Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/biscotti-opskrift/

Biscotti med chokolade og nødder

Biscotti er en af mine yndlingssmåkager.

De er gode hele året rundt og kan varieres på mange skønne måder. Her er de sprøde dobbeltbagte italienske småkager bagt med mandler, pinjekerner og mørk chokolade. Nødderne giver en skøn smag og struktur til biscotti og chokolade er virkelig lækkert til.

Navnet biscotti betyder egentlig blot ‘dobbelt bagt’ på italiensk og er et udtryk for fremgangsmåden med at bage over to omgange.

Prøv også: min bedste opskrift på havregrynskugler >>

PT60M

Biscotti

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 uger
Antal30 stk.
Ingredienser
  • 60 g mandler, grofthakket
  • 30 g pinjekerner
  • 140 g hvedemel
  • 120 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 2 spsk stærk kaffe
  • 2 æg, sammenpiskede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rist mandler og pinjekerner let på en tør pande ved middelvarme, til pinjekernerne er blevet gyldne.

Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt godt sammen. Rør mandler, pinjekerner og chokolade i melblandingen. Kom derefter kaffe og halvdelen af de sammenpiskede æg i og saml dejen. Tilsæt resten af æggemassen, til dejen er klistret, men stadig kan samles og formes.

Form dejen i to aflange stænger på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Tag pladen ud af ovnen og lad kagestængerne køle af i et kvarters tid.

Skær stængerne i skiver på skrå i ca. 1 cm’s tykkelse og læg dem tilbage på bagepladen. Bag kagerne i 10-12 minutter, til de er sprøde og gyldne. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.