Æbleskiver
Min bedste opskrift på lækre runde æbleskiver med kærnemælk og god smag af jul og hygge.
Det er så lækkert med de luftige og helt perfekte æbleskiver.
Lige til at nyde en eftermiddag med familien. De er herlige som de er, men prøv også at fylde æbleskiverne med gode sager, som jeg tipper om under opskriften.
Jeg bager æbleskiver i smør i en gammeldags æbleskivepande af støbejern, det giver en god sprød skorpe og helt rigtige skønne gammeldags æbleskiver.
Prøv også: Opskrift på den bedste hjemmelavet gløgg >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 20 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æbleskiver
- 0,50 vaniljestang
- 320 g hvedemel
- 2 tsk sukker
- 1,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 0,50 tsk salt
- 1 øko citron, fintrevet skal
- 3 æg
- 4,50 dl kærnemælk
- 30 g smør, smeltet
- 2 spsk smør, til stegning
- Tilbehør
- 100 g flormelis
- 100 g marmelade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Halver vaniljestangen, flæk den ene halvdel på langs og skrab kornene ud. Bland hvedemel, sukker, vaniljekorn, kardemomme, bagepulver, natron, salt og revet citronskal sammen i en skål.
Skil æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne sammen med kærnemælk og smeltet smør, og rør det i de tørre ingredienser.
Pisk æggehviderne helt stive.
Rør først 2 spsk æggehvide i dejen og vend derefter resten af æggehviden forsigtigt i dejen, uden at luften slåes ud.
Kom 2 dl af dejen i en sprøjtepose med stor tyl.
Opvarm æbleskivepanden til middelhøj varme, og kom lidt smør i hvert hul.
Fyld hullerne trekvart op med dej. Vend æbleskiverne med et træspyd, en kvart omgang, når de begynder at stivne og hæve i kanterne. Fyld efter med en smule mere dej i midten af æbleskiven og vend den derefter helt rundt. På denne måde får man de fineste runde og fyldige æbleskiver. Vend æbleskiverne nogle gange i løbet af stegning, så de bliver stegt på alle sider og bliver gennembagt.
Server lune med et drys flormelis og syltetøj til.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har idag lavet en dobbelt portion af dine æbleskiver, de smager dejligt, syntes dejen er lidt tung/tyk, har brugt rigtige mål, er den det 🎄
Hej Maibrit
jeg synes ikke den bliver så tung, men det kan komme lidt an på størrelsen af æg og hvilken mel man bruger. Du kan evt prøve med 25 g mindre mel næste gang og se om det passer bedre til din smag.
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge yoghurt i stedet for kærnemælk ?
Jeg har en svigersøn, der ikke kan tåle laktose, og kan ikke finde laktose fri kærnemælk.
Tak for alle de skønne opskrifter. Jeg vælger altid dine, da jeg ved, at det så bliver lækkert hver gang 😋🥰
Tusind tak Zenia, det er jeg glad for høre og det er sødt af dig at skrive det! ♡
Det er da bestemt værd at prøve. Jeg ville nok lave det med halv mælk/halv yoghurt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusinde tak for svaret. Det vil jeg prøve, og så giver jeg lige en respons på om det er vellykket😊
Jeg må have meget luft i mine , fik 39 fine æbleskiver ud af portionen til 20 .
De er gode , nydes med hjemmelavet brombær syltetøj .
Hvor er det dejligt at høre!
Tak for din fine hilsen og tilbagemelding – og det lyder så lækkert med hjemmelavet brombærsyltetøj til.
Kh Ann-Christine