Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fastelavnsboller/

Fastelavnsboller

De bedste fastelavnsboller er hjemme hos os, fyldt med både vaniljecreme og remonce.

Jeg har lavet opskriften med formålet at genskabe smagen i de lækreste fastelavnsboller, jeg nogensinde har smagt. Det er så omkring 15 år siden og de var helt uimodståelig lækre, fyldt med nødder og et smagfyldt cremet indre.

Det er lykkedes og min opskrift på fastelavnsboller er om muligt blevet endnu bedre, end dem jeg smagte dengang.

Opskriften deler jeg med jer her og I kan godt glæde jer til at sætte tænderne i dem.

Se hvordan jeg laver opskriften på video her >>valdemarsro youtube

PT2H

Fastelavnsboller

15 stk.    2 timer
15 stk.
Ingredienser
  • Dejen
  • 1 1/2 dl mælk
  • 100 g smør
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 60 g grahamsmel, eller groft ølandshvede
  • 300 g hvedemel, måske en smule mere
  • 1 vaniljestang, kornene herfra, alternativt vaniljepulver
  • 1 tsk kardemomme, stødt
  • 1/2 tsk salt
  • Remonce
  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 100 g smør
  • 1 tsk kanel
  • Vaniljecreme
  • 1 vaniljestang, kornene herfra, alternativt vaniljepulver
  • 20 g sukker
  • 1 æg
  • 2 spsk majsstivelse
  • 2 1/2 dl mælk
  • 75 g mandler, smuttede og hakkede
  • 25 g pistaciekerner uden salt, hakkede
  • Glasur og pynt
  • flormelis
  • lidt koldt vand
  • kakao, usødet
  • chokoladeknapper
  • pistaciekerner uden salt
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Dejen
Lun mælk i en gryde, til det er omkring 40-45 grader varmt.

Tag gryden af varmen og rør smør i mælken. Når smørret er smeltet, smulres gær i og røres rundt.

Bland ølandshvede i en skål med vanilje, sukker, salt og kardemomme.

Tilsæt de to æg og de tørre ingredienser i gryden. Rør godt rundt. Tilsæt derefter hvedemel, lidt efter lidt.

Ælt dejen godt på bordpladen i omkring 5 minutter. Dejen skal være smidig og blød uden at klistre til hænderne. Alt afhængig af hvilken mel der bruges, kan mængden variere lidt, jeg plejer at bruge omkring 4,5 dl, svarende til knap 300 gram

Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 30-45 minutter.

Vaniljecreme
Pisk æg, sukker, majsstivelse og vanilje godt sammen i en skål.

Varm mælken i en gryde til omkring 60 grader og hæld den over i æggeblandingen i skålen.

Rør sammen og hæld blandingen af æg og mælk tilbage i gryden.

Pisk med et piskeris, mens blandingen varmes op og cremen bliver tyk og perfekt i konsistensen. Vend derefter de hakkede pistaciekerner og mandler i og lad cremen køle af.

Remonce
Ælt sukker og marcipan sammen, pisk derefter hurtigt smør og kanel i med en elpisker, det må endelig ikke overpiskes.

Form fastelavnsbollerne
Når dejen har hævet, så rulles den ud i en stor firkant, lidt under ½ cm tykt, og skæres ud i firkanter a ca. 15×15 cm.

På hver firkant lægges 1 spsk. remonce og 1 spsk. creme.

Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og klem dejen godt sammen i samlingerne, så der ikke er nogen steder hvor fyldet kan løbe ud.

Læg dem på en bagepladen med bagepapir og samlingen nedad.

Lad fastelavnsbollerne hæve igen i omkring 30-45 minutter under et rent viskestykke.

Når de er hævet færdigt, pensles med mælk og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft  i omkring 15-20 minutter.

Lad fastelavnsbollerne køle lidt af på en rist og pisk imens en tyk hvid og chokoladebrun glasur til at pynte de lækre fastelavnsboller med

Tip
De er klart bedst når de stadig er lune – det slår bare alt! Men de er også gode dagen efter. De samlede fastelavnsboller kan kan fryses ubagte inden de stilles til hævning.
Når de skal serveres tages de blot op af fryseren, tør op i mindst 4 timer på køl, derefter efterhæve i en times tid ved stuetemperatur og så er de klar til at blive bagt. På den måde kan man nyde nybagte fastelavnsboller i lang tid, men kun forberede dem en gang.