Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kanelsnegle/

Kanelsnegle

Her får I min opskrift på de allerbedste kanelsnegle, man kan tænke sig. Det er de lækreste kanelsnegle med saftig krumme og en lækker remonce.

Lykken kan være noget så simpelt, som at udvikle og bage verdens bedste opskrift på kanelsnegle. Jeg synes, det er lykkedes så godt her. Mine kriterier for en perfekt kanelsnegl er at fyldet skal være lige tilpas snasket og så skal selve “brødet” også smage af rigtig meget, så hver en mundfuld er en fornøjelse. Man skal finde glæde i hver en bid og ikke kun finde i fyldet.

Prøv også: min opskrift på bananbrød >>

PT2H

Kanelsnegle

Tid i alt2 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • Dejen
  • 100 g smør
  • 1,50 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • 50 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 60 g fuldkornshvedemel
  • 2 æg
  • 340 g hvedemel
  • 0,50 tsk salt
  • Remonce
  • 150 g smør, stuetemperatur
  • 100 g rørsukker
  • 75 g muscovadosukker
  • 1 tsk kanel
  • Glasur
  • 100 g flormelis
  • vand
Udskriv 
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og kom i en ren skål sammen med mælk og gær. Rør til gæren er opløst.

Bland vaniljekorn, sukker, salt, kanel og kardemomme og fuldkornshvedemel godt sammen i en skål. Rør skålen med smør, mælk og gær sammen med æg og rør det godt igennem til det er helt ensartet.

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt.

Ælt dejen godt på bordpladen i omkring 5 minutter. Dejen skal være smidig og blød. Den må ikke føles for fast og hård, for den sætter sig mere under hævning.
Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over på køkkenbordet i 30 minutter.

Rør remonce sammen i en skål.

Rul dejen ud i stor retangel på et meldrysset bord.

Smør godt med remonce på hele fladen, med undtagelse af den yderste kant på 4 cm på langs af den ene lange del af retanglen. Rul dejen sammen til en rulle, afslutning med den yderste del der er er uden remonce.
Skær 2 cm tykke skiver og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bøj gerne den yderste kant ind under kanelsneglen og luk bunden. Det hjælper til at holde på den lækre remonce.

Lad kanelsneglene hæve på køkkenbordet i en time under et rent klæde

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i omkring 15-17 minutter.

Lad sneglene køle lidt af på bagepladen og pisk imens en tyk hvid glasur, som kanelsneglene kan pyntes med inden servering.