Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gloegg/

Gløgg

Hjemmelavet gløgg er virkelig godt og værd at bruge den smule tid på, som det tager at lave den – det er ren julefryd hele december.

Jeg er vild med den krydrede gløgg, som smager af den reneste jul, tilsat portvin, rom og masser af gode sager til at blande op med rødvinen. Det er en toplækker og krydret gløgg ekstrakt.

Den er stærk! Den er krydret og den smager simpelthen helt perfekt og skal nydes med lidt omtanke … ♡

Prøv også: Min bedste opskrift på æbleskiver >>

PT3dage

Gløgg essens

Tid i alt3 dage
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 år
Antal1.5 liter
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 200 g rørsukker
  • 200 g muscovadosukker
  • 0,50 tsk muskatnød, fintrevet
  • 20 hele nelliker
  • 4 kanelstang
  • 10 kardemommekapsler, frøene herfra
  • 10 peberkorn
  • 1 tsk allehånde
  • 5 stjerneanis
  • 1 lakridsrod, (kan undlades, eller tilføjes flere hvis man er til mere lakrids)
  • 25 g ingefær, skåret i tynde strimler
  • 3 dl appelsinjuice, friskpresset
  • 1 øko citron, skåret i skiver med skal
  • 2 øko appelsin, skåret i skiver med skal
  • 1 dl snaps, smagsneutral (kan undlades)
  • 1,50 dl mørk rom
  • 6 dl portvin
Udskriv 
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Fordel vaniljekorn i rørsukker og kom deet i gryden, sammen med den tomme vaniljestang, muscovadosukker, muskatnød, nelliker, kanelstænger, kardemommefrø, peberkorn, allehånde, stjerneanis, lakridsrod, ingefær og appelsinjuice.

Rør det godt sammen og varm langsomt op til kogepunktet til sukkeret er smeltet. Lad det koge i 5 minutter og tag gryden af varmen.

Hæld gløggekstrakt, inkl krydderier og appelsin- og citron i skiver samt snaps, rom og portvin., i et par store skoldede og rengjorte patentglas med låg og lad det trække i et køligt rum i 1-3 uger. Smag gerne til undervejs og rør med en ren skoldet ske. Hvis du oplever at bitterheden fra citrusskal eller stjerneanis smager for meget igennem efter nogle dage eller uger, så kan de tages fra.

Efter 3 uger
Si gløgg essensen først gennem en fintmasket sigte og dernæst gennem et rent klæde for en helt klar gløgg. Kasser fyld og krydderier.

Opbevar ekstrakten i en ren skoldet flaske.

Servering af gløgg
Lun 2 dl rødvin pr glas i en gryde til den akkurat når kogepunktet. Sluk varmen, kom 1/2 dl gløgg ekstrakt i pr 2 dl rødvin og hæld på glas. Server med  hakkede mandler og rosiner udblødt i rom