Valnøddelagkage


Valnøddelagkage med hjemmebagte bunde, sprøde chokolade og valnøddestykker og en virkelig lækker mokkaglasur, som passer perfekt til den fyldige lagkage.
Det er SÅ lækkert og kan varmt anbefales.
Det har været en fornøjelse at lave denne opskrift på en virkelig lækker valnøddelagkage. Bagt med mine lækre hjemmelavede lagkagebunde med valnøddemel – det gør en fantastisk forskel for det færdige resultat at bage bundene selv og dryppe dem med en anelse rom. Uhm!
Prøv også: opskrift på daim islagkage >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 1 kage

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Valnøddelagkage
- Lagkagebunde
- 5 æg
- 0,50 vaniljestang
- 125 g sukker
- 70 g smør, blødt og stuetempereret
- 100 g hvedemel
- 75 g valnødder, blendet til nøddemel
- 1 knivspids salt
- 1,50 tsk bagepulver
- Fyld til Valnøddelagkage
- 1 vaniljestang
- 1 spsk sukker
- 8 dl piskefløde
- 150 g mørk chokolade, grofthakket
- 125 g valnødder, grofthakket
- 3 spsk mørk rom
- Kaffeglasur
- 200 g flormelis
- 0,50 dl stærk kaffe
- 30 g valnødder, til pynt
Lagkagebunde med valnødder
Del æggene i hvider og blommer.
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret. Pisk sukker, vanilje og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Pisk derefter smørret i dejen.
Bland hvedemel, valnøddemel, salt og bagepulver sammen og vend det hurtigt i dejen.
Pisk æggehvider, til de er luftige, stive og danner toppe. Rør forsigtigt 1 spiseskefuld af æggehviderne i dejen og fold derefter resten af æggehviderne i uden at slå luften ud af hviderne.
Fordel dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Afkøl kagen helt i springformen og del kagen i tre lagkagebunde.
Fyld og samling af lagkagen
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret.
Pisk fløden til flødeskum med vaniljesukker og vend hakkede valnødder og hakket chokolade i vaniljeflødeskummen. Stænk lagkagebundene med lidt rom.
Læg en af kagebundene med bunden nedad på et flot fad og fordel noget af flødeskumsblandingen på bunden. Læg den næste lagkagebund på og gentag. Læg den sidste kagebund på med bunden opad, tryk lagkagen lidt sammen og ret kanten til med en dejskraber.
Pynt
Pisk flormelis med kaffe til en tyk lækker glasur og smør den på kagen. Pynt med valnødder og lad lagkagen trække nogle timer på køl.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har lovet nogle gæster valnøddelagkage, og her tænker man jo med det samme Svinkløv. Jeg kan se på nettet, at der er en opskrift, som påstår at være den originale, og her er valnødderne vendt i gylden karamel og afkølet og hakket. Jeg syns, at det lyder lækkert, men på den anden side syns’ jeg, at din opskrift lyder mere lækker med valnøddemel og stænk af rom. Har du prøvet den ‘korrekte’ version?… Karamellen smelter vel blot i flødeskummen. Men det vil vel heller ikke være helt dårligt.
mvh
Vita
Hej Vita
Mange tak for din søde hilsen!
Jeg har faktisk smagt den lækre valnøddelagkage på Svinkløv for år tilbage, og synes det var sjovt at finde på min egen version af den.
Valnøddebundene og rom er virkeligt lækkert til kagen, så det vil jeg varmt anbefale.
Jeg husker det ikke som at valnødderne i den Valnøddelagkage, som vi spiste på Svinkløv den gang, havde karamelglaserede valnødder. Det tror jeg næsten at jeg ville have lagt mærke til, for det lyder jo virkelig lækkert! Bestemt et forsøg værd.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har lige bagt bundene og imorgen lægger jeg den sammen til min datters 5 års fødselsdag.
Jeg lægger den dog sammen med et lag hjemmelavet blommemarmelade med René Claude blommer fra vores have.
Tak for opskriften
Hej Jeanne
Uhmm, det lyder vel nok lækkert! Tak for din søde hilsen og tillykke med din datters fødselsdag
Kh Ann-Christine
Den ser virkelig god ud! Når man deler kagen i tre bunde, hvad gør man så med den top der kommer af at kagen hæver i ovnen?
Jeg bruger den side der er hævet op, vendt ned som den øverste lagkagebund eller vendt op som den nederste, så går intet til spilde :)
Du kan også skære den af og gemme i fryseren til romkugler
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine