Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeg-en-cocotte-med-svampe-og-skinke/

Æg en cocotte med svampe og skinke

Min favorit æg en cocotte er med skinke og champignon – det er virkelig forkælelsesmorgenmad så det basker.

Om lidt vil jeg gå ud og lave dejlig langsom morgenmad til familien og jeg kan ikke beslutte mig, om der skal morgenmadsvafler på bordet eller denne æg en cocotte (total fransk/dansk oversættelse af oeuf en cocotte) med svampe og skinke, som jeg har lavet et par gange på det sidste.

For den er SÅ god! En virkelig god variant af en ret, som jo kan laves på utallige måder og som bare smager helt enormt godt.

PT20M

Æg en cocotte med svampe og skinke

1 pers.    20 min.
1 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Varm en pande godt op ved høj varme og smelt smøret. Når smøret er bruset af, kommes champignon på panden og ristes hurtigt under omrøring. Når svampene har fået farve, tilsættes skinken og fløden. Tag panden af varmen, smag til med salt og peber og hæld blandingen i en smurt cocotte.

Slå et æg ud over og drys med revet ost.

Kom cocotten i en varm ovn ved 175 grader og bag i 10-12 minutter til æggehviden er stivnet. Drys med purløg og nyd den rygende varme æg en cocotte.

Pragtfuld som mættende morgenmadsret og som en god frokost med salat til