Gå til forsiden
Menu

De lækreste æbleskiver

Her får I min allerbedste opskrift på lækre runde æbleskiver med kærnemælk – den er så lækker, med luftige og helt perfekte æbleskiver fyldt med god smag. Jeg bager mine æbleskiver i lidt smør i en gammeldags æbleskivepande af støbejern, det går hurtigt og giver en virkelig god sprød skorpe.

ÆbleskiverUdskriv opskrift

Æbleskiver

  • 5 dl hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 1 ½ tsk. kardemomme
  • 1 tsk. natron
  • 1 knivspids bagepulver
  • 3 æg
  • 4 1/2 dl kærnemælk
  • 3 spsk. god rapsolie, smeltet smør eller solsikkeolie
  • ½ vaniljestang, kornene heraf
  • lidt revet skal fra en øko citron
  • Smør til at stege æbleskiverne i
  • Tilbehør: flormelis, syltetøj eller æblesmør

Bland alle de tørre ingredienser i en skål; mel, salt, sukker, vaniljekorn, kardemomme, bagepulver, natron og revet citronskal. Skil æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne sammen med kærnemælk og rapsolie, og rør det i de tørre ingredienser. Lad dejen hvile i en  halv times tid i køleskabet.

Når dejen har hvilet i en halv tid, så piskes æggehviderne, og vendes i dejen.
Ca 2 dl af dejen kommes i en sprøjtepose med stor tyl, lige som man bruger til glasur, frosting eller lign.

Opvarm æbleskivepanden, og kom lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne trekvart op med dej. Vend æbleskiverne en halv omgang, når de begynder at stivne og hæve i kanterne. Brug evt en strikkepind eller en kødnål. Når de er vendt den halve omgang, giver et hul i æbleskiven plads til at man lige kan sprøjte lidt mere dej ind i æbleskiven, før den vendes helt rundt. På denne måde får man de fineste runde og fyldige æbleskiver.

Severes lune med et drys af flormelis og syltetøj

Opskriften passer med at der er æbleskiver til 4-6 personer

æbleskiverI lørdags ringede jeg til min søster og inviterede hende og min svoger på æbleskiver herhjemme. Jeg nyder, at de bor 5 minutter fra os, så der er mulighed for den slags impulsive invitationer. For nogle år siden fik jeg en gammel fin støbejerns æbleskivepande af min mor – lidt i stil med denne – og den blev taget i brug til denne omgang æbleskiver. Jeg lavede tre forskellige slags æbleskiver med forskelligt lækkert fyld af æblesmør, chokolade og nogle der var helt klassiske og enkle – det er næsten ikke til at beslutte sig for hvilken der er favoritten

 



54 kommentarer

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *