Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/appelsinsauce/

Appelsinsauce og honning karameliserede mandler

I lørdags havde vi inviteret børnenes Bedste og Farfar, onkel og tante, kusiner og fætter til Mortens Aften.

Til dessert havde jeg lavet denne risalamande med vaniljeprikket appelsinsauce og sprøde, knasende honningkarameliserede mandler til i stedet for den klassiske kirsebærsauce, som ellers også smager dejligt.

Jeg kan ikke undgå at komme i julehumør af sådan et måltid og i går blev vores kubus lysestage pyntet med et par porcelæns (jule)kugler fra Anne Black og med risalamande på bloggen i dag … Ja, så er jeg vist startet så småt med juleriet på bloggen også.

Vi fik selvfølgelig også denne andestegflæskesteg og hele balladen.

PT30M

Appelsinsauce og honningmandler

8-10 pers.    30 min.
8-10 pers.
Ingredienser
  • Appelsinsauce
  • 5 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 vaniljestang
  • 1/2 dl Grand Manier
  • 1 dl sukker
  • Honning karameliserede mandler
  • 2-3 spsk honning
  • 2 dl mandler
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Appelsinsauce
Start med at flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud i sukker på et skærebræt. Fordel vaniljekornene godt i sukkeret, så de skilles fint fra hinanden. Vanilje, sukker og den hele tomme vaniljestang kommes i en gryde sammen med appelsinsaften. Kog saften op og lad det koge i 5-10 minutter, så det koger en smule ind og bliver lettere sirupsagtig. Sigt appelsinsaucen gennem en sigte og tilsæt Grand Manier. Serveres fx i en fin flaske til risalamanden.

Appelsinsaucen kan sagtens laves dagen før servering. Appelsinsaucen vil også smage forrygende til pandekager, vafler, til vaniljeis, frugtsalat og på skyr eller ymer.

Honningkarameliserede mandler
Kom honningen på en sliplet pande og varm op til det smelter og bobler let. Kom mandlerne på panden og rør i dem indimellem til de har den perfekte bruge sprøde overflade. Pas på de ikke brænder på. Når de er fine hældes de op på et stykke bagepapir, hvor de køler af inden de hakkes groft.