Citronpasta med basilikum
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/2017/07/citronpasta.jpg)
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/logo3.png)
Citronpasta med basilikum er genial som tilbehør til en lækker laksefilet, til grillet kylling og grøn salat – men det smager også virkelig dejligt som en dejlig forret og så er det bare så nemt og super enkelt.
Den syrlige citron og den lækre lidt pebrede friske basilikum giver en ren og dejlig smag sammen med pasta, olie, smør og parmesan.
En skøn og hurtig hverdagsret ♡
Prøv også: min opskrift på pastasalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/premium/print-bg2.png)
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Citronpasta med basilikum
- 400 g linguine, (eller anden pasta)
- 1 øko citron, saft og friskrevet skal
- 1 dl parmesan, friskrevet
- 0,50 dl olivenolie
- 1 tsk smør
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
![](/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/premium/screen_on_off.png)
Kog pastaen al dente i en gryde med rigeligt letsaltet vand.
Bland citronsaft, citronskal, olie, smør, parmesan, salt og peber samt halvdelen af basilikumbladene i en skål. Vend den dampende varme pasta med blandingen i skålen.
Anret straks på tallerkener med et drys basilikumblade på og server.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Mon man kan lave denne dagen i forvejen og servere den kold som tilbehør? Mvh Tina
den smager ihvertfald også dejligt dagen derpå :) så det kan du fint gøre
Kh Ann-Christine
Hsr prøvet opskriften flere gange og er vildt begejstret
Så dejligt! Det er jeg glad for at høre ♡
Kh Ann-Christine
I Tyskland køber jeg altid citronpasta. Det bruger jeg ofte som tilbehør. Der er naturligvis ikke citronsaft med, men det kan man jo hurtigt presse ud over pastaen, som smager dejligt i sig selv.