Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/risalamande/

Risalamande

Den søde afslutning på julemiddagen er naturligvis en god hjemmelavet risalamande med smuttede mandler, god vaniljesmag og rigeligt af de prikkede flotte vaniljekorn.

Min risalamande bliver særligt lækker, fordi vaniljen og sukker får lov at koge med i risengrøden. Det giver en helt fantastisk aroma og smag, som er helt uimodståelig.

Det er SÅ lækkert og så absolut prikken over i´et efter en skøn julemiddag, for jeg altid sørger for at levne plads i appetitten til den gode dessert serveret med kirsebærsauce.

TIP fremgangsmåden på hvornår de hakkede mandler tilsættes, er lidt anderledes i min opskriftsvideo på YouTube – det gør dog ingen forskel på det endelige resultat, hverken i konsistens eller smag.

PT60M

Risalamande

6-10 pers.    60 min.
6-10 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
60 min.
Fremgangsmåde

Kom mælk og risengryn i en gryde og kog op under omrøring.

Skru derefter ned for varmen til næstlaveste blus. og læg et låg på gryden.

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, vend vaniljekornene sammen med sukker på et skærebræt, så vaniljekornene skilles af.

Kom sukker, vaniljekorn og den hele tomme vanilje stang i gryden, rør rundt og lad risengrøden simre i 40-50 minutter under jævnlig omrøring.

Når risengrøden er færdig, røres den sammen med de smuttede og hakkede mandler og køles derefter helt af. Det er derfor en god ide at lave den dagen før, risalamanden skal serveres.

Når risalamanden er kølet af pisket fløden til luftig flødeskum, som vendes i desserten.

Stil på køl en times tid inden servering.

valdemarsro youtube

Se med i videoen her, hvor jeg laver opskriften >>