Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/krydderkage/

Krydderkage

En dejlig klassisk krydderkage som har den skønneste saftige krumme og er fyldt med de dejligste krydderier.

Denne gang har jeg bagt kagen i en lidt anden form end jeg plejer. Normalt bager jeg nemlig krydderkage i enten en alm springform (ca str 24 cm) eller en rugbrødsform. Men denne briocheform er altså lidt fin til kager – men er på ingen måder et must have for denne kage!

Krydderkage kan fint spises og nydes uden glasur, men den er også dejlig med lidt hvid glasur og et drys kakaonibs (eller grofthakket chokolade) og grønne pistaciekerner.

Prøv også: min bedste opskrift på chokoladekage

PT1H15min

Krydderkage

8-10 pers.    1 time 15 min
8-10 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time 15 min
Fremgangsmåde

Pisk sukker og æg luftigt med en håndmikser, tilsæt smør, sirup og mælk. I en ren skål røres mel, bagepulver og alle krydderierne sammen. Rør det godt til det er helt mikset. Tilsæt det derefter til dejen under omrøring.

Smør formen grundigt og hæld dejen deri.
Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45-60 minutter– det varierer meget fra ovn til ovn. Test om krydderkagen er gennembagt ved at stikke et tyndt træspyd ind i midten af kagen – hvis der hænger dej ved, skal den bages i længere tid.

Efter kagen er bagt færdigt, vendes den ud på en rist, hvor den afkøler til den er stuetemperatur og kan pyntes med glasur og nødder.