerne i skiver på skrå i ca. 1 cm’s tykkelse og læg dem tilbage på bagepladen. Bag kagerne i 10-12 minutter, til de er sprøde og gyldne. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvorfor bliver mine biscottis chokoladebrune i stedet for lyse som på fotoet
Det skyldes sandsynligvis flager af finthakket chokolade, der smelter ud under bagningen.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg har bagt “dine” biscotti rigtig mange gange over de sidste par år, altid kun med mandler. For nylig prøvede jeg så også med pinjekerner, men synes ikke rigtig det bidrog med noget i smagen. I går prøvede jeg så at riste pinjekernerne først og det kan anbefales! Nu træder smagen af dem tydeligt frem. Blot et tip herfra. 1000 tak for alle dine fantastiske opskrifter!!!
Mvh. Leif J.
Hej Leif
mange tak for din søde hilsen og fine tip, samt tilbagemelding på opskriften :)
Det er dejligt at høre
Kh Ann-Christine
Ja jeg venter Altid med at skære dem ud til dagen efter, så har de lige sat sig lidt .