Clam Chowder Muslingesuppe


Clam Chowder Muslingesuppe med kartofler og grønt i en cremet og lækker fyldig suppe er så lækker en ret.
Efteråret kalder på varmende supper. Godt groft brød til at dyppe i suppe og måltider med mere rustikke retter. Clam Chowder er oplagt lige nu.
Min datter er vild med blåmuslinger og vælger altid Moules Frites på menuen, hvis det er på menuen når vi er ude at spise. Hun er vild med denne suppe og hele familien nyder den med største velbehag!
Prøv også: opskrift på spaghetti vongole >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Clam Chowder - muslingesuppe
- 1 kg hjertemuslinger, eller venusmuslinger
- 100 g bacon
- 50 g smør
- 1 fennikel, finthakket
- 2 gulerødder, skrællede og skåret itern
- 700 g kartofler, skrællede og skåret i tern
- 3 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 4 stængler frisk timian, finthakket
- 2 stængler frisk rosmarin, finthakket
- 1 frisk salvie, 5 blade herfra
- 2 laurbærblade
- 1 dl hvidvin
- 2 dl piskefløde
- 3 dl sødmælk
- 4 dl grøntsagsbouillon
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld bredbladet persille, til pynt
- 1 håndfuld purløg, til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rens muslingerne ved at gnubbe dem under let rindende vand, de må dog ikke stå i blød.
Kassér de muslinger der er knækkede, og de åbne muslinger, skal lige bankes let mod bordpladen eller have et let tryk og så skulle de gerne lukke sig selv – hvis de ikke lukker sig, skal de kasseres!
Damp muslingerne i ca. 5-6 minutter i hvidvin i en gryde med låg.
Når muslingerne har åbnet sig, tages de af varmen og hældes i en sigte, hvor væsken drypper ned i en skål.
Gem både væsken og muslinger.
Steg bacon i en stor gryde i smør til det er lettere sprødt, tilsæt løg og sauter løgene til de er bløde.
Kom finthakket hvidløg, laurbærblade, kartofler, gulerødder, fennikel og de finthakkede krydderurter i gryden sammen med væsken fra muslingerne som tidligere er siet fra, samt mælk og fløde.
Lad det simre til kartoflerne er møre.
Man kan blende suppen nu for at få en mere cremet suppe eller man kan snuppe den, som den er.
Tilsæt muslingerne, varm lige op og smag suppen godt til med salt, peber og evt ekstra krydderier.
Anret suppen i store dybe tallerkener og drys med finthakket bredbladet persille.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kære Ann-Christine,
Dette for at takke dig for dine fine opskrifter. Jeg kigger altid først hos dig og bruger dine opskrifter hele tiden. Jeg vil gerne betale dig for dit arbejde.
For et stykke tid siden blev jeg skrevet op til madplan, tror jeg det var, men da jeg bor alene, blev det alt for meget. Sådan et årligt abonnementsbeløb til dig ville passe mig godt. Kan man abonnere uden at få emails hele tiden?
Mange hilsener,
Vera
Hej Vera
Mange tak for din søde hilsen, det er virkelig sødt af dig at skrive det og jeg er glad for du har lyst til at være med i Valdemarsro Premium.
Man kan sagtens være medlem uden at få nyhedsbreve – man kan tilmelde sig her: https://www.valdemarsro.dk/premium/opret/ og hvis du undlader at sætte kryds i feltet med nyhedsbreve om premium, så sender vi kun mail ved tilmelding + når det er absolut relevant for selve abonnementet – og det er yderst sjældent.
Send endelig en mail til mail@valdemarsro.dk hvis du har spørgsmål til medlemskabet eller brug for support, så hjælper Martin meget gerne på mailen.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg skal lave suppen i morgen til seks personer. I din opskrift står der 6 grønsagsbouillon. Hvad menes der? 6 dl? Eller?
De bedste hilsner
Miki
Ja, det er dl – er rettet nu :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for dine skønne opskrifter. Jeg vælger næsten altid valdemarsro, når jeg leder efter opskrifter.
Denne – clam chowder – har jeg lige spist. Fantastisk islæt med bacon! Jeg bliver altid i tvivl, bor – og spiser – alene, så jeg ville gerne spise rester i morgen. Men ville du gøre det?
De bedste hilsener
Pia
Hej Pia,
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig glad for at høre! og hvor er det skønt at den lækre clam chowder også lige faldt i din smag :)
Jeg ved at man fint kan spise muslinger dagen efter de er tilberedt, men jeg er ikke helt sikker på om det er en god ide at genopvarme dem, så det må jeg være dig svar skyldig på. Tjek evt sundhedsstyrelsen, om de har skrevet noget om dette.
Kh Ann-Christine