Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pasta-med-troefler/

Pasta med trøfler

Pasta med trøfler er blandt de fabelagtige italienske retter, hvor helt få og helt enkle råvarer tager scenen.

Trøfler er en temmelig pebret spise, hvor priserne også variere alt efter udbud i den pågældende sæson – og her kan man glimrende erstatte med et par få dråber trøffelolie, og stadig have en skøn nem hverdagsret.

Spis den til salat, som tilbehør til kød eller helt enkelt, som den er.

Prøv også: Skøn opskrift på citronpasta >>

PT15M

Pasta med trøfler

Tid i alt15 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g pasta, fx tagliatelle
  • 40 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 0,50 dl pastavand
  • 30 g trøffel
  • 100 g parmesan
  • salt
  • sort peber
Udskriv 
Fremgangsmåde

Riv trøflen eller skær nogle tynde flager på et trøffeljern eller mandolinjern. Sæt til side.

Kog pastaen i en stor gryde med vand og salt, det skal have ca 2 minutter mindre end hvis du vurdere pastaen til at være færdig tilberedt.

Smelt smør på en pande og sauter hvidløg ved middelvarme til det dufter himmelsk.

Når pastaen er 2 minutter fra at være færdigkogt, hældes 1/2 dl pastavand på panden, sammen med pastaen, lidt salt, peber og 80 g friskrevet parmesan.

Rør det igennem til pastaen er perfekt tilberedt, sluk for varmen og vend halvdelen af trøflerne i, anret på tallerkener og drys med parmesan og resten af trøflerne.