Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-kirsebaersauce/

Kirsebærsauce

Kirsebærsauce til en god hjemmelavet, vaniljeprikket cremet og fyldig hjemmelavet risalamande  – det er i mine øjne en af julens allerdejligste yndlingsdesserter.

Af samme grund laver jeg altid rigeligt, så der også er en portion eller to til dagen efter juleaften.

Jeg har ikke sparet på de gode sager i min hjemmelavede kirsebærsauce.
-og det er lige præcis det, der gør den forrygende, for den er fyldt med god kirsebærvin, portvin og masser af velsmag.

En fyldig smag som passer perfekt til den milde risalamande.

PT25M

Hjemmelavet kirsebærsauce

6-8 pers.     25 min.
6-8 pers.
Ingredienser
  • 400 g udstenede kirsebær fra fryseren
  • 1 dl god portvin
  • 1 dl kirsebærvin af god kvalitet, fx en fra Frederiksdal eller lign
  • 1 1/2 dl vand
  • 1 1/2 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1/2 vaniljestang, kornene herfra
  • 65 g rørsukker
  • majsstivelse
Udskriv opskrift
25 min.
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud, fordel dem i rørsukkeret og kom derefter rørsukker med vanilje, vand, portvin, appelsinsaft og kirsebærvin i en gryde. Kog det op og lad det simre i nogle minutter, hvorefter kirsebær kommes i gryden. Kog op igen og lad det simre i 1o minutter.

Rør lidt majsstivelse i koldt vand og kom en smule i af gangen, indtil kirsebærsaucen tykner let. Tag af varmen og så er den klar til servering sammen med risalamande.

Kirsebærsaucen kan i øvrigt sagtens tilberedes dagen før servering, så sættes den blot på køl og lunes lige inden servering. (den smager også vidunderligt kold! -det er testet …)

valdemarsro youtube

Se med i videoen her, hvor jeg laver opskriften >>

 

P.S
Mht at servere denne kirsebærsauce for børn, gravide osv – der er jo alkohol i denne risalamande – men da den både simre og koger op, så fordamper en god del af alkoholen jo – uden dog at sige det sikkerhed, præcis hvor meget alkohol der er tilbage i den færdige kirsebærsauce, så vil jeg tro, at det ikke er mere end at en portion risalamande med kirsebærsauce svarer nogenlunde til at drikke en nisseøl.