Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/aebleskiver/

De lækreste æbleskiver

Her får I min allerbedste opskrift på lækre runde æbleskiver med kærnemælk og god smag af jul og hygge.

De er så lækker, med luftige og helt perfekte æbleskiver. Lige til at nyde en eftermiddag med familien med flormelis og god marmelade.

Jeg bager mine æbleskiver i lidt smør i en gammeldags æbleskivepande af støbejern, for det giver en virkelig god sprød skorpe og giver de helt rigtige skønne gammeldags æbleskiver.

Prøv at fylde æbleskiverne med chokoladestykker, æblesmør og andet skønt.

PT40M

Æbleskiver

ca 20 stk    40 min.
ca 20 stk
Ingredienser
  • 5 dl hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 1 ½ tsk. kardemomme
  • 1 tsk. natron
  • 1 knivspids bagepulver
  • 3 æg
  • 4 1/2 dl kærnemælk
  • 3 spsk. god rapsolie, smeltet smør eller solsikkeolie
  • ½ vaniljestang, kornene heraf
  • lidt revet skal fra en øko citron
  • Smør til at stege æbleskiverne i
  • Tilbehør: flormelis, syltetøj eller æblesmør
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Bland alle de tørre ingredienser i en skål; mel, salt, sukker, vaniljekorn, kardemomme, bagepulver, natron og revet citronskal. Skil æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne sammen med kærnemælk og rapsolie, og rør det i de tørre ingredienser.

Pisk æggehviderne, og rør først 2 spsk æggehvide i dejen og derefter vendes resten af æggehviden forsigtigt i dejen.

Ca 2 dl af dejen kommes i en sprøjtepose med stor tyl, lige som man bruger til glasur, frosting eller lign.

Opvarm æbleskivepanden, og kom lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne trekvart op med dej. Vend æbleskiverne en halv omgang, når de begynder at stivne og hæve i kanterne. Brug evt en strikkepind eller en kødnål. Når de er vendt den halve omgang, giver et hul i æbleskiven plads til at man lige kan sprøjte lidt mere dej ind i æbleskiven, før den vendes helt rundt. På denne måde får man de fineste runde og fyldige æbleskiver.

Severes lune med et drys af flormelis og syltetøj