Laks med sesam og citron
Laks med sesam panering, frisk citron og et grønt drys dild er en virkelig dejlig måde at spise de skønne laksefiletter på.
Vi spiser gerne laksefilet til aftensmad et par gange om måneden – det er bare sådan et stykke taknemmeligt fisk at tilberede, som altid bliver virkelig lækkert. Sesampanering er super nemt at lave og giver en sprød skorpe, som også børnene er meget begejstret for.
Inde bag den sprøde skorpe er laksen mør og saftig og helt perfekt tilberedt.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Laks med sesam og citron
- 4 laksefilet
- 4 spsk sesamfrø
- 0,50 øko citron, revet citronskal herfra
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk smør, til stegning
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- 1 håndfuld frisk dild
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland sesamfrø, revet citronskal, salt og peber sammen.
Læg oversiden af laksefileterne i sesamblandingen.
Varm smør og olie op på en pande og steg laksefileterne på skindsiden ved middelvarme i ca. 15 minutter på skindsiden og afslut med ca. 3-4 minutter på den anden side.
Hold øje med dem, da stegetiden afhænger af størrelsen på laksefileterne.
Åh, lækkert; det er rigtig længe siden jeg har fået det – sesam og laks er bare godt sammen. Og så med nye kartofler, sennepssauce og bacon-asparges <3
– A
Lyder lækkert – hvordan laver du senneps saucen ?
Det er nemlig bare så vildt lækkert. Rigtig skøn sommermad :)
Hold op, hvor ser det lækkert ud. Min mand har lige lært at spise stegt/grillet laks (han er 58 år!!) så alle opskrifter i den retning modtages med tak herfra;-)
HA’ EN SUPER DAG!
Sådan! Jeg synes det er sejt at man gerne kaster sig over nyt uanset alder :)
Skøn dag til dig
Hvilken slag tilbehør serverer du til denne ret?
Denne citronpasta er genial til …
+ en god grøn salat og ellers er der mange flere ideer til aftensmads tilbehør her
Kh AC
Den lyder SÅÅÅ lækker. vi skal lave den her til aften. vi har dog valgt at marinere laksen en times tid i teriyaki :)
din blog er virkelig fantastisk, og så hyggelig at læse når man er helt på bar bund ifht aftensmad <3
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på mine opskrifter.
– og super fin ide at lade laksen marinere en times tid. Teriyaki og laks er jo virkelig et godt match.
Kh Ann-Christine
Super lækkert. Serverede asiatisk salat med bl.a. ris, mango, gulerod, chili, forårsløg og ingefær til. Fin kombi.
Uhmm, det lyder virkelig som en lækker menu :)
Vi har netop tilmeldt os din madplan og er begejstrede! Særligt hjælpen med indkøbslisten er skøn. Vi opdagede dog, at dagens ret “kun” er den opskrift på laks.
Vi kan selvfølgelig selv finde på tilbehør, men dine forslag hjælper os meget i en travl hverdag, så vi håber, at det måske fremover også er med i madplanen.
Hej Signe
Hvor er det dejligt at høre at I er begejstrede for Valdemarsro appen.
Det er et virkelig godt input til madplanen, som vi vil tage med på vores plan for, hvordan vi gerne vil forbedre madplanen i løbet af efteråret.
Du må endelig altid gerne skrive til mig igen med feedback og input til appen og selvfølgelig endelig også, hvis der er noget der driller i appen.
Skøn dag til dig
Kh AC
Hej. Hvis denne lækre stykke laks skal indgå i en let forret, hvilket vil du tilsætte ?
Hej og tak for mange lækre opskrifter
For lige at være helt sikker, det er meningen at man lader skindet blive på laksefileterne, ikke?
Du kan helt frit lade det blive på eller fjerne det inden tilberedning – jeg spiser ikke selv skindet på laksen, men lader det lige så ofte sidde på ved tilberedningen.
Kh Ann-Christine
Kan du anbefale at bage en hel lakseside i ovn – med den lækre sesam topping?
Bruger din app med stor fornøjelse
Ja, det kan du fint gøre.
Hvis laksesiden er uens i tykkelsen, ville jeg blot dele den i 2 eller 3, lægge dem på samme bradepande og sætte dem i ovnen samtidig – MEN, jeg ville tage fisken ud efterhånden som den er klar, dvs det tyndeste stykke først, så snart det er færdigt – derefter give det det midterste et par minutter ekstra til det er perfekt og tilsidst tage det største stykke ud. Så sikre du at al fisken er perfekt tilberedt og ikke bliver tørt og kedeligt, som det kan ske, hvis det er uens i tykkelsen.
Skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine