Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/laks-sesam-citron/

Laks med sesam og citron

Laks med sesam panering, frisk citron og et grønt drys dild er en virkelig dejlig måde at spise de skønne laksefiletter på.

Vi spiser gerne laksefilet til aftensmad et par gange om måneden – det er bare sådan et stykke taknemmeligt fisk at tilberede, som altid bliver virkelig lækkert. Sesampanering er super nemt at lave og giver en sprød skorpe, som også børnene er meget begejstret for.

Inde bag den sprøde skorpe er laksen mør og saftig og helt perfekt tilberedt.

PT20M

Laks med sesam og citron

Tid i alt20 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 laksefilet
  • 4 spsk sesamfrø
  • 0,50 øko citron, revet citronskal herfra
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk smør, til stegning
  • 1 tsk olivenolie, til stegning
  • 1 håndfuld frisk dild
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Bland sesamfrø, revet citronskal, salt og peber sammen.

Læg oversiden af laksefileterne i sesamblandingen.

Varm smør og olie op på en pande og steg laksefileterne på skindsiden ved middelvarme i ca. 15 minutter på skindsiden og afslut med ca. 3-4 minutter på den anden side.

Hold øje med dem, da stegetiden afhænger af størrelsen på laksefileterne.