Amerikanske pandekager
Amerikanske pandekager til en lækker morgenmad i weekenden, ferien og ved særlige lejligheder er så lækkert!
Det er blevet en tradition i min familie, at vi nyder de amerikanske pandekager ved fødselsdage og til morgenmad mindst én gang, når vi ferie sammen – uanset om det er sommerferie, juleferie eller lign. Det er så hyggeligt og de lækre buttede pandekager er virkelig skønne, luftige og lækre. Jeg stabler dem på tallerkener eller et stort fad og serverer dem med sirup, friske bær og et drys flormelis.
Prøv også: flere lækre opskrifter til brunch >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Amerikanske pandekager
- Amerikanske pandekager
- 2,50 dl hvedemel
- 2,50 dl kærnemælk
- 2 æg, delt i hvider og blomme
- 20 g sukker
- 1 knivspids salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk smør, til stegning
- Til servering
- 1 dl ahornsirup
- 75 g blåbær
- 25 g flormelis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Amerikanske pandekager
Rør mel, sukker, salt og bagepulver sammen i en skål og pisk mælk og æggeblommer i.
Kom æggehviderne i en ren skål og brug helt rene piskeris til at piske æggehviderne. Pisk til æggehviderne danner toppe og til skålen kan vendes uden de luftige æggehvider falder ud.
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen, uden at slå luften ud af den.
Varm en pande op ved middelhøj varme og smelt smør på panden. Kom pandekagedejen på i små klatter med en ske og steg de amerikanske pandekager i 2-3 minutter på hver side.
Servering
Server de varme luftige pandekager med blåbær, ahornsirup og et lille drys flormelis.
Mums de ser lækre ud og jeg er meget imponeret over at du lige selv laver en omgang sirup. Jeg havde nok sendt manden ud i verden for at skaffe en flaske ahornsirup ;-)
Det overvejede jeg faktisk også, men Johan og jeg var stået op en halv time før ham og Julie, så jeg nænnede det næsten ikke – og vi ville overraske dem med pandekager, sååå ;-)
Det var faktisk ret let at lave, og det er helt sikkert en af de ting der skal leges mere med til sommer, når jeg får mynte og ananas salvie på terrassen
Uhm… jeg gad gerne have siddet med ved det morgenbord :-)
Det ville have været ret hyggeligt, Liselotte – du skulle have været hjertelig velkommen :-)
Nam – hvor ser det lækkert ud. Sejt med siruppen, det skal da næsten prøves på et tidspunkt. Det lyder faktisk meget lækrere og friskt med citrus, end ahorn :-)
Ja, det var held i uheld at vi var løbet tør – for ellers havde jeg nok ikke kastet mig ud i denne lækre sirupssag. Prøv den endelig :-)
Uhhh de ser gode ud -og laekkert med citronsirup til. Jeg proevede fornylig med citronskal, havregryn og kvark i – og de blev ogsaa helt gode og maettende.
hilsner fra
Lise
Lise, det var nogle lækre ingredienser at komme i, kunne godt forestille mig hvor lækkert det kunne smage også
wauw – mums virkelig lækre billeder af pandekager som ser ud til at smage himmelsk.
Tak Sine, de smagte virkelig himmelsk
Årrhh yummi yummi lige ned i min tummi… De ser fantastisk lækre ud og den citron sirup lyder a-me-nam!! Elsker alt med ciron (næsten altså;o))
Ulla, så vil du helt sikkert elske denne sirup. Det er ikke sidste gang jeg laver den. Har faktisk også overvejet citrus karameller :-)
Åhr, hvor er det dog frygteligt svært ikke at blive helt vildt lækkersulten når man ser sån en omgang. Det er lige før, at jeg savler, haha!
Ja, sådan en stak pandekager kan godt give akut lækkersult ;-)
Ved du om man kan måske putte nogle hindbær i dejen. Tænkte at det ville være lækkert ? 🥞
Det er også rigtig lækkert med hindbær :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor er de bare smukke!!
Og jeg elsker smuk mad :-)
Mmmm – mums, hvor ser det lækkert ud! Og skønne skønne billeder!
Tak, det var lækkert. Måske jeg skulle byde på en stak pandekager engang? :-)
Du skriver at man skal piske æggehviderne helt stive. Skal æggegulerne ikke bruges?
Jeg glæder mig til at prøve din opskrift.
Jeg har udelukkende gode erfaringer med dine opskrifter. Kæmpe tak 🌻
Hej Bataul,
Mange tak :) Æggeblommerne er med i første afsnit af fremgangsmåden :)
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen.
Kh Ann-Christine
Pyyyyh de ser så lækre ud…skal helt klart prøve din opskrift. Synes ikke den opskrift jeg har på amerikanske pandekager er specielt sindsoprivende, men dine derimod ser meget indbydende ud. Kh fra Jo
Johanne, jeg er selv meget tilfreds med denne. De blev gode, især med citrus sirup til
Umm, sikke en lækker stak! Lige hvad vi sad og sukkede efter søndag morgen, men vi var løbet tør for æg…
Uh ja, æggene kan ikke erstattes – desværre. Men efter at have læst med på din blog igennem længere tid, er jeg sikker på at I fandt på noget andet lækkert
De er bare fantastiskede pandekager. Er afprøvet med MEGET stort held. Nam siger jeg bare. Siruppen gik lidt galt (glemte den på komfuret ;)) men prøver den en anden gang igen!!
KH
Ja, man skal virkelig holde øje med den sirup. Den er færdig før man tror det :-) Glad for at du kan lide pandekagerne
Hvorfor var det så ikke lige jeg tjekkede din side før jeg kastede mig ud i ‘et eller andet andet’?! i weekenden? Nå, men det gør jeg næste gang – for her ved man hvad man får: lækker mad ;) og også gode pandekager!! for dem jeg fandt andetsteds, var ik heeelt min smag, de blev lissom ik mushy nok :)
Kh. Sandra
Så håber jeg du synes at disse er lækre. De falder ihvertfald lige i min smag ;)
Nøj. . har lige prøvet disse lækre pandekager for første gang. . de er SÅ gode :-) det er absolut ikke sidste gang vi har lavet dem!
Skønt! Det er jeg glad for at høre :)
Er de fryseegnet som almindelige pandekager?
Jeg tror det, men har ikke prøvet det af :)
De er fryse egnet 😊ha en dejlig eftermiddag
Jeg holder brunch på søndag for 10 piger cirka, og faldt lige over din opskrift, som jo ser ud til at være virkelig god! Hvor mange pandekager får man ud af denne opskrift? :)
Jeg kan ikke huske antal styk, men har lavet opskriften så den passede til os fire herhjemme. Jeg vil tro at du skal gange den op med 3, så er der i al fald nok :)
Kan man lave dem dagen før de skal serveres, og “bare” varme dem i ovnen? :)
Det tror jeg godt, men det er ikke testet :)
Lækre luftige pandekager! Vi fik dem med en klat karamel ovenpå. Det kan også anbefales :-)
Det lyder også virkelig skønt :)
Kan de mon fryses?
Jeg har ikke prøvet det selv, men det tror jeg egentlig godt de kan
Jeg har frosset dem
Hov, det kom lige lidt for hurtigt afsted :-) Jeg har frosset dem. Det kan man sagtens og det kan ikke smages :-)
Super! Tusind tak for hjælp Maja :)
Tak fordi du reddede vores julemorgen :-) Sønnike havde ønsket amerikanske pandekager til morgenmad og jeg havde regnet med at “købe” mig ud af den (læs flasken med færdigblanding) men enten var der andre der havde fået samme ide igår eller også fører vores købmand den ikke så det blev til en liter kærnemælk og hjem og besøge din side :-) Mums :)
Det lyder skønt og hvor lækkert med en stabel pandekager til morgenmaden julemorgen, mums :)
Jeg håber I havde en rigtig dejlig jul
Mmm… det er lækkert ud! Jeg har planer om at bruge din opskrift til en brunch jeg holder om ikke så lang tid, men jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor mange personer opskriften gælder til?
Opskriften passer til 4 personer eller to, hvis man er meget pandekagesulten og ikke spiser andet end pandekagerne til morgenmad/brunchen ;)
Rigtig god fornøjelse
så det vil være fint at doble den op, hvis vi er 8 piger?
Ja, det tror jeg næsten at det vil være … Der vil være 2-3 pandekager til hver så, mon ikke det er meget passende?
Hej – ser så lækkert ud, skal prøves på søndag til mine brunch gæster før nytårskoncert! Kan jeg lave dem dagen før og lune i ovnen på dagen?
Tusind tak for mange fantastiske opskrifter, er flittig bruger :-)
Venlig hilsen
Else Marie
Hej Else Marie,
Ja, det tror jeg godt du kan gøre med fin succes :)
Og mange tak, det er jeg glad for at høre
Kh Ann-Christine
De lyder lækre og får meget ros så dem vil jeg prøve….
Men hvordan steger du dem på en almindelig stegepande, flyder dejen ikke ud?
Rigtig god fornøjelse med dem :)
Jeg bruger bare en almindelig pande og de flyder jo lidt ud, men ikke mere end de skal
Lavede dem her i weekenden, så nemt og virkelig lækre pandekager! Mums ;-) Vil helt sikkert kigge lidt mere på siden og finde inspiration.
Hvor er det dejligt at høre :)
Hej
Må jeg spørge hvor længe siruppen kan holde?
Vh Mia
Den kan holde i mindst en måned, evt kom lidt glykosesirup i også, det hindre at den krystalisere over tid :)
Hej :)
Er ved at lave sirup, min datter bliver 3 i morgen og familien kommer til brunch.
Blander du bare alle ingredienser og koger det i gryden? Mit får slet ikke den farve…
Så tænker om du smelter sukkeret før du tilsætter resten?
Vh :)
Jeg bruger rørsukker og det gør den lidt mørkere, og så tror jeg billedet måske også gør lidt – uanset, den behøver ikke være mørk og smager akkurat lige så godt i en lysere nuance
Rigtig god brunch og stort tillykke med din datter
Kh Ann-Christine
Mit får heller ikke den smukke gyldne farve som på billedet .. Men det smager fantastisk og det er jo det vigtigste :-)
Jeg tror det kommer an på hvor mørk rørsukkeren er :) Men godt at det smagte skønt :)
God morgen
Hvor mange pandekager bliver der af denne portion❓
Kh og god pinse ☀️
Hej Anne,
Vi laver opskriften til 4 personer og jeg tror der er omkring en stabel på 5 pandekager til hver
Kh AC
Det er så vores nye yndlingspandekager. Vi var dog løbet tør for citroner, så vi lavede appelsinsirup i stedet, med lidt mere appelsinsaft og lidt mindre vand. Det var himmelsk!
Ihh, hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre – og det lyder skønt med appelsinsirup til
Kære A.C
Jeg lavede disse pandekager lørdag morgen til min kæreste. Dertil lavede jeg din opskrift på karamel lavet på kondenseret mælk kogt i dåsen. Det hele smagte så fantastisk godt! Tusind tak for at have givet os en skøn start på weekenden :-)
Karamelsaucen var så god, at jeg blev nødt til at køre det ned til min mor sammen med en pose chokoladebrud, for at undgå at jeg spiste det med ske. Pinligt men sandt :-) Men mor fik karamelcremen til sin morgenmad i dag, og hun synes også, at det smagte fantastisk :-)
Hav en dejlig søndag. Kh Kathrine.
Kære Kathrine,
Hvor er det dog en super skøn og sød hilsen! ♡ SÅ dejligt at høre at I havde sådan en hyggelig og sød start på weekenden – og synes det er helt vildt skønt at karamelsaucen blev foræret videre fordi den var for god ;)
Rigtig dejlig mandag til dig
Kh AC
Ser lækkert ud, men hvorfor er det at man pisker hviderne stive og vender dem deri ?
De luftige piskede æggehvider, gør de amerikanske pandekager ekstra luftige :)
Hej Ann-Christine,
De her amerikanske pandekager er de bedste, jeg nogensinde har lavet. Og jeg har virkelig lavet mange?. Disse er så lækre og luftige og smager, som dem jeg har fået i USA. Jeg kommer aldrig til at bruge en anden opskrift. Tusind tak! Også for al anden inspiration og skønne opskrifter på bl.a myntesaft og saltsyltede citroner, som jeg med stor fornøjelse også har prøvet. Der er altid noget godt at finde her☺️.
Med mange hilsner Vibe Lynnerup
Så skøn en hilsen! Det er jeg rigtig glad for at høre :)
Tusind tak
Kh Ann-Christine
Jeg har lige lavet 96 stk af disse pandekager!
Nu vil jeg fryse dem ned, og så skal de bruges på min fødselsdag :-).
Fantastisk! Det lyder så dejligt ♡
Rigtig dejlig fødselsdag til dig
Kh AC
Hej…
Er helt klart nødt til at prøve din lækre opskrift på amerikanske pandekager, mums… Vi skal nemlig have brunch-gæster på mandag.
Kunne jeg evt lave dem søndag og så varme dem op mandag – nogle gange lidt presset at nå det hele.
Kh Marie-Louise
Hej Marie-Louise,
Hvor lyder det hyggeligt med sådan en skøn mandagsbrunch!
Jeg har ikke selv prøvet at varme dem op igen, men mener at have hørt fra en læser tidligere at det havde hun gjort med fin succes – så jeg tror sagtens det kan lade sig gøre.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Det her er min basis opskrift på amerikanske pandekager – for de smager bare skønt! De er fool-proof og nemme at lave. Jeg har flere gange skulle passe min tante og onkelt hus, og de har en pande/jern (what ever you call it) til at lave bilinis – og hver gang jg passer deres så SKAL jeg lave de her pandekager på det jern ;-D Så får de den helt rigtige størrelse, og så er det bare sjovt ;-)
Hvor er det skønt at høre! Dette er også Martins favorit og vi laver dem altid til ham på hans fødselsdag :)
Kh AC
De ser så lækre ud! Hvor mange stk fik du ud af denne opskrift? Jeg skal lave dem til brunch til 15 personer og er lidt i tvivl om hvor meget jeg skal gange op :-)
De er så skønne og jeg mener at der plejer at være 4-5 stykker til hver, så cirka 16-20 stykker ud fra denne opskrift
god fornøjelse
Kh AC
Nu spørger jeg muligvis meget dumt, men er meldon salt bare alm. salt eller?
Vh en fast opskrifts-bruger
Det er et bestemt mærke af flagesalt, som jeg er særligt begejstret for og derfor altid køber og bruger selv. Det kan købes i alle supermarkeder og smager rigtig godt.
Jeg variere det gerne med fx himalayasalt og læsøsalt – men bruger helst ikke den billige almindelige husholdningssalt, da den ikke helt smager mig så godt.
Kh salt-nørden AC ;)
De er bare så lækre og luftige! Jeg har lavet dem tre gange i den sidste uge :-)
Hvor er det skønt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Wow! De bedste amerikanske pandekager ever! Tak for en god opskrift!
Så skønt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Hej ?
Tak for alle dine skønne opskrifter – de bliver jævnligt brugt herhjemme ?
Jeg har lige et spørgsmål til disse lækre pandekager: Tænker du at de kan laves dagen før og så varmes op når de skal bruges?
Mvh Helena
Mange tak for din søde hilsen ♡
Jeg har ikke selv prøvet det, men har hørt fra andre læsere at det er gjort med fin succes :)
Kh AC
Er de fryseegenet
Jeg har ikke selv prøvet det, men har hørt fra andre læsere at de har testet det med fin succes :)
Tak for en nem og god opskrift på amerikanske pandekager, som bare smager efter flere… vi lavede først en portion for lige at smage dem, og var simpelthen nødt til bagefter at lave en portion mere, for at vi alle kunne få styret vores lyst til amerikanske pandekager.
Hvor dejligt! Tak for din søde hilsen ♡
Kan man mon lave siruppen dagen før?
Ja, den kan fint laves i forvejen og kan holde sig 1-2 uger
1000 tak for opskriften på de mest fantastiske amerikanske pandekager!
Fluffy og helt igennem skønne, de beste vi nogensinde har laver – og vi har prøvet mange varianter.
Det blev enstemmigt vedtaget at disse pandekager er de eneste vi laver fremover.
Hvor er det bare super skønt at høre ♡ Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Kan bagepulver undgåes? har nemlig ikke mere..
Det kan erstattes af natron, hvis du bruger kærnemælk – eller alternativt en lille smule gær (ca 10 gram)
De bedste amerikanske pandekager jeg har smagt? virkeligt lette og luftige
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre♡
Jeg har lige brugt denne opskrift, og det er uden tvivl de bedste amerikanske pandekager jeg nogensinde har smagt! Tusind tak for opskrift! :)
Dét er så dejligt at høre!
Det er også vores families favorit til fødselsdage og særlige lejligheder ♡
Hejsa . Kan man lave de amerikanske pandekager dagen før? Og kan de fryses?
Jeg har ikke prøvet det, da vi altid spiser dem friskbagte – men tænker det godt kan fungere
De skal prøves og laves til fødselsdagsmorgen på torsdag?
Hvis jeg laver dem dagen før, hvordan varmer man dem mon så bedst, så de ikke bliver tørre?
Hvis jeg har brug for at lave hjemmelavet sirup så tyk som overhovedet mulig, har du så nogle tips?
På forhånd tak – ikke mindst for endnu en god opskrift;-)
Jeg laver dem altid helst friske, så den perfekte opvarmning har jeg ikke prøvet af … Men vil tro, at det fungere bedst at lune dem på en pande.
Mht sirup, så er det blot at tage stikprøver, som sættes på køl undervejs, så kan du se om siruppen har den konsistens du ønsker. Det tykner en hel del under afkøling, så vær endelig opmærksom på at det ikke bliver til bolcher ;)
God fornøjelse
Kh AC
Tak;-)
Kan man egentlig lave dejen dagen før, når jeg skal lave dem i morgen tidlig? På forhånd tak;-)
Nej, det forestiller jeg mig ikke du kan, da jeg ikke tror den vil kunne holde sig luftig – og at den er bedst at lave lige før de bages. Det er ikke lige som alm pandekagedej, der fint kan trække og blot piskes let sammen igen inden bagning.
Helt ok – tak for super hurtigt svar;-)
Dette er uden tvivl de bedste og mest luftige pandekager jeg nogensinde har smagt
Hvor er det dejligt at høre! Det er også en vinder herhjemme hos os :)
Hej Ann-Christine
Allerførst en super fed blog .
Vil høre dig om disse lækre amerikanske pandekager kan laves dagen før,
også lunes i ovenen om morgen, så man ikke står med dej op over begge ører, og gæster kommer ind af døren. :-)
Hej Heidi,
Mange tak for din søde hilsen ♡
Jeg har ikke selv prøvet at opbevare dem og lune dem igen efterfølgende – men har hørt fra flere læsere at det fungere glimrende :)
God fornøjelse
Kh AC
Jeg tilslutter mig koret :o)
Det er de bedste amerikanske pandekager, jeg nogensinde har lavet (og jeg har testet mange opskrifter).
De er lækre ‘fluffy’ og smager fantastisk. Familien roste dem meget :o)
Så endnu en gang tak,
fra en trofast følger <3
Hvor dejligt! – tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre ♡
Rigtig god aften til dig og din familie
Kh Ann-Christine
Supergode jeg tilføjer 1/2 tsk stødt kardemomme,det synes jeg gør dem endnu bedre :-)
Skønt tip! jeg er også vild med kardemomme i pandekagerne ♡
Hvormeget sukker til citrus karamel ?
1/2 dl – det er fluks rettet til :)
Bedste opskrift på amerikanske pandekager jeg har prøvet. De blev super luftige og smagte lækkert
Det er så dejligt at høre, mange tak for din fine tilbagemelding :)
Kh AC
Hej :-)
Først. Tusinde tak for en masse fantastiske opskrifter!
Jeg skal lave brunch for 15 personer, hvor jeg b.la. Vil prøve denne lækre opskrift! Hvor meget vil du tro jeg skal gange den op med?
Tusind tak for din søde hilsen, Camilla :)
Jeg vil anbefale at gange den med 4. Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Jeg glæder mig til at lave pandekagerne med citrussirup, men kan jeg lave dejen på forhånd og lade den vente i køleskabet indtil, vi skal have dem i aften til dessert?
Tak for en virkelig anvendelig madblog, som jeg flittigt “slider” på ☺️
Vh
Camilla.
Hej Camilla,
Så dejligt at høre! ♡
Du kan lave det meste af dejen i forvejen, men vent med at piske æggehviderne og vend først dem i tilsidst, da dejen ellers mister lidt luftighed.
God fornøjelse
Kh AC
Super lækre pandekager❤️
Kan dejen laves om aftenen og så stå på køl til næste morgen? Eller falder den sammen?
Hej Mette,
Tusind tak! :) De skal helst laves friskt, da dejen ellers mister sin luftighed.
Kh AC
De lækreste og luftigeste pandekager ? jeg puttede også lidt havregryn og en banan i ?
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften. Det lyder lækkert med banan og havregryn i også.
Kh AC
Hej. Jeg vil meget gerne afprøve disse lækre pandekager. Der står i opskriften at man enten kan bruge mælk eller kærnemælk. Hvilken forskel gør typen af mælk? Og hvad har i andre typisk brugt?
Mvh Catharina
Kærnemælken giver en skøn syrlighed som gør dem ekstra lækre, så hvis du har kærnemælk vil jeg anbefale det (og foretrækker det selv til fx disse pandekager og scones) Kan det ikke lade sig gøre, er mælk et glimrende alternativ
Kh AC
Hej hej?
Hvor ser de bare lækre ud.
Jeg tænkte på om man kan lave dem fx torsdag aftrn og så spise dem fredag morgen
Ja, det kan du fint. De kan godt lunes i ovnen inden servering eller spises kolde.
Nam nam, virkelig god opskrift på amerikanske pandekager, og dejlige luftige. Både god til morgenmad eller efter aftensmad :-D
Så skønt at høre :)
vil man kunne lave dejen idag og så bage dem i morgen. eller bliver de bedst af at blive lavet på samme dag. Skal nemlig bruge dem på lørdag til brunch :)
Jeg synes de er allerbedst når de serveres frisklavet, men du kan fint varme dem i ovnen op til flere dage efter, ved at komme et par dråber vand over toppen af pandekagestakken og lægge et låg eller lignende over, så dampen lukkes inde. Så bliver de næsten helt så gode som frisklavet :)
Kh AC
Kan man lave dem dagen før også varme dem når man skal bruge dem?
Er i øvrigt vild med dine opskrifter ????
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre ♡
Ja, det kan du fint. Jeg vil anbefale at varme dem i ovnen. Gerne hvor de er helt overdækket og stænket med en smule vand inden de sættes i ovnen for at blive varmet igennem.
Kh AC
De godt nok fantastiske ud!Kan man lave dem dagen inden og blot lune dem i ovnen? Eller bliver de så knapt så luftige? Vh jeanette
Du kan godt lave dem dagen inden servering, forstøve dem med vand og lune dem i ovnen inden servering.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg har i mange år lavet dine klassiske pandekager med stor glæde, og nu ville jeg lige forsøge mig med de amerikanske her.
Kan jeg opbevare dejen på køl og lave dem imorgen tidlig eller er det bedst at jeg laver dem nu og opbevarer de færdige? Det var mere i forhold til æggehviderne?
Tak for hjælpen ?
Hej Nadia,
Tak for din søde hilsen :)
jeg tror det er bedst at lave dem samtidig og lune dem – eller lave dejen umiddelbart inden de skal serveres, da de ellers vil blive mindre luftige
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Kan disse pandekager fryses
Mvh Inge
Ja, det tror jeg fint de kan
Tak for de mange gode opskrifter!
Hvor meget dej bruger du til hver pandekage?
Og ved ca. hvilket niveau på komfuret bager du dem? (Ved godt det er meget afhængig af komfur og pande :))
Hej Jens
Mange tak for din hilsen!
Den ske jeg plejer at bruge svarer nok cirka til omkring 1,5-2 spsk. pr stk.
Mit komfur sætter jeg til 8 ud af 9, når panden er varm kommes smør på og så skruer jeg ned til 6-7 stykker når jeg begynder at komme dejen på.
Kh AC
jeg har lavet dem mange gange – men kan de ikke laves dagen før og så varmes i ovnen??
Jo, det kan de, men jeg synes de er allerbedst frisklavet. Se længere oppe i kommentarfeltet, der står der vist lidt om det forskellige steder :)
Hej. Kan de bages dagen før?
Tak for altid lækre opskrifter ?
Det kan de, men jeg synes de er allerbedst frisklavet. Se længere oppe i kommentarfeltet, der står der vist lidt om det forskellige steder :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Uhm de bedste amerikanske pandekager jeg har fået til dato. Synes nogle gange de smager af bagepulver, men det gør de her ikke og de er bare lette og luftige. Mums :-)
Tusind tak! Det er dejligt at høre :)
Kh AC
Hejsa.
Jeg skal benytte din opskrift til min fødselsdag imorgen – men tænker, kan jeg lave disse , gemme dem på køl og lune dem i ovnen imorgen? Eller er de bedste nybagte?
Tak for altid lækre og inspirerede opskrifter, bruger ofte din side ❤️
Hvor hyggeligt!
Jeg synes de er allerbedst nybagte, men de fungere også glimrende, som du beskriver. Forstøv dem gerne med en lille smule vand lige inden du kommer dem i ovnen, så er de næsten helt som nylavede.
Stort tillykke med fødselsdagen i morgen og mange tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Har i to omgange prøvet denne opskrift. Første gang opdagede jeg for sent fiffet med at piske æggehviden. Det blev alligevel ok pandekager, men slet ikke så luftige som da jeg prøvede opskriften igen i går. Jeg opnåede stor beundring fra min 10-årige herhjemme, så tak for det gode fif ?
Mvh. Hedvig
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Kan de fryses?
Ja, det kan de
Kh AC
Man kan som altid regne med lækre opskrifter fra dig.
Jeg har aldrig været særlig vild med amerikanske pandekager, men de her er virkelig lækre..! Sprøde, luftige og smager ikke for meget af salt. Tak ?
Hvor er det dejligt at høre!
Tusind tusind tak for din meget søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Super lækre og perfekt luftige! Jeg tror dog jeg vil tilføje lidt vaniljesukker næste gang :)
Det er også lækkert! Jeg variere dem også indimellem med kardemomme eller kanel.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
De var virkelig gode! Min mand påstod han ikke kunne lide amerikanske pandekager. Det kunne han så. De er lette at lave og er bare så fluffy:)
Hvor godt! Det er skønt at høre
God weekend til jer
Kh AC
Hej
Er der nogen der har erfaring med at lave dejen dagen inden?:)
Herhjemme elsker vi dine amerikanske pandekager ?! Vi kan dog sjældent spise alle i første omgang. Kan man lave halvdelen af dejen, og gemme resten af dejen i køleskabet til dagen efter, så man kan lave friske pandekager?
Jeg er bekymret for at hviderne ikke kan holde deres fluff.
Hov fandt allerede svaret på en andens spørgsmål.
MMh.. Så lækre pandekager.. Så lette og luftige, og en virkelig god smag! De er lige blevet en favorit til morgenbordet herhjemme :)
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, hvor er det dejligt at høre!
Kh AC
Det her… det er nok de BEDSTE amerikanske pandekager jeg nogensinde har fået ??
Så dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej
Hvor mange pandekagerbliver der ca af portionen ?
Mvh. Berit
Jeg mener der plejer at blive omkring 16-18 stk.
Kh AC
Vi har testet mange andre forskellige opskrifter på Amerikanske pandekager, og disse er absolut de bedste! Mums! Så lækre og luftige. Tusind tak for oplevelsen :)
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Rigtig god sommer
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej. Når jeg nu er en klovn til at læse opskriften helt igennem før jeg starter, så ville det være smart at skrive pisk æggehviderne før at man bruger håndmixeren til at piske mælk mm i. Det vil spare en arbejdsgang i at vaske piskeris?
Lækker frisk sirup, vi var imponeret over at den kunne være så syrlig uden at være sur. Desuden dejligt med en opskrift der mængdemæssigt passede til pandekagerne, der kan gå årevis imellem at vi bruger sirup så jeg havde nok ikke gidet at købe en flaske bare for at have til en gang pandekager.
Vi havde ikke lige nogen citroner på lager, så vi lavede den med citronsaft på flaske og det virkede fint :)
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet en omgang i formiddags, og pandekagerne var helt fantastiske og luftige, men min sirup ville ikke tykne. Er der en klassisk begynderfejl, jeg har overset. Er ny i sirup.
Jeg brugte godt nok en lille gryde og måske kun kog i 8 min, men ellers fulgte jeg opskriften til punkt og prikke 😊
Hej Sine,
Det er blot længere kogetid og en større gryde.
Når man koger sirup skal vandet fordampe, så siruppen koger ind og bliver en anelse tykkere i konsistensen end vand. Den tykner yderligere efter afkøling, så derfor kan den snyde lidt når den er varm. Derfor kan man tage en lille tsk sirup fra og lade køle af og se om konsistensen er god.
Kh AC
Det vil jeg prøve næste gang.. 😊 Både mand og barn spiste mit “citrus-sukkervand” med stor begejstring, meeeen jeg er sikker på at det kan gøres bedre ☺️
Tak for hurtigt svar.
Vh Sine
Hejj det er nogle super lækre Amerikanske pandekager, Og kan spise dem hele tiden.🥰💗
Tak for opskriften. De er super gode. Lavede dem til madpakke, så jeg skiftede noget af melen ud med havregryn og tilsatte lidt hindbær fra frost. Det fungerede fint.
Tusind tak for altid lækre opskrifter der altid virker! Men hey har du ændret på min go to opskrift på pandekager? De er ligepludselig meget flydende:-0
Tusind tak for din søde hislen.
Den er helt som den altid har været :) Det bliver den ved med, for de er vores yndlings til fødselsdage og særlige morgenstunder
Måske du har gjort noget anderledes denne gang?
Kh Ann-Christine
Kan dejen laves dagen før?
Nej, for dejen vil ikke kunne bevarer luftigheden i æggehviderne til næste dag
Kh Ann-Christine
jeg ville lige impulsivt lave pandekager til mit barnebarn Sophie på 3 år og mig. googlede amerikanske pandekager og så Valdemarsro og tænkte det navn har jeg set før dem snupper vi.
hun stod pænt på sin skammel ved siden af mig og kiggede på mens jeg bagte pandekager, og da jeg var ca halvejs, siger hun ” WAW farmor du er altså god til at lave pandekager, de er så fine brune på begge sider” åhhhh hvor mit hjerte smelter når hun kommer med de små kommentarer, da vi så sku spise dem ville hun ha sukker og syltetøj på og det fik hun selvfølgelig, og ved første bid hun fik i munden trak hun begge skuldre helt op om ørene og lukkede øjnene, mens hun siger uhmmm farmor det er bare de bedste pandekager jeg har smagt. <3 jeg takker selvfølgelig meeeen synes alligevel at du sku ha roserne også for jeg havde jo brugt din opskrift, så det var kun fair. :) TUSIND tak for en super fantastisk opskrift på de mest fantastiske super luftige lækre pandekager, det er bestemt ikke sidste gange den bliver brugt. :)
Sikke en sød fortælling og dejlig oplevelse I har haft med de skønne pandekager.
Tusind tak for at dele og for din søde hilsen til mig.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
De smager slet ikke godt det smager af brændt æg ikke prøv
Det lyder næsten til at der er gået noget galt undervejs i madlavningen,
– det har jeg hørt tidligere og jeg kan ikke helt forestille mig hvordan du er kommet frem til det resultat
Kh Ann-Christine
Min datter på 12 har lavet disse til os. Det var første gang hun selv lavede det og det var virkelig de bedste pandekager jeg nogensinde har smagt. Jeg er normalt ikke vild med pandekager men mums de var gode. Hun elsker jeres side og jeg anede ikke engang, at hun havde kigget med andre gange når jeg har brugt jeres fantastiske opskrifter 💕
Årh, hvor skønt! Giv din datter et stort highfive fra mig og sig til hende at jeg synes hun er sej ♡
Kh Ann-Christine
Så lige din søde besked. Tak hun blev virkelig stolt over dine fine ord. Tak ☺️
Dét er jeg glad for ♡
Ville pandekagerne kunne holdes lune i ovnen ind til de skulle spises? Skal have gæster til brunch og ville gerne kunne lave dem klar inden.
De kan godt holdes lune i ovnen ved 50 grader, og gerne tildækket, så de ikke bliver sprøde
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Tror du man kan lave dejen aftenen inden? Eller er det bedre at lave dem, og så fryse ned?:)
Kh. Charlotte
Det kan man ikke, da dejen falder sammen.
jeg har ikke forsøgt mig med at fryse dem, det må komme an på en prøve
Kh Ann-Christine
Godmorgen.
Jeg vil gerne vide om jeg evt. kan fryse dem, og varme op senere, da jeg gerne vil have dem med på camping.
Ja, det kan du fint. Tilføj evt lidt damp eller overdæk dem når du varmer dem op igen, så de ikke bliver tørre.
Du kan også lune dem på panden.
Kh Ann-Christine
Nytårsdag
Jeg har røget et stykke nakkekam som skæres i ca 1½mm skiver. Jeg kan bedst lide den engelske lidt mere magre form for bacon. Og nej det skal ikke steges til pulver. Så bliver det spejlæg – det kan jeg bedre lide end røræg. Stegte skiver af noget fast tomat. Amerikanske pandekager med blåbær, citronsirup og ahornhonning. Skyr med skovbær. Brød med diverse oste og lidt kødpålæg. Nååh ja og en reparationssnaps til dem der tør
Søren
Det lyder jo virkelig som den lækreste nytårsmorgen menu :)
Rigtig god fornøjelse, glædelig jul og godt nytår
Kh Ann-Christine
planen er, at have skåret bacon klar.
pandekagerne er lavet i forvejen og varmes blot nytårsmorgen
Citronsirup er lavet i forvejen lidt tyndt så det blot skal lunes lidt. Brød bliver nærmest noget bake-off.
Det er trods alt nytårsmorgen .- og hvem ved – bliver det noget at sidde og pille i til nytårsskihop.
Søren
Den ægte ahotnsirup, og friske blåbær, så bliver det ikke bedre.
Hvis du ændre lidt i rækkefølgen bliver det nemmere og mindre opvask. Du startered at skille æg. Piske æggehvider.
Så behøver du ikke vaske og tørre piskeris før du pisker resten af ingridientserne i en anden skål.