Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pasta-arrabiata/

Pasta Arrabiata

Pasta Arrabiata er en skøn enkel pastaret fyldt med varmende aromatisk chili og tomatsmag.

Arrabiata betyder vred på italiensk og man kan godt fornemme det herlige fyrige sydlandske temperament i denne pastaret. Den vredes pasta.

Min opskrift på den klassiske pastaret er ikke stærk! Den er varmende, krydret og den lækre chili prikker på tungen, men ikke mere end at børnene godt kan være med. Alt efter smag og behag … og temperament, naturligvis.

Prøv også: min bedste opskrift på cacio e pepe >>

PT45Mter

Pasta Arrabiata

4 pers.    45 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Kom olien på en lille gryde sammen med den friske chili i skiver, sæt varmen på middel varme og lad olien varme langsomt op, det skal endelig ikke koge eller blive varmere end man kan stikke en lille finger i olien uden at brænde sig, men blot lige være varmt nok til at trække en masse chilismag ud af chili. Lad det stå i 30 minutter, sluk derefter for varmen og sigt chilien gennem en sigte. Olien kan gemmes til andre retter, som chili olie. Denne metode trækker den ’værste’ vrede ud af chilien, så den bliver en smule mildere stemt.

Kog pastaen i en gryde med rigeligt letsaltet vand, mens resten af retten tilberedes.

Kom chilien tilbage i gryden sammen med hvidløg, tomater, salt og friskkværnet peber og kog op. Lad det simre under låg i 5 min. Smag til med balsamico, lidt rørsukker, friskrevet citronskal og finthakket basilikum eller oregano inden saucen vendes med den friskkogte pasta.

Serveres med et drys friske krydderurter, oregano eller basilikum samt friskrevet parmesan.