Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærflødeskum
Lækre nybagte vandbakkelser fyldt med vaniljecreme og gode sager ♡
Det er en himmelsk spise og tilmed er vandbakkelser temmelig nemme at bage og forberede. De kan fyldes med alverdens skønne cremer, flødeskum, chokoladeganache, karamelcreme og andet godt. Der er mange dejlige muligheder for at trylle en skøn dessert frem her.
Nu er det snart fastelavn og her kan denne vandbakkelse fint gå for at være et skønt alternativ til den lækre fastelavnsbolle, men de kan bages, nydes og serveres året rundt.
Prøv også: opskrift på de lækreste fastelavnsboller >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 10 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærflødeskum
- 2 dl Vand
- 80 g smør
- 20 g sukker
- 1 knivspids salt
- 100 g hvedemel
- 160 g æg, sammenpisket
- Derudover
- 1 spsk flormelis, til at drysse over
- Vaniljecreme
- 0,50 vaniljestang
- 60 g sukker
- 3 æggeblomme
- 15 g majsstivelse
- 3 dl mælk
- Hindbærflødeskum
- 125 g frosne hindbær
- 30 g flormelis
- 2,50 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Vandbakkelser
Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
Kog vand og smør op i en gryde, tilsæt sukker og salt og rør, til sukkeret smelter.
Tag gryden af varmen, sigt hvedemel i og rør dejen glat. Sæt gryden tilbage på varmen og rør, til dejen slipper og har en temperatur på 75 grader. Tag gryden af og afkøl dejen i 5 minutter. Pisk sammenpisket æg i lidt ad gangen og rør, til dejen er ensartet, elastisk og fast nok, til at den kan holde formen.
Kom dejen i en sprøjtepose med rund eller stjerneformet tylle og sprøjt ensartede boller ud på en bageplade med bagepapir.
Bag vandbakkelserne midt i den forvarmede ovn og skru straks ned til 175 grader, når ovnlågen er lukket. Bag dem i ca. 35 minutter, til de er gyldne og faste. Ser de færdige ud efter 30 minutter, så skru ned til 165 grader og giv dem lidt mere tid.
Lad vandbakkelserne køle af på en rist. Prik et lille hul i bunden med et grillspyd, så den varme luft kan trænge ud – det hindrer dem i at falde sammen.
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme. Hæld vaniljecremen i en skål, læg husholdningsfilm over overfladen og stil i køleskabet til cremen er helt kold.
Hindbærflødeskum
Kom hindbær i en lille kasserolle og lad dem tø op ved lav varme. Giv dem et kort opkog under omrøring på 1-2 minutter, når de er tøet op. Der skal ikke tilsættes vand, de skal blot koge i egen saft. Lad hindbærene køle af.
Pisk flødeskum til en letpisket skum, tilsæt afkølede hindbær og flormelis og pisk til en luftig skum,
Fyld vandbakkelserne
Skær vandbakkelserne op, og fyld en god spsk vaniljecreme i hver bund.
Kom hindbærflødeskum i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt flødeskum i hver vandbakkelse. Læg overdelen på, og drys med lidt flormelis inden servering.
De ser lækre ud! Hvor store skal de cirka sprøjtes ud (diameter)?
Omkring 7-8 cm, de skal hellere være lidt høje end for brede :)
God fornøjelse
Kh AC
Et andet godt tip er, at man kan sprøjte vandbakkelsesdej ud på bagepapir på f.eks en bakke, og så fryse dem. Derefter kan de pakkes i frysepose til en anden god gang.
Sæt de frosne vandbakkelser på en bageplade med bagepapir, og lad dem tø stille og roligt op før de bages.
Hei! Jeg har prøvd nå ett par tre ganger på vannbakkelsene, hvor de har hevet kjempefint i ovnen. Men de har falt helt sammen når jeg har åpnet, både når jeg har åpnet etter 25 minutter, og når jeg ikke har åpnet før etter 35 minutter – hvor de har vært brune og fine og egentlig skulle være helt ferdige. Så lurer simpelthen på om det er noe jeg kan gjøre for å bevare høyden..
Jeg plejer at stikke en strikkepind i dem når de kommer ud af ovnen, så kan dampen komme ud og de falder ikke sammen.
Denne opskrift er så god, jeg har bagt dem tre gange nu efter du udgav den. #coronaprojekt
Jeg har bagt vandbakkelser nogle gange tidligere uden så god succes, men din opskrift er uden tvivl den jeg lykkedes med. De bliver flotte og luftige
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Vi er også vilde med dem og hyggelige bage-corona-projekter er nu rare at give sig tid til ♡
Kh Ann-Christine
Hej jeg tænkte på om du kunne lave en bog der hed det søde køken hvor det så er med kager og desserter
Hej Liva
jeg vil meget gerne lave mange flere kogebøger de kommende år – også med kager og desserter :)
Min næste bog er en Julebog fyldt med både kager, desserter og konfekt (samt opskrifter til julemiddagen, julefrokost og meget andet godt)
Den udkommer til efteråret :)
Kh Ann-Christine
Ok så sætter jeg den på min ønskeliste
Hej
Jeg har bagt dine vandbakkelser. Efter 35 min. tog jeg en ud og kunne se den begyndte at falde sammen. Så fik de 5 min mere og så rigtig fine ud. Efter lidt tid faldt 5 ud af 8 mere eller mindre sammen. Hvorfor det?. Jeg rev den fladeste fra hinanden og den var ikke hel bagt. Ind i ovnen igen + 5 min. Nu havde de 5 fået i alt 45 min. Men de rejste sig selvfølgelig ikke op igen, men ville bare, at de skulle være bagt ordentlig.
Var det mine æg der var for nye, (har selv høns)? Var det fordi jeg brugte elpiskeren til æggene?
Venlig hilsen
Jane V
Hej Jane
Der kan selvfølgelig være forskel på ovne, så det kan fint være de skal have længere tid i din ovn. Om det har noget med æggene at gøre skal jeg ikke kunne sige
Kh AC
Hej AC
Hvis nu jeg vil kaste mig ud i en kagedame med denne dej, hvor mange portioner skal der så til og hvad tænker du omkring bagetid?
Tak for at have opfundet mine vegetariske livretter ❤️🥂❤️
Kh Randi
Hej Randi
Tusind tak for din søde hilsen.
Jeg ville nok lave portionen x 1,5.
Jeg tænker du nok ikke laver dem helt så høje som jeg har her. Jeg ville nok vælge samme temperatur og en bagetid på 30-35 minutter. Hodl øje med dem og vurder om bagepladen med kagedamen skal vendes en halv omgang efter 30 minutter og vurder om de skal have 5 eller måske minutter ekstra.
Det kan variere en del fra ovn til ovn.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg plejer at stikke en strikkepind i dem når de kommer ud af ovnen, så kan dampen komme ud og de falder ikke sammen.
Der står salt i ingredienslisten, men ikke i opskriften – skal det i sammen med mel og sukker?
Der ud over blev mine første vandbakkelser perfekte! Jeg brugte Kirstens trick, og stak dem med en strikkepind, hvilket virkede rigtig fint. Og så endte jeg med at opbevare dem der var til overs, ved bare at lade dem stå på en tallerken på køkkenbordet, uden at dække dem til. Det virkede fint, de faldt kun en lille smule sammen, og de blev ikke seje eller tørre (nok på grund af fedtindholdet).
kan bollerne fyldes og stå 3 timer inden de bliver spist
Ja, det kan de godt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej jeg står netop nu og skal til at lave cremen til bollerne, men du skriver ikke hvor maizemel skal bruges ej heller melet
Jo, begge dele står i fremgangsmåden i første afsnit under vaniljecremen
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvad gør man, hvis dejen er for flydende, når æggene er kommet i?
Har læst at man ikke må komme mere mel – men hvad gør man så?
KH Gitte Martinussen
Det er svært at redde den, tror jeg desværre.
Når man laver vandbakkelser er det endelig vigtigt kun at piske lidt æg i ad gangen og hele tiden mærke og stoppe med æg når dejen er tilpas elastisk og fast nok til at kunne sprøjtes ud. Jeg har gennemtestet mængden på gram, men det kan uanset variere lidt efter hvilket mærke hvedemel man bruger osv.
Kh Ann-Christine
Tak for hurtig tilbagemelding, Ann-Christine
Men tænker bare på, at når det er æggene, der giver hævningen, er det så en god ide, at reducere i mængden der?
Og – hvis jeg skal lave en kagemand – mener du så, jeg skal doble opskriften op?
KH Gitte Martinussen
Kun hvis du fornemmer at der er tilpas med æg i og det kan måske ved det mel du bruger være nok med 140-150 g æg.
Det er også netop derfor jeg skriver i opskriften, at man skal tilsætte æggene lidt efter lidt til dejen er glat, smidig, og kan holde formen. I alle mine gennemtests af opskriften har det passer med mængden i opskriften, men det kan variere lidt.
Jeg har ikke testet mængden til en kagemand, så skal ikke helt kunne sige om det passer fint med dobbelt op.
Rigtig god fornøjelse, jeg håber det bliver lækkert :)
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Nu har jeg to gange forsøgt at bage efter denne opskrift, men der er altså noget galt. Denne gang tjekkede jeg endda temperatur, og jeg har gjort helt som der står.
MEN dejen er alt for lind og kan ikke ‘formes’. Jeg har ikke engang al ægget i.
Så jeg har forsøgt at redde med mere mel og ikke resten af æggene.
Kan du ikke prøve at skrive lidt mere om, hvad der er særligt vigtigt, når man laver disse vandbakkelser? Skal temperaturen være fuldstændig lige på? Skal man piske som en vanvittig? Etc…. Er virkelig træt af igen at skulle spise flade vandbakkelser, fordi dejen ikke fungerer.
Har prøvet det tidligere med andre opskrifter, og har først haft problemer med denne….. Mvh fra en ellers trofast fan🙂
Hov, nu tror jeg, jeg ved, hvad fejlen er fra min side: Der er ikke varme nok på, når jeg pisker mel i, så der bliver ikke en egentlig smørbolle.
Bare glem min lidt desperate besked så…. Jeg kom i tanker om, at konsistensen skal være som en smørbolle, og at det kræver hård varme, når melet røres i 🙂
Hej Hanne
Det er altid svært at sige med sikkerhed, når jeg ikke har fulgt processen i dit køkken :)
Men jeg tænker det går galt i et af disse 3 trin:
1) Men det er vigtigt at koge vand og smør op og smelte sukkeret deri – herved fordamper noget af væden, som ellers kan drille ift en for våd dej.
2) Det samme når dejen varmes op og røres på komfuret, der er det også vigtigt at måle temperaturen hvis man er i tvivl om hvornår dejen slipper gryden.
3) Dejen skal køle af i 5 minutter inden ægget røres i, og som der står i opskriften, så skal der kun røres tilpas med æg i, til dejen er ensartet, elastisk og fast nok til at den kan holde formen.
Håber det kan hjælpe dig med de lækre vandbakkelser ♡
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine