Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blaabaerkompot/

Blåbærkompot

Denne lækre mørke hjemmelavede blåbærkompot hitter stort i vores køkken og har gjort det gennem længere tid.

Vi har to små, men meget gavmilde, blåbærbuske med ægte gennemfarvede små nordiske blåbær. Smagen er vidunderlig og det er bær af den slags der sætter spor på fingre og læber, når man spiser dem. Fyldt af farve, vitaminer og antioxidanter. De er ikke at sammenligne med de mere milde amerikanske mosebøllebær, som også sælges som blåbær (og i øvrigt også smager dejligt), men som er hvide i frugtkødet og væsentlig mere mild i smagen.

Udenfor sæson, fx lige nu – så køber jeg økologiske blåbær fra frost. Flere supermarkeder forhandler dem, og I kan kigge bag på posen, hvor der fx vil stå vilde blåbær og en beskrivelse af det mørke frugtkød.

PT10M

Blåbærkompot

2 dl    10 min.
2 dl
Ingredienser
Udskriv opskrift
10 min.
Fremgangsmåde

Kom båbær, sukker og vanilje i en gryde og kog op. Lad det simre i 7-8 minutter, køl af og kom på et skoldet glas.

Kan holde sig på køl i 4-7 dage.