Pasta Arrabiata
Pasta Arrabiata er en skøn enkel pastaret fyldt med varmende aromatisk chili og tomatsmag.
Arrabiata betyder vred på italiensk og man kan godt fornemme det herlige fyrige sydlandske temperament i denne pastaret. Den vredes pasta.
Min opskrift på den klassiske pastaret er ikke stærk! Den er varmende, krydret og den lækre chili prikker på tungen, men ikke mere end at børnene godt kan være med. Alt efter smag og behag … og temperament, naturligvis.
Prøv også: opskrift på cacio e pepe >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta Arrabiata
- 3 spsk olivenolie
- 0,50 rød chili, fjern kerner og membran og skær i tynde skiver
- 400 g pasta
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 dåse flåede tomater
- 1 tsk balsamico
- 1 tsk sukker
- 1 øko citron, fintrevet skal herfra
- 2 håndfulde frisk basilikum
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 50 g parmesan, friskrevet
- 1 håndfuld frisk basilikum, eller oregano til servering
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom olie i en lille gryde sammen med den friske chili i skiver, sæt varmen på lav til middelvarme og lad olien varme langsomt op – det skal ikke blive varmere, end at man kan stikke en lillefinger i olien uden at brænde sig. Lad det stå i 30 minutter, sluk derefter for varmen og sigt chilien gennem en sigte. Olien kan gemmes til andre retter, som chiliolie. Denne metode trækker den ’værste’ vrede ud af chilien, så den bliver mildere stemt.
Kog pastaen al dente i en gryde med rigeligt letsaltet vand, mens resten af retten tilberedes.
Kom chilien tilbage i gryden sammen med hvidløg, tomater, salt og friskkværnet peber og kog op. Lad det simre under låg i 5 minutter. Smag til med balsamico, lidt sukker, friskrevet citronskal og finthakket basilikum og vend saucen med den friskkogte pasta.
Server med friskrevet parmesan og et drys basilikum.
HJÆLP…! Jeg er ved at køre død i madpakker.
Her sidst på “sæsonen” er jeg godt træt af at lave madpakker til mine 2 teenage drenge. Har du nogle tip hertil?
Kh Grethe.
Hej Grethe,
Mon ikke du kan finde lidt inspiration på min side med madpakke opskrifter :)
Kh AC
Jeg tror der mangler noget af opskriften.. Hvad gør jeg med parmesan osten og oreganoen?
Hej Michaell
Det står nederst i opskriften, at er til servering og anretning :)
Tak for endnu en god opskrift. Den reddede lige aftensmaden på en fredag med minus på inspirationskontoen ;-)
Hvor er det dejligt at høre! Rigtig skøn weekend :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg har lavet denne ret, og den blev rigtig god. Lige på grænsen til det stærke, men alligevel tilpas. Vil foreslå rigeligt med frisk basilikum ovenpå, det smager vildt godt! Synes også det er fint at selve “sovsen” ikke er hel blendet jævn.
Emma, 14 år.
Hej Emma,
Hvor er det dejligt at høre og skønt tip med rigelige mængder basilikum! ♡
Skøn sommer til dig
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg leder efter en pastaopskrift i dit univers, hvor jeg kan bruge Nduja.
Venlig hilsen
Hanne
Hej Hanne
Du kan fint tilføje det til mange af mine pasta opskrifter fx denne arrabiata, eller vodka pasta. Det er også lækkert i mine pasta opskrifter med svampe, evt som erstatning for chorizo eller bacon
God weekend
Kh Ann-Christine