Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarber-eton-mess/

Rabarber Eton Mess

Den skønne dessert, Rabarber Eton Mess, var en succes, da jeg serverede den for min familie forleden dag og den kan fint klare en gentagelse snart.

De lækre rabarber er i højsæson og er meget anvendelige i både det søde og det salte køkken, men mest af alt holder jeg nu af at bruge de syrlige røde rabarberstængler til et fint modspil til søde desserter.

Til min rabarber eton mess har jeg bagt rabarberne, for det fremhæver smagen på fineste vis. Kniber det med tiden til at bage dem, så kan rabarberkompot også sagtens bruges.

Prøv også: min bedste opskrift på rabarbersaft >>

PT60Mter

Rabarber Eton Mess

4 pers.    60 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • Bagte Rabarber
  • 400 g rabarber, skåret i tern
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 3 spsk rørsukker
  • Marengs
  • 2 æggehvider
  • 5 spsk sukker
  • 1/2 tsk æblecidereddike
  • 1 dråbe rød frugtfarve, eller farvepasta (kan undlades)
  • Derudover
  • 2 dl piskefløde
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 30 g mørk chokolade, finthakket
Udskriv opskrift
60 minutter
Fremgangsmåde

Bagte Rabarber
Kom rabarber, vanilje og sukker i en skål og vend det godt sammen. Fordel i et ovnfastfad med bagepapir og bag rabarberne i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 20 minutter.

Lad rabarberne køle af, mens marengskyssene bages.

Marengs
Æggehvide, sukker og æbleeddike piskes helt stift og luftigt. Kom i en sprøjtepose med stjernetyl og fordel de små kys på en bageplade med bagepapir.

Kom kyskagerne i en forvarmet ovn ved 150 grader og bag dem i 30-45 minutter.

Lad de små marengs kys køle helt af.

Anretning
Pisk flødeskum med lidt vaniljepulver til det er luftigt og lækkert.

Knus nogle af marengskyssene lidt og anret rabarber, flødeskum og chokolade lag på lag i flere lag i glas.

Afslut med et par kys og så er de klar til servering.