Krydderkage
En dejlig klassisk krydderkage som har den skønneste saftige krumme og er fyldt med de dejligste krydderier.
Jeg er vild med krydderier i mit køkken og bagværk, men skulle der være nogle af krydderierne som du ikke er helt så begejstret for, så undlad dem eller erstat med andre. Krydderkage kan spises som den er eller med et lille drys flormelis. Du kan også smøre den op med glasur eller frostning og drysse den med nødder, eller skære den op på langs og samle den igen med et lag luftig smørcreme.
Prøv også: min bedste opskrift på chokoladekage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Krydderkage
- Dej
- 200 g smør, stuetempereret
- 50 g mørk sirup
- 175 g brun farin
- 4 æg
- 225 g hvedemel
- 2 tsk stødt kanel
- 2 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt ingefær
- 0,50 tsk stødt nellike
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- Derudover
- 20 g flormelis, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør, sirup og farin sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland hvedemel med alle krydderierne, bagepulver og salt, sigt det i dejen og vend det godt sammen.
Kom dejen i en smurt form, der kan rumme 1 liter, eller i en rugbrødsform på ca. 11 x 25 cm.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter.
Lad kagen køle lidt af på en bagerist og drys med flormelis inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Gav den 45 min. på 175 varmluft i en springform og den blev så tør at man ikke kan få en eneste bid ned. Virkelig ærgerligt.
Hvor stor en springform brugte du? Det lyder til at din ovn bager hårdere end min, så endelig tjek efter 30-35 minutter med et træspyd næste gang. Bagetider kan altid variere en del fra ovn til ovn.
Kh Ann-Christine
Jeg forstod ikke rigtig opskriften – der er ingen væde ud over fedtstoffet og æggene? Den blev alt for tør at arbejde med, så jeg tilsatte knap 50 cl kærnemælk. Resultatet blev rigtig godt – også med den anførte bagetid.
Hej Thomas
Dejlig at høre, den blev god :) – og jeg kan sagtens forestille mig den også vil være god med lidt kærnemælk.
mængderne og ingredienser er helt rigtige, som jeg laver kagen. Det er lidt som med en sandkage, hvor der heller ikke skal væde i, men blot æg og smør. Her i min krydderkage har jeg desuden sirup, som også fungere til at give fugt og ‘væde’ til kagen.
Kh Ann-Christine
Hej,
Hvilken frosting ville man skulle bruge?
Bare en helt almindelig en?
Hej Amalie
Fx denne hvid chokolade frostning vil være lækkert til ♡
Kh Ann-Christine