Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/risalamande/

Risalamande

Risalamande er prikket over i´et og den søde afslutning på julemiddagen.

Jeg glæder mig hvert år til hjemmelavet risalamande med sprøde smuttede mandler, god vaniljesmag fra de sortprikkede vaniljekorn. Min risalamande bliver særligt lækker, fordi vaniljen og sukker får lov at koge med i risengrøden. Det giver en helt fantastisk aroma og smag, som er helt uimodståelig.

Det er SÅ lækkert og smager fabelagtigt serveret med kirsebærsauce.

Prøv også: min opskrift på kirsebærsauce >>

PT4H

Risalamande

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 dag
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 1 liter sødmælk
  • 180 g grødris
  • 1 vaniljestang
  • 70 g sukker
  • 100 g mandler
  • 1 knivspids salt
  • 4 dl piskefløde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom mælk og risengryn i en gryde og kog langsomt op under konstant omrøring.

Skru ned for varmen til næstlaveste blus. Rør rundt et par minutter og læg låg på gryden.

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, vend vaniljekornene sammen med sukker på et skærebræt, så vaniljekornene skilles af.

Kom sukker, vaniljekorn og den hele tomme vanilje stang i gryden, rør rundt og lad risengrøden simre svagt i 45-50 minutter under jævnlig omrøring til risene er lækre og møre. Tag vaniljestangen op.

Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter, hæld vandet fra og hæld igen kogende vand over og lad dem stå i 2 minutter. Hæld vandet fra og smut mandlerne.

Rør de smuttede hakkede mandler og salt i grøden og lad grøden køle helt af i køleskab i nogle timer eller til dagen efter.

Inden servering – eller en times tid før den serveres
Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i risengrøden.