Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/clam-chowder-muslingesuppe/ Aftensmad Bålmad, Efterår, Fisk & Skaldyr, Natmad, Suppe

Clam Chowder Muslingesuppe

Clam Chowder Muslingesuppe med kartofler og grønt i en cremet og lækker fyldig suppe er så lækker en ret.

Efteråret kalder på varmende supper. Godt groft brød til at dyppe i suppe og måltider med mere rustikke retter. Clam Chowder er oplagt lige nu.

Min datter er vild med blåmuslinger og vælger altid Moules Frites på menuen, hvis det er på menuen når vi er ude at spise. Hun er vild med denne suppe og hele familien nyder den med største velbehag!

Prøv også: opskrift på spaghetti vongole >>

Clam Chowder - muslingesuppe
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 1 kg hjertemuslinger, eller venusmuslinger
  • 100 g bacon
  • 50 g smør
  • 1 fennikel, finthakket
  • 2 gulerod, skrællede og skåret itern
  • 700 g kartoffel, skrællede og skåret i tern
  • 3 løg, finthakkede
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 4 stængler frisk timian, finthakket
  • 2 stængler frisk rosmarin, finthakket
  • 1 frisk salvie, 5 blade herfra
  • 2 laurbærblade
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • 3 dl sødmælk
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld bredbladet persille, til pynt
  • 1 håndfuld purløg, til pynt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rens muslingerne ved at gnubbe dem under let rindende vand, de må dog ikke stå i blød.

Kassér de muslinger der er knækkede, og de åbne muslinger, skal lige bankes let mod bordpladen eller have et let tryk og så skulle de gerne lukke sig selv – hvis de ikke lukker sig, skal de kasseres!

Damp muslingerne i ca. 5-6 minutter i hvidvin i en gryde med låg.

Når muslingerne har åbnet sig, tages de af varmen og hældes i en sigte, hvor væsken drypper ned i en skål.

Gem både væsken og muslinger.

Steg bacon i en stor gryde i smør til det er lettere sprødt, tilsæt løg og sauter løgene til de er bløde.

Kom finthakket hvidløg, laurbærblade, kartofler, gulerødder, fennikel og de finthakkede krydderurter i gryden sammen med væsken fra muslingerne som tidligere er siet fra, samt mælk og fløde.

Lad det simre til kartoflerne er møre.

Man kan blende suppen nu for at få en mere cremet suppe eller man kan snuppe den, som den er.

Tilsæt muslingerne, varm lige op og smag suppen godt til med salt, peber og evt ekstra krydderier.

Anret suppen i store dybe tallerkener og drys med finthakket bredbladet persille.