Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gloegg/

Gløgg

Hjemmelavet gløgg er virkelig godt og værd at bruge den smule tid på, som det tager at lave den – det er ren julefryd hele december.

Denne jul har jeg hældt en del af portvinen i en toplækker og krydret gløgg ekstrakt. Den er stærk! Den er krydret og den smager simpelthen helt perfekt.

Husk endelig at den skal nydes med lidt omtanke … for ja, der godt nok masser appelsiner i, men den er så absolut ikke ‘appelsinfri’, som man siger ;)

Prøv også: Opskrift på de lækreste hjemmelavede æbleskiver

PT+30M

Gløgg essens

1 liter    +30 min.
1 liter
Ingredienser
Udskriv opskrift
+30 min.
Fremgangsmåde

valdemarsro youtubeSe hvordan jeg laver opskriften i denne video >>

 

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Vaniljekornene røres sammen med rørsukker og derefter kommes det i gryden sammen med den tomme vaniljestang, muscovadosukker, muskatnød, nelliker, kanelstænger, kardemommefrø, peberkorn, allehånde, stjerneanis, lakridsrod, ingefær og appelsinjuice.

Rør det godt sammen og varm langsomt op til kogepunktet og til sukkeret er smeltet. Lad det koge i 3-4 minutter og sluk derefter for varmen.

Tilsæt appelsin og citron i skiver sammen med snaps, rom og portvin.

Hæld det hele i et par store flasker eller glas med låg, inkl fyld og lad det trække i et køligt rum i minimum en uge og gerne op til 3 uger.

Efter 3 uger
Si gløgg essensen og opbevar den i en ren skoldet flaske. Da der både er en stor mængde alkohol og sukker i essensen, kan gløggen holde sig længe.

Når man i løbet af julen gerne vil have sig et glas skønt gløgg en kold og hyggelig vinteraften, eller gerne vil byde sine søde julegæster på en julet og varmende drink, så er det blot at lune en rødvin, uden at lave den koge og blande den med essens efter smag. Omkring ¼ – 1/2 dl gløgg essens passer til et glas gløgg med 2 dl rødvin, men prøv dig frem.

Et glas gløgg kan serveres med smuttede grofthakkede mandler og rosiner, der har trukket i en god mørk rom.

Gløggen her er ret kraftig i alkoholprocent, så det er ikke lige til de der skal ud at køre efter en hyggelig middag, må jeg hellere advare om.

Den færdige gløgg ekstrakt opbevares i et mørkt skab ved omkring 18-19 grader eller derunder og kan holde sig i op til et år.