Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærflødeskum


Lækre nybagte vandbakkelser fyldt med vaniljecreme og gode sager ♡
Det er en himmelsk spise og tilmed er vandbakkelser temmelig nemme at bage og forberede. De kan fyldes med alverdens skønne cremer, flødeskum, chokoladeganache, karamelcreme og andet godt. Der er mange dejlige muligheder for at trylle en skøn dessert frem her.
Nu er det snart fastelavn og her kan denne vandbakkelse fint gå for at være et skønt alternativ til den lækre fastelavnsbolle, men de kan bages, nydes og serveres året rundt.
Prøv også: opskrift på de lækreste fastelavnsboller >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 10 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærflødeskum
- 2 dl Vand
- 80 g smør
- 20 g sukker
- 1 knivspids salt
- 100 g hvedemel
- 160 g æg, sammenpisket
- Derudover
- 1 spsk flormelis, til at drysse over
- Vaniljecreme
- 0,50 vaniljestang
- 60 g sukker
- 3 æggeblommer
- 15 g majsstivelse
- 3 dl mælk
- Hindbærflødeskum
- 125 g frosne hindbær
- 30 g flormelis
- 2,50 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Vandbakkelser
Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
Kog vand og smør op i en gryde, tilsæt sukker og salt og rør, til sukkeret smelter.
Tag gryden af varmen, sigt hvedemel i og rør dejen glat. Sæt gryden tilbage på varmen og rør, til dejen slipper og har en temperatur på 75 grader. Tag gryden af og afkøl dejen i 5 minutter. Pisk sammenpisket æg i lidt ad gangen og rør, til dejen er ensartet, elastisk og fast nok, til at den kan holde formen.
Kom dejen i en sprøjtepose med rund eller stjerneformet tylle og sprøjt ensartede boller ud på en bageplade med bagepapir.
Bag vandbakkelserne midt i den forvarmede ovn og skru straks ned til 175 grader, når ovnlågen er lukket. Bag dem i ca. 35 minutter, til de er gyldne og faste. Ser de færdige ud efter 30 minutter, så skru ned til 165 grader og giv dem lidt mere tid.
Lad vandbakkelserne køle af på en rist. Prik et lille hul i bunden med et grillspyd, så den varme luft kan trænge ud – det hindrer dem i at falde sammen.
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme. Hæld vaniljecremen i en skål, læg husholdningsfilm over overfladen og stil i køleskabet til cremen er helt kold.
Hindbærflødeskum
Kom hindbær i en lille kasserolle og lad dem tø op ved lav varme. Giv dem et kort opkog under omrøring på 1-2 minutter, når de er tøet op. Der skal ikke tilsættes vand, de skal blot koge i egen saft. Lad hindbærene køle af.
Pisk flødeskum til en letpisket skum, tilsæt afkølede hindbær og flormelis og pisk til en luftig skum,
Fyld vandbakkelserne
Skær vandbakkelserne op, og fyld en god spsk vaniljecreme i hver bund.
Kom hindbærflødeskum i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt flødeskum i hver vandbakkelse. Læg overdelen på, og drys med lidt flormelis inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Totalt newbie her 🫣 har kigget nogle andre opskrifter hvor der er gær i, men ikke i denne?
Hej Ina
Jeg kommer aldrig gær i vandbakkelser :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine, 😊
Jeg ville høre, om du kan fortælle mig, om jeg kan bruge den her opskrift til kagemand også, og om jeg skal ændre lidt i den, for at få det til at fungere?
Mvh.
Anne
Hej Anne
Det vil jeg sagtens tro du kan, men jeg har ikke gennemtestet det endnu.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Nu har jeg to gange forsøgt at bage efter denne opskrift, men der er altså noget galt. Denne gang tjekkede jeg endda temperatur, og jeg har gjort helt som der står.
MEN dejen er alt for lind og kan ikke ‘formes’. Jeg har ikke engang al ægget i.
Så jeg har forsøgt at redde med mere mel og ikke resten af æggene.
Kan du ikke prøve at skrive lidt mere om, hvad der er særligt vigtigt, når man laver disse vandbakkelser? Skal temperaturen være fuldstændig lige på? Skal man piske som en vanvittig? Etc…. Er virkelig træt af igen at skulle spise flade vandbakkelser, fordi dejen ikke fungerer.
Har prøvet det tidligere med andre opskrifter, og har først haft problemer med denne….. Mvh fra en ellers trofast fan🙂
Hov, nu tror jeg, jeg ved, hvad fejlen er fra min side: Der er ikke varme nok på, når jeg pisker mel i, så der bliver ikke en egentlig smørbolle.
Bare glem min lidt desperate besked så…. Jeg kom i tanker om, at konsistensen skal være som en smørbolle, og at det kræver hård varme, når melet røres i 🙂
Hej Hanne
Det er altid svært at sige med sikkerhed, når jeg ikke har fulgt processen i dit køkken :)
Men jeg tænker det går galt i et af disse 3 trin:
1) Men det er vigtigt at koge vand og smør op og smelte sukkeret deri – herved fordamper noget af væden, som ellers kan drille ift en for våd dej.
2) Det samme når dejen varmes op og røres på komfuret, der er det også vigtigt at måle temperaturen hvis man er i tvivl om hvornår dejen slipper gryden.
3) Dejen skal køle af i 5 minutter inden ægget røres i, og som der står i opskriften, så skal der kun røres tilpas med æg i, til dejen er ensartet, elastisk og fast nok til at den kan holde formen.
Håber det kan hjælpe dig med de lækre vandbakkelser ♡
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine