Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/friterede-hyldeblomster/

Friterede hyldeblomster i pandekagedej

Denne opskrift på friterede hyldeblomster er nok sommeren udgave af churros – friterede søde sager og en sprød aromatisk smagende kage.

Hyldeblomsterne er på sit højeste lige nu og der er så mange muligheder for at bruge de  duftende hvide blomsterskærme til skønne spiselige sager – udover naturligvis sommerens bedste hyldeblomstsaft.

PT15M

Friterede hyldeblomster

4 pers.     15 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 1/2 dl mælk
  • 1 æg
  • 1/2 vaniljestang - kornene herfra
  • 1 spsk sukker
  • 40 g mel
  • 3/4 dl øl
  • olie til friture - fx solsikkeolie
  • 4 hyldeblomstskærme
  • tilbehør
  • flormelis og evt en kugle vaniljeis
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Skrab kornene ud af den flækkede vaniljestang og bland vaniljekorn med sukker. Kom det i en skål med mælk, æg, mel og øl og pisk det godt sammen.

Varm en gryde med olie til friture. Tjek at olien er varm ved at dyppe spidsen af en tandstik i olien – når det syder rundt om den, er olien perfekt i temperatur.

Tilbered nu en hyldeblomstskærm ad gangen.

Dyp en hyldeblomstskærm i dejen, lad den dryppe af og dyp den derefter i den varme olie. Steg til dejen får farve og ser sprød ud. Lad den friterede hyldeblomst dryppe af på et stykke køkkenrulle inden servering.