Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bailey-fromage/

Baileys Fromage

Baileys Fromage er sådan en ualmindelig lækker og nem dessert at forberede i god tid inden servering.

Det er en super luftig, cremet og fløjlsblød fromage som smelter på tungen og smager så virkelig dejligt. Dertil ser den også fin og festlig ud i et lille glas og kan nemt anrettes fint og enkelt.

En skøn dessert til gæstemiddage og til fx nytårsaften eller andre dage hvor det bare er rart at kunne forberede i god tid, så man ikke skal stå for meget i køkkenet under middagen.

Prøv også: min opskrift på chokolademousse >>

PT4H

Baileys fromage

Tid i alt4 timer
Arbejdstid40 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 3 husblas, blade
  • 2 æg
  • 65 g sukker
  • 1 dl baileys, stuetempereret
  • 1,50 dl piskefløde
  • Krokant
  • 40 g mandler
  • 40 g sukker
  • 1 nip salt
  • Til servering
  • 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
Udskriv 
Fremgangsmåde

Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand.

Del æggene i blomme og hvider. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem helt stive og luftige, så de danner toppe og skålen kan vendes uden det falder ud.

Kom æggeblommer og sukker i en anden skål og pisk til en lys og luftig æggeesnaps.

Kram vandet fra husblas og smelt husblas ved lav varme i et vandbad. Tag skålen af varmen. Rør en spiseskefuld Baileys af gangen i skålen med husblas, og pisk tilsidst Baileys med husblas i skålen med æggesnaps. Pisk det godt igennem.

Pisk fløden til en luftig flødeskum. Brug en dejskraber til forsigtigt at vende flødeskum sammen med æggesnaps og Baileys. Rør to spiseskefuldee af den stiftpiskede æggehvide i skålen og fold derefter resten af den stiftpiskede æggehvide i.

Fordel i fire glas og sæt på køl i fire timer.

Krokant
Smelt sukker på en pande ved middellav varme. Rør mandlerne i sammen med et nip salt. Rør godt rundt, hæld på et stykke bagepapir og lad det køle af. Hak det groft.

Servering
Pynt med krokant samt toppe af flødeskum sprøjte ud i små stjerner med en stjernetyl og en sprøjtepose.