Grød

Grød er langt mere end havregrød og risengrød, og trenden har udviklet sig de seneste år til igen at inkludere både alverdens dejlige måltider til hele dagen og flere kornsorter, nødder, frø og kerner, som man fx ser i disse forskellige ’ottoer som kan tilberedes på mange flere måder end med de traditionelle risotto ris.

Tidligere havde vi i Danmark tradition for at sætte grød på vores madplan en gang om ugen, dels for at spare lidt på budgettet og dels fordi det er et sundt, nærende og velsmagende måltid.

En ekstra bonus er de gode toppings, som frugt, nødder, bær, sirupper og honning til morgenmåltiderne – og aftensmaden med grønt, ost, urter og krydderier.

Her på denne side vil I finde flere skønne grød opskrifter løbende.

Opskrifter
Rabarbersuppe med jordbær
Grød med gulerødder
Havregrød med æg
Congee Rissuppe med kylling
Bagt havregrød med banan og nødder
Blommegrød
Rabarbergrød
Rugotto med kantareller
Skaldyrsrisotto
Rødgrød med fløde
Æblegrød
Æblekompot
Øllebrød med jordbær og flødeskum
Havregrød
Risotto med svampe
Risengrød med kanel og smørklat
Kokos Chiagrød
Boghvedegrød med karameliseret banan
Boghvedegrød med pærer og valnødder
Krydret morgengrød
Køleskabsgrød
Bygotto med varmrøget laks
Speltotto med ærter og citron
Safranrisotto