Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cacio-e-pepe/

Cacio e Pepe

Cacio e Pepe er nem og virkelig enkel italiensk pastaret, som kan stå klar på aftensmadsbordet om små 15 minutter – og så smager det drøngodt!

Jeg er kæmpe fan af det italienske køkken i det hele taget og holder så meget af enkelheden. Med meget få ingredienser kan man fremtrylle de lækreste retter i det italienske køkken. Cacio e pepe er en af mine favoritter med cremet ostesauce krydret med sort peber og ikke så meget andet.

Prøv også: opskrift på spaghetti vongole >>

PT15M

Cacio e Pepe

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g spaghetti
  • 15 peberkorn
  • 20 g smør
  • 2 dl pastavand
  • 140 g pecorino, friskrevet
  • 70 g parmesan, friskrevet
  • Pynt
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom pastaen i en stor gryde med kogende vand og salt. Kog den i cirka 2 minutter kortere end angivet på pakken – den skal altså ikke være helt færdigtilberedt.

Kværn imens de hele peberkorn eller stød dem i en morter.

Kom de knuste peberkorn på en tør pande og varm dem godt igennem. Tilsæt smør og lad det bruse af. Skru lidt ned for varmen og lad det stå, til pastaen er næsten færdig.

Hæld 2 dl af kogevandet fra pastaen på panden et par minutter, inden pastaen er færdig. Skru op for varmen, kom begge oste på panden, samt pastaen og rør rundt, til pastaen er vel tilberedt, ostene er smeltet og konsistensen er cremet.

Anret pastaen med et godt drys grønne krydderurter og friskkværnet peber.