Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/valnoeddelagkage/

Valnøddelagkage

Valnøddelagkage med hjemmebagte bunde, sprøde chokolade og valnøddestykker og en virkelig lækker mokkaglasur, som passer perfekt til den fyldige lagkage.

Det er SÅ lækkert og kan varmt anbefales.

Det har været en fornøjelse at lave denne opskrift på en virkelig lækker valnøddelagkage. Bagt med mine lækre hjemmelavede lagkagebunde med valnøddemel – det gør en fantastisk forskel for det færdige resultat at bage bundene selv og dryppe dem med en anelse rom. Uhm!

Prøv også: opskrift på daim islagkage >>

PT4H

Valnøddelagkage

Tid i alt4 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed3 dage
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Lagkagebunde
  • 5 æg
  • 1,50 tsk bagepulver
  • 100 g hvedemel
  • 75 g valnødder, blendet til nøddemel
  • 125 g sukker
  • 70 g smør
  • 0,50 vaniljestang
  • 1 knivspids salt
  • Fyld til Valnøddelagkage
  • 8 dl piskefløde
  • 1 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • 150 g mørk chokolade, grofthakket
  • 125 g valnødder, grofthakket
  • 3 spsk mørk rom
  • Kaffeglasur
  • 0,50 dl stærk kaffe
  • 200 g flormelis
  • 30 g valnødder, til pynt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Lagkagebunde
Slå æggene ud og del blommer og æggehvider i hver deres skål.

Pisk æggehviderne stive i en ren skål med en håndmikser og stil dem til side et øjeblik.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom sukker, vanilje og æggeblommer i en skål og pisk til luftig æggesnaps. Kom de fintblendede valnødder, salt og den bløde smør i skålen og pisk det godt sammen.

Bland hvedemel og bagepulver sammen og vend det hurtigt i dejen.

Rør forsigtigt en spiseskefuld af  den stiftpiske æggehvide i dejen og fold derefter resten af æggehviderne i, uden at slå luften ud af hviderne.

Fordel dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunde. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter.

Afkøl bunden helt i springformen.

Del kagen i tre bunde.

Fyld – og samling af lagkagen
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret.

Pisk fløden til flødeskum med vaniljesukker og vend hakkede valnødder og chokolade i den luftige vaniljeflødeskum.

Stænk lagkagebundene med lidt rom og læg de tre lagkagebunde sammen med flødeskumsblandingen. på et flot fad. Tryk lagkagen lidt sammen og ret kanten til med en dejskraber.

Pynt
Pisk flormelis med kaffe med en håndmikser til en tyk lækker glasur og smør den på kagen. Pynt med valnødder og lad lagkagen trække nogle timer på køl.