Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/amerikanske-pandekager/

Amerikanske pandekager med citrus karamel sirup

Amerikanske pandekager en søndag morgen, perfekt! -og en god start på en dejlig familie dag.

Jeg elsker de helt traditionelle danske pandekager, men de amerikanske pandekager er virkelig lækre til morgenmad og jeg har i dag lavet pandekagerne luftige og lækre. Disse amerikanske pandekager stabler jeg og serverer med sirup, friske bær og et drys flormelis. En virkelig smuk morgenmad.

Her er de lækre morgenmadspandekager serveret med citruskaramelsirup, men en lækker ahornsirup passer også altid perfekt til.

PT15M

Amerikanske pandekager

4 pers.    15 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Amerikanske pandekager
Rør mel, sukker, salt og bagepulver sammen i en skål og pisk mælk og æggeblommer i.

I en ren skål og med helt rene piskeris, piskes æggehviderne helt stive – til skålen kan vendes uden det falder ud.

Vend forsigtigt æggehviderne i dejen, uden at slå luften ud af den.

Steg de amerikanske pandekager på en pande med lidt smør.

Tip
Hvis der ønskes blåbærpandekager, kommes tre-fire blåbær på hver lille pandekage inden de vendes.

Citrussirup
Ahornsirup er en klassiker til de amerikanske pandekager. Men hvis man ikke har det i køkkenet, så er det nemt at lave sin egen lækre sirup.

Kog alle ingredienserne til sirup ind i en stor gryde uden låg i ca 10 minutter. Tag løbende et par testdråber på en tallerken, test at det ikke størkner, men bliver ved at være tykt flydende, selv efter det er kølet af.

Bliver det for tyk en karamel, så tilsæt blot mere vand.

Pynt de færdige pandekager med blåbær, sirup og et lille drys flormelis.