Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bailey-fromage/

Bailey Fromage

Denne Bailey Fromage står i køleskabet herhjemme og venter på at det bliver fredag aften og børnene er puttet i seng. Så skal den ledsages af en kop kaffe og en god serie. Ren fredags afslapning og hygge!

Efter jeg lavede den lækreste luftige citronfromage i sidste uge, har jeg ikke helt kunnet få tankerne væk fra alle de muligheder der er for de skønneste fromage variationer … ribsfromage, rabarberfromage, appelsinfromage, for slet ikke at tale om alle de skønne likør fromager, som man kan lave med bailey, kahlua, grandmarnier osv. Jeg blev ganske simpelt nødt til at prøve bare en af ideerne af hurtigst muligt – så igår eftermiddags lavede jeg bailey fromage. To helt små glas blev fyldt med hvad der svarer til en spsk fromage, så vi kunne testsmage allerede i går aftes og den er i den grad godkendt og anbefalelsværdig.

PT4H

Baileys fromage

Tid i alt4 timer
Arbejdstid40 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 3 husblas, blade
  • 2 æg
  • 65 g sukker
  • 0,75 dl baileys
  • 1,50 dl piskefløde
  • Krokant
  • 40 g mandler, eller andre nødder
  • 40 g sukker
  • 1 nip salt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Alle tre blade husblas skal være dækket med vand. Lad det stå i ca. 10 minutter, hvorefter vandet hældes fra. Kom husblas i et lille vandbad, hvor en en skål sættes i en gryde med kogende vand. Husblasen skal smelte i skålen under omrøring og så snart husblassen er smeltet tages skålen af varmen, hvor den lige får lov at temperere et øjeblik.

Del æggene i blomme og hvider. Æggehvider sættes til side

Æggeblommer og sukker piskes i en skål til en lækker luftig æggesnaps – sørg for at stort set alle sukkerkornene bliver opløst.

Pisk baileys i skålen med husblas med et piskeris. Pisk grundigt så blandingen er helt jævn. Pisk derefter blandingen langsomt i æggesnapsen, og pisk grundigt til det er helt jævnt fordelt.

I en anden skål piskes fløden til luftig flødeskum og det vendes forsigtigt i æggesnapsen. Brug gerne en dejskraber.

Vask derefter skål hvor fløden har været i, samt piskekroge grundigt af, tør grundigt og pisk derefter æggehviderne helt fuldstændig stive (det er næsten umuligt at piske æggehviderne helt stift, hvis der er rester af flødeskum i skål og rørekroge)  – det skal være sådan at de danner små toppe og man kan vende skålen uden at æggehvideskummet falder ud.

Rør først en spsk. af den stive æggehvide i skålen med bailey fromage, og derefter vendes meget nænsomt og forsigtigt resten af den luftige æggehvide i blandingen uden at luften slåes ud af hverken flødeskum eller æggehvide.

Fordel i 4 glas og sæt på køl i 4 timer.

Krokant laves ved at smelte sukkeret langsomt i en pande, rør derefter mandlerne i og et nip salt. Rør godt rundt og lad det køle af på et stykke bagepapir, hvorefter det finthakkes.

Servering
Pynt med krokant, samt evt lakridskugler, chokoladeflager, flødeskum i toppe, guldstøv eller lign