Kokos Chiagrød


Cremet lækker kokos chiagrød med blåbærkompot, honningbagte rabarber, nødder, granola og lidt bipollen. Perfekt start på weekenden i selskab med min søde familie … og derudover et blødkogt æg og varm kaffe. Uhm!
Jeg har ofte hjemmelavet kompot i køleskabet og det smager himmelsk på kold grød. I finder masser inspiration til granola og kompot på min side med opskrifter til morgenmad her.
Med sådan en solskinsmorgenstart, så kan det kun blive en god dag. Vi er klar på endnu en sommerdag i haven og med grillen tændt i aften – det er altså ret magisk og jeg håber altså det fortsætter, så vi bliver forkælet med den bedste lange danske sommer.
Prøv også: alle mine skønne sommeropskrifter samlet her >>
Kokos Chiagrød
- 100 ml kokosmælk
- 1 spsk chiafrø
- 1 knivspids vaniljepulver
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids salt
- 0,50 tsk kanel
- 1 dl skyr, eller græsk yoghurt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Rør kokosmælk med krydderier og chiafrø.
Overskydende kokoscreme kan gemmes i et glas med låg i køleskabet – hvor den kan bruges til fx smoothies og til at røre chiagrøden op med om morgenen.
Lad kokos chiagrøden stå på køkkenbordet i 10 minutter, hvorefter det røres sammen igen og derefter stilles på køl natten over.
Morgenen efter røres grøden godt sammen med skye eller græsk yoghurt. Smag til og drys med granola, bær og lækre toppings.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Uhmmmmm – så dejlig en morgenmad:-)
Tak for nogle skønne opskrifter!
♡ Tak for din søde hilsen!
Uhm ja. Især änglamarks kokosmælk er cremet og lækker
Ja, der er virkelig stor forskel på dem – og den kan jeg også rigtig godt lide ♡
Dejlig chiagrød. Vær dig opmærksom på at sundhedsstyrelsen anbefaler max 15 g chiafrø om dagen, hvilket svarer til en stor spiseskefuld.
Bh
Karina
Jeg kender godt den anbefaling, men min holdning er, at det må vi hver især selv vurdere, hvad vi har det bedst med – og jeg er ikke selv til at følge sådanne ‘antal gram pr dag’ retningslinjer til punkt og prikke … Det synes jeg ikke fungere for mig.
For mit eget vedkommende så spiser jeg gerne sådan en portion 2-3 gange om måneden, og er helt tryg ved det ;)
Jeg spiser dog ikke selv chiafrø hver dag, lige som jeg heller ikke spiser solsikkekerner og hørfrø hver dag.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg giver heller ikke ret meget for sundhedsstyrelsens anbefalinger. De anbefaler, at man drikker mælk og det tror jeg ikke på er sundt ?
Hej
I din og mange andres opskrift med ciagrød nævnes kokosmælk. Er det den på dåse eller?
Hvilken andre mølletyper ville du vælge/ bruger du til denne grød?
Vh Susanne
Jeg bruger kokosmælk på dåse og min favorit pt er den fra änglemark :)
Kh AC
Hej, når jeg bruger kokosmælk på dåse (ofte en hvor den er skilt og jeg så rører den sammen), så synes jeg at grøden bliver så grynet.. skal jeg bare piske mælken sammen endnu mere, eller skal jeg have fat i en der ikke er skilt, eller er det bare sådan den er?
:-)
Jeg bruger selv oftest den kokosmælk fra änglemark, da jeg synes den smager rigtig godt – og den er også skilt i kokoscreme og kokosvand. Jeg rører dem blot grundigt sammen, det synes jeg fungere fint nok. Du kan evt gøre det over nogle gange, efterhånden som chiafrøene absorbere væden
Kh AC
Tak for hurtigt svar :-)
Ryst dåsen rigtig godt (få evt. manden til det hvis han alligevel ser TV ), så vil de fleste slags komme cremet ud af dåse ☺️
Jeg laver det med en hel dåse og så bliver det mere cremet.. Blander med lidt vanilje skyr hvis det bliver for fast :)
Blev desværre alt alt for fast. Vil helt klart putte max 2 spsk chia i næste gang hvis det er.
Prøvede os at røre den lidt op men det gik ikke særlig godt.
Konsistensen var ikke god.
Hej!
Hvor mange kcal er der i den portion kokos Chiagrød, som er angivet oven☝?
Mvh Heidi ?
Hej Heidi
Jeg har ikke på nuværende tidspunkt energiberegning på mine opskrifter, men det kan være det kommer i Valdemarsro Premium på et tidspunkt.
Kh AC
Jeg skal lave små chiagrød til 15 brunchgæster. Har du erfaring med at lave det i en stor skål og først fordele det i små skåle om morgenen? Jeg er bange for, at grøden ikke sætter sig, hvis jeg laver det i en stor skål.
Hej Julie,
Det tænker jeg umiddelbart ikke der er forskel på, om det er små skåle eller en stor skål. Rør det evt godt i gennem nogle gange i løbet af den første time, så chiafrøene fordeler sig godt.
Kh AC
Tak for hurtigt svar og en fantastisk side ?
Er der forskel på Chiafrø. Blandingen har stået i køleskab hele natten,men har ikke absorberet væden???
Kan man evt koge det op?
Jeg skal ikke kunne sige om der er forskel på chiafrø, men synes mængden passer fint. Har du rørt dem godt rundt, så de bliver skilt fra hinanden i glasset?
Kh Ann-Christine