Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/aeblesmor-med-vanilje-og-stjerneanis/

Æblesmør med vanilje og stjerneanis

Æblesmør er en dejlig koncentereret og krydret sag, som er anvendelig til både at bruge som marmelade på nybagte boller, som fyld i æbleskiver og som tilbehør til et lækkert ostebord.

Jeg har stadig planer om flere æblekager, tartetatin, æbleskiver og i dag tror jeg faktisk jeg vil forkæle Johan og Julie med en lun nybagt bolle smurt med denne æblesmør og så en mini portion af den lækre æblegrød med vanilje.

På billederne er det skyr og æblesmør – en himmelsk kombination som smager syndigt og lækkert! Perfekt som tilbehør til morgenmad, en snack eller dessert.

PT2H

Æblesmør

2 dl    2 timer
2 dl
Ingredienser
  • 6 æbler skåret i tern med skræl. Jeg bruger ikke kernehus, men det kan man godt
  • 4 dl vand
  • 4 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 1/2 vanilje
  • 1/2 dl rørsukker
  • 1/2 dl lys muscovadosukker (kan erstattes af rørsukker)
  • evt lidt mere kanelpulver og vanilje
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Æbler, vand, stjerneanis, vanilje, kanelstang og halvdelen af sukkeret koges til æblerne er kogt helt ud. Æblegrøden moses igennem en sigte, så skræl, kanelstang og stjerneanis sorteres fra. Der skal arbejdes lidt her, men det er det værd! Kom den sigtede æblemos i en ren gryde sammen med resten af sukkeret (tilsæt evt en smule kanel og vaniljekorn) og kog det ved middelsvag varme. Det skal lige simre lidt, men ikke koge. Rør jævnligt i det, det må ikke koge fast. Det tager tid før æblemosen karameliseres og bliver mørk og tyk. Regn med 1 1/2 – 2 timer til en portion som denne.

Æblesmør kan bruges til mange lækre ting. På et godt stykke brød som marmelade, på en ostemad, på skyr og yoghurt, til pandekager, som topping på kager, i en lagkage, til æbleskiver.