Valnøddelagkage
Valnøddelagkage med hjemmebagte bunde, sprøde chokolade og valnøddestykker og en virkelig lækker mokkaglasur, som passer perfekt til den fyldige lagkage.
Det er SÅ lækkert og kan varmt anbefales.
Det har været en fornøjelse at lave denne opskrift på en virkelig lækker valnøddelagkage. Bagt med mine lækre hjemmelavede lagkagebunde med valnøddemel – det gør en fantastisk forskel for det færdige resultat at bage bundene selv og dryppe dem med en anelse rom. Uhm!
Prøv også: opskrift på daim islagkage >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 8 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Valnøddelagkage
- Lagkagebunde
- 5 æg
- 0,50 vaniljestang
- 125 g sukker
- 70 g smør, blødt og stuetempereret
- 100 g hvedemel
- 75 g valnødder, blendet til nøddemel
- 1 knivspids salt
- 1,50 tsk bagepulver
- Fyld til Valnøddelagkage
- 1 vaniljestang
- 1 spsk sukker
- 8 dl piskefløde
- 150 g mørk chokolade, grofthakket
- 125 g valnødder, grofthakket
- 3 spsk mørk rom
- Kaffeglasur
- 200 g flormelis
- 0,50 dl stærk kaffe
- 30 g valnødder, til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Lagkagebunde med valnødder
Del æggene i hvider og blommer.
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret.
Pisk sukker, vanilje og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Pisk derefter smørret i dejen.
Bland hvedemel, valnøddemel, salt og bagepulver sammen og vend det hurtigt i dejen.
Pisk æggehvider, til de er luftige, stive og danner toppe. Rør forsigtigt 1 spiseskefuld af æggehviderne i dejen og fold derefter resten af æggehviderne i uden at slå luften ud af hviderne.
Fordel dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Afkøl kagen helt i springformen og del kagen i tre lagkagebunde.
Fyld og samling af lagkagen
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret.
Pisk fløden til flødeskum med vaniljesukker og vend hakkede valnødder og hakket chokolade i vaniljeflødeskummen. Stænk lagkagebundene med lidt rom.
Læg en af kagebundene med bunden nedad på et flot fad og fordel noget af flødeskumsblandingen på bunden. Læg den næste lagkagebund på og gentag. Læg den sidste kagebund på med bunden opad, tryk lagkagen lidt sammen og ret kanten til med en dejskraber.
Pynt
Pisk flormelis med kaffe til en tyk lækker glasur og smør den på kagen. Pynt med valnødder og lad lagkagen trække nogle timer på køl.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har lige bagt bundene og imorgen lægger jeg den sammen til min datters 5 års fødselsdag.
Jeg lægger den dog sammen med et lag hjemmelavet blommemarmelade med René Claude blommer fra vores have.
Tak for opskriften
Hej Jeanne
Uhmm, det lyder vel nok lækkert! Tak for din søde hilsen og tillykke med din datters fødselsdag
Kh Ann-Christine
Den ser virkelig god ud! Når man deler kagen i tre bunde, hvad gør man så med den top der kommer af at kagen hæver i ovnen?
Jeg bruger den side der er hævet op, vendt ned som den øverste lagkagebund eller vendt op som den nederste, så går intet til spilde :)
Du kan også skære den af og gemme i fryseren til romkugler
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Passer opskriften hvis man bager i tre lagkage bunde forme.
Vh Zita
Ja, det kan du fint gøre, blot juster bagetiden derefter
Kh Ann-Christine