Cacio e Pepe
Cacio e Pepe er nem og virkelig enkel italiensk pastaret, som kan stå klar på aftensmadsbordet om små 15 minutter – og så smager det drøngodt!
Jeg er kæmpe fan af det italienske køkken i det hele taget og holder så meget af enkelheden. Med meget få ingredienser kan man fremtrylle de lækreste retter i det italienske køkken. Cacio e pepe er en af mine favoritter med cremet ostesauce krydret med sort peber og ikke så meget andet.
Prøv også: opskrift på spaghetti vongole >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cacio e Pepe
- 400 g spaghetti
- 15 peberkorn
- 20 g smør
- 2 dl pastavand
- 140 g pecorino, friskrevet
- 70 g parmesan, friskrevet
- Pynt
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 håndfuld frisk oregano
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom pastaen i en stor gryde med kogende vand og salt. Kog den i cirka 2 minutter kortere end angivet på pakken – den skal altså ikke være helt færdigtilberedt.
Kværn imens de hele peberkorn eller stød dem i en morter.
Kom de knuste peberkorn på en tør pande og varm dem godt igennem. Tilsæt smør og lad det bruse af. Skru lidt ned for varmen og lad det stå, til pastaen er næsten færdig.
Hæld 2 dl af kogevandet fra pastaen på panden et par minutter, inden pastaen er færdig. Skru op for varmen, kom begge oste på panden, samt pastaen og rør rundt, til pastaen er vel tilberedt, ostene er smeltet og konsistensen er cremet.
Anret pastaen med et godt drys grønne krydderurter og friskkværnet peber.
Super opskrift!
Jeg er ligesom du stor fan af italiensk mad og elsker at lave det, netop fordi det er enkelt og man med få råvarer kan fremtrylle de skønneste retter, som smager fantastisk:-)
Det er et meget inspirerende køkken, det italienske :) i al sin enkelhed
Dejlig sommerdag til dig
Kh AC
Den ret lyder guddommelig. Elsker enkel mad.
Du må endelig prøve den af – nemt og virkelig lækkert :)
Dejlig dag til dig
Kh AC
Sikke en skøn pastaret. Enkel, let at lave og meget smagfuld. Genialt lige at riste peberet først, det øger virkelig smagen.
Skal helt sikkert på menuen snart igen.
Hvor er det dejligt med så fin en tilbagemelding på opskriften – tak for din hilsen :)
☀️ Smagte super godt. Jeg knuste peberkornene i en morter. Jeg havde ingen Vesterhavsost, så jeg brugte kun parmesan, og alligevel smagte det super godt ? Jeg fik kylling til.
Tak for gode opskrifter og grundig vejledning ? Jeg bruger næsten altid Valdemarsro, når jeg skal finde opskrifter eller inspireres ?
Tusidn tak for din søde hilsen, Dorte
Hvor er det dejligt at høre ♡
– også tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Ved godt at det ikke er det rigtige sted at skrive det, men jeg savner den gamle opsætning af hjemmesiden, med indlæggene kronologisk opsat på forsiden
Siden var så hyggelig og lidt som et dameblad at scrolle ned i.
-Er det kun mig der har det sådan?
-Ellers en lækker pastaret. ;-)
Hej Helle,
Tak for din tilbagemelding, det er helt fair!
Jeg har indtil nu kun fået meget positive tilbagemeldinger på forsiden, som netop er lavet med tanke på at den er fyldt med endnu mere inspiration og hiver nogle af de skønne indlæg frem, som man måske ellers har glemt eller overset, da der jo efterhånden er så mange. Samtidig vil forsiden nu altid være opdateret til at være helt sæsonaktuel og med mere variation og inspiration samlet end der var før.
Måske det er tilvænning … uanset, så er det nok svært at gøre alle glade. Personligt er jeg helt vild med den nye opsætning :)
Kh Ann-Christine
Lige lidt tips fra 30 års arbejde i DK/IT: Normalt sørger man for at koge pastaen i mindre vand end normalt for at få en højere procentdel “stivelse/mel” i kogevandet som derfor kan jævne saucen.
Den del af kogevandet tilsættes den revede ost og det røres sammen og piskes op til næsten cremet konsistens med piskeris, og det tilsættes pastaen. Derved kommer den cremede sauce som mangler på din version som ser noget “sciutto”/tør ud.
Hej Anne-Christine
Kan man enligt godt bruge allerede stødt peber ? Hvis ja så hvor meget skal man bruge ?
Ja, det kan man, men jeg synes det bliver for fint til retten, så friskkværnet er at foretrække.
Der kan være forskel på smag, så prøv med 1/4 – 1/2 tsk alt efter hvor pebret du ønsker den.
Kan man godt bruge parmesan ost? :)
som den eneste ost i retten? :) hvis ja, hvor meget skal der så bruges i alt?
Ja, sagtens, så er blot 140 g ekstra parmesan
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine
Hvor har du købt pecorino henne 😁
Hos ostehandleren og indimellem større supermarkeder med større udvalg
Jeg har lige været i Rom, så den skulle prøves – og sammenlignes. Der var intet galt med smagen, og det er nu en gang det vigtigste. Men Romerne er bedre til at sørge for, at osten ikke klistrer så meget. Jeg brugte halvt parmesan/halvt Vesterhavsost. Har du nogen erfaring med at få osten til at klistre mindre, eller kender Romerne bare et smart trick?
Hej Jens,
Måske blot lidt mere pastavand, og røre under opvarmning til saucen bliver dejligt cremet?
Det er selvfølgelig en smagssag og jeg oplever ikke umiddelbart at osten klistre, men bliver mere cremet i konsistensen.
Mange tak for din fine hilsen
Kh Ann-Christine