Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rucolasalat/

Rucolasalat med bagte tomater

En helt nem og enkelt rucolasalat som ser virkelig lækker ud, smager fuldstændig fantastisk og indeholder kun få råvarer.

Det er sådan en salat, vi spiser ret ofte herhjemme. Nogle gange bliver rucolasalaten toppet med bagte tomater – når de er i sæson laver jeg gerne en stor portion langtidsbagte tomater, som kan opbevares i glas med olie – og ellers kan de fint bages på nederste plade i ovnen sammen med en anden ovnret.  Andre gange spiser vi salaten med tørrede frugt, grillede ferskner, granatæblekerner, æbler eller pære i tern … alt efter hvad der lige er i sæson og hvad vi har lyst til.

Prøv også: få over 50 skønne salat opskrifter her

PT2H

Rucolasalat med bagte tomater

4 pers.    2 timer
4 pers.
Ingredienser
  • 125 g rucola
  • 1 håndfuld babyspinatblade
  • 200 g små søde tomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg, knust
  • flagesalt og friskkværnet sort peber
  • 1/2 dl pinjekerner
  • Dressing
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Halver tomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Fordel hvidløgsfed over, og stænk med olivenolie, samt drys med lidt salt og peber over. En kvist rosmarin eller timian, kan også lægges på bagepladen ved tomaterne.

Bag ved lav varme på 100-125 grader i 1 1/2 – 2 timer,

Rør eller ryst dressingen godt sammen.

Rist pinjekernerne på en varm tør pande, under omrøring til de tager farve.

Vend rucola og spinat med dressingen, anret på et fad og fordel tomater og pinjekerner over.