Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/churros/

Churros

Churros er sprøde spanskrør drysset med kanelsukker og/eller flormelis – vi kommer begge dele på. Det er SÅ godt!

De smager helt perfekt, sprødt, sødt og lækkert.

I Göteborg delte Johan og jeg et kræmmerhus med churros fredag aften og de smagte simpelthen så skønt der i den svenske vinterkulde, at jeg blev nødt til at lave dem hjemme i eget køkken i weekenden.

PT40M

Churros

6-8 pers.     40 min.
6-8 pers.
Ingredienser
  • 5 dl vand
  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kanel
  • 350 g hvedemel
  • 2 æg
  • Olie til stegning - jeg brugte solsikkeolie
  • flormelis og kanelsukker
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Kom vand, smør, sukker, vaniljepulver, kanel og salt i en gryde og varm op til det koger. Tag gryden af varmen og kom mel i og rør grundigt rundt – kom gerne blandingen i en røremaskine og kør til dejen er smidig og glat. Tilføj æg og ælt videre til det er godt jævnt og lækkert.

Kom olien i en tykbundet gryde og varm det op. Olien skal være så varm at det bobler og syder omkring en lille test kugle af churros-dejen – men endelig heller ikke for varm! Hvis olien bliver for varm, så bliver churros mørke udenpå, men rå inden i, og det duer jo ikke …

Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt aflange churros a ca 10 cm, direkte ned i gryden med olie. Hav en saks ved hånden til at klippe stænglerne over. Lad dem stege et par minutter hvorefter de vendes i olien, de popper nemlig direkte op til overfladen og bliver derfor primært stegt på undersiden.
Det lyder lidt ’små farligt’ det med at sprøjte dejen direkte ned i olie – men selv om det bestemt ikke er et arbejde hvor børnene lige kan være med til den del, så brændte jeg mig ikke selv en eneste gang eller oplevede, at der kom oliestænk og sprøjt i processen.

Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på et par stykker køkkenrulle. Drys med flormelis og kanelsukker og så er det bare at nyde de sprøde lækkerier.