Laks med sesam og citron


Laks med sesam panering, frisk citron og et grønt drys dild er en virkelig dejlig måde at spise de skønne laksefiletter på.
Vi spiser gerne laksefilet til aftensmad et par gange om måneden – det er bare sådan et stykke taknemmeligt fisk at tilberede, som altid bliver virkelig lækkert. Sesampanering er super nemt at lave og giver en sprød skorpe, som også børnene er meget begejstret for.
Inde bag den sprøde skorpe er laksen mør og saftig og helt perfekt tilberedt.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Laks med sesam og citron
- 4 laksefilet
- 4 spsk sesamfrø
- 0,50 øko citron, revet citronskal herfra
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk smør, til stegning
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- 1 håndfuld frisk dild
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Bland sesamfrø, revet citronskal, salt og peber sammen.
Læg oversiden af laksefileterne i sesamblandingen.
Varm smør og olie op på en pande og steg laksefileterne på skindsiden ved middelvarme i ca. 15 minutter på skindsiden og afslut med ca. 3-4 minutter på den anden side.
Hold øje med dem, da stegetiden afhænger af størrelsen på laksefileterne.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Tak for mange dejlige opskrifter, men jeg har en kommentar til laks med sesam og citron. Jeg synes, 15 minutters stegning gør laksen helt utrolig tør og kedelig. Mener du virkelig det?
Kh. John
Hej John
Mange tak for din hilsen. Tiden kommer meget an på tykkelsen af fisken – og kan desuden variere fra ovn til ovn.
I min ovn passer det med tiden. Og jeg er helt enig i at en laks endelig ikke må blive tør, den skal hellere være lige et minut fra at være perfekt tilberedt og saftig, end have et minut for meget – så hold endelig øje med den under tilberedningen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Hvad tilbehør spise man til? Jeg skal prøve og lave det i morgen ❤️
Hej Linda
det kan være alt fra denne lækre salat med spidskål og gulerødder til bagte spidskål, knuste kartofler eller meget andet godt – du kan finde mange gode ideer under tilbehør til aftensmad her
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan du anbefale at bage en hel lakseside i ovn – med den lækre sesam topping?
Bruger din app med stor fornøjelse
Ja, det kan du fint gøre.
Hvis laksesiden er uens i tykkelsen, ville jeg blot dele den i 2 eller 3, lægge dem på samme bradepande og sætte dem i ovnen samtidig – MEN, jeg ville tage fisken ud efterhånden som den er klar, dvs det tyndeste stykke først, så snart det er færdigt – derefter give det det midterste et par minutter ekstra til det er perfekt og tilsidst tage det største stykke ud. Så sikre du at al fisken er perfekt tilberedt og ikke bliver tørt og kedeligt, som det kan ske, hvis det er uens i tykkelsen.
Skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine