Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citronpasta/

Citronpasta med basilikum

Citronpasta med basilikum er genial som tilbehør til en lækker laksefilet og grøn salat – men det smager også virkelig dejligt som en dejlig forret.

Den syrlige citron og den lækre lidt pebrede friske basilikum giver en ren og dejlig smag sammen med pasta, olie, smør og parmesan.

En skøn og hurtig hverdagsret ♡

Mine børn mente, at denne citronpasta var liidt meget til den syrlige side – hvor Martin og jeg begge synes det var perfekt syrligt og at citronen gav en skøn friskhed til pasta og ost.
Hvis man er til knap så syrlige retter, så kan man fint erstatte halvdelen af citronsaften med grøntsagsboullion.

Som nævnt smager citronpasta rigtig godt til laks – fx denne grillede laks med citron – men prøv den også til andre fiskeretter eller som tilbehør til en steak, grill, kylling eller blot med en eller flere skønne grønne salater til.

PT15M

Citronpasta med basilikum

4 personer (forret/tilbehør)    15 min.
4 personer (forret/tilbehør)
Ingredienser
  • 400 g linguine (eller anden pasta)
  • 1/2 dl. citronsaft fra friskpressede citroner
  • en lille smule friskrevet citronskal
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk smør
  • salt og friskkværnet sort peber
  • 15 basilikumblade, fintstrimlede + lidt til pynt
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Kog pastaen al dente i en gryde med rigeligt letsaltet vand.

Bland citronsaft, citronskal, olie, smør, parmesan, salt, friskkværnet sort peber og halvdelen af basilikumbladene (fintstrimlet) i en skål.

Vend den dampende varme pasta i citronblandingen – anret og server straks på tallerkener med et drys basilikumblade på.