Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/laks-sesam-citron/

Laks med sesam og citron

Laks med sesam panering, frisk citron og et grønt drys dild er en virkelig dejlig måde at spise de skønne laksefiletter på.

Vi spiser gerne laksefilet til aftensmad et par gange om måneden – det er bare sådan et stykke taknemmeligt fisk at tilberede, som altid bliver virkelig lækkert. Sesampanering er super nemt at lave og giver en sprød skorpe, som også børnene er meget begejstret for.

Inde bag den sprøde skorpe er laksen mør og saftig og helt perfekt tilberedt.

Vi har de fineste korianderblomster i haven lige nu og jeg synes de er så pæne som pynt på salater og andre retter – men dem undlader man bare hvis man ikke har. Frisk dild ligeså, det smager skønt, men det går også fint uden.

PT20Mter

Laks med sesam og citron

4 pers.    20 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • 4 laksefiletter
  • 4 spsk sesamfrø
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 øko citron, revet citronskal herfra
  • 1 tsk smør, til stegning
  • 1 tsk olivenolie, til stegning
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld frisk koriander, (kan undlades)
Udskriv opskrift
20 minutter
Fremgangsmåde

Riv en lille smule citronskal med et fint rivejern, og bland citronskal, salt og peber sammen med sesamfrø.

Vend laksefiletterne i sesamblandingen og steg dem med skindsiden vendt ned, på en pande med smør og olie på mellem varme – cirka 15 minutter på skindsiden og tilsidst cirka 3-5 minutter på den anden side. Hold øje med dem, da stegetiden afhænger af størrelsen på laksefiletterne.

Server med citronskiver, frisk dild og evt frisk koriander med korianderblomster på.