Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pulled-pork/

Pulled Pork burger – på grill, i ovn eller i smoker

Pulled Pork er vel næsten ved at være en klassiker i sommerkøkkenet og på grillen.

Den perfekte ret, hvis man har mange gæster til havefest, da det smør møre kød jo nærmest passer sig selv på grillen (man kan snildt grille tre stk af gangen), er økonomisk og mætter mange munde. Vi har finpudset vores rub og vores tilberedningsmetode over noget tid, så den nu sidder lige i øjet – og i dag vil jeg dele vores allerdejligste opskrift på pulled pork burger med jer. Uanset om I kommer den på grill, i ovnen eller i en smoker.

Prøv også: Mange flere lækre grillopskrifter her >>

PT2heledage 

Pulled pork  - grill, smoker og i ovn

4-8 pers.    2 hele dage  
4-8 pers.
Ingredienser
  • 1 nakkesteg (ca. 1,5 kg)
  • Rub
  • 1 1/2 spsk. salt
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 1/2 spsk. sød paprika
  • 1 spsk. røget paprika
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. sennepspulver
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. chiliflager, stødt
  • 1 tsk. friskkværnet sort peber
  • Tilbehør
  • Barbecuesauce/grillmarinade, brioche burgerboller, coleslaw (se links til opskrifter i teksten)
Udskriv opskrift
2 hele dage  
Fremgangsmåde

Dag 1
Start med at afpudse nakkestegen, så blot tydelige sener og fedt fjernes. Bland krydderblanding til rub godt sammen (gem 2 spsk. til at drysse over ved servering) og gnid/rub hele nakkestegen godt med krydderblandingen. Kom stegen i en pose og sæt på køl natten over (mellem 4-12 timer)

Dag 2
Uanset hvilken af de følgende metoder der anvendes, så er nakkestegen færdig efter 10 timer, men kan sagtens stå i op til 14 timer. Den skal have en kernetemperatur på 90 grader, så er den klar til servering.

Pulled Pork på grill  – (vi har en 57 cm weber kuglegrill)
Sæt en ildfast bradepande med vand i den ene side af grillen og læg briketterne i den anden side af grillen. Fordel ca 1 dl vædet røgtræ mellem briketterne (kan købes i byggemarkeder mv) tænd 4-5 grillbriketter og læg dem samlet i den ene side, hvorfra de løbende vil antænde resten af briketterne.

Bundspjældet skal være halvt lukket. Sørg for at temperaturen i grillen er konstant omkring 110 grader, hvilket kan styres delvist ved at lægge grillbriketterne på den anviste måde og delvist ved lukke topspjæld i grillen lidt mere i, hvis temperaturen stiger for højt. Eller omvendt åbne topspjældet lidt mere, hvis temperaturen bliver for lav. Vær klar til evt at komme flere briketter på, hvis nødvendigt – men hvis der bruges gode kvalitetsbriketter med lang brændtid, bør det ikke være nødvendigt.

Pulled Pork i Smoker  – (vi har en weber smokey mountain)
Fyld vandbeholderen helt op. Læg briketterne i den ene side af grillen. Fordel cirka en dl fugtig røgtræ mellem briketterne (kan købes i byggemarkeder mv) tænd 4-5 grillbriketter og læg dem samlet i den ene side, hvorfra de løbende vil antænde resten af briketterne.

Hold temperaturen i smokeren på omkring 110 grader konstant, hvilket kan styres delvist ved at lægge grillbriketterne på den anviste måde og delvist ved at lukke bundspjældet mere i, hvis temperaturen stiger til over 110 grader Eller omvendt åbnes bundspjældet lidt op, hvis temperaturen bliver for lav. Vær klar til evt at komme flere briketter på og evt efterfylde med vand, hvis nødvendigt.

Pulled pork i ovn
Tænd ovnen ved 110 grader. Kom nakkestegen i en stegepose eller stegeso (husk at i blødsætte den en halv time inden) eller blot i et ovnfast fad og lad den bage ved 110 grader.

En stegepose eller stegeso holder godt på saft og fugt og gør pulled pork i ovn ekstra mør og saftig – men har man ikke det, fungere det også glimrende uden.

Inden servering
Nu er nakkestegen mør som smør og kødet trækkes fra hinanden med to gafler. Her er den læke pulled pork serveret med brioche burgerboller, min lækre grillmarinade aka barbecuesauce og naturligvis lækker hjemmelavet coleslaw.

Servering
Vi servere den lækre lune pulled porked i nybagte brioche burgerboller, min hjemmelavede coleslaw og en spsk. af min lækre grillmarinade aka barbecuesauce i hver burger.