Grill marinade
Det er ingen sag at lave den lækreste hjemmelavede grill marinade!
Vi laver gerne en stor portion hver eller hver anden uge og har hele grillsæsonen og sommeren en beholder med hjemmelavet grillmarinade klar til brug stående fast i køleskabet. Det er super nemt at lave, kan holde længe på køl og smager virkelig forrygende til alt fra grillspyd og spareribs til kylling og koteletter – den er virkelig alsidig og smager vildt lækkert.
Vi bruger den også som dip. Det er uden tvivl Johans favoritdip – og er man lige så vild med den, som han er, så kan den også snildt bruges til grønt.
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 portion
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grillmarinade
- 2 løg, fintrevet
- 3 fed hvidløg, knust
- 1 dl brun farin
- 2 dl ketchup
- 0,50 dl vand
- 0,50 dl æblecidereddike
- 0,50 dl soja
- 2 spsk worcestershire sauce, eller fishsauce
- 2 tsk dijon sennep
- 1 tsk sød paprika
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 spsk majsstivelse
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle ingredienserne i en gryde.
Kog op under omrøring og rør det godt igennem til en ensartet grillmarinade.
Lad det simre i cirka 15 minutter, og smag derefter til.
Opskriften giver ca 4 dl
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Super lækkert marinade til grillen! Den kan helt klart anbefales.
Hejsa
Opskriften lyder lækker – mon jeg kan lade koteletter trække i marinaden natten over, eller anbefaler du noget andet??
Bh
Charlotte
Hej Charlotte,
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Lyder til at være en lækker marinade
Kan man komme atamon i så kan den
da holle længere men stadigvæk på køl.
Hej Kirsten,
Jeg bruger aldrig selv atamon i mad og der er ingen grund til at bruge atamon i denne marinade heller.
Skold glasset og redskaber, så kan den holde sig glimrende på køl. Du kan også fryse den ned i mindre portioner
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine