Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/krydderkage/

Krydderkage

En dejlig klassisk krydderkage som har den skønneste saftige krumme og er fyldt med de dejligste krydderier.

Jeg er vild med krydderier i mit køkken og bagværk, men skulle der være nogle af krydderierne som du ikke er helt så begejstret for, så undlad dem eller erstat med andre.

Krydderkage kan fint spises og nydes både med og uden glasur, eller et drys flormelis på toppen.

Prøv også: min bedste opskrift på chokoladekage

PT1H15M

Krydderkage

Tid i alt1 time 15 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Dej
  • 200 g smør, stuetempereret
  • 50 g mørk sirup
  • 175 g brun farin
  • 4 æg
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 0,50 tsk stødt nellike
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • Derudoverr
  • 20 g flormelis, til drys
  • 1 spsk smør, til formen
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør, sirup og farin sammen, til det er luftigt og ensartet. Pisk derefter et æg ad gangen i dejen.

Bland hvedemel med alle krydderierne og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen.

Kom dejen i en smurt form i størrelse ca. 25 x 11 cm – eventuelt beklædt med bagepapir.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 45 minutter. Test om krydderkagen er gennembagt ved at stikke et tyndt træspyd ind i midten af kagen – hvis der hænger dej ved, skal den bages i længere tid.

Lad kagen køle lidt af på en bagerist og drys med lidt flormelis inden servering.