Krydderkage


En dejlig klassisk krydderkage som har den skønneste saftige krumme og er fyldt med de dejligste krydderier.
Denne gang har jeg bagt kagen i en lidt anden form end jeg plejer. Normalt bager jeg nemlig krydderkage i enten en alm springform (ca str 24 cm) eller en rugbrødsform. Men denne briocheform er altså lidt fin til kager – men er på ingen måder et must have for denne kage!
Krydderkage kan fint spises og nydes uden glasur, men den er også dejlig med lidt hvid glasur og et drys kakaonibs (eller grofthakket chokolade) og grønne pistaciekerner.
Prøv også: min bedste opskrift på chokoladekage
Krydderkage
- Dej
- 250 g smør, stuetempereret
- 200 g brun farin
- 50 g mørk sirup
- 3 æg
- 2 dl mælk
- 300 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 0,50 tsk hele nelliker, stødt
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 1 nip salt
- Glasur
- 100 g flormelis
- en smule koldt vand
- 30 g pistaciekerner uden salt, finthakkede til pynt
- 30 g hasselnødder, finthakkede til pynt
- Desuden
- 1 spsk smør, til formen
Pisk brun farin og æg luftigt med en håndmikser, tilsæt smør, sirup og mælk. I en ren skål røres mel, bagepulver og alle krydderierne sammen. Rør det godt til det er helt mikset. Tilsæt det derefter til dejen under omrøring.
Smør formen grundigt og hæld dejen deri.
Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45-60 minutter– det varierer meget fra ovn til ovn. Test om krydderkagen er gennembagt ved at stikke et tyndt træspyd ind i midten af kagen – hvis der hænger dej ved, skal den bages i længere tid.
Efter kagen er bagt færdigt, vendes den ud på en rist, hvor den afkøler til den er stuetemperatur og kan pyntes med glasur og nødder.
Opskriften er til 8 personer
Jeg mener at have set en opskrift på cookies med finsk lakrids på din blog, men kan ikke genfinde den. Er det korrekt at der har været/er sådan en?
Hej Tinna,
De lækre cookies med finsk lakrids har jeg en opskrift på i min bog, “opskrifter og små glimt af hverdagslykke”
Kh AC
Ok, tak. Så må jeg have fat i den ?
Jeg har et blødt punkt for krydderkage, nok fordi min mor bagte den tit. Hun brugte vist en brødform og den færdige kage blev delt på midten, smurt med et tykt lag smørcreme og lagt sammen igen. Det smagte godt :-) Din kage er så fin med den form!
Dét kan jeg godt huske! Min søde bedstemor♡
Krydderkage
Når jeg pludselig vil bage en kage har jeg sjældent stuetempereret smør lige ved hånden. Så det bliver køleskabssmør + 5 minutter. Men hvorfor blande smørret i sammen med mælk og sirup. Det er svært når blandingen er så flydende og det sprøjter over hele køkkenet. Det er nemmere at blande smørret med sukker-æg blandingen, der er mere modstand.
Men ellers er opskriften fin. Jeg kunne jo bare have gjort som jeg plejer.
Venlig hilsen
Hej Ann-Christine
tænker om det er muligt at bage din krydderkage i en bradepande? Sønnike har middelalder marked med skolen og mor her har lovet at bage kage som skal sælges på markedet.
På forhånd tak !
Smil Anja
Hej Anja,
Det kan du sagtens gøre, hvis det er en stor bradepande, så skal du nok gange opskriften med to eller to en halv.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Tusind tak for svar ☺️
Hej ?
Jeg vil gerne bruge din lækre krydderkage som bunde i en kage.
Vil du anbefale at bage bundene enkelthvis, eller skære dem af den hele afkølede kage?
Mvh sarah og rigtig glædelig jul ?
Hej Sarah,
Det kan du sagtens og det vil være vildt lækkert! jeg ville skære bundene af den hele afkølede kage
Glædelig jul og rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej :-) Er denne kage stadig god dagen efter? Vil gerne bage den i dag, men den skal først serveres i morgen eftermiddag.
Mvh Amalie
Ja, det kan den fint holde sig til, synes jeg :)
God fornøjelse
Kh AC
Dejligt! Tusind tak for svar, så vil jeg gå i gang med at bage :-)
Hej. Kan man udskifte sirup med honning? Jeg har nemlig noget kastaniehonning fra Madeira, om jeg gerne vil bruge i en kage.
Mange hilsener
Anette
Ja, det kan du sagtens :) Det ville være lækkert
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Jeg ville netop til at bage denne herlighed, men jeg kan ikke finde mængden af sukker i opskriften? Det står ikke angivet. Kan du huske, hvor meget sukker der skal i?
Det er brun farin der stod som sukker, det er rettet nu :)
God fornøjelse
Kh AC
Kan vaniljepulver erstattes af vaniljepasta?