Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fastelavnsboller/

Fastelavnsboller

Min opskrift på de bedste fastelavnsboller fyldt med både vaniljecreme og remonce.

Jeg har lavet opskriften med henblik på at genskabe smagen i de lækreste fastelavnsboller, jeg nogensinde havde smagt. Det var omkring 15 år siden og de var helt uimodståelig lækre – fyldt med nødder og et smagfyldt cremet indre med både remonce og vaniljecreme. Det er lykkedes og min opskrift på fastelavnsboller er om muligt blevet endnu bedre, end dem jeg smagte dengang. I kan godt glæde jer til at sætte tænderne i dem.

Prøv også: min opskrift på de lækreste pandekager >>

PT2H

Fastelavnsboller

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal15 stk.
Ingredienser
  • Dejen
  • 100 g smør
  • 1,50 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 1 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 70 g fuldkornshvedemel, gerne ølandshvede
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk salt
  • 300 g hvedemel
  • Vaniljecreme
  • 2 æggeblomme
  • 20 g sukker
  • 20 g majsstivelse
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl mælk
  • 60 g mandler, smuttede og finthakkede
  • 30 g pistaciekerner uden salt, finthakkede
  • Remonce
  • 70 g sukker
  • 70 g marcipan
  • 70 g smør, blødt og stuetempereret
  • 1 tsk kanel
  • Glasur og pynt
  • 150 g flormelis
  • lidt koldt vand
  • 1 tsk kakao, usødet
  • 50 g chokoladeknapper
  • 1 spsk frysetørret hindbær
  • 50 g pistaciekerner uden salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Dejen
Smelt smør i en gryde ved lav varme.

Rør gæren ud i en skål med mælk, tag gryden med den smeltede smør af varmen og rør smør og æg i mælken.

Fordel vaniljekorn i sukker og rør det sammen med fuldkornshvedemel, kardemomme og salt og rør det i skålen med de våde ingredienser. Rør godt rundt og tilsæt hvedemel, lidt efter lidt.

Ælt dejen godt på bordpladen eller i en røremaskine i omkring 5-10 minutter. Dejen skal være smidig og blød, den sætter sig, når hæver og det er bedre at komme ekstra mel på køkkenbordet, når den rulles ud end at komme for meget i nu.

Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 45 minutter.

Vaniljecreme
Pisk æg, sukker, majsstivelse og vaniljekorn godt sammen i gryde og pisk mælk i lidt efter lidt, mens cremen langsomt varmes op til kogepunktet.

Tag gryden af varmen, når vaniljecremen er tyk og lækker og vend pistaciekerner og mandler i cremen. Sæt cremen på køl og lad den køle helt af.

Remonce
Ælt sukker og marcipan sammen. Rør smør og kanel i.

Form fastelavnsbollerne
Rul dejen ud på et meldrysset køkkenbord til en tykkelse på cirka 3 mm, og del dejen i firkanter på cirka 12 x 12 cm.

Læg 1 spsk. remonce og 1 spsk. vaniljecreme på midten af hver firkant og fold hjørnerne af dejen ind over fyldet til en lille pakke. Klem dejen godt sammen i samlingerne, så der ikke er nogen steder, hvor fyldet kan løbe ud.

Sæt fastelavnsbollerne på en bagepladen med bagepapir med samlingen nedad. Lad fastelavnsbollerne hæve igen under et rent viskestykke på køkkenbordet, i minimum 1 time eller til de er hævet til næsten dobbelt størrelse.

Pensl forsigtigt med mælk og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i omkring 16-18 minutter. Lad fastelavnsbollerne køle lidt af på en rist.

Pisk en tyk hvid glasur af flormelis og koldt vand, og en tyk brun glasur af flormelis, kakao og koldt vand.

Fordel glasur på fastelavnsbollerne og drys med pistaciekerner, frysetørret hindbær, krymmel eller chokoladeknapper.