Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/krydderkage/

Krydderkage

En dejlig klassisk krydderkage som har den skønneste saftige krumme og er fyldt med de dejligste krydderier.

Jeg er vild med krydderier i mit køkken og bagværk, men skulle der være nogle af krydderierne som du ikke er helt så begejstret for, så undlad dem eller erstat med andre. Krydderkage kan spises som den er eller med et lille drys flormelis. Du kan også smøre den op med glasur eller frostning og drysse den med nødder, eller skære den op på langs og samle den igen med et lag luftig smørcreme.

Prøv også: min bedste opskrift på chokoladekage >>

PT1H30M

Krydderkage

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Dej
  • 200 g smør, stuetempereret
  • 50 g mørk sirup
  • 175 g brun farin
  • 4 æg
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 0,50 tsk stødt nellike
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • Derudover
  • 20 g flormelis, til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør, sirup og farin sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.

Bland hvedemel med alle krydderierne, bagepulver og salt, sigt det i dejen og vend det godt sammen.

Kom dejen i en smurt form, der kan rumme 1 liter, eller i en rugbrødsform på ca. 11 x 25 cm.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter.

Lad kagen køle lidt af på en bagerist og drys med flormelis inden servering.