Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/risalamande/

Risalamande

Den søde afslutning på julemiddagen er naturligvis en god hjemmelavet risalamande med smuttede mandler, god vaniljesmag og rigeligt af de prikkede flotte vaniljekorn.

Min risalamande bliver særligt lækker, fordi vaniljen og sukker får lov at koge med i risengrøden. Det giver en helt fantastisk aroma og smag, som er helt uimodståelig.

Det er SÅ lækkert og så absolut prikken over i´et efter en skøn julemiddag, for jeg altid sørger for at levne plads i appetitten til den gode dessert serveret med kirsebærsauce.

PT60M

Risalamande

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Antal6 pers.
Holdbarhed1 dag
Ingredienser
  • 1 l sødmælk
  • 180 g grødris
  • 1 vaniljestang
  • 70 g sukker
  • 100 g mandler, smuttede
  • 4 dl piskefløde
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom mælk og risengryn i en gryde og kog op under omrøring.

Skru derefter ned for varmen til næstlaveste blus. rør et par minutter og læg derefter et låg på gryden.

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, vend vaniljekornene sammen med sukker på et skærebræt, så vaniljekornene skilles af.

Kom sukker, vaniljekorn og den hele tomme vanilje stang i gryden, rør rundt og lad risengrøden simre svagt i 40-50 minutter under jævnlig omrøring.

Når risengrøden er færdig, røres den sammen med de smuttede og hakkede mandler og køles derefter helt af. Det er derfor en god ide at lave den dagen før, risalamanden skal serveres.

Når risalamanden er kølet af pisket fløden til luftig flødeskum, som vendes i desserten.

Stil på køl en times tid inden servering.

valdemarsro youtube

Se med i videoen her, hvor jeg laver opskriften >>