Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/aeblegrod/

æblegrød

Jeg kan stadig plukke spandfulde af skønne æbler i haven.

Det er ret luksus med egne æbler og bær i haven. Det sætter jeg virkelig pris på (det gør solsortene også nu, kan jeg se) og jeg er slet ikke færdig med æbleopskrifter til bloggen i år. Jeg må hellere plukke et par store spandfulde senere i dag, og så må resten få lov sidde til fuglene.

For nogle dage siden lavede jeg æblegrød, som vi spiste mens det stadig var lunt, med en kugle god vaniljeis fra Hansen Is. Der var rigeligt æblegrød til morgenmaden i går også, som blev spist med en kugle skyr.

PT25min

Æblegrød

6 pers    25 min
6 pers
Ingredienser
  • 1 kg æbler i tern på max 2×2 cm, skrællede uden kærnehus
  • 75 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 2 dl vand
Udskriv opskrift
25 min
Fremgangsmåde

Æbletern koges sammen med vand i en stor gryde. Når æblerne er kogt let ud, tilsættes sukker, vaniljekorn som er taget ud af vaniljestangen og most med lidt sukker således at de fine vanilje prikker skilles fra hinanden, samt den hele vanilje stang. Rør godt rundt og kog videre i kort tid til æblegrøden har den rette konsistens. Pas på det ikke koger for længe, for så får æblegrøden en mere brun kulør (den vil dog stadig smage glimrende) Alternativt kan man lige køre en stavblender hurtigt igennem æblegrøden – tag i så fald vaniljestangen op inden.

Når æblegrøden er færdig fjernes vaniljestangen. Æblegrød smager helt fantastisk med en kugle god vaniljeis, prøv det mens grøden stadig er lun og nykogt. Jeg spiser også gerne kold æblegrød til morgenmad med en kugle skyr. Brug også æblegrøden i en gammeldags æblekage med flødeskum og makroner – eller i en sundere trifli serveret i et glas med skyr og hjemmelavet granola.