Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ymerdrys/

Ymerdrys

Ymerdrys lavet af rugbrød, er lige som varm hyldebærsaft, en af de søde ting, der ofte frembringer små fine minder – ymerdrys  var faktisk ret ofte min hverdagsmorgenmad, da jeg lige var flyttet hjemmefra.

Jeg elskede de sprøde søde drys. Spist som drys på ymer eller skyr og med tilbehør af andre sundere sager til måltidet; lidt frugt og bær, måske lidt ekstra kerner og et blødkogt æg til – så holder det!

Og det er en super nem måde, at få brugt tørt rugbrød på, hvis man nu ikke lige er i humør til øllebrød. Prøv det også med flødeskum og æblegrød til en version af den gammeldaws æblekage.

PT25min

Ymerdrys

200 g    25 min
200 g
Ingredienser
Udskriv opskrift
25 min
Fremgangsmåde

Hak rugbrøddet i små stykker og bland med farin og lakridssirup.

Vend det godt sammen og fordel det på en bageplade med bagepapir. Rist det i ovnen i 15 minutter ved 175 grader varmluft, til det er sprødt og lækkert.

Lad det køle af og kom det i en blender. Blend til det er blevet til sprødt drys. Nyd det på skyr, ymer, yoghurt i en gammeldags æblekage.

Opbevares i en lufttæt beholder og spises inden for en uges tid

Tip: hvis man prøver at skære ned for sukker eller helt undgår det, så prøv at blende et par dadler, sammen med rugbrødet i stedet for farin.