Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vandbakkelser-med-vaniljecreme/

Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærflødeskum

Lækre nybagte vandbakkelser fyldt med vaniljecreme og gode sager ♡
Det er en himmelsk spise og tilmed er vandbakkelser temmelig nemme at bage og forberede. De kan fyldes med alverdens skønne cremer, flødeskum, chokoladeganache, karamelcreme og andet godt. Der er mange dejlige muligheder for at trylle en skøn dessert frem her.

Nu er det snart fastelavn og her kan denne vandbakkelse fint gå for at være et skønt alternativ til den lækre fastelavnsbolle, men de kan bages, nydes og serveres året rundt.

Prøv også: opskrift på de lækreste fastelavnsboller >>

PT60M

Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærflødeskum

Tid i alt60 min.
Arbejdstid60 min.
Holdbarhedspises samme dag
Antal8 stk.
Ingredienser
  • 2 dl Vand
  • 100 g smør
  • 2 tsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hvedemel
  • 2,50 æg
  • Derudover
  • 1 spsk flormelis, til at drysse over
  • Vaniljecreme
  • 1 vaniljestang
  • 80 g sukker
  • 3 æggeblomme
  • 15 g majsstivelse, fx maizena
  • 15 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • Hindbærflødeskum
  • 125 g hindbær, frosne
  • 30 g flormelis
  • 2,50 dl piskefløde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Vandbakkelser
Tænd ovnen på 200 grader alm. over/undervarme.

Kom vand og smør i en gryde og kog det op til kogepunktet. Sigt mel i gryden tilsæt salt og sukker og rør godt i dejen, mens den fortsat er på kogepladen. Rør til dejen er blød, ensartet i konsistensen og slipper gryden og grydeske.

Tag gryden af varmen og lad dejen køle en anelse på køkkenbordet i 4-5 minutter. Rør 1 æg i dejen ad gangen og pisk æggene godt ind i dejen. Vurder om der skal 2 eller 2,5 æg i dejen. Det afhænger lidt af størrelsen på æggene og ved store æg, kan det måske være nok med 2 æg. Rør godt til dejen er helt ensartet, elastisk og fast nok til at blive sprøjtet ud i toppe og holde formen uden at flyde ud.

Kom dejen i en sprøjtepose med rund tylle (eller (stjerneformet tylle) og sprøjt 8 ens runde boller ud på en bageplade med bagepapir.

Bag vandbakkelserne midt i den forvarmede ovn og skrue straks ned til 175 grader så snart vandbakkelserne er i ovnen og lågen lukkes. Bag i cirka 35 minutter og åbn ikke ovndøren de første 30 minutter. Hvis vandbakkelserne ser færdige ud efter 30 minutter, så kan du skrue 10 grader ned for varmen til 165 grader  og lige give dem lidt ekstra. Prik dem eventuelt en enkelt gang hver med et tyndt grillspyd så den varme luft kan trænge ud, det hindre at de falder sammen

Lad vandbakkelserne køle af på en rist.

Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom æggeblommer og vaniljesukker i en skål og pisk til en luftig æggesnaps. Pisk tilsidst hvedemel og maizena i æggesnapsen.

Kom mælken i en gryde sammen med den tomme vaniljestang og kog mælken op til kogepunktet. Tag af varmen, fjern vaniljestangen og hæld langsomt mælken i æggesnapsen under konstant omrøring.

Hæld al vaniljecremen tilbage i gryden. Pisk konstant med et piskeris, mens cremen koger op. Lad cremen koge godt igennem under konstant omrøring til konsistensen er lækker, cremet og ensartet. Den sætter sig yderligere når den køler af.

Hæld vaniljecremen i en skål, dæk med husholdningsfilm direkte på vaniljecremens overflade (det hindre at der dannes kondens) og sæt cremen i køleskab.

Hindbærflødeskum
Kom hindbær i en lille kasserolle og lad dem tø op ved lav varme. Giv dem et kort opkog under omrøring på 1-2 minutter, når de er tøet op. Der skal ikke tilsættes vand, de skal blot koge i egen saft. Lad hindbærene køle af.

Pisk flødeskum til en letpisket skum, tilsæt afkølede hindbær og flormelis og pisk til en luftig skum,

Fyld vandbakkelserne
Skær vandbakkelserne op, og fyld en god spsk vaniljecreme i hver bund.

Kom hindbærflødeskum i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt flødeskum i hver vandbakkelse. Læg overdelen på, og drys med lidt flormelis inden servering.