Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/english-breakfast-muffins/

English Breakfast Muffins

Nybagte english breakfast muffin fyldt med et lækkert æg, god bacon og måske ost er dejlig morgenmadsforkælelse på en skøn dag.

De pandebagte brødmuffins er super lækre og har en dejlig krumme og mine børn synes det er et virkelig lækker forkælelse, at få serveret sådan en varm English Breakfast Muffins.

Det er rigtig feriemad.

Prøv også: min opskrift på amerikanske pandekager >>

PT15M

English Breakfast Muffins

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal1 pers.
Ingredienser
  • Engelske muffins
  • 2 dl mælk
  • 15 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 40 g smør, smeltet
  • 175 g hvedemel
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 0,50 tsk salt
  • Til servering
  • 4 skiver bacon
  • 4 æg
  • 4 skiver ost
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Engelske Muffins
Rør gær ud i en skål med stuetempereret mælk til gæren er opløst

Rør smeltet smør, sukker, salt og fuldkornsmel i dejen og rør derefter hvedemel i lidt af gangen, indtil dejen er smidig, blød og lækker.

Sæt dejen i køleskabet overdækket med et rent klæde i 12-18 timer.

Tag dejen ud og tryk den lidt ud til cirka 1 cm i højden på køkkenbordet, drysset med groft mel. Udstik muffins med en udstikker på cirka 8 cm i diameter.

Bag bollerne på en tør pande ved middel varme i cirka 10-12 minutter på hver side. Hvis du er tvivl om de har fået nok, så kan de bages færdigt i ovnen ved 175 grader i 5 minutter.

Til servering
Steg bacon sprødt på en pande.

Kom æg i en fast muffin form og bag dem i ovnen til hviden er fast – eller lav et spejlæg på en lille pande.

Læg osten på ægget til sidst, så det smelter.

Saml den lune og nybagte engelske muffin med sprød bacon, æg og ost. Nyd den mens den er frisk og stadig lun.