Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/entrecote-paa-grill/

Entrecote på grill – med estragonsmør

En god entrecote på grill serveret med kryddersmør – det er altså lækker nem sommermad!

Serveret ved havebordet med 1-2 lækre salater, grillede råstegte hele kartofler, lidt grillet grønt og et skønt glas af den bedste rosé. Det er hygge! Jeg har næsten altid en hjemmelavet kryddersmør på køl på denne tid af året. De holder sig glimrende i 4-5 dage og kan i øvrigt også fryses ned – og det er den perfekte ledsager til sommergrill retter, uanset om det er kød eller grønt der skal på grillen.

Prøv også: opskrift på den lækre mormordressing til sommersalat >>

PT1H

Entrecote på grill - med estragonsmør

4 pers.     1 time
4 pers.
Ingredienser
  • Entrecote
  • 2-4 entrecote
  • 2 spsk olivenolie
  • Flagesalt og friskkværnet sort peber
  • Estragonsmør
  • 100 g saltet smør, stuetemperatur
  • en stor håndfuld frisk estragon
  • 1 fed hvidløg
  • ½ øko citron, saft og revet skal
  • salt og friskkværnet sort peber
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Estragonsmør
Hak estragon helt fint og rør det sammen med smør, citronsaft, hvidløg og smag til med citronskal, salt og peber. Kom det i en skål og sæt på køl minimum 1 time inden servering.

Entrecote på grill
Tag entrecote bøfferne ud af køleskabet i god tid, gerne 45 minutter inden de skal på grillen, så de kan nå at få stuetemperatur og ikke kommer direkte fra det kolde køleskab til grill.

Pensl bøfferne med olivenolie og kom dem på den varme grill – direkte varme, hvor den grilles cirka 2 minutter på hver side.

Hvis bøfferne er meget tykke eller hvis man ønsker dem mere end medium stegt, så kan man give dem 1-2 minutter på hver side på indirekte varme derefter.

Krydre med flagesalt og friskkværnet sort peber inden servering – hvor de fx kan serveres med en skefuld rørt estragonsmør