Ymerdrys


Hjemmelavet Ymerdrys er så lækkert og super nemt at lave.
Det er perfekt til at få brugt en rest rugbrød og det var ofte min hverdagsmorgenmad, da jeg lige var flyttet hjemmefra – for jeg forbandt det med feriestemning hos mine bedsteforældre, og nu hvor jeg kunne bestemme selv, så …
Min familie og jeg er vilde med det sprøde søde drys. Spist som drys på ymer eller andre surmælksprodukter, koldskål, eller den klassiske gammeldaws æblekage med flødeskum og æblegrød.
Prøv også: opskrift på de lækreste kanelsnegle >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 8 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ymerdrys
- 200 g rugbrød
- 2 spsk brun farin
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom rugbrød og farin i en foodprocessor og kør til det er smuldret og finthakket.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Rist det i ovnen i 10 minutter ved 175 grader varmluft. Vurder derefter, om det skal have længere tid og hvis det skal, så sæt ovnen på tørrefunktion ved 100 grader eller skrue ned til 100 grader og bag til det er sprødt og lækkert – hold øje med at det ikke brænder på!
Lad det køle af på bradepanden, inden det hældes i et glas.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvordan kan det holde en mdr. ca. Normalt rugbrød kan jo ikke. Skal det i køleskab og går det at putte det i en kagedåse. Har lige det til perfektion efter din opskrift, og har tænkt mig at give min syge nabo en portion. Spændende hvordan det smager, men det gør jo de fleste af dine opskrifter❤️
Hej Tove
Hvor er det en sød og betænksom ide ♡
Holdbarheden ift alm rugbrød forlænges væsentligt ved at ymerdrysset bages, så væden fordamper og det bliver sprød + sukker har en helt naturlig konserverende evne. det er blot vigtigt at det bages til det er lækkert sprødt.
Det skal endelig ikke opbevares i køleskab, men lufttæt ved stuetemperatur – fx i en småkagedåse eller anden beholder.
Mange tusind tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med det
Kh Ann-Christine
Lækkert😋 og dejligt med opskrifter der mindsker madspild😊👏🙋♀️
Tusind tak for din søde hilsen :)
– i søgefunktionen på Valdemarsro og i appen, kan du filtrere mine opskrifter på tema + restemad og få alle mine ‘undgå madspild’ opskrifter
Kh Ann-Christine
Vi har lige forsøgt at lave det. Ikke den store succes. Først de 10 min på 175 gr, da var det stadig fugtigt, skruede ned til 100 gr og 4 min mere – og det var meget sort i kanten og resten er klistret sammen så det skal blendes igen.
Hej Dorthe,
Alle ovne er forskellige, så bagetid og temperatur kan variere – særligt i opskrifter som denne, hvor det er vigtigt at sukkeret karamelisere, samtidig med at rugbrødet tørre og ristes nænsomt uden at brænde på. Derfor hold godt øje med det, så det ikke bliver sort i kanten.
Det kan også være din ovn lukker meget tæt og at rugbrødet har været godt fugtigt og ikke daggammelt tørt brød – så vil det være en fordel med lavere temperaturer, længere bagetid og at åbne ovnen nogle gange, så dampen kan slippe ud.
Kh Ann-Christine