Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/torsk-med-sennepssauce/

Torsk med sennepssauce

Bagt torsk med sennepssauce, kapers, bacon, rødbeder og hakkede æg er virkelig en lækker menu at servere og smager fantastisk til både hverdage, festlige lejligheder og så er det jo en rigtig klassiker til nytårsaften, hvor mange har tradition for at spise torsk.

Jeg synes, den lækre fiskeret smager skønt året rundt og så er det jo tilmed nemt at lave og dejligt at servere for familien, hvor man selv hver især kan toppe med fyld efter smag og behag.

Prøv også: se alle mine fiske opskrifter her >>

PT45M

Torsk med sennepssauce

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Ovnbagt torsk
  • 800 g torskefilet
  • 2 spsk smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Sennepssauce
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 dl hvidvin
  • 2 spsk sennep, grov
  • 1 tsk honning
  • 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 1 kg babykartofler
  • 200 g bacon, sprødtstegt og skåret i tern
  • 3 æg, hårdkogte og grofthakket
  • 150 g rødbeder, syltede, i små tern
  • 20 g peberrod, friskrevet
  • 1 håndfuld frisk dild
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Forbered tilbehøret
Forbered tilbehøret til retten i små skåle og sæt kartoflerne til at koge i letssaltet vand.

Torsken
Skær del torskefileten i 8 stykker eller bag den som et helt stykke.

Fordel små stykker smør over og krydr med salt og peber.

Bag fisken i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter. Tjek efter 10 minutter om den er færdig, den skal gerne være lige akkurat mør.

Sennepssauce
Smelt smør og pisk hvedemel i til en melbolle. Pisk mælk og hvidvin i og kog op til en cremet sauce. Pisk sennep i og smag til med honning, citronsaft og skal, salt, peber og evt ekstra sennep, efter smag.

Servering
Server den varme bagte torsk med lune kartofler, sennepsssauce og tilbehør, samt et fint drys frisk dild.