Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/hjemmelavede_hotdogs/

Hjemmelavede hotdogs

Solrige sommerdage med pølser på grillen og klar til hjemmelavede gourmet luksus hotdogs, med lækre sprøde salater og så bare en kold øl serveret til.

Det hitter herhjemme!

Jeg spiser i virkeligheden ret sjældent hotdogs, men jeg er sikker på, at disse gourmet varianter, kommer på menuen herhjemme en del gange i løbet af sommeren.

Til Johan og Julies fødselsdag serverede vi hjemmelavede hotdogs til aftensmad. Jeg havde bagt pølsebrød, syltet rødløg og agurker og lavet ristede løg til. Så bare nogle gode pølser på grillen og et et par salater, som tilbehør.

Super nemt og det meste kan laves i forvejen.

PT1H30min

Pølsebrød til hjemmelavede hotdogs

12 stk    1 time 30 min
12 stk
Ingredienser
  • 3 dl lunkent vand, omkring 37 grader
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 200 g grahamsmel
  • 400-450 g. hvedemel ca
  • ekstra æg til at pensle med + sesamfrø til drys
Udskriv opskrift
1 time 30 min
Fremgangsmåde

Rør gæren ud lunkent vand, tilsæt mælk, olie og æg.

Rør grahamsmel, salt, kardemomme og sukker sammen og rør i gærblandingen. Rør nu hvedemel i og ælt til sidst til dejen er lækker smidig.

Lad dejen hæve i en skål i 30-40 minutter.

Form derefter 12 aflange pølsebrød, brug en smule olie på bordpladen og hænderne i stedet for mel. Det sikre at brødene ikke bliver tørre.

Lad pølsebrødene hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter, pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

Bages i en forvarmet ovn ved 190 grader i omkring 15-18 minutter.

Server pølsebrødene som hotdogs. Her er min foretrukne: gode pølser, hjemmelavet ketchup, grovkornet sennep, remoulade af piccalilly og mayo, syltede rødløghjemmelavede ristede løg og hjemmelavede syltede agurker. Jep! Jeg går all in på mine hotdogs … en ristet med det hele, tak ;)

Og så serverer jeg ofte hjemmelavet coleslaw til og en god grøn salat med mormordressing.