Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blaabaerkompot/ Brunch Dip, Pesto, Dressing og lign., Morgenmad, Smørbart og Syltetøj

Blåbærkompot

Denne lækre mørke hjemmelavede blåbærkompot hitter stort i vores køkken og har gjort det gennem længere tid.

Vi har to små, men meget gavmilde, blåbærbuske med ægte gennemfarvede små nordiske blåbær. Smagen er vidunderlig og det er bær af den slags der sætter spor på fingre og læber, når man spiser dem. Fyldt af farve, vitaminer og antioxidanter. De er ikke at sammenligne med de mere milde amerikanske mosebøllebær, som også sælges som blåbær (og i øvrigt også smager dejligt), men som er hvide i frugtkødet og væsentlig mere mild i smagen.

Prøv også: min opskrift på blåbærtrifli >>

PT10MPT5M1

Blåbærkompot

Tid i alt10 min.
Arbejdstid5 min.
Holdbarhed5 dage
Antal1 portion
Ingredienser
  • 225 g blåbær, frosne
  • 75 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom blåbær, sukker og vanilje i en gryde og kog op.

Lad det simre svagt i cirka 10 minutter uden låg, køl af og kom på et skoldet glas.

Opskriften giver ca 2 dl