Laks med sesam og citron


Laks med sesam panering, frisk citron og et grønt drys dild er en virkelig dejlig måde at spise de skønne laksefiletter på.
Vi spiser gerne laksefilet til aftensmad et par gange om måneden – det er bare sådan et stykke taknemmeligt fisk at tilberede, som altid bliver virkelig lækkert. Sesampanering er super nemt at lave og giver en sprød skorpe, som også børnene er meget begejstret for.
Inde bag den sprøde skorpe er laksen mør og saftig og helt perfekt tilberedt.
Vi har de fineste korianderblomster i haven lige nu og jeg synes de er så pæne som pynt på salater og andre retter – men dem undlader man bare hvis man ikke har. Frisk dild ligeså, det smager skønt, men det går også fint uden.
Laks med sesam og citron
- 4 laksefilet
- 4 spsk sesamfrø
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 øko citron, revet citronskal herfra
- 1 tsk smør, til stegning
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- 1 håndfuld frisk dild
- 1 håndfuld frisk koriander, (kan undlades)
Riv en lille smule citronskal med et fint rivejern, og bland citronskal, salt og peber sammen med sesamfrø.
Vend laksefiletterne i sesamblandingen og steg dem med skindsiden vendt ned, på en pande med smør og olie på mellem varme – cirka 15 minutter på skindsiden og tilsidst cirka 3-5 minutter på den anden side. Hold øje med dem, da stegetiden afhænger af størrelsen på laksefiletterne.
Server med citronskiver, frisk dild og evt frisk koriander med korianderblomster på.
Åh, lækkert; det er rigtig længe siden jeg har fået det – sesam og laks er bare godt sammen. Og så med nye kartofler, sennepssauce og bacon-asparges <3
– A
Lyder lækkert – hvordan laver du senneps saucen ?
Det er nemlig bare så vildt lækkert. Rigtig skøn sommermad :)
Hold op, hvor ser det lækkert ud. Min mand har lige lært at spise stegt/grillet laks (han er 58 år!!) så alle opskrifter i den retning modtages med tak herfra;-)
HA’ EN SUPER DAG!
Sådan! Jeg synes det er sejt at man gerne kaster sig over nyt uanset alder :)
Skøn dag til dig
Hvilken slag tilbehør serverer du til denne ret?
Denne citronpasta er genial til …
+ en god grøn salat og ellers er der mange flere ideer til aftensmads tilbehør her
Kh AC
Den lyder SÅÅÅ lækker. vi skal lave den her til aften. vi har dog valgt at marinere laksen en times tid i teriyaki :)
din blog er virkelig fantastisk, og så hyggelig at læse når man er helt på bar bund ifht aftensmad <3
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på mine opskrifter.
– og super fin ide at lade laksen marinere en times tid. Teriyaki og laks er jo virkelig et godt match.
Kh Ann-Christine
Super lækkert. Serverede asiatisk salat med bl.a. ris, mango, gulerod, chili, forårsløg og ingefær til. Fin kombi.
Uhmm, det lyder virkelig som en lækker menu :)
Vi har netop tilmeldt os din madplan og er begejstrede! Særligt hjælpen med indkøbslisten er skøn. Vi opdagede dog, at dagens ret “kun” er den opskrift på laks.
Vi kan selvfølgelig selv finde på tilbehør, men dine forslag hjælper os meget i en travl hverdag, så vi håber, at det måske fremover også er med i madplanen.
Hej Signe
Hvor er det dejligt at høre at I er begejstrede for Valdemarsro appen.
Det er et virkelig godt input til madplanen, som vi vil tage med på vores plan for, hvordan vi gerne vil forbedre madplanen i løbet af efteråret.
Du må endelig altid gerne skrive til mig igen med feedback og input til appen og selvfølgelig endelig også, hvis der er noget der driller i appen.
Skøn dag til dig
Kh AC
Hej. Hvis denne lækre stykke laks skal indgå i en let forret, hvilket vil du tilsætte ?