Æbleskiver
Min bedste opskrift på lækre runde æbleskiver med kærnemælk og god smag af jul og hygge.
Det er så lækkert med de luftige og helt perfekte æbleskiver.
Lige til at nyde en eftermiddag med familien. De er herlige som de er, men prøv også at fylde æbleskiverne med gode sager, som jeg tipper om under opskriften.
Jeg bager æbleskiver i smør i en gammeldags æbleskivepande af støbejern, det giver en god sprød skorpe og helt rigtige skønne gammeldags æbleskiver.
Prøv også: Opskrift på den bedste hjemmelavet gløgg >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 20 stk.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æbleskiver
- 0,50 vaniljestang
- 320 g hvedemel
- 2 tsk sukker
- 1,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 0,50 tsk salt
- 1 øko citron, fintrevet skal
- 3 æg
- 4,50 dl kærnemælk
- 30 g smør, smeltet
- 2 spsk smør, til stegning
- Tilbehør
- 100 g flormelis
- 100 g marmelade
Halver vaniljestangen, flæk den ene halvdel på langs og skrab kornene ud. Bland hvedemel, sukker, vaniljekorn, kardemomme, bagepulver, natron, salt og revet citronskal sammen i en skål.
Skil æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne sammen med kærnemælk og smeltet smør, og rør det i de tørre ingredienser.
Pisk æggehviderne helt stive.
Rør først 2 spsk æggehvide i dejen og vend derefter resten af æggehviden forsigtigt i dejen, uden at luften slåes ud.
Kom 2 dl af dejen i en sprøjtepose med stor tyl.
Opvarm æbleskivepanden til middelhøj varme, og kom lidt smør i hvert hul.
Fyld hullerne trekvart op med dej. Vend æbleskiverne med et træspyd, en kvart omgang, når de begynder at stivne og hæve i kanterne. Fyld efter med en smule mere dej i midten af æbleskiven og vend den derefter helt rundt. På denne måde får man de fineste runde og fyldige æbleskiver. Vend æbleskiverne nogle gange i løbet af stegning, så de bliver stegt på alle sider og bliver gennembagt.
Server lune med et drys flormelis og syltetøj til.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad














Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan de fryses ned? Vh Maria
Hej Maria
Ja, det kan de. Jeg vil anbefale at lade dem tø op en halv times tid i et ovnfast fad dækket med et klæde og derefter lægge folie over og lune dem i ovnen inden servering.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet denne opskrift mindst 10 gange og den er altid en success. Tak!
Jeg bruger nu ikke citron og giver den lidt ekstra kardemomme. Nem og lave men er altid bedre når jeg er lidt mere tålmodig med forberedelsen og bagningen (stegningen?)
Hej Erik
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre :)
Nu får jeg helt lyst til æbleskiver igen snart!
Kh Ann-Christine
En anden idé til fyld er små æblestykker vendt i kanelsukker.
Dét er bare godt 😋
Så lækkert! Tak for dit fine input :)
Kh Ann-Christine