Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kanelsnegle/

Kanelsnegle

De lækreste kanelsnegle med saftig krumme og en lækker remonce.

Lykken er nogle gange så simpel at eksperimentere sig frem til verdens bedste opskrift på kanelsnegle! Der er nogle ret vigtige kriterier for at en kanelsnegl er helt perfekt … fyldet skal være lige tilpas snasket og så synes jeg det er mindst lige så vigtigt at dejen og selve “brødet” også smage af rigtig meget, så hver en mundfuld er en fornøjelse – al glæden skal man ikke kun finde i selve fyldet – så igennem længere tid har jeg forsøgt mig med at finde frem til opskriften på de allerbedste kanelsnegle, man kan tænke sig.

Det er lykkedes og her deler jeg opskriften med jer.

PT1H30M

Kanelsnegle

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal12 stk.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Ingredienser
  • Dejen
  • 100 g smør
  • 1 1/2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 60 g grahamsmel
  • 340 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • Remonce
  • 150 g smør, stuetemperatur
  • 100 g rørsukker
  • 75 g muscovadosukker
  • 1 tsk kanel
  • Glasur
  • 100 g flormelis
  • vand
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved lav varme, tag af varmen og hæld mælken i. Smulr gær i og rør rundt, så gæren opløses helt.

Bland grahamsmel med vanilje (knus vaniljekornene sammen med 1 spsk sukker for at frigøre vaniljekornene), sukker, salt, kanel og kardemomme i en skål.

Tilsæt de to æg og de tørre ingredienser i gryden med smør, mælk og æg. Rør godt rundt.

Tilsæt derefter hvedemel, lidt efter lidt. Ælt dejen godt på bordpladen i omkring 5 minutter. Dejen skal være smidig og blød, den sætter sig mere under hævning.
Lad den hæve i en skål med et rent viskestykke over i 30 minutter.

Rør remonce sammen i en skål.

Rul dejen ud i stor retangel på et meldrysset bord.

Smør godt med remonce på hele fladen, med undtagelse af den yderste kant på 4 cm på langs af den ene lange del af retanglen. Rul dejen sammen til en rulle, afslutning med den yderste del der er er uden remonce.
Skær 2 cm tykke skiver og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bøj evt. den yderste kant ind under kanelsneglen og luk bunden. Det er ikke et must, men kan hjælpe til at holde på den lækre remonce.

Lad kanelsneglene hæve på køkkenbordet i 45 minutter.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i omkring 15-17 minutter.

Lad sneglene køle lidt af på bagepladen og pisk imens en tyk hvid glasur, som kanelsneglene kan pyntes med inden servering

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser opskriften her >>