Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/friterede-hyldeblomster/

Friterede hyldeblomster i pandekagedej

Denne opskrift på friterede hyldeblomster er nok sommeren udgave af churros – friterede søde sager og en sprød aromatisk smagende kage.

Hyldeblomsterne er på sit højeste lige nu og der er så mange muligheder for at bruge de  duftende hvide blomsterskærme til skønne spiselige sager – udover naturligvis sommerens bedste hyldeblomstsaft.

PT15Mter

Friterede hyldeblomster

4 pers.    15 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • 1/2 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 spsk sukker
  • 40 g hvedemel
  • 3/4 dl øl
  • 1 l solsikkeolie til friture
  • 4 hyldeblomstskærme
  • Tilbehør
  • 1 drys flormelis, til at drysse over
  • 1/2 l vaniljeis, (kan undlades)
Udskriv opskrift
15 minutter
Fremgangsmåde

Kom mælk, æg, mel, vanilje og øl og pisk det godt sammen.

Varm en gryde med olie til friture. Tjek at olien er varm ved at dyppe spidsen af en tandstik i olien – når det syder rundt om den, er olien perfekt i temperatur.

Tilbered nu en hyldeblomstskærm ad gangen.

Dyp en hyldeblomstskærm i dejen, lad den dryppe af og dyp den derefter i den varme olie.

Steg til dejen får farve og ser sprød ud.

Lad den friterede hyldeblomst dryppe af på et stykke køkkenrulle inden servering.