Blåbærkompot


Denne lækre mørke hjemmelavede blåbærkompot hitter stort i vores køkken og har gjort det gennem længere tid.
Vi har to små, men meget gavmilde, blåbærbuske med ægte gennemfarvede små nordiske blåbær. Smagen er vidunderlig og det er bær af den slags der sætter spor på fingre og læber, når man spiser dem. Fyldt af farve, vitaminer og antioxidanter. De er ikke at sammenligne med de mere milde amerikanske mosebøllebær, som også sælges som blåbær (og i øvrigt også smager dejligt), men som er hvide i frugtkødet og væsentlig mere mild i smagen.
Prøv også: min opskrift på blåbærtrifli >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blåbærkompot
- 225 g frosne blåbær
- 75 g sukker
- 0,50 tsk vaniljepulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom blåbær, sukker og vanilje i en gryde og kog op.
Lad det simre svagt i cirka 10 minutter uden låg, køl af og kom på et skoldet glas.
Opskriften giver ca 2 dl
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man evt. erstatte blåbær med brombær? 😊
Ja, det kan du sagtens
Kh Ann-Christine
Hvis jeg kommer Atamon i, eller skylder patentglasset hvor længe kan det så holde sig?
Der er ikke så store mængder sukker i denne opskrift, så holdbarheden er en lille uges tid – du kan også se holdbarhed i teksten med mængde, tid mv i opskriften :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ih det lyder lækkert og nemt ?
Jeg skal lave en talkage i weekenden, tror du en enkelt portion er nok?
Den skal bestå af lagkagebunde, kompot i nederste lag med creme også lagkagebund og mere creme på toppen?
Hej Mia,
Uhm, det lyder lækkert
Jeg tror næsten, jeg ville lave en dobbeltportion for en sikkerhedsskyld, specielt hvis det er til to tal
Kh AC
Hej
Tak for hurtigt svar, det er “kun” til et lag i et M så jeg laver 1,5 portion. Det kan altid bruges til morgenmaden ?
Jeg laver 2 portioner, 1 blåbær og 1 rabarber