Citronfromage


Citronfromage af den lækreste luftige, friske slags med syrligt sødme i perfekt kombination! Uhm, det er altså godt.
Det er tilmed en af de skønne desserter, som man snildt kan lave om formiddagen eller aftenen før – så den er klar til servering helt uden stress, når man har gæster til middag.
Citronfromage er ret nem at lave, man skal dog være lidt omhyggelig med at følge opskriften ret præcist for at få en luftig og lækker fromage.
Prøv også: min opskrift på Baileys Fromage >>
Citronfromage
- 3 ark husblas
- 2 æggehvide
- 1,50 dl piskefløde
- 2 æggeblomme
- 65 g sukker
- 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
- 1 dl citronsaft
- Til servering
- 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
- 1 stængel frisk mynte
- 1 øko citron, fintstrimlet skal herfra
- 1 spsk sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
Pisk æggehviderne, til de er helt stive og danner små toppe. Sæt skålen til side et kort øjeblik.
Pisk fløden til en lækker og luftig flødeskum.
Pisk æggeblommer og sukker til en tyk og luftig æggesnaps. Vend til sidst fintrevet citronskal i.
Tag husblassen op af vandet og lad den smelte over et vandbad. Tag husblassen af varmen og pisk citronsaft i. Lad det køle af til stuetemperatur.
Pisk derefter citronsaft og husblas langsomt i æggesnapsen, til det er jævnt fordelt. Vend forsigtigt flødeskum med æggesnaps med en dejskraber uden at slå luften ud af det. Rør først 1 spsk af æggehviderne i skålen med citronfromage. Vend det forsigtigt sammen og vend derefter resten af de stiftpiskede æggehvider i.
Fordel fromagen i portionsglas og sæt dem på køl i 4 timer.
Servering
Pisk fløden til en luftig skum. Fyld flødeskummen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små dutter oven på fromagen. Drys til sidst med små mynteblade og citronskal vendt i lidt sukker
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Kære Ann-Christine. Tak for en dejlig opskrift. Den vil jeg prøve til en middag, hvor der kæles med lidt ekstra for familien. Jeg kan rigtig god lide, at du tager klassiske retter og twister dem. Mange hilsener Anette
Hvor er det dejligt at høre :)
Jeg synes også det er noget så hyggeligt at twiste de klassiske retter og tilpasse dem til mine smagsløg – så dejligt at I er med på den :)
Kh AC
Hvor har du købt de smukke glas ?
Med venlig hilsen
Karen Andersen
Hej Karen,
De er købt i Magasin, men mange butikker med køkkenting har nogle krystalglas magen til.
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Wow hvor ser de lækre ud! :)
Jeg skal til en meget fast påsketradition hos min fars faster på 90 år, som for første gang ikke selv vil lave menuen. Desserten er altid citronfromage og jeg har fået æren af at skulle lave den i år. Det er noget af en opgave, da desserten virkelig er det vigtigste denne dag…udover æggejagten for de små selvfølgelig. ;) Men for de voksne, og specielt generationen ml faster Else og jeg, er dette bestemt en alt eller intet præstation..kan jeg leve op til æren om at lave årets citronfromage?? :) Jeg vil i hvert fald prøve og tænker jeg vil prøve din…Men da vi bliver 24 mennesker havde jeg ikke forestillet mig st bryde traditionen ved at lave portionsanretninger. Kan jeg ‘bare’ gange op og så lave evt to store portioner udfra samme fremgangsmåde?
Kh Emilie
Hej Emilie,
Tusind tak, og hvor er det hyggeligt at I har sådan en helt fast påsketradition.
Sejt at du har fået overdraget stafetten med at lave dessert. Det er spændende og jeg håber virkelig det kommer til at lykkedes til al forventning og glæde.
Du kan fint gange desserten her op til 24 personer. Min citronformage er meget luftig og let i det, og jeg vil næsten anbefale at du kommer et enkelt ekstra husblas blad i hver skål, hvis du kommer 3 x opskriften i hver skål.
Rigtig god fornøjelse med det og rigtig dejlig påske til jer
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tusind tak for en dejlig blog som jeg sværger til naar jeg søger efter opskrifter ❤️
Jeg kunne godt tænke mig at sprøjte fromagen ud paa nogle smaa kager, saadan lidt som din smaa sprøjtede kys paa toppen af fromagen. Tror du jeg kan det med en fromage? Og isaa fald, hvornaar ville jeg skulle gøre det, for den skal jo være fast nok til at blive paa smaakagen, men ikke for fast tilat sprøjte ud af posen. Haaber du kan give et lille fif.. eller om jeg skal over i noget andet creme af en slags i stedet.
Mh Pia
Tusind tak for din søde hilsen ♡ Det er jeg glad for at høre!
Det er da helt sikkert værd at prøve – og jeg vil mene at fromagen skal være helt færdigt stivnet, før du kommer den i en sprøjtepose til kys.
Kh AC
Super, tak for svar :) jeg løber an med det ;)
Hvor længe gaar der før den er fast nok? En times tid?
Jeg vil anbefale at lade den stå i min. 3-4 timer.
Kh AC
Hej AC :-)
Mine 4 veninder og jeg har en lille madklub, og næste gang er temaet “mormor-mad”. Jeg skal derfor give mig i kast med denne citronfromage men kan den laves dagen forinden den skal serveres? Og hvis, er det så samme mængder husblas?
Kh Louise
Hvor lyder det mega hyggeligt!
Den kan fint laves aftenen før, men samme mængde husblas.
Rigtig god fornøjelse i madklubben :)
Kh AC
Hej
Jeg skal lave citronfromage til en, der ikke må få sukker og mælkeprodukter. Tror du jeg kan bruge kokossukker og fløde af soyabønner til citronfromagen?
Vh Kirsten
Hej Kirsten,
Jeg tænker det må komme an på en prøve …
prøv det endelig af :)
(jeg laver aldrig selv mad med soyamælk mv, så ved ikke helt hvordan det opfører sig i en fromage mv)
Kh AC
Du kan meget let bruge laktosefri fløde.
Kære Ann-Christine
Først og fremmest tak for alle dine dejlige opskrifter!
Jeg er i gang med at lave din citronfromage, og er i tvivl om du mener to- tredje-dele af en deciliter citronsaft, eller to til tre deciliter, for det er da meget – eller hvad??
Håber du har tid til et hurtigt svar og rigtig godt nytår! :D
Med venlige julehilsner
Ann
Hej Ann Christine , du har tidligere haft en opskrift på citronfromage med krokant og citronperler. Hvor er den blevet af?
Mvh Lone Hygum Valsted
Det er helt samme opskrift, blot nye billeder og med ny topping.
Kære Ann
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejlig at høre ♡
2/3 er totredjedele. Ellers ville jeg have skrevet det sådan: 2 – 3 dl :)
Rigtig godt nytår og god fornøjelse med desserten
Kh AC
Hej
Jeg skal lave citronfromage til 8 personer, skal jeg så også bruge dobbelt så meget husblas
Ja, det ville jeg selv gøre :)
Hej Ann-Christine
Elsker denne opskrift og har lavet den rigtig mange gange, men vil lige høre om du tror man kan bruge den som lag i en moussé-kage? :-)
Eller tror du ikke den bliver “stærk” nok til at kunne holde et lag ?
Mvh
Kamilla
Hej Kamilla,
Jeg har faktisk brugt den til denne påskekage, hvor den er justeret lidt til, så den fint kan bruges i en moussekage :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Tak for fantastiske opskrifter ❤ i din citronfromage, bruger du pasteuriseret æg eller almindelige æg?
Hilsen Stinne
Jeg bruger aldrig selv pasteuriserede æg, men altid friske økologiske danske æg.
Fødevarestyrelsen har frikendt danske æg fra salmonellarisiko, men uanset, så vil jeg anbefale at det er en vurdering man tager helt selv afhængig af hvad man har det bedst med ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hejsa.
Har den godt af at blive lavet dagen før den skal bruges? eller bliver den dårligere
Jeg synes godt den kan falde en smule sammen efter en dagstid og er aller luftigst når den tilberedes samme dag.
Hej Anne-Christine.
Jeg skal til at lave denne, som skal være vores nytårsdessert i år. Jeg har gjort klar til 3 x portion. Er det så 9 blade husblas jeg skal bruge eller? Det er jo ik altid, at man behøver gange husblas op, når det indgår i opskriften. Så må hellere spørge først.
Rigtig glædeligt nytår, 1000 tak for en super god blog.
Mvh.
Sonja
Jeg har ikke selv lavet den i en skål med større portioner, men altid serveret den som portionsanrettet og der ganger jeg op tilsvarende den mængde der skal bruges. Tror næsten jeg ville gøre det samme hvis den skal serveres i en skål.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen ♡
Håber I får et fantastisk nytår!
Kh Ann-Christine
Hej igen Ann-Christine (denne gang stavede jeg dit navn rigtigt ?)
Jeg har lavet det som portionsanretninger, og gangede det hele op 3 gange. Det fungerer super – Der var nok til smagsprøver også ?
I må også ha et super festligt nytår. Vi ska til min bror og hans familie. De har tvillingedrenge på 5 mdr., så faster her ved godt hvad hun ska lave det meste af aftenen – Nemlig nusse og kysse de små ♥️
Mvh. Sonja
Hej Ann-christin
Jeg har lige et spørgsmål vedr mandel knas. Der står at sukker og vand koges op, men jeg kan ikke se hvor meget der skal i ?
God weekend
Venlig hilsen Pia
Håber I havde den dejligste aften og fik en skøn start på det nye år ♡
Kh Ann-Christine
Det havde vi, tak. Håber det samme for jer.
Ville man kunne bruge flormelis i stedet? Mvh Mona
Hej
Min mormor er indlagt på sygehuset men har spurgt om jeg ikke vil lave citronfromage til på søndag hvor hun bliver udskrevet og vil høre hvor lang tid den tager om at sætte sig hvis man laver det i en stor skål istedet for små glas
Hej Mille,
Omkring 4 timer kan du regne med.
Rigtig god fornøjelse, håber din mormor har det godt!
Kh AC
ja, det kan du fint :)
Hej Ann Christine.
Tak for alle dine gode ideer. Jeg har de seneste år, når jeg har haft brug for stiftpiskede æggehvider, nøjedes med at piske til de danner striber.
De bliver lettere og bærer f.eks. fromage bedre.
Hilsen Kirsten.
Tak for at dele dit tip, det må da prøves af :)
Kh AC
Kære Ann-Christine.
Tak for en dejlig dessert?. Jeg lavede den for nylig og gentager succese i weekenden. Sidst havde jeg lidt udfordringer med at få fromage ned i glasset, uden også at få det lidt op af siderne. Hvad gør du for at undgå det? Sprøjter du det i? Eller tørrer du bare glasset af? Synes det sidste kan ses, fordi glasset har været fedtet til.
Bedste hilsner
Julie
Hej Julie,
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Jeg kommer den enten lidt forsigtigt i glasset med en ske, eller sprøjter den i med en sprøjtepose.
Kh AC
Så skøn en citronfromage – den smager da af citron. Jeg brugte dog ikke citronperler, da det var lidt besværligt at få fat i. Min familie syntes også, den var rigtig god. Den opskrift vil jeg bruge fremover.
Du har så mange gode opskrifter, som jeg ofte benytter mig af.
Så dejligt at høre, mange tak for din søde tilbagemelding og fine hilsen.
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har før lavet denne vildt lækre citronfromage, og på lørdag skal vi holde 80’er fest, hvor der selvfølgelig høre citronfromage til.
Jeg skal lave den til 46 personer og tænker at der skal være et lille glas til hver. Hvor meget ville du mon gange op med?
Mvh Katrine
Hej Katrine,
hvis det blot er en lille portion til hver, så vil jeg gange den op med 7.
Rigtig god fornøjelse og god fest til jer
Kh AC
Hej Ann-Christine!
Fantastisk blok du har og nyder at afprøve dine opskrifter både af de søde slags, men bestemt også middagsretter.
Citronfromage er jo altid lækkert, men står overfor at skulle lave en dåbskage hvor de ønsker limemousse. Det er åbenbart svært for mig at finde en ordentligt limemousse som ikke er til cheesecake, men tænker om ikke din justerede udgave af citronfromage til mousse kan anvendes og blot erstatte citron med lime?
Kærlig hilsen Karoline
Hej Karoline,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Jeg er helt sikker på at du sagtens kan bruge denne opskrift og blot erstatte citron med lime. Det vil være virkelig lækkert.
Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
Hej Ann-Christine
Kan man lave desserten dagen i forvejen???
Kh Kamilla
Den kan godt falde lidt sammen, men den kan godt laves om aftenen og serveres næste aften
Kh AC
Skal mandlerne ” smuttes” før de laves til krokant til citronfromage.
Godt nytår hilsen Conny
Det kan man gøre – eller undlade det, begge dele vil fungere fint
Godt nytår
Kh AC
Tusinde tak for den lækreste opskrift! Jeg lavede den til nytårsaften og var et kæmpe hit hos kæresten ??
Hvor er det dejligt at høre
Tak for din søde hilsen og rigtig godt nytår til jer
Kh AC
Hej. Jeg lavede også citron fromage efter opskriften til nytår. Dobbelt portion, som blev lavet dagen før, og som blev pyntet med lidt flødeskum, kandiseret appelsinskal og knus maltesers lige før serveringen. Perfekt dessert! Tak for en go’ og overskuelig opskrift.
Tak for din fine hilsen, hvor er det skønt at høre – og nu får jeg jo virkelig helt lyst til at der snart skal serveres citronfromage herhjemme igen! ;)
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej. Tak for en skøn kogebog og lækre opskrifter på nettet ??
Fromage: jeg har lært et ell andet sted, hvordan man pisker alle tre elementer uden at vaske alting af undervejs.
Måske fra min farmor….?
Først æggehvider.
Så piskefløde.
Så æggesnaps.
Bare input. Så bli’r opgaven mere overskuelig, tænker jeg.
Mariann
Hej.
Du har pyntet den så flot m citronkugler. Hvordan laver du den? Julehilsner fra Inger
HURTIG HJÆLP.
DeT er 2 dage før nytårsaften, og jeg har samme spørgsmål som de sidste 3 spørgere: hvad er citronperler, og hvordan laver du dem??
Det ser så flot ud, og jeg skal lave fromagen i morgen til 2 gæster .
Hej Lisbet
Det er fluks opdateret under tips :)
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej, Ann-Christine.
Allerførst tusind tak for den fine blog – når jeg skal lave noget nyt eller blot til inspiration er din side, den første, jeg kigger på👍😊
Og nu vil jeg se, om jeg kan nå at få et svar inden i morgen formiddag.
Jeg bruger altid denne opskrift til citronfromage og altid med succes😉
Nu skal jeg for første gang lave til 8 personer isf. 4 personer (børn og svigerbørn vil have resten med hjem😆 Jeg ændrer i “tabellen” og kan se det hele selvfølgelig bliver fordoblet, men ved citroner bliver der ved med at stå 2/3 dl. saft, så skal det ikke også ganges op, da fromagen ellers vil blive for “tynd” i smagen? Eller er det mig, der helt misforstår det med 2/3 saft🥺
Ved, det er i sidste øjeblik og du har sikkert nok at se til, så prøver mig lidt frem i morgen, men vil gerne have det rigtigt til næste gang – og især, hvis det fejler i morgen😚
Du og dine ønskes et rigtig godt nytår🥳
Mvh , Jette
Hej Jette
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Når du retter op og ned i mængden skal du selv være opmærksom på at gange eller dividere mængden af saft tilsvarende op og ned. Det kan systemet ikke klare rent teknisk :)
Det er også beskrevet nu, under tips
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Mange tak for hurtigt svar🙃 Så har jeg ro i maven til i morgen, fordi den jo altid lykkedes – og nu også med rigtig andel citronsaft😊
Hej
Du har de mest fantastiske opskrifter. Nu er manden begyndt kun at søge hos dig hvis han savner en opskrift.
Jeg kan ikke finde opskriften på citronkugler som du nævner ved opskriften på citronperler.
Med venlig hilsen
Sidsel
Hej Sidsel
Tusind tak :)
Hvor dejligt! Det er jeg da så glad for han gør!
Citronperlerne kan købes færdiglavet, se tip under opskriften.
Kh Ann-Christine
Hvornår skal det lille nip salt i, som står under krokant (før eller efter det har været varmet op på panden)?
Kære Ann-Christine
Du har virkelig hjulpet mig mange gange igennem alverdens opskrifter og gode råd, det skal du have et stor tak for 😊
Fortsæt dit virke og mange, ligesom jeg, vil glædes ved dine hyggelige, venlige og gode opskrifter – til glæde for dem vi laver mad til.
Kh. Hans Johansen
Kære Hans,
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er rigtig pænt af dig at skrive og sådan en rar hilsen varmer meget :)
Kh Ann-Christine
Elsker dine opskrifter. De er altid et “sikkert kort” til velsmagende mad. Denne gang vil jeg gerne være i god tid og få lavet så meget som muligt på forhånd. Kan jeg fryse fromagen?
Tusind tak, det er dejligt at høre.
Jeg har ikke forsøgt mig med at fryse citronfromage, så det tør jeg ikke sige om det vil blive godt.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg vil så gerne lave de dejlige citronfromage desserter til påske… allerede imorgen d. 30.3.
Til min mands fødselsdag.
Jeg er blevet itvivl om målet 1.50 dl fløde…
Betyder det 1+ 1/2 dl eller er det knap 2dl ?
Og bruger du de særlige (slatne) ikke salmonella æg som sælges adskilt
Eller bruger du bare de økologiske ?
Tak for vidunderlige opskrifter?
Hej Ann Christine, du har tidligere haft en opskrift på citronfromage med krokant og citronperler. Hvor er den blevet af?
Mvh Lone Hygum Valsted
Min citronfromage er helt uændret, og jeg har blot taget nye billeder med ny topping. Se tip under opskrift
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Birte
Det er 1 1/2 – dvs halvanden.
Jeg bruger friske øko æg, det har jeg beskrevet nærmere her: https://www.valdemarsro.dk/tag/aeg/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine, vi har forsøgt at lave din citronfromage med laktosefri fløde, da en af gæsterne ikke kan tåle laktose. Kan det være derfor, at fromagen ikke rigtig fremstod ensartet, men nærmest blev lagdelt? Det kan måske også skyldes, at de tre citroner var meget saftige? (Tre citroner er ikke så nøjagtigt en mængde).
Kh Hanne
Kære Hanne
Jeg tænker umiddelbart ikke det skyldes at fløden var laktosefri, men nok at fromagen ikke er vendt helt nok sammen eller at æggehviden ikke har været pisket luftigt nok.
Mængden af citron til en opskrift på fire står nærmere beskrevet under tips.
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg lavede denne citronfromage, vi var kun 2 personer, halverede den i 1 skål og 1 beholder til fryseren, 3 uger efter tog vi den ud af fryseren et par timer før vi skulle spise. Den var lige så god som den frisklavede.
Den helt rigtige citronfromage, den var altså så god.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Tak for alle dine lækre opskrifter. Kan altid finde inspiration hos dig! Er lige ved at lave denne citronfromage lige nu, men bliver i tvivl. Du skriver 3 citroner. Men er det så også revet skal af 3 citroner? Sammen med saft af alle 3? Det lyder af så meget skal 😅 Vil jo gerne lave det helt rigtigt 🤩
Mange tak for din søde hilsen :)
Du kan se præcise mål på citron i TIPS under opskriften
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave fromage i små kageforme og vende dem ud, så de står med en blank overside.
Jeg tror de er for luftige til det, så tænker jeg budding/panna cotta er mere egnet til det formål
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Tak for dejlig blog og altid inspirerende og lækkre opskrifter❤
Jeg vil kaste mig ud i din lækkre fromage, da vi bliver 16 personer til middag på lørdag. Kunne tænke mig at lave en vegetarisk variant dvs uden husblas. Har du erfaring med at bruge agar istedet?
Mvh Elin
Hej Elin
Mange tak for din søde hilsen :)
jeg har ikke forsøgt mig med agar agar eller vegansk alternativ til husblas, så jeg har ikke gode råd at give med på vejen omkring dette.
Er dog sikker på det fint kan lykkedes.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvorfor hedder siden Valdemarsro. Er det fordi den ikke må hedde Valdemars kro. For det er der jo en kro der hedder
Hej Brian,
Nej, der er ingen sammenhæng der :)
– du kan læse mere her om hvordan jeg fandt på navnet tilbage i 2007, da jeg startede Valdemarsro: https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-om-os/
Rigtig god weekend.
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg vil gerne prøve at lave disse til påske.
Jeg har aldrig prøvet at lave citronfromage før, så har lidt praktiske spørgsmål.
1) Citron saft er det fra en flaske?
2) Hvor tyk skal æggesnapsen være? (Som en tynd grød??)
3) Ang. vandbadet. Skal vandet først koge og så husbladsen i? Der står at husbladsen skal smelte ved lav varme. Skal vandet så ikke koge mere??
4) Når du skriver “pisk citronsaft i skålen med den varme husblas”. Er det med elpisker eller piskeris i hånden?? Hvor lang tid skal man ca. piske for at det har stuetemperatur?
5) “Pisk citronsaft og husblas langsomt i æggesnapsen” igen er det elpisker eller piskeris?
Beklager mine mange spørgsmål. Har INGEN erfaring i at lave fromage.
Hej Bente
Det er helt ok :)
– jeg bruger friskpresset citronsaft fra hele citroner.
– æggesnaps skal være helt tykt og cremet
– husblas skal ikke i den kogende vand, men skal smeltes i en skål sat over kogende vand, det smelter med det samme på få sekunder ved lav varme og selve husblassen skal blot smelte og ikke koges – der skal blot de få dråber vand ved, som hænger ved husblassen, når du tager den op af vandet og krammer vandet fra.
– jeg pisker citronsaften i den smeltede husblas med et piskeris. Når husblas smeltes ved lav varme og derefter tages af varmen og citronsaften piskes i, så har det stuetemperatur, når det lige får lov at stå et minuts tid.
– du kan piske med enten piskeris eller håndmikser.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vildt god!
Hejsa
Jeg vil meget gerne prøve at lave grapefrugt mousse. Mon jeg kan bytte citron ud med grapefrugt i denne opskrift?
Vh Line
Ja, det kan du fint gøre.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg synes du har mange dejlige opskrifter. Jeg søger altid at bruge dine opskrifter. Jeg har lige lavet citronfromage. Det fungerer fint, men jeg synes der er alt for meget citronsaft i. Sammenlignet med andre opskrifter bruger du næsten dobbelt så meget. Det blev noget friskt (surt).
Det synes jeg slet ikke selv den gør – men dejligt frisk og med en god balance mellem det syrlige og det søde.
Det er jo selvfølgelig altid en smagssag :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej, har lige lavet fromage, synes dog det lidt rigeligt med syre i. Men ok smag og behag. Kan jo justeres med ekstra flormelis eller mindre saft
Hej Ann-Christine
Jeg har lavet din citronfromage én gang før. Nu har jeg nogle appelsiner liggende, som jeg gerne vil bruge.
Kan jeg erstatte 1-1 citron med appelsin?
Eller skal der mere appelsinsaft i? Jeg tænker det jo ikke er helt så kraftig i smagen som citron
Kh
Det kan du fint gøre. Hvis appelsinerne er øko, så ville jeg fintrive skallen og komme lidt af den ved også – der sidder super gode aromastoffer, som giver ekstra smag.
Appelsinen er mildere i smagen, men jeg ville bruge samme mængde
Rigtig god fornøjelse og godt nytår :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
kan jeg bruge din citronfromage i en klassisk roulade?
Tak for dig🤍🧁
Tusind tak for din søde hilsen
Ja, det vil være lækkert :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Vil gerne prøve fin opskrift og har de skønneste citroner med hjem fra Amalfi – hvilke størrelse husblas bruger du ? De korte eller de lange ??
Mvh
Majbritt
Dejlig opskrift!
Men der må være en fejl i mængdeangivelsen for citronsaft. Jeg tror der bør stå “saft fra antal citroner” snarere end “dl saft”. Hvis man brugte dl-angivelsen ville fromagen blive hvinende sur. Mærkeligt, der ikke er nogen, der har kommenteret på det endnu.
Jeg brugte i går saft fra 1 citron til 4 personer, og det gav ca. 0,2 dl saft, og fromagen blev lige tilpas frisk og syrlig.
Svarer en almindelig æggeblomme til en past. æggeblomme og det samme med hvider?
Hvor mange citroner bruger du. Det er lidt svært, når det står angivet i dl?
Jeg bruger aldrig selv past. æg, men danske økologiske æg – så jeg er ikke helt opdateret på hvor meget der er i et bæger, men det vil stå på emballagen :)
Hvor meget væske der er i en citron variere meget, så det kan være alt fra 1-3 citroner, og derfor har jeg skrevet målet i dl her.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine