Squashmuffins
Lækre saftige squashmuffins med chokolade og nødder til weekenden ♡ De har en vidunderlig krydret smag, masser af smovs og en svampet krumme.
Disse er min søde datters yndlingsmuffins og efter jeg bagte dem første gang, har vi lavet dem et par gange om året, for de smager virkelig skønt.
Jeg har fyldt de lækre saftige squashmuffins med squash, chokolade og nødder, det er så lækkert og de holder sig skønne og saftige i et par dage.
Prøv også: opskrift på lækre chokolademuffins >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Squashmuffins
- 60 g smør, blødt og stuetempereret
- 175 g brun farin
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt ingefær
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 40 g mandler, grofthakkede
- 40 g valnødder, grofthakkede
- 75 g mørk chokolade, grofthakket
- 225 g squash, groftrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør og brun farin sammen, til det er luftigt og ensartet. Pisk derefter et æg i ad gangen, til det er ensartet.
Bland mel, krydderier, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør den godt sammen.
Kom nødder, chokolade og squash i dejen og vend den godt sammen.
Fordel dejen i muffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn i ca. 18 minutter ved 175 grader varmluft, til de er gennembagte i midten.
Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvis man ikke har hvedemel, kan man så bruge noget andet :-)
Jeg synes at hvedemel er bedst til kager som denne, men hvad har du som alternativ?
Spelt eller fx ølandshvede, så kan du evt prøve med det. Jeg har dog ikke testet det af med mængderne i denne opskrift.
Kh Ann-Christine
Hej!
Kan den laves 2 Dage før brug!
Hvad med chokolade glasur på toppen?
Det kan de fint, jeg vil vente med glasuren til samme dag. Den kan sagtens holde sig, så det er alene pga udseendet
Kh Ann-Christine
Kære Valdemarsro
Jeg kunne godt tænke mig at putte frosting på disse muffins, ligesom på squash-skærekagen. Skal jeg benytte opskriften på frosting derfra, eller bliver det for meget?
Tak for alle dine bøger og app!
God dag
Tusind tak for din søde hilsen :)
Ja, det kan du sagtens gøre, de er også super lækre med den frosting :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine