Pasta med trøfler
Pasta med trøfler er blandt de fabelagtige italienske retter, hvor helt få og helt enkle råvarer tager scenen.
Trøfler er en temmelig pebret spise, hvor priserne også variere alt efter udbud i den pågældende sæson – og her kan man glimrende erstatte med et par få dråber trøffelolie, og stadig have en skøn nem hverdagsret.
Spis den til salat, som tilbehør til kød eller helt enkelt, som den er.
Prøv også: Skøn opskrift på citronpasta >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta med trøfler
- 400 g pasta, fx tagliatelle
- 40 g smør
- 1 fed hvidløg
- 0,50 dl pastavand
- 30 g trøffel
- 100 g parmesan
- salt
- sort peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Riv trøflen eller skær nogle tynde flager på et trøffeljern eller mandolinjern. Sæt til side.
Kog pastaen i en stor gryde med vand og salt, det skal have ca 2 minutter mindre end hvis du vurdere pastaen til at være færdig tilberedt.
Smelt smør på en pande og sauter hvidløg ved middelvarme til det dufter himmelsk.
Når pastaen er 2 minutter fra at være færdigkogt, hældes 1/2 dl pastavand på panden, sammen med pastaen, lidt salt, peber og 80 g friskrevet parmesan.
Rør det igennem til pastaen er perfekt tilberedt, sluk for varmen og vend halvdelen af trøflerne i, anret på tallerkener og drys med parmesan og resten af trøflerne.
Super lækker opskrift men hvor meget trøfler skal ser i?
Det er da lige røget ud da jeg udgav den. Mystisk! – men er på igen nu. det kan fint variere med mindre eller mere
Kh AC
Helst mere ;-)
Heeej🤗
Hvor lang tid kan trøfler holde sig?
Cirka en uges tid
Kan konserverede trøfler bruges?
ja, sagtens!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis opskriften skal benyttes til forret, hvor mange passer opskriften så til?
Omkring 6-8 personer, alt efter hovedret og dessert :)