Fastelavnsboller


De bedste fastelavnsboller er hjemme hos os, fyldt med både vaniljecreme og remonce.
Jeg har lavet opskriften med formålet at genskabe smagen i de lækreste fastelavnsboller, jeg nogensinde har smagt. Det er så omkring 15 år siden og de var helt uimodståelig lækre, fyldt med nødder og et smagfyldt cremet indre.
Det er lykkedes og min opskrift på fastelavnsboller er om muligt blevet endnu bedre, end dem jeg smagte dengang.
Opskriften deler jeg med jer her og I kan godt glæde jer til at sætte tænderne i dem.
Fastelavnsboller
- Dejen
- 1,50 dl mælk
- 100 g smør
- 25 g gær
- 2 æg
- 50 g sukker
- 60 g grahamsmel, eller groft ølandshvede
- 300 g hvedemel, måske en smule mere
- 1 vaniljestang, kornene herfra, alternativt vaniljepulver
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk salt
- Remonce
- 100 g sukker
- 100 g marcipan
- 100 g smør
- 1 tsk kanel
- Vaniljecreme
- 1 vaniljestang, kornene herfra, alternativt vaniljepulver
- 20 g sukker
- 1 æg
- 2 spsk majsstivelse
- 2,50 dl mælk
- 75 g mandler, smuttede og hakkede
- 25 g pistaciekerner uden salt, hakkede
- Glasur og pynt
- 150 g flormelis
- lidt koldt vand
- 1 tsk kakao, usødet
- 50 g chokoladeknapper
- 50 g pistaciekerner uden salt
Dejen
Lun mælk i en gryde, til det er omkring 40-45 grader varmt.
Tag gryden af varmen og rør smør i mælken. Når smørret er smeltet, smulres gær i og røres rundt.
Bland ølandshvede i en skål med vanilje, sukker, salt og kardemomme.
Tilsæt de to æg og de tørre ingredienser i gryden. Rør godt rundt. Tilsæt derefter hvedemel, lidt efter lidt.
Ælt dejen godt på bordpladen i omkring 5 minutter. Dejen skal være smidig og blød uden at klistre til hænderne. Alt afhængig af hvilken mel der bruges, kan mængden variere lidt, jeg plejer at bruge omkring 4,5 dl, svarende til knap 300 gram
Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 30-45 minutter.
Vaniljecreme
Pisk æg, sukker, majsstivelse og vanilje godt sammen i en skål.
Varm mælken i en gryde til omkring 60 grader og hæld den over i æggeblandingen i skålen.
Rør sammen og hæld blandingen af æg og mælk tilbage i gryden.
Pisk med et piskeris, mens blandingen varmes op og cremen bliver tyk og perfekt i konsistensen. Vend derefter de hakkede pistaciekerner og mandler i og lad cremen køle af.
Remonce
Ælt sukker og marcipan sammen, pisk derefter hurtigt smør og kanel i med en elpisker, det må endelig ikke overpiskes.
Form fastelavnsbollerne
Når dejen har hævet, så rulles den ud i en stor firkant, lidt under ½ cm tykt, og skæres ud i firkanter a ca. 15×15 cm.
På hver firkant lægges 1 spsk. remonce og 1 spsk. creme.
Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og klem dejen godt sammen i samlingerne, så der ikke er nogen steder hvor fyldet kan løbe ud.
Læg dem på en bagepladen med bagepapir og samlingen nedad.
Lad fastelavnsbollerne hæve igen i omkring 30-45 minutter under et rent viskestykke.
Når de er hævet færdigt, pensles med mælk og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i omkring 15-20 minutter.
Lad fastelavnsbollerne køle lidt af på en rist og pisk imens en tyk hvid og chokoladebrun glasur til at pynte de lækre fastelavnsboller med
Tip
De er klart bedst når de stadig er lune – det slår bare alt! Men de er også gode dagen efter. De samlede fastelavnsboller kan kan fryses ubagte inden de stilles til hævning.
Når de skal serveres tages de blot op af fryseren, tør op i mindst 4 timer på køl, derefter efterhæve i en times tid ved stuetemperatur og så er de klar til at blive bagt. På den måde kan man nyde nybagte fastelavnsboller i lang tid, men kun forberede dem en gang.
Nu blev jeg så vildt sulten, og er rigtig glad for den beslutning jeg tog inden jeg kom ind på siden – i weekenden skal der bages fastelavnsboller :-)
Rigtig god fornøjelse :)
Nu er de godt nok i ovnen lige nu, meeeeen er allerede vildt begejstret. Lyder måske underligt med en lækker dej, men det var en skøn dej at arbejde med. Det er dejen til dine burgerboller iøvrigt også, jeg er fan;-)
Også synes jeg at tilsætte vanilje korn til dejen er en lille genistreg, for du har helt ret, dejen må gerne være interessant og ik kun være det for at holde på fyldet.
Vh Camilla
Hvor er det skønt at høre! Og jeg ved præcis hvad du mener, det skal nemlig ikke kun være fyldet i en fastelavnsbolle er der et hit :)
Kh AC
mmmh, sådan nogle skal jeg vist have lavet. Double-win, I like!!!
De kan i hvertfald varmt anbefales ;)
Uh, lækre fastelavnsboller – den dej låner jeg lige. Har fået fat i sigtet ølandshvede, så forsøger mig med 50/50. Tak for en dejlig opskrift :-)
Ølandshvede har også bare en særlig plads i mit bagehjerte (ej, det lød mærkeligt) Men det er dælme godt!
Selv tak, jeg har på fornemmelsen at de lige er dig ;)
Uhmm, det ser godt nok gode ud og lyder lækre.
Havde egentlig bestemt, at jeg havde bagt de fastelavnsboller jeg skulle i år – men men men man kan jo blive fristet over evne. Man har vel et standpunkt til man tager et nyt. :-)
Ja, præcis – og de er glimrende selvom de fryses ned – og kan jo spises året rundt ;)
Uhm, hvor ser de gode ud.
Tilpas forhold mellem dej og fyld. Der kan så nemt blive for meget dej :-)
Ja, jeg synes også forholdende er ret perfekte til mig smag … dejen skal desuden smage af noget og ikke bare være et redskab til at holde på fyldet ;)
Så blev jeg atter inspireret til at prøve en af dine lækre opskrifter af.
Glæder mig til at prøve din opskrift på fastelavnsboller!
Rigtig god fornøjelse, jeg håber du synes om den :)
Dem skal jeg bare prøve! Mm…de ser superlækre ud! Og endnu mere syndige end mine – remonce og creme det ser bare godt ud! Desværre har jeg travlt i dag med andre gøremål, men imorgen vil jeg prøve din opskrift.
Kh Ulrika
Ja, skal det være – så giver jeg den fuld skrue med lækkerierne ;) Rigtig god fornøjelse i morgen :)
Pokkers, nu fik jeg simpelthen SÅ meget lyst til fastelavnsboller. Og jeg skal ikke ud i flere overspringshandlinger i dag. ;)
De ser virkelig lækre ud, men jeg skal vist have opsporet en opskrift uden æg, da Agnes er allergisk over for æg. Jeg glæder mig til den dag hun forhåbentlig vokser fra allergien…
Ja, det må du prøve – kender ikke lige nogen på stående fod … Håber hun vokser fra det med alderen.
Det ser virkeligt lækkert ud!
Tak!
1000 tak for en helt fantastisk opskrift! Jeg har glædet mig siden din teaser og jeg må sige at de er ud over al forventning! Jeg har netop skrevet et indlæg om dem på min blog! Wauw MUMS!!!
Wow, tusind tak for dine søde ord. Jeg er super glad for at du også er vilde med dem :) Herhjemme er de også verdens bedste fastelavnsboller!
Hej Ann-Christine.
Mums nogle lækre fastelavnsboller! – mon jeg i denne uge skulle give mig i kast med en portion :-) – tiden er jo ligesom til det – med eller uden ‘tønde’ :-)
Faldt over billedet med dit grå krus. Hvor har du købt det?
Ha’ en dejlig dag!
– Janne :-)
Hej Janne,
Det er lavet af Helle Gram fra Unika:k
Rigtig god aften til dig og god fornøjelse hvis du kaster dig ud i fastelavnsbolle bagning
kh AC
Tak for svaret – hvor laver hun mange fine ting. – spændende :-)
Årrhh, hvor er de fine! :)
:) Tak
Hej
Jeg bliver lige nødt til at spørge hvor dine kaffekrus er købt henne? De er super flotte :o) Der er bl.a. et gråt krus med på ét af billederne i forbindelse med den her opskrift.
Kh
èn af dine faste læsere, Birgitte
Hej,
Den grå kop her er fra Helle Gram fra Unika:K – den er også super fin :)
Kh Ann-Christine
P.S måske laver jeg snart et samlet indlæg om krus ;-)
Det er sjovt at danske fastelavnsboller er så forskellig fra de norske, og de svenske (men de kender jeg ikke så godt!) Normalt synes jeg ikke de danske versioner, som ligner mere en “danish” end en bolle er særligt fristende, men dine ser superlækre ud! Skal bestemt prøves :) I Norge er en fastelavnsbolle en almindelig thebolle fyldt med flødeskum og hindbær/jordbærmarmelade, drysset med flormelis!
Ja, de fåes virkelig i mange udgaver. Lad mig endelig høre hvad du synes om denne variant, hvis du prøver dem :)
Pistacie – hvilken god idé! Tak for inspirationen. Må blive en tilføjelse til familieopskriften, der skal bages efter i weekenden. Eller måske lidt før… Er netop gået på barsel, og al den fritid frister jo med tid til at bage hver eneste dag :-)
Pistacienødder er bare lækre!
Ja, og det er også virkelig rart at have lidt godt i fryseren ;)
Er nødt til lige at smide en kommentar, for kastede mig ud i projektet i går aftes, så kollegerne kunne få lidt godt i anledningen af forestående barsel.
Stor ros, fantastisk smag og de så faktisk super flotte ud. Puttede først glasur og pynt på her til morgen, og lige inden servering fik de lige lov at lune sig på en rister, så indholdet var ekstra lækkert og smagte nylavet.
Link til din opskrift er nu delt ud, og bollerne tåler i den grad at blive lavet igen:-)
Hvor er det dog skønt at høre! Jeg er super glad for at min opskrift faldt lige i jeres smag også.
Og de er også lækre at bage så man lige har lidt lækkert i fryseren under barsel ;) Rigtig god fornøjelse med den, nyd det :)
Har en svaghed for fastelavnsboller og dine fantastiske billeder gør mig bare endnu mere overbevist om, at jeg helt sikkert skal have gang i sådan en portion i weekende.. – hold nu fast de ser lækre ud!:O) Og sikke et godt tip med at fryse dem “rå”, det er jo perfekt, at man kan servere nybagte fastelavnsboller, hvis der pludselig dukker gæster op – ja eller hvis man bare selv får lyst;O)
Det holder nemlig max! Og de smager så meget bedre når de er lune og nybagte – det gør alt bagværk jo egentlig. Du kan også gøre det samme med mine kanelsnegle, altid lækkert at få en lun søndagssnegl til weekendmorgenbordet.
Jeg skal holde fastelavnsfest på søndag, så skal bage mange!!! Jeg kan rigtigt godt lide dit tip med nedfrysningen… Har dog lige et spørgsmål omkring optøningstiden på sådan nogle… Tak for opskrift!
Jeg har selv testet det et par gange og synes det fungere godt når jeg tager dem op af fryseren og sætter dem direkte på bagepladen med bagepapir – og så lader dem stå og tø op + hæve i omkring 2 timer. Det kommer ret meget an på hvor lunt der er der hvor de står, så hold lidt øje med dem.
Rigtig god fastelavnsfest i morgen :)
Hold da helt ferie – sikke en himmerigsmundfuld. De er jo bare helt fantastiske :-) og jeg måtte endda snyde lidt . Kunne ikke finde usaltede pistacie nødder, så minus dem . Cremen var bare en lyn creme , hvori jeg blandede hakkede smuttede mandler , men alligevel super lækre :-)
Tak for opskriften Ann-Christine
Hvor er det dejligt at høre! Og fedt at du kastede dig ud i det selv om det var umuligt at opdrive pistaciekerner
Jeg har netop bagt dine fantastiske fastelavnsboller – desværre løb en del af cremen ud, så næste gang skal jeg bruge mere tid på at “pakke” dem. Du anfører 1/2 tsk salt i listen af ingredienser men det nævnes ikke i fremgangsmåden. Det samme gør sig gældende med kanel i remoncen
Det er ændret nu.
Det kan være lidt sværere at pakke dem, hvis man bruger for meget mel på bordet i udruldningen. Så klistre de ikke så godt sammen når man folder dem – det kan evt afhjælpes af at komme lidt vand på fingrene.
Kh Ann-Christine
Har allerede prøvet nogle af dine opskrifter og synes det er dejlig med inspiration i hverdagen.
Nu er disse fastelavnsboller i ovnen, og de ser rigtig gode ud. Har dog lige et spørgsmål, skal dejen æltes igen inden den rulles ud ? Jeg fik nemlig kun dej til 13 stk på 15×15 cm.
Go’ week-end :-)
Dejligt at høre!
Nej, det har jeg ikke gjort. Jeg synes det er ret forskelligt hvor mange jeg lige for. Kommer også lidt an på størrelsen af æg og på hvor tyndt dejen rulles.
God mandag til dig :)
Her kan jeg lige tilføje at jeg kom til at ælte dejen efter hævning – den blev svær at rulle ud, men værre var, at man slet ikke kunne få samlingerne til at lukke! Jeg måtte faktisk kassere en hel portion med creme, remonce og alt ?
Men da jeg første gang bare rullede den hævede dej ud blev de perfekte! Super opskrift ??
Godt at høre at den lykkedes perfekt, når den ikke blev æltet efter hævning ♡
Kan dine børn godt lide dem? Altså tænkte på om de ville falde i god jord til en drengefødselsdag, eller smager de meget af nødder? Tænker på om de er for voksne? :-)
Ja, de faldt i god jord herhjemme hos os alle fire – men der vil måske nok være nogle børn som ikke er vilde med nødderne. Evt kan du nøjes med at komme nødder i halvdelen af cremen, eller helt undlade.
Først TUSIND tak for mange meget inspirerende opskrifter.
Tror du, at man kan bage fastelavnsbollerne på koldhævet dej? (når nu man som mig er lidt presset på tiden, men slet ikke har lyst til at undvære fastelavnsbollerne ;-))
Mette du kan da afprøve på os?
Tusind tak, dejligt at du har fornøjelse af dem :)
Og ja, det tror jeg sagtens man kan. Bare med en smule mindre gær i dejen, måske.
Det må komme an på en prøve :-)
“Tør” næsten ikke fortælle min familie, at jeg har i tankerne at bage dine fastelavnsboller i denne uge. De vil så næsten være “lovet væk” og spist, INDEN jeg får dem lavet :-)
De fik i alt fald ALT for hurtige ben at gå på sidste år.
Ih, hvor dejligt og uhm, jeg synes det lyder som en super dejlig plan, er sikker på at de bliver glade :)
– og jeg håber du selv når at smage også ;)
Jeg har lavet nogle ligende hvor jeg har prøvet at komme lakridsmarcipan i, det kan klart anbefales:-)
Lækkert! Jeg har faktisk aldrig forsøgt mig med lakridsmarcipan selv, men det giver da en fin grund til at skulle bage to portioner ;)
Det er de lækreste og mest smagfulde fastelavnsboller jeg har smagt. Jeg brugte dog fuldkornshvedemel i stedet for grahamsmel. Prikken over i’et var en god chokoladeglasur. Uhm…. Lækkert til en god kop the …..
Yeahh, hvor er det dejligt at høre – sådan har jeg det nemlig også selv med denne opskrift :)
MUMS de ser gode… De skal prøves i vinterferien
Tak for en skøn blog ;-)
Vicki
Rigtig god fornøjelse med dem og tusind tak :)
Jeg synes det er lidt længe til fastelavn i år! Sidste år lavede jeg dine overskønne fastelavnsboller. Nu kan jeg ikke vente længere, og går derfor i krig med dem. Og jeg kan næsten ikke vente med resultatet! :-)
Ja, den ligger da også virkelig sent i år ;) Jeg er også slemt fristet til at gå i gang med at bage dem igen snart :)
Rigtig god fornøjelse med bagningen og rigtig dejlig weekend
det er jo lige dem jeg skal bage i morgen :0))
de ser så lækre ud,og min søn har bestilt fastelavnsboller med creme, og jeg vil gerne have nogen med marcipan. At slå 2 fluer med et smæk, er jo bare lykken.
Så skal jeg alligevel ikke bage 2 slags. ;0)) smil Lene.
Perfekt! Så bliver det jo ikke meget bedre, og i en fastelavnsbolle, kan man bare ikke få for meget af det gode på en gang ;)
God fornøjelse :)
Jeg bagte dem i går, og de smager himmelsk, og der er lidt på bloggen om dem, og din opskrift.
Min søn var svært begejstret for dem, han fik en i morges, efter sin morgenmad. Han lukkede øjnene og sagde bare UHHHHM, den er perfekt! så tak for lån af opskriften.
håber det er helt okay, at jeg har nævnt dig i dagens indlæg på min blog. :0)) smil Lene.
Ej, hvor lyder det dejligt! Det er så skønt at bage lækkerier, som ens børn bliver så begejstret over.
Og ja, det er jeg skam kun glad for og beæret over – tusind tak for de søde ord :)
Rigtig skøn fredag til dig
Kh Ann-Christine
Det er rigtig glad for Ann-Christine, at du
har taget godt imod det.
Og min søn bliver ved med at spørge, om der er flere tilbage, haha, jeg forsøgte mig med at putte dem i fryseren efter de var færdigbagt, og det fungere helt fint, lader dem bare tø langsomt op på køkkenbordet, og så luner jeg dem lidt på brødristeren. Min søn kan slet ikke vente med, at de bliver lunet, han spiser dem med det samme ;0)) he he
Ha ha, det er altså også et dejligt trick det med fryseren :) Glad for at I kan lide dem!
Mums, de ser gode ud. Kan jeg samle dem dagen før og så smide dem i køleskabet natten over? Også bage dem om morgen så de er lune til arbejdet? Måske tage dem ud en halv time før de bages?
Hej Dina,
Jeg det tror jeg muligvis sagtens vil kunne lykkedes rigtig fint.
God fornøjelse med dem :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg følger med på din blog på andet år nu – siden min barsel, hvor din daglige update var et must for mig:-) Jeg planlægger at bage dine fastelavnsboller til en fødselsdag næste weekend, hvor gæsterne kommer allerede 8.30.
Ved du, om man kan lave kagerne, forme dem og stille dem i køleskabet, hvor jeg så ville tage dem ud i god tid og derefter bage dem?
Vh. Gitte
Hej Gitte,
Hvor er det hyggeligt, det er jeg altså glad for at høre – at min blog er et hyggeligt must i din dagligdag :)
Jeg har ikke selv prøvet med køleskabshævningen, men mon ikke det kan lade sig gøre? Det tror jeg! Jeg overvejer lidt om du måske skal skrue en smule ned for gær, og fx kun bruge 20 g i stedet for 25 …
Rigtig god fornøjelse med dem
Kh Ann-Christine
Fastelavnsbollerne er fantastiske, MEN de holder bare ikke særlig længe. Der blev ingen til fryseren …
Ej, det er altså lidt rystende hvor hurtigt de får ben at gå på ;)
Idag bliver dine fastelavnsboller bagt i Kuwait, hvor vi ska slå katten af “piñatas”.
Ej, hvor er det sejt! :) Det er jeg glad for at høre, rigtig god fest
jeg har mange gange bagt efter dine opskrifter og jeg mener der var en bolleopskrift
med ølandshvede som jeg bare ikke kan finde nu.
Hej Anette,
Er det mon denne du søger: http://www.valdemarsro.dk/super-saftige-boller-roremaskine/
Kh Ann-Christine
Elsker dit tip til at putte dem i fryseren og dermed få helt friskbagte fastelavnsboller. Tænkte jeg ville bage dem til min mødregruppe, men lidt et sats at stå med, om morgenen. Men nu kan jeg bare lave dem i weekenden og fryse dem ned. Super smart!!
Det er virkelig også smart – på den måde kan man også have friskbagte fastelavnsboller hele sæsonen ;)
God fornøjelse med dem
Det ser lækkert ud! Bliver helt sulten :)
Maizena mel kan det erstattes af noget?
Måske bare med almindelig mel, det tror jeg godt kan gå …
Er i dag afprøvet på 12 8-årige fodbolddrenge!! De var et HIT
Ej, hvor sejt! Dejligt at høre at de hittede hos drengene :)
Dine fastelavnsboller ser virkelig lækre ud. Jeg har lavet familien at lave fastelavnsboller til vores årlige kommensammen næste søndag. Og jeg tror at jeg denne gang vil prøve disse. Men min mor kan ikke tåle nødder (og derfor også marcipan), tror det det kunne fungere med en anden form for fyld i? Fx. noget vaniliecreme og syltetøj?
Mvh. Sofie
Ja, det kan du sagtens – det vil også blive super lækkert.
God fornøjelse med dem
Hej AC!
Håber I nyder at rejse rundt?
Jeg har kig på dine fastelvnsboller og vil prøve dem af i weekenden;-) Vil bare gerne lige vide, om ølandshveden gør en stor forskel, eller er om (næste ubemærket?) kan erstattes af alm. hvedemel?
KH/ Susanne
Hej Susanne,
Det kan du tro at vi gør!
Du kan sagtens bruge andre meltyper også – det er bare at eksperimentere løs og jeg tror alm hvede også bliver rigtig godt :)
Kh AC
Fantastiske fastelavnsboller. Mit motto på denne årstid er altid “Februar skal bruges til at spise så mange fastelavnsboller som muligt”.
Første dobbelt portion blev spist til fastelavnsfest i søndags og for at markere at februar snart er slut, har jeg lige lavet en portion mere.
Ahh, barsel er skønt!
Jeg er ret vild med det motto ;)
Rigtig god barsel
Hej Ann Christine
Fantastisk hjemmeside du har her, min mand og jeg elsker begge at lave mad, og har fundet god inspiration hos dig.
Jeg har nu prøvet at lave denne fastelavnsbolle, men jeg kan ikke forstå,hvordan den mængde dej kan blive til en 15-20 fastelavnsboller, når dejstykkerne skal være 15×15 cm, så får jeg kun 6-7 stykker ud af den dej? Dejstykkerne er kæmpestore, er det meningen?
Mvh Mariane
Hej Mariane,
Hvor er det dejligt at høre :) Tusind tak for den søde hilsen.
Det er ved at være lidt over et år siden jeg sidst bagte disse fastelavnsboller, men størrelsen og antal styks passede meget godt. Skal nok lige tjekke efter når jeg (meget snart) bager dem igen.
Kh Ann-Christine
Et hit blandt mine kollegaer og familien havde tømt fadet da jeg kom hjem. Gudskelov har jeg 16 stk i fryseren så skal i ovnen på lørdag. Skøn opskrift.
Hilsen Ursula
Fantastisk! Det er jo skønt at høre – og så dejligt at der er nogle på frys også :)
Vi har også nogle stykker i fryseren og dem tror jeg vi skal spise i weekenden, uhmm
Kh AC
Skal de virkelig skæres ud i 15×15 cm? Det må da blive en kæmpe plade af dej hvis der er til 15 stk..? Eller ruller du dem ud lidt ad gangen?
Hej Rikke,
Ja det gør jeg. Omkring 14-15 cm.
Det skal være godt store stykker, for at der er god plads til både remonce og creme og så de kan lukkes ordentligt og holde på de gode sager.
Jeg ruller dejen af to omgange.
Kh AC
Bagte og serverede til stor begejstring disse boller igår. Jeg lavede halvanden portion og fik 17 boller ud af det. Jeg brugte lidt mere ølandshvedemel end du skrev da jeg var løbet tør for alm hvedemel. Ved du om det har betydning for om fyldet løber ud? Alle jeg talte med sagde at der ALTID løber noget ud. Din erfaring?:-) Nå, me. Som sagt var begejstringen stor. Ikke sidste gang jeg bager dem:-)
Når jeg laver 15 fastelavnsboller, så er der næsten altid 2-3 stykker der revner og hvor fyldet løber lidt ud. Det er lige med at få teknikken til at samle dem ordentligt. MÅske en smule vand på hænderne, til at gøre dejen lidt klistret i samlingerne, så de holder godt – måske det kan hjælpe?
Og dejligt at høre, de tåler også en gentagelse næste weekend herhjemme :)
Kh AC
De er så gode, disse fastelavnsboller! Bagte dem i weekenden og har smovset af dem siden! Heldigvis er der en halv portion i fryseren, der skal serveres for en flok veninder i aften.
Lige et spørgsmål: hvor lang tid, inden de skal bages, tager du de frosne boller op af fryseren?
Mums! Det lyder dejligt <3
Hvis det skal være helt perfekt, så tager jeg dem op gerne mindst 4 timer før og lader dem tø mindst 3 timer på køl og derefter tø færdig og hæve 1 time på en bageplade ved stuetemperatur.
Kh AC
Hej Ann Christine
Suk suk suk… Har fulgt din opskrift på fastelavnsboller og tænkt at det med fryseren var en god ide. Har dog været alt for naiv ift. Hvor lang tid det tager for dem at tø op, og lige om lidt kommer gæsterne og bollerne er stadig frosne efter ca en 1,5 time på køkkenbordet :-/ Har netop set den sidste kommentar her på siden hvor du anbefaler at de tages op mindst 4 timer før brug. Tænker om du ikke vil skrive den oplysning ind i selve opskriften så man nemmere kan finde ud af hvordan de håndteres efter frys og så andre undgår samme fejl som mig:) Jeg glemmer det ikke igen :)
Tak for dejlige opskrifter!
Æv da! Håber det gik trods alt – og jeg har lige føjet det til, så andre ikke står med frosne fastelavnsboller og gæster
Kh AC
Jeg lavede dine skønne fastelavnsboller sidste weekend.
Smed fem ubagte men efterhævede boller i fryseren. Da vi fik gæster i dag, bagte jeg dem direkte fra frost uden optøning. De var lige så gode som i første omgang.
Kære Ann-Christine
I første omgang når dejen skal hæve, hæver din dej så meget op?
Synes ikke rigtig der sker noget med min.. Jeg er ret sikker på jeg ikke har dræbt gæren, kunne jeg have æltet den for hårdt?
Mvh Julie
Hej Julie,
Min dej plejer at hæve til ca dobbelt størrelse.
Jeg tror ikke du kan dræbe gæren ved at ælte den for hårdt her. Men måske ved at have brugt for varm væske? det må helst ikke komme over 38 grader når gæren kommer i. Temperaturen falder når smøret røres i og så plejer det at passe med at det er under 35-38 grader.
Kh AC
For den da de fastelavnsboller smager fantastisk
Jeg havde desværre ikke noget marcipan, men selv uden blev remoncen lækker.
Men jeg er ikke supergod til at få fyldet til kun at være inde i bollen. Jeg forsøgte ellers ihærdigt på at lukke dem helt til.
Gode råde modtages gerne.
Tak for endnu en skøn opskrift
Hej Carina,
Hvor lyder det dejligt! Vi er også selv helt vilde med dem.
Jeg har netop optaget en video, hvor jeg viser opskriften – hvis alt går som planlagt så kommer den på min YouTube på fredag og det kan være den giver lidt tips til hvordan jeg lukker dem, så alt fyldet bliver inde i bollen.
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Se det ville være skønt, for det er ikke sidste gang de blir bagt herhjemme.
Jeg lurer med på fredag eller en dag, hvor fastelavnsbollen lige må bages igen. Tak
Hej :)
De ser lækre ud! Lige et spørgsmål: Er maizenamel det samme som majsstivelse, og hvis det er, behøver det så hedde maizena, eller kan man bruge et andet mærke?
Hej Ester,
Det er blot majsstivelse – og man kan bruge hvilket mærke man vil. Jeg har lige ændret, så det står helt klart :)
Kh AC
Hej :)
Vi skal holde fødselsdag hele weekenden, og jeg vil spørge om det er muligt at forberede nogen af ingredienserne? Her tænker jeg på vaniljecremen og remonce? Kan jeg gøre det klart i morgen og så bage dem søndag?
Tak for en skøn blog, med ualmindeligt lækre opskrifter, som flittigt bliver brugt, mange gange i løbet af en uge :)
Kh. Astrid
Hej Astrid,
Du kan fint forberede både vaniljecreme og remonce 1-2 dage før.
Rigtig god fornøjelse med fødselsdagsweekenden og fastelavnsbollebagningen :)
Og tusind tak for din søde hilsen, det jeg glad for!
Kh AC
Kan man bruge hvide hvede i fastelavnsbollerne i stedet for grahamsmel?
Ja, det kan du sagtens gøre :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej :) Kan pistaciekernerne undlades, kan simpelthen ikke finde nogle usaltede og jeg havde tænkt mig at page dem i dag?
Mvh. Tine
Ja, det kan de sagtens – fastelavnsbollerne er også super lækre uden nødder :)
God fornøjelse med at bage dem
Jeg har netop bagt dine skønne fastelavnsboller, Igen en mega god opskrift, og en skøn dej at arbejde med. Dejligt du vil dele dine opskrifter med os.
Jeg bruger ofte en af dine opskrifter (mad/bagning).
Hvor skønt med fastelavnsboller :)
Tak for din søde tilbagemelding på dem, det er sødt af dig – og jeg er rigtig glad for at høre at du har glæde af mine opskrifter
Kh AC
Jeg må lave dem her i weekenden!
Jeg er dog lidt presset på tid lørdag, da jeg skal nå træning og svigerforældrene kommer forbi. Tror du jeg vil kunne koldhæve dejen, så jeg laver den fredag aften? Og laver creme og remonce lørdag morgen som står i køleskabet i 5-6 timer? Så skal jeg nemlig kun ‘forme’ kort tid inden vi skal spise dem
Hej Rikke,
Det kan du sagtens. Rør evt gæren ud i koldt mælk og hæld derefter smøret i, så bliver gæren ikke aktiveret helt så hurtigt som når mælken lunes.
Creme og remonce kan sagtens laves dagen før også.
God fornøjelse :)
Kh AC
Tusinde tak for svar
God ide at lave creme og remonce fredag også – tak
Nu kan det altså bare ikke blive lørdag hurtigt nok (for det er jo også der din madplan kommer)
Hvor dejligt!
– og hvor er det skønt at høre at du er glad for og ser frem til den ugentlig madplan! Det gør det jo særligt hyggeligt at lave den :)
Hej, her er lige et spørgsmål. Jeg tænker at dette lige er kagen at medbringe som fredagskage på arbejde, men jeg skal jo stå op om natten hvis de skal være klar til når jeg kører kl.08 ;)
Så er det smartest at bage dem torsdag? Eller vil de så blive tørre om fredagen?
Eller.. Kan jeg lave dem torsdag og så sætte dem i køleskabet nattenover og først bage dem fredag morgen?
Vh Johanne :)
Hej Johanne,
De er allerbedst på dagen, men kan godt holde sig til dagen derpå.
Jeg vil dog godt tro at du kan slippe afsted med at samle dem og bage dem fredag morgen. Tror fint det kan fungere også
Lad mig endelig høre hvordan det går med dem :)
Kh AC
Super lækre fastelavnsboller – tak for en dejlig opskrift som var lige til at gå til :) Halvdelen af bollerne lavede jeg med chokoladestykker i stedet for mandler og pistacie med inspiration fra vores lokale bagers “fætterboller”. Det kan også varmt anbefales! :)
Uii, det lyder altså også ret fantastisk! Der skal helt sikkert chokolade i mine næste gang – det må prøves :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Nøj hvor er de fastelavnsboller gode, min mand er ellers ikke vild med fastelavnsboller, synes de er for tørre (for meget dej) men disse kunne han rigtig godt lide, så tror jeg forbereder en portion til fryseren til der kommer uventede gæster
Hej Lene,
Så dejligt! Det er jeg rigtig glad for at høre – og de er virkelig skønne at have i fryseren og klar til at tage op
Rigtig god weekend til jer og tak for den søde hilsen
(så lige den første var havnet under kylling i karry, har svaret dig der også :) )
Kh AC
Mente nok jeg havde sendt min besked, men kunne så lige pludselig ikke finde den :-) så jeg prøvede lige igen
Også god weekend herfra
Hls Lene
Har lige bagt dem, og de er virkelig lækre. Særligt fyldet, en kombi af creme og remonce, er bare helt perfekt :)
Hvor er det dejligt at høre :) Vi har også lige bagt dem igen i dag
Kh AC
Min søster bagte dem til mig i går. De var uimodståelige!
Hvor er det dejligt at høre :)
Nu har prøvet din opskrift tre gange og hver gang er dejen ikke hævet. Jeg har gjort som du anviser med at varme mælken godt op, lade smørret smelte og så tilsætte gæren. Den tredje gang var blandingen i hvert fald ikke for varm, måske ikke varm nok? Men jeg mener, at der må være noget galt med fremgangsmåden, siden hævningsprocesseen konsekvenst kikser? Er hævetiden kun 45 min?
Jeg synes det kan lyde som om mælken bliver for varm, så gærens hæveegenskaber bliver ødelagt. Temperaturen skal være på omkring 35 grader når gæren kommes i.
Opskriften, inkl hævetid, er ellers helt rigtig og er gennemtestet adskillige gange ;)
Jeg er vild med den her opskrift! De fastelavnsboller er SÅ lækre – jeg bliver ved med at bage dem, selvom fastelavn er forbi :)
Hvor er det skønt at høre!
Og jeg er helt enig i at de er dejlige året rundt :)
Virkelig lækre fastelavnsboller, super nem og lige til opskrift. Tak for din kæmpe vidensdeling. Jeg suger til mig og har lyst til at bage og lave meget mere mad end jeg gør allerede.
Tusind tak for din søde hilsen ♡ Det er dejligt at høre og jeg er rigtig glad for at min glæde ved madlavning kan inspirere til at skabe mere glæde til samme hos dig!
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kan man mon koldthæve dejen? Hvad tænker du? :-)
Ja, det kan du godt :)
De ser helt fantastiske ud; det er godt nok mange år siden, jeg selv har bagt sådan en omgang!
– A
Ser lækkert ud!
Hvor køber du dine pistaciekerner? Dem jeg kan finde har slet ikke den fine, grønne farve, som dine har.
De grønne pistaciekerner køber jeg som regel fra Mill&Mortar, det kan købes i mange velassorterede supermarkeder og på nettet
Kh AC
Læææækker opskrift som altid!!
Hvordan behandler du glasuren, hvis de nedfryses med henblik på brug senere ? Tænker chokolade glasur med pistacie og Smarties – skal det på inden eller efter frysning?
Alt godt
Lars Oliver
Hej Lars,
Mange tak!
Der skal ikke glasur på dem der skal fryses ned – som regel fryser jeg dem inden de bages, som beskrevet i opskriften, det giver et rigtig godt resultat :)
Kh AC
Hvor ser de bare lækre ud! Hvis jeg skal bage dem torsdag og have dem med til mine elever fredag, hvordan ville du så opbevare dem “over night”? :)
Heldige elever du har :)
De holder sig bedst ved alm stuetemperatur i en lufttæt beholder – glasuren er pænest hvis den lægges på samme dag den skal spises.
God fornøjelse med dem
Kh AC
Jeg har lavet fastelavnsbollerne i dag, min søn skal have dem med i børnehave i morgen hvor de skal slå katten af tønden. Det er virkelig de bedste fastelavnsboller jeg har lavet, ikke for meget dej i bollen som Jeg har oplevet ved andre opskrifter? noget af fyldet flød ud under bagning selvom jeg “efterlukkede” da de havde hævet men der var stadig meget snask indeni da de var færdige? de skal klart laves igen så tak for den!
Hej Cecilie,
Hvor er det dejligt at høre♡
Tusind tak for din søde hilsen og dejlige tilbagemelding på opskriften
Håber din søn får en sjov fastelavnsfest i børnehaven :)
Kh AC
KAn de formes aftenen før, overnatte i køleskabet og bages dagen efter?
Ja, det kan de godt :) Brug blot 20 g gær
Det er de bedste fastelavnsboller til dd! Den her gang vil jeg bage nogle til fryseren, men hvordan opbevarer du de rå boller i fryseren. I en boks ovenpå hinanden? -eller hver eneste indpakket og adskilt?
Mange tak – det er dejligt at høre :)
Jeg lægger dem i en lidt flad fryseboks, beklædt med bagepapir og i et lag.
Hej igen.
Jeg havde ikke set, at en anden havde stillet det spørgsmål. Tak for svar. God weekend :)
Hejsa.
Kam man lave creme dagen før og kom den på køl til næste dag?
Ja, det kan man sagtens
Helt igennem perfekt opskrift! De blev bare så gode! Alt hvad jeg kaster mig over fra din blog fungerer – det er altså så dejligt, at opskrifterne er så gennemprøvet ?? Og så er jeg vild med at mange af dine opskrifter på bagte søde sager kan smides i fryseren inden bagning – det er så smart at kunne strække glæden af nybagt hjemmebag ud over flere dage ?
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, Camilla ♡
Har prøvet at lave den her opskrift to gange. Begge gange hævede dejen ikke fordi man ikke må blande for varm smør og gær sammen, ellers så virker gæren ikke. Jeg føler godt opskriften kunne forklare dette lidt mere eksplicit. Jeg gider ikke begynde på gang nr. tre..
Mælken varmes op til 40-45 grader, tages af varmen og når smør derefter røres i vil temperaturen helt af sig selv falde til under 35 grader.
-fremgangsmåden synes jeg står ret præcist.
Kh Ann-Christine
Jeg havde noget vaniljecreme til overs fra et andet projekt, og ledte egentlig bare efter en opskrift på dej til fastelavnsboller. Jeg brugte en anden fremgangsmåde, og havde ikke noget kardemomme eller vaniljestang, så jeg brugte almindeligt vaniljesukker og lidt mindre almindeligt sukker. Dejen var super lækker at arbejde med, så mængderne passede rigtig godt. De hæver nu og skal til at I ovnen, jeg er meget spændt på udfaldet!
Skønt at høre! Krydser fingre for at de blev lækre :)
Helt fantastiske fastelavnsboller topkarakter
Tusind tak, Jeanette ♡ det er dejligt at høre!
Rigtig god opskrift.
Men… 100 gram nødder er altså vildt meget.
Og en spiseskefuld creme plus en spiseskefuld remonce fylder også rigtig meget inde i dejen…
Mange tak ♡
Jeg har lavet opskriften, som jeg synes den bliver allerbedst – men det er endelig blot at komme mindre i, hvis du synes det er bedre ;)
Kh AC
Hej
Tak for en uimodståelig blog.
Har lige læst alle kommentarene igennem, om at lave og samle dejen dagen inden. Skal nemlig stoppe på mit arbejde og begynde at studere, så skal lige have noget lækkert med til afslutningen.
Har dog et spørgsmål, for hvis de nu overnatter i køleskabet – skal de så lige ud og blive stue temperatur inden de kommer i ovnen?
Og hvordan vil du så dække dem til i køleskabet?
Ja, jeg ville nok dække dem med et rent klæde i køleskabet og lade dem efterhæve 45-60 minutter efter de er kommet ud af køleskabet, så passer det med at de efterhæver og får stuetemperatur inden de skal i ovnen.
Mange tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med dem ♡
Kh AC
Er ovntemperaturen alm. ovnvarme eller varmluft?
Varmluft – det er opdateret i opskriften nu :)
De ser så lækre ud – elsker dine opskrifter :) Men hm, kan man egentlig bruge vanilje sukker istedet for vaniljestang?
Tusind tak :)
Det kan du sagtens, og alternativt vaniljepulver.
Kh AC
Mange tak ??
Hej Ann-Christine.
Hvor ser fastelavnsbollerne lækre ud!
Jeg planlægger at lave en stor portion til fryseren, så jeg både har til mine fødselsdagsgæster og til min mødregruppe. Hvordan opbevarer du dem i fryseren når de endnu ikke er bagt?
Venlig hilsen,
Stefanie.
Hej Stefanie,
Det lyder som en super skøn plan :)
jeg opbevarer dem blot i en fryseboks, dem jeg har er af glas, men brug endelig bare hvad du har. Du kan evt lægge madpapir/mellemlægningspapir mellem dem
Kh AC
Rigtig rigtig lækre ? Også uden nødder/kerner, som mine børn ikke er så vilde med. Tak for superdejlige opskrifter.
Så skønt at høre, mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
PS. Også rigtig skønt at kunne se frem til nemme fastelavnsboller en anden dag ?
Hej Ann-Christine
God opskrift på fastelavnsboller, MEN der må være noget galt med din afmåling af mængder og størrelsen af bollerne. Med de angivne mængder (meget nøje afmålt) fik jeg kun 8-9 boller ud af det. Jeg var også meget præcis med at skære dejen ud i 15 x 15 cm. Det virkede MEGET stort, hvilket også blev resultatet. Så hel succes blev det ikke, men de smager godt :-) .
Dejligt at høre, de smagte skønt :)
Opskriften er testet mange gange herfra, og passer fint når jeg bager dem – se evt også video.
Kh AC
Hej
Hvor længe kan de ligge til optøning? Er 36 timer for længe på køl?
Jeg tror måske godt de kan klare det … men det er nu ikke testet af, med så lang tid.
Kh AC
Prøvede. Blev lidt tørre.
Men synes også de bliver lidt tørre af at være i fryseren. Sætter dem på bageplade med film over i fryseren. Er det ikke nok?
Jeg oplever ikke selv at de bliver tørre at at komme i fryseren, men det kan sagtens være at de bliver tørre af at stå så længe på køl.
I fryseren opbevarer jeg dem selv i en lufttæt glasbeholder med låg, jeg skal ikke kunne sige om det gør en forskel :)
Hej. De lyder lækre :) Dør gæren ikke, hvis de ubagte fastelavnsboller fryses?
Vh Christina
Nej, gærdeje kan fint fryses uden at gæren dør :)
Kan man lave noget af opskriften dagen i forvejen? :)
Hej Stine,
Du kan sagtens lave remonce og vaniljecreme dagen før
Kh AC
Perfekt. Tusind tak. Glæder mig som altid til at kaste mig ud i en af dine opskrifter. Du (og de) er fab!! :)
Rigtig god fornøjelse og tusind tak ♡
Kan man lave dejen dagen før?
Ja, den kan godt koldhæve med 10 g gær, men tag den gerne ud af køleskabet i god tid og lad den hæve lidt længere på bagepladen efter den er samlet
Kh AC
Hej,
Hvis nu man ikke er til creme, kan man så nøjes med at komme remonce i og hvis man kan, vil du så anbefale 2 spsk?
Og – hvis man bruger vanillesukker i stedet for stand, hvor meget skal jeg så komme i?
Glæder mig til at lave dem :)
Maja
Du kan fint nøjes med remonce, det er også lækkert og jeg ville se om der ikke kan være 2 spsk i dejen.
Omkring 1 tsk vaniljesukker vil være fint, tror jeg.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh AC
Så fik jeg lavet dem – jeg måtte bruge en del mere mel end du havde angivet, kan æggene have været større end den du bruger eller var jeg mon ik tålmodig nok med at ælte inden jeg tilsatte mere? De smagte super godt, men synes dejen blev lidt tør ?
Jeg tror du har været lidt for utålmodig med at ælte dejen ;) – hvis du oplever dejen som tør, så er der helt sikkert brugt for meget mel.
? Jeg må prøve igen næste år ? Og bare lige en side-bemærkning – det er så fantastisk man altid kan regne med hurtigt svar fra dig. Det er så skønt og imponerende, tusind tak!
Ja, det må du endelig prøve :) – og tusind tak! Det er dejligt at høre – jeg synes også det er så rart at vi kan have en hyggelig dialog herinde ♡
Hej Ann-Christine
Jeg synes også generelt jeg altid skal bruge meget mere mel, end der står i bageopskrifter.. Fx denne dej er mega klistret efter de 300g mel, så jeg ville på ingen måde kunne ælte den med hænderne.. Gør jeg noget galt?
Har du husket de 60 g fuldkornsmel også?
– jeg synes ikke der skal mere mel i, så risikere man blot at de bliver tørre, men prøv at se videoen til om jeg gør noget anderledes end du plejer eller der er lidt tips at hente der
Kh AC
Det her er virkelig den bedste opskrift jeg nogensinde har prøvet! Nøj hvor var de lækre. Har pt. et par boller der har været i fryseren og som skal ind i ovnen lige om lidt – tak for tippet med at de kan fryses.
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, Durita :)
Tack för ett fantastiskt recept. Och tack för att det finns både text och YouTube-video. Väldigt hjälpfullt!
Som nybörjare på jäst-bak tog det ganska lång tid från start till mun ;) Men det var värt väntan, för det var väldigt gott! Men jag föredrar nog fortfarande svenska semlor ;) :D
Svårast var att kavla ut en lagom stor rektangel av degen. Nästa gång ska jag i stället väga degen, dela upp den i 15 bollar, och kavla varje boll för sig.
Ser verkligen fram emot att tina, baka och äta de fastelavnsboller vi la i frysen :)
Tusind tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften! Det er dejligt at høre :)
Kh AC
Kære Ann Christine
Godt nytår ?? og tak for alle dine skønne opskrifter.
Jeg er i bage-mode og vil snart bage dine lækre fastelavnsboller, men jeg har et spørgsmål til din vaniljecreme: Det ligner..!, at du putter et HELT æg i, men du siger æggeblomme…???
Hvad er korrekt??
Mange hilsner
Helle?
Kære Helle,
Tak for din søde hilsen og rigtig godt nytår til dig også ♡
Det er kun æggeblomme i vaniljecremen, jeg tror blot det ser sådan ud fordi jeg bruger friske æg og der er en anelse hvide ved.
God fornøjelse
Kh AC
Kan dejen forberedes dagen aftenen før?
ja, det kan den og koldhæve
Bare lige en lille notits :) det ikke remonce hvis der kommer marcipan i massen. Så det “borgmester masse” :)
Ellers fed opskrift :D
Er de mon også gode uden remonce?
Jeg tror jeg vil prøve at lave dem med creme og chokoladestykker :)
Det kan du sagtens, det vil også være lækkert :)
Kh AC
De her fastelavnsboller ser så lækre ud! – dem vil jeg prøve at bage! Hvilken mælk plejer du at bruge?
Jeg bruger økologisk letmælk eller sødmælk til kager
God fornøjelse med fastelavnsbollerne, de er så skønne
Kh AC
Tror du de kan laves uden mælkeprodukter? Så man bruger plantebaseret smør og vand eller plantebaseret mælk i stedet?
Hej.
Nu har jeg købt ind til dine lækre fastelavnsboller og mig og min datter på 4 skal laves dem når jeg henter hende om lidt. Hun ønskede at dele fastelavnsboller ud til børnenehaven på hendes fødselsdag. Så nu skal vi lige prøve dem her. For alt andet jeg har brugt af dine opskrifter har været fantastiske.
Så jeg glæder mig til at lave dem lidt senere.
Når der står en 1 spsk remounce og 1 spsk creme skal de så lægges ovenpå hinanden eller hvordan gør du?
Hej Anne Kathrine,
Hvor lyder det skønt! Rigtig god fornøjelse til jer.
Du må endelig se videoen hvor jeg laver dem, der viser jeg hvordan jeg gør med remonce og creme
Kh AC
Kan de fryses og så lunes i ovnen?
Ja, sagtens
Kh AC
Hej, super lækker opskrift!
Til dem som har brug for en glutenfriversion, så har jeg brugt speltmel istedet for hvedemel, og hirseflager istedet for grahamsmel.
Det skulle dog nærmere 350 gram speltmel i :-)
Tak for al den energi du ligger i siden og dine opskrifter, det bliver virkelig værdsat på den anden side af skærmen ?
tusind tak for din søde hilsen, Camilla og hvor er det dejligt at du deler din fine erfaring med glutenfri alternativ :)
Tak for det, det håber jeg kan være til skøn inspiration til andre
Kh AC
Åh, lille tilretning, der skulle selvfølgelig ikke stå speltmel men hirsemel ?
Hej Ann-Christine.
Kan de bages uden fyld? Eller bliver de bare for kedelige?
Jeg skal bage til børnehavens fastelavn og vil gerne bage uden fyld, så alle kan spise dem. Og en almindelig bolle med glasur synes jeg er lidt ‘tam’?
Mvh
Charlotte
Hej Charlotte
Men de vil da helt sikkert smage godt, men mere som en krydret bolle. Jeg ville synes de manglede fyld, for at være en fastelavnsbolle, men det er jo en smagssag, og jeg tror da børnene vil synes de er skønne også uden fyld.
Alternativt kan du evt nøjes med vaniljecreme, eller i stedet komme en lille firkant nougat eller mælkechokolade i midten …
Kh AC
Hej. Enig! De smager så godt. Især er det kanon med de få gram grov mel, det giver fastelavnsbollerne lidt kant og bid og krydringen er skøn. Da jeg bagte første gang, fik jeg ved 15×15 cm 9 boller og kun halvdelen af fyldet brugt. Så tænkte jeg, at jeg måske havde begået en fejl og for ikke at smide al den gode fyld ud, slog jeg dej op til endnu en portion. Men igen blev der 9-10 boller, – fyldt med den resterende fyld. Så er du sikker på forholdet mellem mængde af dej og fyld stemmer helt overens?
Dem må vi prøve. :) Mon den kan laves kun med almindelig hvedemel?
ja, det kan de sagtens :)
Kh AC
Kan man lave begge slags fyld dagen før?
Ja, det kan du sagtens
Kh AC
Jeg glæder mig hvert år til at bage dine fastelavnsboller. Når nogen spørger hvilke der er bedst anbefaler jeg altid dine ???
Smil fra Århus, Lene. ?
@Passion4food_and_running
Hvor er du sød, Lene ♡
Kan man undlade ølandshvede til fastelavnsbollerne og kun bruge hvedemel
Ja, det kan du sagtens
Kh AC
Så lige der skal kardemomme i. Kan man undlade dette da jeg ikke bryder mig om smagen
det kan du uden problemer :)
De ser så lækre ud. Hvis jeg skal lave dem klar i dag så min mand kan bage dem i morgen tror du så det er bedst at stille dem i køleskabet eller at fryse dem i dag og så tager han dem om i morgen formiddag?
Jeg ville blot lade dem koldhæve efter de er samlet på køl med 10 g gær cirka
God fornøjelse
Kh AC
Hej.
Du skriver at de kan fryses men ubagte, kan jeg ikke bage dem og fryse dem til de skal bruges, og pynte dem når de er optøet?
Tak for en god hjemmeside
Jo, det kan du også sagtens gøre.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
De ser skønne ud de her fastalavnsboller og jeg vil gerne prøve at bage dem, men jeg har ingen elpisker, kan jeg piske remonce og crem med et normalt piskeris? ?
Ja, det kan du fint. Blot brug stuetempereret smør :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Jeg er helt enig med dig i, at det er lækre fastelavnsboller, der kommer ud af den opskrift. Jeg vil dog foreslå, at du anbefaler at lave cremen før dejen, da det er lettere at forme bollerne, når fyldet er helt koldt. Næste gang vil jeg kun lave 3/4 af de to portioner fyld, der lå temmelig meget på pladen, da de var bagt ?.
Er det muligt, at erstatte grahamsmel i fastelavnsbollerne med fuldkorns speltmel?
Ja, det kan du sagtens gøre
Kh AC
Hej ? hvis man ikle var vanilje stænger hvor meget vanilje pulver skal man bruge?
Mvh
Thomas.
1/2 tsk vaniljepulver svarer til ca 1 vaniljestang
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine.
De ser jo top lækre ud!
Har du prøvet at ælte dejen på røremaskine og skal denne dej kunne bestå en glutentest?
Vh Sofie
Hej Sofie
Mange tak for din søde hilsen! De er så lækre :)
Du kan fint røre den på røremaskine og den behøver ikke bestå glutentest
God fornøjelse
Kh Ann-Christine