Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citronpasta/

Citronpasta med basilikum

Citronpasta med basilikum er genial som tilbehør til en lækker laksefilet og grøn salat – men det smager også virkelig dejligt som en dejlig forret.

Den syrlige citron og den lækre lidt pebrede friske basilikum giver en ren og dejlig smag sammen med pasta, olie, smør og parmesan.

En skøn og hurtig hverdagsret ♡

PT15M

Citronpasta med basilikum

Tid i alt15 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g linguine, (eller anden pasta)
  • 1 øko citron, 1/2 dl citronsaft herfra + en smule friskrevet citronskal
  • 70 g parmesan, friskrevet
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk smør
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kog pastaen al dente i en gryde med rigeligt letsaltet vand.

Bland citronsaft, citronskal, olie, smør, parmesan, salt, friskkværnet sort peber og halvdelen af basilikumbladene (fintstrimlet) i en skål.

Vend den dampende varme pasta i citronblandingen – anret og server straks på tallerkener med et drys basilikumblade på.