Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/appelsinsauce/ Dessert Julefrokost, Juleopskrifter, Kager og søde sager

Appelsinsauce og karameliserede mandler til risalamande

Appelsinsauce og karameliserede mandler med honning er en lidt anderledes og virkelig lækker servering til den klassiske risalamande.

Den vaniljeprikkede appelsinsauce og de sprøde honningkarameliserede mandler er et lækkert alternativ til den klassiske kirsebærsauce, som også smager dejligt og er et hit i mit dessertkøkken i juletiden. Jeg servere den gerne som dessert til Mortens Aften eller som alternativt tilbehør til juledesserten – sammen med kirsebærsauce – på selveste juleaften.

Prøv også: min skønne opskrift på brændte mandler >>

Appelsinsauce og honningmandler
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT20M6
Ingredienser
  • Appelsinsauce
  • 5 dl appelsinjuice, friskpresset
  • 1 vaniljestang
  • 0,50 dl grand marnier
  • 100 g sukker
  • Honning karameliserede mandler
  • 2 spsk honning
  • 100 g mandler
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Appelsinsauce
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud i sukker på et skærebræt. Fordel vaniljekornene godt i sukkeret, så de skilles fint fra hinanden.

Kom vanilje, sukker og den hele tomme vaniljestang i en gryde sammen med appelsinsaft. Kog saften op og lad det koge i 15 minutter uden låg, så det koger en smule ind og bliver lettere sirupsagtig. Kom Grand Manier i appelsinsaucen og kog i yderligere 5 minutter.

Sigt appelsinsaucen gennem en finmasket sigte og hæld fx på en rengjort skoldet glasflaske, som kan bruges til servering.

Honningkarameliserede mandler
Kom honning på en sliplet pande og varm op til det smelter og bobler let.

Kom mandlerne på panden og rør i dem indimellem til de har den perfekte bruge sprøde overflade. Pas på mandlerne ikke brænder på – og pas også godt på ikke at brænde dig på dem!

Hæld dem op på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af, inden de hakkes groft.