Rucolasalat med bagte tomater


En helt nem og enkelt rucolasalat som ser virkelig lækker ud, smager fuldstændig fantastisk og indeholder kun få råvarer.
Det er sådan en salat, vi spiser ret ofte herhjemme. Nogle gange bliver rucolasalaten toppet med bagte tomater – når de er i sæson laver jeg gerne en stor portion langtidsbagte tomater, som kan opbevares i glas med olie – og ellers kan de fint bages på nederste plade i ovnen sammen med en anden ovnret. Andre gange spiser vi salaten med tørrede frugt, grillede ferskner, granatæblekerner, æbler eller pære i tern … alt efter hvad der lige er i sæson og hvad vi har lyst til.
Prøv også: få over 50 skønne salat opskrifter her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rucolasalat med bagte tomater
- 200 g cherrytomater
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 30 g pinjekerner
- 125 g rucola
- 1 håndfuld baby spinat
- 1 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Vinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk honning
- 1 tsk dijon sennep
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Halver tomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Fordel finthakket hvidløg henover og stænk med olivenolie samt drys lidt salt og peber over.
Bag tomaterne ved lav varme på 125 grader i 1 1⁄2 – 2 timer.
Tag tomaterne ud af ovnen og lad dem køle af.
Rist pinjekernerne på en varm tør pande under omrøring, til de tager farve.
Vend rucola og spinat med vinaigrette, anret på et fad og fordel tomater og pinjekerner over.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan mam bruge alm. store tomater skåret i både?
Hej Lene
Hvis det er solmodne tomater med meget smag i sæson om sommeren kan man godt bruge dem.
Men de store tomater smager ikke af så megei her i vinteren, så jeg vil helst anbefale cherry eller blommetomater
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej 🌞. Tak for fantastiske opskrifter 😊🥰. Har lige et spørgsmål til tomaterne – har dem i ovn nu og skal bruge dem i aften til gæster – skal de på køl eller kan de stå ude til servering? Mvh Susanne
Hej Susanne
Tak for din søde hilsen ♡
De kan fint opbevares både ved stuetemperatur, når de er til servering samme dag (det ville jeg vælge) og ellers i køleskabet hvis de skal holde længere tid.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg skal lave denne salat til gæster i weekenden, den smager jo himmelsk.. Jeg vil dog gerne lave tomaterne dagen før og overvejer derfor at røre vinagretten sammen og komme tomaterne deri efter bagningen og lade dem trække deri indtil serveringen. Lidt lige som når jeg laver dine langtidsbagte tomater. Men vil det være nogen god ide og har du prøvet det?
Vh Birgit
Hej Birgit,
Mange tak for din søde hilsen, det synes jeg lyder som en skøn ide. Jeg har ikke testet det, men tror det vil gå rigtig fint. Tomaterne bliver selvfølgelig mere blødere og saftige af at ligge i vinaigretten, men det synes jeg ikke vil gøre det mindste.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for dit svar.
Salaten blev et kæmpe hit og tomaterne smagte så godt. Tomaterne blev lidt bløde og saftige af at ligge i vinagretten, hvilket ikke gjorde noget. Der kunne ikke sættes en finger på hverken smag eller konsistens. Kan i hvertfald i den grad anbefale at prøve det. Ved servering lagde jeg tomaterne på med en gaffel med den vinagrette der hang ved og dryppede lidt vinagrette ud over salaten til sidst sammen med pinjekernerne. Mums.
Tomaterne smager i øvrigt også godt ovenpå en kartoffelmad.
Vh Birgit
Hej Birgit
Så dejligt at høre det var en succes. Det er jeg glad for! og det lyder så skønt med sådan en kartoffelmad også :)
Kh Ann-Christine