Squashmuffins
Lækre saftige squashmuffins med chokolade og nødder til weekenden ♡ De har en vidunderlig krydret smag, masser af smovs og en svampet krumme.
Disse er min søde datters yndlingsmuffins og efter jeg bagte dem første gang, har vi lavet dem et par gange om året, for de smager virkelig skønt.
Jeg har fyldt de lækre saftige squashmuffins med squash, chokolade og nødder, det er så lækkert og de holder sig skønne og saftige i et par dage.
Prøv også: opskrift på lækre chokolademuffins >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Squashmuffins
- 60 g smør, blødt og stuetempereret
- 175 g brun farin
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt ingefær
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 40 g mandler, grofthakkede
- 40 g valnødder, grofthakkede
- 75 g mørk chokolade, grofthakket
- 225 g squash, groftrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør og brun farin sammen, til det er luftigt og ensartet. Pisk derefter et æg i ad gangen, til det er ensartet.
Bland mel, krydderier, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør den godt sammen.
Kom nødder, chokolade og squash i dejen og vend den godt sammen.
Fordel dejen i muffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn i ca. 18 minutter ved 175 grader varmluft, til de er gennembagte i midten.
Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.
Elsker kager med grønt i…. men det skal holdes hemmeligt for min niece.
min mor havde bagt chokoladekage med squash i, niece have lykkeligt spist 2 stykker og var igang med nr 3…. da det blev nævnt ved bordet at der var squash i, hun spytte kagen ud og kunne ikke mere lide den
haha, de er altså skønne de børn ♡
Kære Ann-Christine,
Hvis man nu ikke er så vild med nødder, kan man så evt. erstatte dem med noget andet f.eks. Havregryn ? Eller kan de evt. Udelades ?
Tak for en super inspirerende blog ! :-D
Weekend-hilsner fra
Christel
Jeg vil blot undlade dem :)
Tak for din søde hilsen ♡
Dejlig søndag til dig
Kh AC
Fik afprøvet din opskrift i går aftes og den gik rent hjem hos både børn og voksne :)
Børnene var i øvrigt glade for at få chokoladeglasur og krymmel på, mens de vokse foretrak dem uden.
Tak for inspirationen!
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre ♡
Super god opskrift. Jeg havde kun en mindre rest squash, så jeg supplerede op med gulerødder. De blev rigtig gode :-)
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, Camilla :)
Hvor ser de lækre ud! Jeg tror jeg vil bage dem til gæsterne på min fødselsdag.
Skal man klemme noget af væden fra den revne squash? ellers skal det bare direkte i dejen?
Det gør jeg normalt ikke, eller oplever som nødvendigt – men det kommer an på hvor meget væde der er ved squash´en, og hvis du synes der er meget, så kan du fint klemme lidt af det fra.
God fornøjelse med bagningen :)
Kh AC
Kan man bruge frisk ingefær?
Ja, sagtens :)
Hej
Har lige bagt disse muffins…..haven bugner af squash! Men jeg synes de virker noget kompakte, skal de være det?..
Tak for nogle skønne opskrifter, de bliver flittig brugt.
Sommerhilsner Lotte
Tak for din søde hilsen, Lotte :)
Mit umiddelbare bud er at det kommer meget an på væskeindholdet i squashen, som jeg tænker godt kan være mindre ved hjemmedyrkede squash i denne varme …
Skøn sommer til dig
Kh AC
Tak for svar…..det kan da godt tænkes at det er derfor. Men smagen fejlede ikke noget, inviterede naboen på kaffe og hjemmebag i haven under frugttræerne og ALLE kager er væk?
Hvor lyder det hyggeligt ♡
Kan de fryses?
PS: du er min favorit inspiration.
Ja, sagtens! – og tusind tak ♡
Kære Anne Christine.
Skal smøret være smeltet?
Tak for rigtig mange timers inspiration.
Mvh. Berit
Kære Berit,
Nej, det skal blot være blødt nok til at piske, jeg plejer at tage det ud af køleskabet 15 min inden brug, og skære det i tern – så passer det fint.
God fornøjelse og tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej
Kan squashmuffins fryses
Kh Bodil
Ja, det kan de sagtens :)
De bedste muffins nogensinde! Opskriften er gemt i mine favoritter, dem kommer jeg til at bage til mange seværdigheder. Luftige og saftige og fulde af smag. Tak for opskriften
Så skønt at høre :)
Tak for din fine feedback
Kh AC
Tak for super lækre opskrifter-de bliver flittigt brugt :-)
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre
Kh AC
Hejsa, kan man erstatte brun farin med sukker? Har nemlig ikke brun farin?
Vh Katrine
Sagtens, det ændre smagen men vil stadig blive godt :)
Kh AC
Hej! Kan man putte frosting på som fra din squashkage på disse? Og hvornår anbefaler du det kommer på? Jeg skal lave til 60 personer på lørdag.
Hej Amanda,
Ja, det kan du sagtens. Jeg plejer at komme det på samme dag som servering, det kan fint være nogle timer i forvejen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak! Det er første gang, det er lykkedes mig at bage noget som helst tilnærmelsesvis succesfuldt!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen :)
Tror du man kan erstatte squash med græskar 1:1? :-)
Vh. Thomas
Hej Thomas,
ja, det kan du – eller du kan lave disse græskarmuffins :)
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Skønt, det prøver jeg! Mange tak for svar! :-)
Og i lige måde!
Kære Valdemarsro
Jeg kunne godt tænke mig at putte frosting på disse muffins, ligesom på squash-skærekagen. Skal jeg benytte opskriften på frosting derfra, eller bliver det for meget?
Tak for alle dine bøger og app!
God dag
Tusind tak for din søde hilsen :)
Ja, det kan du sagtens gøre, de er også super lækre med den frosting :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej!
Kan den laves 2 Dage før brug!
Hvad med chokolade glasur på toppen?
Det kan de fint, jeg vil vente med glasuren til samme dag. Den kan sagtens holde sig, så det er alene pga udseendet
Kh Ann-Christine
Hvis man ikke har hvedemel, kan man så bruge noget andet :-)
Jeg synes at hvedemel er bedst til kager som denne, men hvad har du som alternativ?
Spelt eller fx ølandshvede, så kan du evt prøve med det. Jeg har dog ikke testet det af med mængderne i denne opskrift.
Kh Ann-Christine