Æbleskiver
Min bedste opskrift på lækre runde æbleskiver med kærnemælk og god smag af jul og hygge.
Det er så lækkert med de luftige og helt perfekte æbleskiver.
Lige til at nyde en eftermiddag med familien. De er herlige som de er, men prøv også at fylde æbleskiverne med gode sager, som jeg tipper om under opskriften.
Jeg bager æbleskiver i smør i en gammeldags æbleskivepande af støbejern, det giver en god sprød skorpe og helt rigtige skønne gammeldags æbleskiver.
Prøv også: Opskrift på den bedste hjemmelavet gløgg >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 20 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æbleskiver
- 0,50 vaniljestang
- 320 g hvedemel
- 2 tsk sukker
- 1,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 0,50 tsk salt
- 1 øko citron, fintrevet skal
- 3 æg
- 4,50 dl kærnemælk
- 30 g smør, smeltet
- 2 spsk smør, til stegning
- Tilbehør
- 100 g flormelis
- 100 g marmelade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Halver vaniljestangen, flæk den ene halvdel på langs og skrab kornene ud. Bland hvedemel, sukker, vaniljekorn, kardemomme, bagepulver, natron, salt og revet citronskal sammen i en skål.
Skil æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne sammen med kærnemælk og smeltet smør, og rør det i de tørre ingredienser.
Pisk æggehviderne helt stive.
Rør først 2 spsk æggehvide i dejen og vend derefter resten af æggehviden forsigtigt i dejen, uden at luften slåes ud.
Kom 2 dl af dejen i en sprøjtepose med stor tyl.
Opvarm æbleskivepanden til middelhøj varme, og kom lidt smør i hvert hul.
Fyld hullerne trekvart op med dej. Vend æbleskiverne med et træspyd, en kvart omgang, når de begynder at stivne og hæve i kanterne. Fyld efter med en smule mere dej i midten af æbleskiven og vend den derefter helt rundt. På denne måde får man de fineste runde og fyldige æbleskiver. Vend æbleskiverne nogle gange i løbet af stegning, så de bliver stegt på alle sider og bliver gennembagt.
Server lune med et drys flormelis og syltetøj til.
Tro mig, det glæder også din søster og svoger ;-) Glæder mig til hygge lørdag!
♥♥♥ Det gør vi også!
Dine æbleskiver ser godt nok lækre ud. Så jeg kommer nok ikke uden om at prøve opskriften :)
Jeg håber du synes om dem :) Lad mig endelig høre når du har prøvet dem
Jeg har prøvet dem. De er gode, dog har jeg reduseret mængden af mel, da jeg synes de blev lidt for melet i smagen. Så jeg bruger kun 275 gram mel i stedet for
Uhm hvor ser de bare gode ud… Spændt på at se hvad der er i de andre varianter…
/Karina
Hjemmelavede æbleskiver er bare det bedste :) Og så er det så godt med masser af kardemomme – synes at det er så synd for dem, som ikke kan lide det
Jeg kan næsten lide det meste, og ja – så kan det være helt svært at forstå at andre vil gå glip af de smagsoplevelser :)
Ej, det var et SUPER godt tip, med at give lidt ekstra dej til æbleskiverne! Det må jeg bestemt prøve næste gang jeg skal lave æbleskiver :o)
Det virker bare så godt! De bliver fint runde og klasker ikke sammen på denne måde :)
Uhmm jeg har ikke fået mine første æbleskiver endnu i år. Men har også fået en rigtig god gammel støbejerns æbleskivepande af min mor, så den skal helt sikkert snart i brug. Jeg har også min mormors gamle kogebog med noter fra dengang hun var ung.
Maria
Hvor hyggeligt med din mormors gamle opskriftsbog med noter :)
Kh Ann-Christine
Åh æbleskiver <3!
Så forbander jeg virkelig min paleo-spisevaner _langt_ væk.
Ægte hjemmelavet æbleskiver er virkelig ren lykke!
ja, det er det! :)
Tak for en fantastisk blog… Du redder vores lille familie fra mange gentagelser af middagsretter, da vi bliver inspireret til nye retter… Tiden nærmer sig til julens æbleskiver – og nu vil jeg give et godt råd videre jeg fik fra en gammel kogekone… At stege æbleskiverne i svinefedt – det lyder måske lidt mærkeligt, men det bliver VILDT sprøde
Hvor er det dejligt at høre, Mette! Tak for din skønne hilsen og også for tippet om svinefedt – jeg har ikke prøvet det før, men det skal da næsten testes :)
Sikke en fin blog, fyldt med fantastiske opskrifter og skønne billeder!
Glœder mig til at prøve din œbleskiveopskrift i weekenden :-)
Mange tak, Anne :) Jeg håber de bliver et hit!
De blev et mega hit og vagte stor jubel herover i Canada :-)
Super opskrift, Ann-Christine!
Hvor er det dejligt at høre!
Tak :)
De lyder helt vildt gode, og jeg tænker tippet med at “fylde efter” er en god idé :) Men hvordan gør du?
Jeg kommer dejen i en sprøjtepose og gør ellers som beskrevet så fungere det nemt – måske giver det bedst sig selv, når man lige står midt i det ;)
ok, tak.. jeg prøver det i aften, så håber jeg de bliver ligeså fantastiske, som det lyder til :)
Jeg håber de blev skønne :)
De smagte fantastisk!
Dine opskrifter er bare det bedste !
Tak! Hvor er det dejligt at høre :)
Kan dine æbleskiver fryses? Har ikke prøvet at lave dem endnu,men planlægger at bage dem i aften til gløgg.
De er allerbedst frisktlavet, men kan fryses og lunes i ovnen
Kan man erstatte kærnemælk med letmælk? :)
Nej, det kan man ikke. Syren i kærnemælken er med til at aktivere natronen. Udover at æbleskiverne vil hæve mindre under bagningen, vil de smage af sæbe, hvis man ikke anvender kærnemælk (eller anden syreholdig ingrediens).
Min kone har problemer med laktose, så jeg bruger en spiseske laktosefri cremefraise og så laktosefri sødmælk for resten og de fungere helt fint.
Jeg har ikke forsøgt, da jeg synes kærnemælk skal til i æbleskiver … men giv mig endelig et tip, hvis det bliver godt :)
Hvis du gør forsøget vil jeg dog anbefale at erstatte natron med bagepulver.
Ledte efter æbleskiver som min mor lavede dem, og tænkte at denne opskrift lød interessant. Æbleskiverne blev bare helt fantastiske, tusinde tak! Måske endda bedre end min mors:-)
Ej, hvor sejt! Det er sørme dejligt at høre :)
Hej Ann-Christine :-)
Jeg skal lave de her æbleskiver næste uge, da jeg har haft så meget held med alle de opskrifter jeg har prøvet af fra din side!
Tak for en god inspirerende blog.
– Sofie
Jeg stemmer i: De bliver virkelig gode! Og ja, mors opskrift må nok vige pladsen. :)
Tak – og rigtig god jul!
– Hanne
Hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak og rigtig glædelig jul til dig
Kh AC
Når du stopper æble stykker i… koger du dem så først?
Nej, det gør jeg ikke. De bliver bløde med lidt sprødhed i midten under bagning
Ok, Tak.
Kan man lave dem dagen før og varme dem op i ovn??
Det tror jeg sagtens du kan, jeg har dog ikke prøvet det selv.
Man må til Danmark for å finne gode oppskrifter på denslags! Innkøbt munkejærn, oppskrift prøvet.
Lige gode som min farmor sine fra Bjerringbro sine!
Hilsen fra fjellape fra nord!
Hvor skønt at høre at min opskrift bliver brugt i Norge også :)
Hei Kjartan og Ann-Christine.
Jeg er dansk, men bor i Norge og kan næsten ikke forestille mig en jul uden æbleskiver. Men jeg har ikke fundet et norsk alternativ til kærnemælk, kanskje en af jer kan tippe mig om hvad jeg kan bruge i stedet? Tak for en super lækker blog med mange fantastiske opskrifter!
Hej Louise,
Jul og æbleskiver hører også samme herhjemme hos os :)
DU kan fint bruge mælk i stedet, det giver en lidt anderledes smag – men stadig dejlige æbleskiver.
Rigtig god fornøjelse med det og hvor hyggeligt at du læser med fra Norge :) Tak for den søde hilsen ♡
Kh AC
Tusind tak for svar! Jeg brugte mælk og lidt yoghurt og de blev helt perfekte, skal vist snart have gang i en portion igen.
God jul til dig og din familie, glæder mig til at følge din blog i det nye år også.
Kh Louise
Hvor er det dejligt at høre! Og tusind tak ♡ Rigtig glædelig jul til dig og din familie også.
Glæder mig også til at følges i 2017
Kh AC
Du kan bruge skummet kulturmelk, det er det der minder mest om kærnemælk ? Jeg er også dansk, bor i Noege og har lige lavet dem, de blev fantastiske ?
Hej bor også i norge. Jeg bruger kefir, både til koldskål og æbleskiver evt tilsæt lidt fløde hvis det blir for tykt. Fungerer fint
Du kan erstatte med andre lidt syrnede mælkeprodukter.
Jeg havde ikke kærnemælk i huset, så jeg brugte 1/3 A38 og 2/3 letmælk. Min mor var VILD med dem, til trods for at hendes mand er æbleskive-bage-mester ;)
DIn opskrift bliver også brugt i Island :)
Hvor er det hyggeligt at vide ♡
Hej Ann-Christine,
Fik lige lyst til æbleskiver kl. 3 om morgenen. “Faldt” over din opskrift. Du skulle skamme dig :) Skiverne er jo vildt vanedannende. De bedste jeg nogensinde har smagt.
Stor tak – Jan
Ha ha, hvor er det godt at høre! :)
Vi er også ret vilde med dem hjemme hos os
Har du talt hvor mange der ca. bliver ud af en portion ?
Jeg skal bage til julearrangement på skolen :)
Kh Susanne
Åh, jeg kan ikke huske det – må lige tælle næste gang vi skal have æbleskiver :)
Hvad er æblesmør og hvordan laver man det?
Jeg har en opskrift her: http://www.valdemarsro.dk/aeblesmor-med-vanilje-og-stjerneanis/
Nom nom nom! Sikke nogle super lækre æbleskiver! Jeg må indrømme, at jeg aldrig har prøvet at lave dem selv før, men det var et stort hit. Næste gang vil jeg komme dobbelt så meget citronskal i og mere kardemomme. Og så må jeg også prøve at komme marcipan i, det lyder vel nok lækkert! Tak for en rigtig god opskrift.
Hvor er det bare skønt at høre :)
Og ja, de kan snildt klare endnu mere kardemomme og citron. Og marcipan er toplækkert i æbleskiver.
Rigtig god fornøjelse med næste runde også :)
Kh AC
Tusind tak for mange inspirerende opskrifter!
Tror du man vil kunne forberede dejen et par timer før tilberedelsen ? Eller vil det tage luften ud af dem?
Hej Kristine,
Det kan du delvist godt. Jeg vil anbefale at du opbevarer æggehviden i et glas med låg og lader være med at piske den og vende den i, lige før æbleskiverne skal laves. Så får du stadig de lækreste luftige æbleskiver :)
Kh AC
Smukt :) Det vil jeg forsøge!
Jeg har et spørgsmål til æbleskiverne. Jeg har tænkt mig at lave dem som forret og komme gedeost og valnødder i. Jeg skal lave dem hos min veninde, som lægger hurra til arrangementet og vil helst servere dem nybagte.
Kan jeg mon lave dejen i forvejen, medbringe den og så først lave dem når de skal bruges? I så fald er det mon bedst, at vente med at komme de stive æggehvider i ligge før de bages, eller kan hele dejen godt klare at stå et par timer?
Håber spørgsmålet giver mening.
Mvh Anne
Hej Anne,
Hvor er det dog en fabelagtig ide! Uhm, Jeg vil gerne have en smagsprøve ;) Så jeg tror da hellere jeg må prøve at lave den version selv.
For at dejen forbliver lækker og luftig, så vil jeg anbefale at du venter med at komme æggehvider i lige inden de skal laves. Resten kan du sagtens piske sammen inden.
Rigtig god fornøjelse med det.
Kh AC
En hilsen fra Brasilien. Prøvede din opskrift og de blev rigtig gode. Kan ikke finde kærnemælk hernede, men brugte mælk + 2 spsk citronsaft for at aktivere natron. Jeg vender og fylder efter som du foreslår og de bliver fine og runde og bagningen. Men så falder de sammen når de bliver kolde… :( Har du en ide til hvorfor? De smager rigtig godt men ligner lidt nogle mislykkede forsøg når de serveres… :( Håber meget, du har et råd eller en forslag som kan hjælpe…
Hej Ronni,
Hvor godt at du prøvede dem af :)
De falder lidt sammen når de bliver helt kolde, men det tror jeg er ret almindeligt for hjemmelavede æbleskiver. Vi plejer altid at lave dem lige som de skal serveres, så de er lune og friskbagte :)
Kh AC
Rigtig gode æbleskiver. Dejen er dog lidt besværlig hvis man ikke har det i pose.
Kan man bytte natron ud med bagepulver? :-)
Resultatet bliver en smule anderledes, men det kan lade sig gøre :) de er dog allerbedst med natron og kærnemælk synes jeg
Mon ikke at man kan det. Jeg tænker bare at man skal bruge natron sammen med kærnemælk – et surt produkt så den kan hæve, hvor med bagepulver giver det mindre hævning og fyldig. Kunne jeg forestille mig :D
De ser meget lækre ud.
Kan man bage dem om formiddagen og lune dem i ovnen om eftermiddagen?
Mvh. Anne
Det kan man sagtens, de vil dog måske falde en smule sammen.
Mmh! Kan de laves på forhånd (5timer før servering) og så lunes i ovnen? I så fald, hvordan vil du lune dem?
Det kan de godt, men de er allerbedst frisktlavet.
Jeg laver dem altid frisklavet, og har ikke prøvet at varme dem. Men ville gøre det i et fad med tallerken eller lign over og ved 125 grader fra kold ovn til ovnen er lun og de er lune inden i.
Hej
Kan man lave dejen til formiddag, sætte den i køleskabet og lave skiverne om eftermiddagen?
Vh Morten
Hvis du venter med at piske æggehviderne og først vender dem forsigtigt i lige inden æbleskiverne steges, så kan du fint.
Kh AC
Fantastiske æbleskiver, og for første gang nogensinde, lykkedes det mig at få dem runde ?. Prøvede også din opskrift på æblesmør, mums hvor var det bare godt.
Tusind tak for nogle fantastiske opskrifter og god jul til dig og din familie ???
Hvor er det bare så skønt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskrifterne.
Rigtig glædelig jul til dig og dine.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg skal bruge vildt mange æbleskiver søndag – kan jeg lave dem lørdag, fryse dem og varme dem søndag? hvis hvordan opnår jeg så det bedste resultat. Ved at opvarme dem i ovnen på risten eller bare i alubakker? De skal vel vendes en gang eller to ik’
De falder en smule sammen ved opbevaring, men smagen er stadig god.
– jeg ville varme dem i ovnen på bageplade med bagepapir og en anden bageplade lagt omvendt over som låg.
Kh AC
Tusind tak for en virkelig god æbleskiveopskrift ? jeg har lige lavet en dobbeltportion i 32 graders varme i Kuala Lumpur ?
– for nu er det jo december ????
Så skønt at høre ♡
Glædelig jul i Kuala Lumpur
Kh AC
Sikke en dejlig opskrift på æbleskiver! :-) Tak for den! Jeg har ikke nogen æbleskivepande, så jeg lavede i stedet for Æbleskive-donuts i min Tefal Snack Collection… :-) Jeg dækkede hele formen til, så der ikke kom et hul, men i stedet en fordybning og der tog jeg en klat hindbærsyltetøj i efter at have drysset dem med flormelis :-) Stor succes!
Sikke en fin løsning, de lyder jo virkelig lækre :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Nogen der har forsøgt at fryse disse?
Hvor længe skal de bage når du putter det sidste dej i når de er runde
Min mave er ikke særlig glad for hvedemel. Tror du jeg kan erstatte hvedemelet med mandel-, kikærte- eller boghvedemel? Eller måske en blanding?
Det vil nok blive et noget andet resultat – og jeg har ikke forsøgt mig med det, så det må være nogle tests og forsøg værd :)
Hej
Jeg har ikke en æbleskivepande.
Jeg ved godt at resultatet er anderledes end æbleskiver, men tror du jeg kan lave dem på en pande som små blinis/pandekager?
Eller evt i et vaffeljern?
Vh
Hej Anne-Marie,
jeg vil istedet anbefale opskrift på vafler og amerikanske pandekager – som er lavet til formålet. Du kan fint komme vanilje, kardemomme og citronskal i dem, for at gøre dem lidt julede :)
Kh AC
Rigtig glimrende opskrift! ?
Synes man kan få lidt samme resultat med rundsenden ved at gøre dejen en smule tyndere og vende dem en kvart omgang, lade dejen løbe ud, og derefter hele vejen rundt. Så bliver de også lidt luftigere. Jeg laver dem med æblestykker rystet med kanelsukker. Og de kan sagtens laves dagen før og varmes op i ovnen, her er det en fordel at give dem gas med varmen og få en sprød overflade, så de ikke bliver flade i køleskabet, og så til gengæld ikke bage dem helt færdige. Det bliver de i ovnen på dagen.
Hvad er æblesmør?
Der er sat link ind til opskriften på æblesmør nu :)
Det er den bedste opskrift på luftige æbleskiver og jeg har anbefalet den til alle mine søde kollegaer som også er vilde med den.
Vh Mette
Hvor er det skønt at høre, det er også en stor favorit herhjemme ♡
Tak for din søde hilsen og hvor er det dejligt at du anbefaler opskriften videre.
Kh AC
… Har brugt din opskrift 2 år nu, og det er de bedste æbleskiver?
1. søndag i advent har været en tradition med æbleskiver/gløgg hos mig, 8 år nu, så har prøvet forskellige opskrifter.
Kan klart anbefale din opskrift.
Kære Birgitte,
Hvor er det dejligt at høre, det glæder mig.
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hvordan holder du dem varme ,så man kan spise sammen
Vi spiser den som regel med det samme og bruger to æbleskivejern så det går fint.
Men ellers kan du stille dem i en lun ovn ved 50 grader
Kh AC
Hvordan vil du anbefale, at man opvarmer dem? Jeg skal lave en ret stor portion og kan desværre ikke bage dem helt friske ?
Hej Inge
Jeg vil tro det går fint at lune dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 10 minutter inden servering.
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej, mega god opskrift
Tusind tak :)
Hej. Kan man skifte kærnemælk ud med A38? Vil så gerne bruge den til noget, da ingen gider spise det her i familien.. tak for en dejlig blog!
Det tror jeg du kan, det bliver ikke helt det sammen, men mon ikke de kommer til at smage skønt :)
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Vil i år prøve Din opskrift på æbleskiver, på opfordring fra en begejstret bruger af Dine opskrifter. Jeg skal dog bruge ca. 100 stk. så spørgsmålet er, skal jeg bare gange op.
Mvh. Georg Skjoldsøge.
Hej Georg
Dejligt at høre! Ja, det er blot at gange op. Jeg vil nok lave dejen i 3-4 portioner, for ellers kan du risikere at den luftige æggehvide falder sammen
God fornøjelse
Kh AC
Hvad er æblesmør 🤔🍏🍎🧈
Det kan du klikke over og se opskriften på ved at klikke på æblesmør linket i beskrivelsen inden opskriften :)
Kh AC
Nej fy for pokker… De her æbleskiver er ganske rædsomme..
1) Hvordan skal jeg nogensinde købe en pose frost æbleskiver igen? Dem man køber er ikke lige så fluffy.
2) Der burde følge en advarsel med HVOR meget de mætter
3) Smagen af Kardemomme er så super lækker og delikat…..intet andet dur nu!!!
Så advarsel…. Lav ikke disse med mindre du fremover er parat til at lave dem selv
Købe skiver er vandede, smagsløse, mætter ikke…. Ad nej.. De duer sgu slet slet slet ikke ved siden af de her
Haha ♡ Dejligt du er vild med dem og tak for et godt grin ;)
Kh AC
hvor meget æble kan man komme i?
Ligesom flere andre oplever, så er der nu sket det, at vi aldrig kan købe dem på frost mere. De her æbleskiver er fuldstændig ekstremt vanedannende fordi de smager så godt! For første gang er det lykkedes mig at lave (nogenlunde) runde æbleskiver selv. Og selvom nogle blev “halvrunde” så smagte de bare så vanvittigt godt. Herhjemme lød det igår “alle opskrifter vi prøver fra Valdemarsro, de virker. Alt smager godt derfra”. Sagde både store børn og voksne. Så bliv endelig ved – vi er på linjen, nærmest hver gang vi skal prøve at lave noget 👏🏼
Hej Christine
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på mine opskrifter ♡ Det er jeg vel nok glad for!
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine – dejlig opskrift!
Blot en detalje: du skriver at æbleskiverne vendes en halv omgang (for at kunne putte mere dej i) – det er altså kun en kvart omgang du vender dem. Hvis du vender dem en halv omgang, så får de “bunden” i vejret.
Hej. Jeg er ved at lave dem for 3. gang denne dec. Er opskriften ændret? Mener at der før stod mel i dl og smeltet smør i spsk?
Ja, det har været flittigt efterspurgt med gram i denne opskrift. Hvis du hellere vil dl og spsk, så var det 5 dl mel og 3 spsk smør
Rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Tak for denne super lækre og nemme opskrift at følge. Det er første gang jeg sådan rigtig laver æbleskiver selv, og de blev perfekte. Vigtigt at bruge kernemælk har jeg erfaret ;) Så blir de bare meget lettere at stege og fyldigere. Kan kun anbefales.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Det er en rigtig god opskrift, som jeg har brugt som udgangspunkt de senere år, dog med tilføjelse af stødte nelliker og brun farin i stedet for sukker. Jeg vil dog tilføje at natron og bagepulver bør blandes i lige før æggehviderne, da den kemiske proces, de bidrager med, også bidrager til luftigheden og på linje med æggehviderne ikke bør stå for længe.
Hej Mikkel
Mange tak for din fine hilsen, deling af tips og tilbagemelding på opskriften.
Lyder rigtig lækkert med brun farin og nellike i æbleskiverne!
Kh Ann-Christine
Super gode har lavet dem 3 gange allerede, dette er nok ikke sidste gang i år
Hvor hyggeligt!
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Lækre, luftige æbleskiver der bliver supergode når man lige husker dobbelt op på citronskal, kardemomme, vanille og salt så de også smager af noget.
Kan man bage æbleskiverne dagen før og blot opvarme dem, når de skal bruges?
Det kan du, de vil dog falde lidt sammen og være knap så luftige.
Kh Ann-Christine
Fantastisk smag og dejlige luftige, men ville lave 40 og fik 89. Tror min pande er mindre end din 😊
Men det gør ikke spor- så er der til fryseren
Min opskrift er en smule anderledes, jeg bruger gær og lader dem hæve en halv times tid. Her i Canada spiser vi dem også med ahornsirup mens juletræet pyntes. Sneen daler og DR pigekoret underholder.
Kim
Nova Scotia
Hej AC – din opskrift er fremragende – har lige prøvet den for første gang . Helt enig i at kærnemælk er uomgængeligt, og at de ikke behøver at være mere søde. Du supplerer jo med det lækre syltetøj og flormelis, og hvad du har. Det skal ikke være sukker med sukker på. Jeg kan også, som en anden skriver prøve med lidt mindre mel for at undgå tyngde. Og så tror jeg du har helt ret i kombinationen af natron og bagepulver. De er mega flotte, når man bager dem…
Mange tak for din fine tilbagemelding, det er jeg rigtig glad for du synes :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Super lækre æbleskiver! Vi fylder ikke efter når vi bager dem, til gengæld fik vi 35 ud af din portion. Havde overvejet at doble op, men det gjorde vi heldigvis ikke, der var rigeligt
Venligst Sara
Hej Sara,
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding
Kh Ann-Christine
Kan man lave dejen dagen før og stege dem dagen efter?
Se tip under opskriften :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Både din lækre opskrift og æbleskivepanden blev “støvet af” i dag her – en nabo med Corona drømte om æbleskiver som det eneste saliggørende, så jeg gik igang 💃 (Skidt pyt med, at det er februar).
Stor lykke og mæthed bredte sig sammen med god karma ❤️
Tak, for den gode opskrift 🙏
Kh Eva
Hvor lyder det hyggeligt – trods corona.
Dejligt med sådan en nabo der laver æbleskiver til en ♡
Skøn søndag til dig
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
Tak for denne fantastiske opskrift. Vi bor i Australien og når hjemveen trykker ved juletid (eller i juli) bikser jeg en stor portion sammen og alle spiser med velbehag til de er propmætte. Selv vores australske venner er vilde med dem.
Tak,
Anne
Kære Anne,
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for og hvor er det hyggeligt at æbleskiverne bringer glæde i Australien også :)
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Vi tager forskud på julens glæder og har inviteret gæster til æbleskiver. Jeg vil derfor lave dobbelt- eller tredobbeltportion. Hvordan holder jeg bedst æbleskiverne lune, mens de sidste bager færdigt?
Hej Astrid,
Det vil være i en stor bradepande i ovnen ved 60 grader og så en anden bradepandelagt på hovedet over. Så bliver ved ved at være både lune og bløde.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er jeg den eneste dom fik 7×7 stk ud af dejen og ikke 20 stk som der står i opskriften
Så jeg fik legwt med at komme div inden i. 1stykke ost. En klat æblemos. Lidt skinke og sprinonion, butterdej, stykke kotelett fra aftensmaden igår og flere sjove ting. Nu kommer der 30 stk i fryseren
Uhm, lyder lækkert med alt det dejlige fyld.
Det kan selvfølgelig afhænge af hvor store og runde man bager dem :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Superlækre æbleskiver !!! Vi spiste bare for mange… absolut vanedannende 😋
Haha, ja det kender vi godt :)
Tusind tak for din søde hilsen og dejlige tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet æbleskiver med din opskrift mange gange og
det vil gøre også fremover. Super opskrift. Jeg har erfaret
at det giver mere sprød skorpe, hvis man bruger olie til
at stege i. Jeg bruger en el-æbleskivepande.
Vh Ane-Dorthe Hagsten
Så dejligt at høre, og mange tak for at dele dit fine tip :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hvordan fungerer det at fryse dem, kan man fryse dem ned når de stadig er lune eller skal man lige vente et par timer efter stegning?
Hej Anine
Det bedste er at fryse dem, når de stadig er en anelse lune, så vil de være som frisklavede når du luner dem i ovnen fra frost.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Verdens bedste æbleskiver 😍 jeg laver dine æbleskiver hvert år når hele familien kommer til gløgg og æbleskiver
Hvor er det dejligt at høre! Sikke en hyggelig tradition og jeg er glad for de er et hit hjemme hos jer – det er de også her ♡
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Super lækker opskrift. Jeg lavede 3-dobbelt portion med æblestykker i og fik 125 æbleskiver ud af det. De skal serveres i morgen hos mine fætre og deres børn. Det er blevet en tradition at vi tager Glögg og æbleskiver med.
Jeg skræller og skærer æblerne ud først og lægger dem i vand med citronsaft i indtil de skal bruges, så bliver de ikke brune af luftens ilt.
Denne opskrift er blevet gemt og bliver den traditionelle fremover.
Uhm, så lækkert med æblestykkerne i. Det er jo på rigtig gammeldags maner :)
Rigtig glædelig jul og mange tak for din fine hilsen
Kh Ann-Christine
En skøn opskrift, der virker hver gang.
Tak for dit fantastiske arbejde med at udvikle nye opskrifter. Vi ejer alle dine bøger, og de bliver brugt flittigt.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Rigtig god weekend til jer
Kh Ann-Christine