Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citronfromage/

Citronfromage

Citronfromage af den lækreste luftige, friske slags med syrligt sødme i perfekt kombination! Uhm, det er altså godt.

Det er tilmed en af de skønne desserter, som man snildt kan lave om formiddagen eller aftenen før – så den er klar til servering helt uden stress, når man har gæster til middag.

Citronfromage er ret nem at lave, man skal dog være lidt omhyggelig med at følge opskriften ret præcist for at få en luftig og lækker fromage.

Prøv også: min opskrift på Baileys Fromage >>

PT5H

Citronfromage

Tid i alt5 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 3 ark husblas
  • 2 æggehvide
  • 1,50 dl piskefløde
  • 2 æggeblomme
  • 65 g sukker
  • 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
  • 1 dl citronsaft
  • Til servering
  • 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
  • 1 stængel frisk mynte
  • 1 øko citron, fintstrimlet skal herfra
  • 1 spsk sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.

Pisk æggehviderne, til de er helt stive og danner små toppe. Sæt skålen til side et kort øjeblik.

Pisk fløden til en lækker og luftig flødeskum.

Pisk æggeblommer og sukker til en tyk og luftig æggesnaps. Vend til sidst fintrevet citronskal i.

Tag husblassen op af vandet og lad den smelte over et vandbad. Tag husblassen af varmen og pisk citronsaft i. Lad det køle af til stuetemperatur.

Pisk derefter citronsaft og husblas langsomt i æggesnapsen, til det er jævnt fordelt. Vend forsigtigt flødeskum med æggesnaps med en dejskraber uden at slå luften ud af det. Rør først 1 spsk af æggehviderne i skålen med citronfromage. Vend det forsigtigt sammen og vend derefter resten af de stiftpiskede æggehvider i.

Fordel fromagen i portionsglas og sæt dem på køl i 4 timer.

Servering
Pisk fløden til en luftig skum. Fyld flødeskummen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små dutter oven på fromagen. Drys til sidst med små mynteblade og citronskal vendt i lidt sukker