Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kanelsnegle/

Kanelsnegle – bedste opskrift

Lykken er nogle gange så simpel at eksperimentere sig frem til verdens bedste opskrift på kanelsnegle!

Der er nogle ret vigtige kriterier for at en kanelsnegl er helt perfekt … fyldet skal være lige tilpas snasket og så synes jeg det er mindst lige så vigtigt at dejen og selve “brødet” også smage af rigtig meget, så hver en mundfuld er en fornøjelse – al glæden skal man ikke kun finde i selve fyldet – så igennem længere tid har jeg forsøgt mig med at finde frem til opskriften på de allerbedste kanelsnegle, man kan tænke sig.

I al beskeden, naturligvis, må jeg sige at det er lykkedes og her deler jeg opskriften med jer.

PT1Hog30Mter

Kanelsnegle

12 stk.    1 time og 30 minutter
12 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time og 30 minutter
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser opskriften her >>

 

Lun mælken i en gryde og tag derefter gryden af varmen og rør smøret i mælken.

Derefter smulres gær i og rør rundt.

Ølandshveden blandes i en skål med vanilje (knus vaniljekornene sammen med 1 spsk sukker for at frigøre vaniljekornene), sukker, salt, kanel og kardemomme.

Tilsæt de to æg og de tørre ingredienser i gryden. Rør godt rundt.

Tilsæt derefter hvedemel, lidt efter lidt. Ælt dejen godt på bordpladen i omkring 5 minutter. Dejen skal være smidig og blød uden at klistre til hænderne.

Lad den hæve i en skål med et rent viskestykke over i 30 minutter.

Remoncen røres godt sammen, evt. med en elpisker.

Rul dejen ud i en firkant med en højde på omkring 1/2 cm

Smør godt med remonce på hele fladen og rul derefter dejen sammen til en rulle som skæres ud i skiver på omkring 3 cm i tykkelsen.

Kanelsneglene rettes en smule til i formen og sættes på en bageplade med bagepapir, hvor de hæver i omkring 40 minutter.

Bages i en  forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i omkring 15-17 minutter.

Lad sneglene køle lidt af på en rist og pisk imens en tyk hvid glasur.