Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pulled-pork/ Aftensmad Burger, Efterår, Familiefavoritter, Festmad, Forår, Fødselsdag, Grill, Sommer, Studenterfester og studenterkørsel, Vinter

Pulled Pork burger

Pulled Pork er vel næsten ved at være en klassiker i sommerkøkkenet og på grillen.

Den perfekte ret, hvis man har mange gæster til havefest, da det smør møre kød jo nærmest passer sig selv på grillen (man kan snildt grille tre stk af gangen), er økonomisk og mætter mange munde. Vi har finpudset vores rub og vores tilberedningsmetode over noget tid, så den nu sidder lige i øjet – og i dag vil jeg dele vores allerdejligste opskrift på pulled pork burger med jer. Uanset om I kommer den på grill, i ovnen eller i en smoker.

Prøv også: Mange flere lækre grillopskrifter her >>

PT2dagePT30M6

Pulled pork burger

Tid i alt2 dage
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 1 nakkefilet, ca. 1,5 kg
  • Rub
  • 1,50 spsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1,50 spsk sød paprika
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk sennepsfrø, stødt til pulver eller 1 tsk sennepspulver
  • 2 spsk brun farin
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk chiliflager, stødt
  • 1 tsk sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 6 burgerboller
  • 1 dl grillmarinade
  • 300 g coleslaw
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Dag 1
Start med at afpudse nakkefileten, så blot tydelige sener og fedt fjernes. Bland krydderblanding til rub godt sammen (gem 2 spsk. til at drysse over ved servering) og gnid/rub hele stegen godt med krydderblandingen. Kom stegen i en pose og sæt på køl natten over (mellem 4-12 timer)

 

Dag 2

Pulled Pork på grill
(vi har en 57 cm weber kuglegrill)
Sæt en ildfast bradepande med vand i den ene side af grillen og læg briketterne i den anden side af grillen. Fordel ca 1 dl vædet røgtræ mellem briketterne (kan købes i byggemarkeder mv) tænd 4-5 grillbriketter og læg dem samlet i den ene side, hvorfra de løbende vil antænde resten af briketterne.

Bundspjældet skal være halvt lukket. Sørg for at temperaturen i grillen er konstant omkring 110 grader, hvilket kan styres delvist ved at lægge grillbriketterne på den anviste måde og delvist ved lukke topspjæld i grillen lidt mere i, hvis temperaturen stiger for højt. Eller omvendt åbne topspjældet lidt mere, hvis temperaturen bliver for lav. Vær klar til evt at komme flere briketter på, hvis nødvendigt – men hvis der bruges gode kvalitetsbriketter med lang brændtid, bør det ikke være nødvendigt.

Nakkestegen færdig efter 10 timer, men kan sagtens stå i op til 14 timer. Den skal have en kernetemperatur på 90 grader, så er den klar til servering.

Pulled Pork i Smoker
(vi har en weber smokey mountain)
Fyld vandbeholderen helt op. Læg briketterne i den ene side af grillen. Fordel cirka en dl fugtig røgtræ mellem briketterne (kan købes i byggemarkeder mv) tænd 4-5 grillbriketter og læg dem samlet i den ene side, hvorfra de løbende vil antænde resten af briketterne.

Hold temperaturen i smokeren på omkring 110 grader konstant, hvilket kan styres delvist ved at lægge grillbriketterne på den anviste måde og delvist ved at lukke bundspjældet mere i, hvis temperaturen stiger til over 110 grader Eller omvendt åbnes bundspjældet lidt op, hvis temperaturen bliver for lav. Vær klar til evt at komme flere briketter på og evt efterfylde med vand, hvis nødvendigt.

Nakkestegen færdig efter 10 timer, men kan sagtens stå i op til 14 timer. Den skal have en kernetemperatur på 90 grader, så er den klar til servering.

Pulled pork i ovn
Tænd ovnen ved 110 grader. Kom nakkestegen i en stegepose eller stegeso (husk at iblødsætte stegeso/Römertopf en halv time inden brug) eller blot i et ovnfast fad og lad den bage ved 110 grader.

En stegepose eller stegeso holder godt på saft og fugt og gør pulled pork i ovn ekstra mør og saftig – men har man ikke det, fungere det også glimrende uden.

Nakkestegen er færdig efter 9-10 timer, men kan sagtens stå i op til 14 timer. Den skal have en kernetemperatur på 90 grader, så er den klar til servering.

Inden servering
Nu er nakkestegen mør som smør og kødet trækkes fra hinanden med to gafler.

Til servering
Server den lækre pulled pork med burgerboller, hjemmelavet grillmarinade og hjemmelavet coleslaw.