Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ymerdrys/

Ymerdrys

Hjemmelavet Ymerdrys er så lækkert og super nemt at lave.

Det er perfekt til at få brugt en rest rugbrød og det var ofte min hverdagsmorgenmad, da jeg lige var flyttet hjemmefra – for jeg forbandt det med feriestemning hos mine bedsteforældre, og nu hvor jeg kunne bestemme selv, så …

Min familie og jeg er vilde med det sprøde søde drys. Spist som drys på ymer eller andre surmælksprodukter, koldskål, eller den klassiske gammeldaws æblekage med flødeskum og æblegrød.

Prøv også: opskrift på de lækreste kanelsnegle >>

PT30M

Ymerdrys

Tid i alt30 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 måned
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 200 g rugbrød
  • 2 spsk brun farin
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom rugbrød og farin i en foodprocessor og kør til det er smuldret og finthakket.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Rist det i ovnen i 10 minutter ved 175 grader varmluft. Vurder derefter, om det skal have længere tid og hvis det skal, så sæt ovnen på tørrefunktion ved 100 grader eller skrue ned til 100 grader og bag til det er sprødt og lækkert – hold øje med at det ikke brænder på!

Lad det køle af på bradepanden, inden det hældes i et glas.